EmMaybe

XXX.XXX.38.37
Dobrý den, před čtyřmi dny jsem si koupila měsíční miminko potkánka z chovatelské stanice. Potkánek byt přítulný, neplachý, celý den mi vydrzel spinkat k kapuci a nebyl žádný problém. Včera mi ale začal z ruk utíkat, kouše mi nehty a je celkově nějaký akčnější, zkrátka už nechce být u mě ale nejradši by někam utekl...Myslím si, že mu nic nechybí..dokonce ho i zásobuju kokinama a dobrotama...nevíte někdo v čem by mohl být problém? :) Potkánka mám prvního, tak nechci udělat zásadní chybu ve výchově.. :) děkuji předem za všechny rady :)
EmMaybe
napsal(a):
Dobrý den, před čtyřmi dny jsem si koupila měsíční miminko potkánka z chovatelské stanice. Potkánek byt přítulný, neplachý, celý den mi vydrzel spinkat k kapuci a nebyl žádný problém. Včera mi ale začal z ruk utíkat, kouše mi nehty a je celkově nějaký akčnější, zkrátka už nechce být u mě ale nejradši by někam utekl...Myslím si, že mu nic nechybí..dokonce ho i zásobuju kokinama a dobrotama...nevíte někdo v čem by mohl být problém? :) Potkánka mám prvního, tak nechci udělat zásadní chybu ve výchově.. :) děkuji předem za všechny rady :)
Problém je v tom, že je to miminko, co si chce hrát a bavit se. Proto by měl mít kamaráda svého vlastního druhu, v podobném věku, který si s ním bude po potkaním způsobu hrát a rozptylovat ho, když s ním nejsi. Dosud byl klidný protože se nestihl rozkoukat, ale teď už je rozkoukaný a chce mít nějakou zábavu, což spaní u člověka v kapuci nebo držení v ruce není.
Potkani prostě potřebují být dva :) Z jaké je chovatelské stanice? Většina chovatelských stanic na tohle upozorňuje a třeba ani miminko neprodají, když by mělo být samotné...