Agresivní samec vůči lidem

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2013 12:54
cptmoorevcz

XXX.XXX.249.176

Ahoj,

máme dva bráchy cca půl roku starých. Bydlí v akvárku 40x35x30 s nástavbou (dvoupatrová klec).
Jeden je světlý a druhý černý.

Ten světlý je neustále schovaný v domečku, nebo v jiném pelíšku a pořád spí, nebo se cpe. Občas se skočí nahoru mrknou co se děje, když jsem poblíž, ale tak 80% času nejde vidět (krom noci, kdy kouše klec, nebo domeček)

Ale teď k tomu problému.
Ten černý začal být zničeho nic hrozně agresivní. Začalo to občasným kousnutím do ruky, když jsme je krmili z ruky. V tu chvíli (kdy poprvé ochutnal maso Smích ) se nemůžu s rukou ke kleci ani přiblížit. Prvních cca 5 kousnutí sem snesl a ani neceknul (aby pochopil, že kousnutím se ruky nezbaví), ale s víc a víc pokousanou rukou mě to přestalo bavit.

Většinu času tráví nahoře v kleci, kde kolikrát i usne v sedě (jak kdyby hlídal) Kdykoliv se přiblížím s rukou ke kleci, tak začne cvakat zubama, dupe a vyhazuje piliny nebo bobky z klece. Když se přiblížím ještě víc, tak skočí ke kleci a celé úsilí vloží do snahy mne co nejvíce pokousat a poškrábat. Naráží hlavou do mříží, kouše a hrabe a kope zadníma nohama. Když dám ruku pryč, tak na mě kouká a čeká co bude dál. Když se přiblížím (tak na 3 cm ke kleci) tak se vše opakuje.

Občas je necháváme proběhnout po pokoji, ten světlí si vesele hopsá a zkoumá, ale ten černý má jen jeden cíl a to sem já, když si nedám pozor, tak mě hned kousne do nohy.

Nevíte někdo čím by to mohlo být? (doufám, že jsem popsal všechny aspekty)

22.7.2013 12:55
cptmoorevcz

XXX.XXX.249.176

Zapomněl jsem dodat, že se jedná o pískomily smajlík

26.7.2013 16:56
bloodandruth

XXX.XXX.216.104

A vskutku máš 2 kluky? já mámpár a vzteklejší bývá samice když má mladé.. pak se zas uklidní.

26.7.2013 16:59
bloodandruth

XXX.XXX.216.104

Nebo je z něčeho hodně vynernovaný.. ja nevím.. zkus přesunou klec, změnit trochu stravu.. pokud nic nepomůže pak je to psychický problém a s tím nic nenaděláš boužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík