Ahoj, zajímalo by mě, jestli se něco podobného někomu stalo
Morčák měl deset dnů antibiotika injekčně, měl nějakou infekci cest dýchacích, dýchal až pískal, tehdy jsme s ním jeli na pohotovst a paní doktorka tehdy prohlásila, že to v něm slušně chrčí. No, nasadila mu antibiotika, každý den injekce. Stav se lepšil, poslechy měl čím dál lepší, po deseti dnech téměř v pohodě, jen občas to v něm malinko "písklo" když se nadechnul, ale poslech měl už čistý a léčba byla ukončena...
Teď, dva týdny po dobrání, je to z větší části takové, jako před začátkem léčby. Nepíská to v něm tolik, ale přece. Je možné, že by se to nedoléčilo? Protože morče je naprosto v pohodě, pije, žere a je aktivní, ale to dýchání, to dýchání
Známý mě straší nádorama v dýchacích cestách, ale to snad ne, myslím, že to by antibiotika ani nezabrala a stav by po dobu léčby zůstával stejný. Nebo se pletu?
Vím, že tady na diskusi nic moc nevyřeším, samozřejmě jak se to nezlepší, běžíme na veterinu. Přece by mě ale zajímal váš názor na věc- paní doktorka nám tvrdila, že pokud má morče něco na plicích, je schvácené, nechce se mu moc žrát, ale naše morče žere normálně, tak to tedy nechápu. Jaký na to máte názor? Díky předem moc za případné odpovědi.
PS: Ještě mě teď tak napadlo, že hůře dýchá právě když leží
Jak je morče staré? Mě před týdnem právě umřelo morče na nějaký zánět dýchacích cest, nebo náběh na zápal plic či co...a právě nežral. Dostal antibiotika, pak takovou kašičku co sme mu dávali do tlamičky, ale bohužel měl 4 roky...
Nevím čím by to mohlo být ale rozhodně bych šla i radši k jinému veterináři, hlavně to nenechejte tak, protože ten náš nějakou dobu právě pískavě dýchal, pak zas ne a pořád se to střdalo a já šla k vetovi až když nejedl, bohužel