Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2013 12:00
wiolett

XXX.XXX.149.96

Moje dcera se velmi silně nakazila svrabem od našich morčat. Lékař radí dát je okamžitě pryč. I po jejím vyléčení je dále náchylná k onemocnění. Co dál s morčátky? prosím o radu.

28.2.2013 18:12
utahraptor

XXX.XXX.80.130

wiolett napsal(a):
Moje dcera se velmi silně nakazila svrabem od našich morčat. Lékař radí dát je okamžitě pryč. I po jejím vyléčení je dále náchylná k onemocnění. Co dál s morčátky? prosím o radu.

Zvláštní, já měla za to, že zákožky svrabové jsou druhově specifické a na člověku nepřežijí...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2013 19:50

wiolett napsal(a):

Svrab morčat je druhově specifický a na lidi, ba ani na jiné hlodavce se nepřenáší. Takže vaše dcera buď svrab nemá, nebo má, ale lidský a morčata s tím každopádně nemají nic společného.

2.3.2013 07:33
chov.majster

XXX.XXX.165.130

Bodlinka,bodlinka.A sme tam kde sme aj boli.Viem že to myslíte dobre,ale ani v škole vás všetkému nenaučia. Svrab /scabies/. Je prenosný zo zvierat na ľudí! Osobne som to ešte na škole zažil a so mnou aj moji spolužiaci. Kožu som mal červenú a pálila ako v jednom ohni a museli sme sa liečiť. Potvrdia to naše lekárske záznamy a moji spolužiaci. U zvierat prebehla komplet dez. liečba a ostatné sa muselo spáliť.A pani violet.Nediskutujte s lekárom.Asi nie ste kompletná keď si vyberáte medzi svojou dcérou a morčatami. Ani to zviera by neváhalo ani sekundu,keby išlo o jej mladé.Okamžite morčatá usmrtiť a spáliť.Čo vôbec idete o tom diskutovať!

2.3.2013 08:18
utahraptor

XXX.XXX.80.130

chov.majster napsal(a):
Bodlinka,bodlinka.A sme tam kde sme aj boli.Viem že to myslíte dobre,ale ani v škole vás všetkému nenaučia. Svrab /scabies/. Je prenosný zo zvierat na ľudí! Osobne som to ešte na škole zažil a so mnou aj moji spolužiaci. Kožu som mal červenú a pálila ako v jednom ohni a museli sme sa liečiť. Potvrdia to naše lekárske záznamy a moji spolužiaci. U zvierat prebehla komplet dez. liečba a ostatné sa muselo spáliť.A pani violet.Nediskutujte s lekárom.Asi nie ste kompletná keď si vyberáte medzi svojou dcérou a morčatami. Ani to zviera by neváhalo ani sekundu,keby išlo o jej mladé.Okamžite morčatá usmrtiť a spáliť.Čo vôbec idete o tom diskutovať!

Přenosný je v tom smyslu, že mohou zákožky nalézt i na jiný organismus a podráždit ho, zejména pokud je někdo alergický na roztoče, tak mu to způsobí problém. Ale nejsou schopné se na jiném organismu rozmnožit a přežívat dlouhodobě.

Na rozdíl třeba od blech, kterým je úplně jedno, na jakém savci zrovna jsou.

2.3.2013 14:23

chov.majster napsal(a):

Drahý chov-maistře, na zemědělce se tohle nebere, ale u morčat způsobuje svrab roztoč druhu trixacarus caviae, který je přísně hostitelsky specifický. Dále může svědění u morčete způsobovat Psoroptes cuniculi, který kromě morčete, jak jeho název napovídá, parazituje hlavně na králících, způsobuje i nich ušní svrab. Co se svrabu způsobeného zákožkou rodu Sarcoptes scabiei týče, ano, ta dokáže i když třeba jen dočasně přelézt na člověka a svrab u něj způsobit, a S. scabiei má též lidskou variantu, která na člověku může žít trvale. Protože sarkoptový svrab je kromě člověka onemocněním i prasat, přežvýkavců a koní, chápu, že toto je jediný druh o kterém si kdy slyšel. Sarkoptový svrab ovšem se svrabem morčete nemá nic společného, je to stejné, jako by ses bál, že chytíš neštovice od holuba.

28.3.2013 14:47
marion108

XXX.XXX.175.6

chov.majster napsal(a):

Nevím proč ty zvířata zabíjet... Když jsem byla děcko a chovala morčata (s pp), tak sem si také nechtěně donesla svrab od jiné chovatelky a s veterinářem se nám povedlo ho vyléčit, nikdo z rodiny to nechytil (naštěstí), i když nás na vet upozorňoval, že to přenosné být může...

28.3.2013 20:12
chov.majster

XXX.XXX.60.231

Vám fakt ide asi iba o konflikt. Ja nie som ten lekár, ktorý to prikázal! Vy riešite morčatá,ktoré končia u indiánov na tanieri a osud dievčatka tu nikoho netrápi.Zdá sa vám to normálne? Klásť na prvé miesto morčatá a nie toho dievčatka? To vás fakt trápia viac morčatá? Obráťte sa na toho lekára že hovorí hlúposti dievča netreba liečiť ale morčatá,To je úplne scestné. Klásť zvieratá nad zdravie ľudí.Čo keby išlo o vaše deti? Mám rád zvieratá,preto som si vybral aj povolanie s nimi,ale keby vás stretol v buši hladný lev tak človeka zožerie bez mihnutia oka. Netreba si zvieratká idealizovať,ale brať realitu. A na moju skúsenosť,rozhodne sme nemali celá trieda alergickú reakciu. Keby ste to zažili,tak to nebudete tvrdiť. Samozrejme,nemusia byť utratené,ale trápi vás takisto aj utrpenie ľudí? A pomoc aspoň ako morčatám? Ktovie ako sa má to dievčatko.

29.3.2013 14:00
marion108

XXX.XXX.175.6

chov.majster napsal(a):
Vám fakt ide asi iba o konflikt. Ja nie som ten lekár, ktorý to prikázal! Vy riešite morčatá,ktoré končia u indiánov na tanieri a osud dievčatka tu nikoho netrápi.Zdá sa vám to normálne? Klásť na prvé miesto morčatá a nie toho dievčatka? To vás fakt trápia viac morčatá? Obráťte sa na toho lekára že hovorí hlúposti dievča netreba liečiť ale morčatá,To je úplne scestné. Klásť zvieratá nad zdravie ľudí.Čo keby išlo o vaše deti? Mám rád zvieratá,preto som si vybral aj povolanie s nimi,ale keby vás stretol v buši hladný lev tak človeka zožerie bez mihnutia oka. Netreba si zvieratká idealizovať,ale brať realitu. A na moju skúsenosť,rozhodne sme nemali celá trieda alergickú reakciu. Keby ste to zažili,tak to nebudete tvrdiť. Samozrejme,nemusia byť utratené,ale trápi vás takisto aj utrpenie ľudí? A pomoc aspoň ako morčatám? Ktovie ako sa má to dievčatko.

Jako dost dobře nerozumím, čím vyvolávám konflikt...??? Pokud se nepletu, tak zadavatelka píše, že dítě se léčí a lékař radil dát morčata pryč, ne je usmrtit... Tak tedy nevidím důvod proč by se nemohly vyléčit a darovat někomu jinému, kdo by je rád choval? Mně tohle rozum nepobírá... Mi jsme morčata léčili v karanténě nikdo k nim nesměl, krom matky, která je ošetřovala v rukavicích, ale představa, že by mi ty zvířata někdo zabil, to bych asi jako desetiletý dítě nesla dost špatně...

29.3.2013 14:02
marion108

XXX.XXX.175.6

marion108 napsal(a):
Jako dost dobře nerozumím, čím vyvolávám konflikt...??? Pokud se nepletu, tak zadavatelka píše, že dítě se léčí a lékař radil dát morčata pryč, ne je usmrtit... Tak tedy nevidím důvod proč by se nemohly vyléčit a darovat někomu jinému, kdo by je rád choval? Mně tohle rozum nepobírá... Mi jsme morčata léčili v karanténě nikdo k nim nesměl, krom matky, která je ošetřovala v rukavicích, ale představa, že by mi ty zvířata někdo zabil, to bych asi jako desetiletý dítě nesla dost špatně...

Omlouvám se za překlep... to je hnusná hrubka... já jen kvůli některým rýpalům...

29.3.2013 15:51
chov.majster

XXX.XXX.60.231

Máte úplnú pravdu.Nemalo by sa to riešiť impulzívne a radikálne.To bude asi chlapskejším prístupom,a jemnejším ženským prístupom k problému. Ja len že som videl už veľa napadnutí človeka.Aj kone sú nádherné,pokiaľ z jedného kamarátka nespadla a nekopol jej do hlavy a prerazil ju. A pes tiež.Človek nevie nikdy kedy ich čo vyplaší. Samozrejme že by som to neriešil pred očami dieťaťa.Ale brániť si najbližších je asi jeden zo základných inštinktov. Pri zvieratách predsa len musí byť nejaká opatrnosť. Síce aj pri ľuďoch.Prajem pekný deň a vážne dík za upozornenie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík