Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bettka

20.11.2013 14:09
bettka

XXX.XXX.153.1

Dobrý den,

Mám takovou prosbu, dnes k nám přišla zákaznice a má problém.
Její morče, kterému je cca 5 let, jí ode dneška nepije nejí a jen leží.
Nabídla jsem ji aby co nejdříve došla k veterináři. Když jsem se optala na stolici, nevyvodí ze svého tělíčka celé trusy, ale jen částečně a je prý i hodně cítit.

Informovala jsem jí, že to může být už stářím a její morče, už může umírat.
Popřípadně můžete mi poradit, jak pomoci Morčeti, aby vykonal svou potřebu, aby nedošlo například k zauzlován střev a nadýmání ??

Nevím, zda paní k veterináři dojde, tak prosím o radu.

Děkuji
Neslušné narážky, si prosím odpusťte.
Hezký den.smajlík

13.12.2013 20:52
rajzerka

XXX.XXX.241.244

No v 5 letech už mu asi moc nepomůžete. Maximálně mu ukraťte trápení...

15.12.2013 14:03
viva

XXX.XXX.153.1

rajzerka napsal(a):
No v 5 letech už mu asi moc nepomůžete. Maximálně mu ukraťte trápení...

Vy možná ano !!!

Ale naštěstí ZÁKAZNICE, která chtěla poradit, nedala na vaše rady a jen mu dopřála čerstvou zeleninu a dostatečný přísun čerstvé vody, jak jsem jí poradila !!! A tím, se morčákovi ulevilo.
Trpěl ucpáním střev, díky velkým a častým dávkám zrní a obilí.

Kdyby jsem jí poradila dle Vás, tak bych se asi proklínala, když teď jsme zjistili, že se o nic nejednalo, než o ucpání střívek.

Předešlý morčák vydržel přes 8 let....Ale vy by jste ho uspala, ikdyž by jste ho mohla krásně vyléčit ??

Ještě, že ty rady beru s rezervou !! smajlík

20.12.2013 13:56
davidka

XXX.XXX.107.205

Pro příště:
Morče potřebuje jako základní stravu seno, k tomu kvůli vitamínům ovoce a zeleninu, zelenou píci. Zrní se dává málo. Nejlepší jsou granule přímo pro morčata, nejlépe s přidaným vitamínem C.
Některým to přijde zvláštní, chtějí pro svoje morčátko to nejlepší, proto ho cpou vším možným, každou směskou zrní, co uvidí v obchodě a na obalu je namalované morče. Ale z mnohaletých zkušeností s chovem je můj názor, že chudší strava morčatům prospívá a život jim prodlužuje.
Běžně se mi morčata dožívají 6-8 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík