Zdravím, přátelé a milovníci zvířat :)
Přemýšlím o pořízení nějakého nového zvířátka a jelikož mám zatím pouze plazy a rád bych změnu, rozhodl jsem se poohlédnout se po nějakém hlodavci. Velmi mě zaujala Veverka zemní,nebo veverka znamenaná. Bohužel o nich nemohu najít nějaké info o chovu, velikosti ubikace, jak jsou kontaktní apod,ani inzeráty ne. Kdyby někdo mohl poskytnout alespoň nějaké info, byl bych velmi vděčný :) přeji hodně úspěchů nejen chovatelských :)
Dobrý den, mohu doporučit knihu Zemní veverka od nakladatelství Vašut. Je tam spoustu užitečných rad. Pokud si chcete pořídit jako mazlíčka, tak si kupte nejlépe mladší než 8 týdnů.
Lépe si zvyká a dá se i ochočit. Nedoporučuji si nechat zvíře zalísat kurýrem. A rozhodně bych Vám nedopuručila si kupovat z překladiště zvířat. Já má od tamtud burunduka (byla chovaná v chovatelské bedně pro myši..) a nebyla to zrovna dobrá koupě. To teď není ochočená,ale jenom krotká. Pokud byste chtěl jenom chovat je, tak si myslím, že by nemuseli být tak ochočení. Chce to hlavně velkou klec a dobrého chovatele-prodejce,který by Vám i poradil. Přes zimu spí - mají zimní spánek. Myslím si, že není tak náročná na chov,ale spíše na prostor. Přeji hodně zdaru při výběru.