Zdravím,
už rok vlastním úžasnou morčecí holku, je klidná, mazlivá, roztomilá, zkrátka super. Začala jsem uvažovat o druhém morčeti a jednoho dne jsem náhodou vlezla do zverimexu a úplně se zamilovala do úplně černé, maličké morčecí holky. A tak jsem si jí koupila s tím, že si jí vypiplám hezjy odmala, dám pozor na to, co bude jíst, budu jí pravidelně stříhat drápky a tak (to starší morče jsem dostala ve špatném stavu)...
Jenže...
Už od začátku pořád jen piští. Stojí na domečku, hlodá bednu a piští. Seno má stále, ale stejně piští. Když jí dám něco k jídlu, tak přestane (ale zas jí nechci překrmovat!). Když jí mám v ruce, na klíně (zkrátka u sebe), tak se mi vrhne po ruce a když jí nedám pryč, zahryzne se mi do prstu, až teče krev.
Dělá to vždycky. Vím, že u mě z nějakého důvodu není ráda, když si jí vezmu, tak dělá naštvanej zvuk, naježí se a oklepe se. Tak jí třeba pustím do klína, ale to jde na jistotu po mých rukou.
Jediný způsob, jak jí ztišit, je nechat jí běhat po zemi nebo po posteli, ale to vyžaduje neustálou kontrolu, což můžu dělat půl hoďky, ale ne celý den... Druhá možnost je ucpat jí jídlem... Zní to hrozně, ale nic jinýho na ní nefunguje!
Navíc je hrozně aktivní, pořád popcornuje nebo se vzteká (vypadá to jako popcornování, ale dělá u toho naštvaný zvuky). Napadlo mě, jestli nemá nějaký potvůrky v kožíšku? Nedrbe se a opticky tam taky není nic vidět.
Zkuste si představit džungarskýho křečka v ruce - asi taková je s ní manipulace :D
Vyvodila jsem z toho závěr, že asi potřebuje pozornost. Co se týče sloučení obou morčat do jednoho obydlí, tak
1) nemám zatím dostatečně velkou klec
2) holky se perou (starší útočí na mladší)
Zatím jsem to nelámala přes koleno, až budu mít větší klec, ubytuju v ní nejdřív mladší, pak k ní přidám starší a uvidím, zatím ty šarvátky vypadaly spíše jako ujasňování pozic.
Je možný, že má zkrátka takovou povahu, ale vzhledem k tomu, že jsou morčata od přírody spíše plachá, mi to přijde zvláštní... Každopádně mě to mrzí, protože se s ní nedá mazlit a ještě navíc je neskutečně otravná.
Setkal se s tím někdy někdo? Nebo jsem prostě chytla "satana" mezi morčaty? :D Díky :)
Už od začátku pořád jen piští. Stojí na domečku, hlodá bednu a piští. Seno má stále, ale stejně piští. Když jí dám něco k jídlu, tak přestane (ale zas jí nechci překrmovat!).
NECHCI PŘEKRMOVAT ?
!!!
zahryzne se mi do prstu, až teče krev.
TŘEBA NEBYLA ZVYKLÁ - nikdo ji do ruky nebral . . . .
.
Jediný způsob, jak jí ztišit, je nechat jí běhat po zemi nebo po posteli ?!?
SNAD VENKU ! NA TRÁVĚ !
Druhá možnost je ucpat jí jídlem... Zní to hrozně, ale nic jinýho na ní nefunguje!
SYROVÁ ČERSTVÁ ZELENINA A OVOCE MORČE "NEUCPE" + ZELENÉ = TRÁVA, PAMPELIŠKA AJ.
POTŘEBUJÍ ŽRÁT ČASTO !
Navíc je hrozně aktivní, - VEN DO TRÁVY A OBĚ ! VŽDYT' JE LÉTO! KDY JINDY ?