Časopis Chovatel a Chovatel – rádce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.1.2006 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.20

Jak se vám líbí? Pro mnohé je to zmatek, pro jiné zas možnost více informací. Pro ty kdo vědí oč jde, není třeba vysvětlovat.
Odebírám již několik let svazový měsíčník CHOVATEL. Po roce 1998 se na trhu objevily časopisy dva s tímto podobným názvem.
Důvod byl ten, že se vedení ČSCH nepohodlo s vydavatelskou firmou Chovatel s.r.o.
Mám možnost porovnat tyto dva měsíčníky. K časopisu CHOVATEL-RÁDCE, krom směšného přehazování horkého bramboru kolem problematiky konkurence mezi časopisy je tam především dostatek článků týkající se drůbeže, což si myslím, že by zdejší čtenáře mohlo zajímat a mnohé otázky pomoci zodpovědět. Časopis je spíše pro širší veřejnost.
Naproti tomu časopis CHOVATEL je čistě svazová záležitost , pravidelně je v něm věstník ČSCH, který zase může být užitečný organizovaným chovatelům. Bohužel rozdělěním na dva redakční tábory nezbylo pro tento časopis mnoho autorů drůbeží odbornosti, a jen díky panu ing. Tuláčkovi, zde přežívá maximálně 2stránkový text týkající se drubeže. Zato si na své přijdou králíkáři, kde je v tomto časopise věnováno až 8 stran králíkářské odbornosti. Zbytek patří cca 4 strany pro holubáře, dále pro návštěvu u chovatele a ostatní druhy domácích zvířat. Časopis je v lepší kvalitě co se tíče papíru. Je více profesionální.
Proč to sem píši? Zajímaly by mě vaše názory na tuto chovatelskou literaturu a také jsem chtěl pro dnešním prohlédnutí celého ročníku CHOVATELE-RÁDCE odkázat zdejší čtenáře a dotazovatele na tento časopis. V účelu praktických rad je tento časopis pro vás, milí čtenáři diskuze ifauny doporučeníhodný.
Omlouvám se za poněkud kostrbatý výklad.
Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

19.1.2006 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.150

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak se vám líbí? Pro mnohé je to zmatek, pro jiné zas možnost více informací. Pro ty kdo vědí oč jde, není třeba vysvětlovat.
Odebírám již několik let svazový měsíčník CHOVATEL. Po roce 1998 se na trhu objevily časopisy dva s tímto podobným názvem.
Důvod byl ten, že se vedení ČSCH nepohodlo s vydavatelskou firmou Chovatel s.r.o.
Mám možnost porovnat tyto dva měsíčníky. K časopisu CHOVATEL-RÁDCE, krom směšného přehazování horkého bramboru kolem problematiky konkurence mezi časopisy je tam především dostatek článků týkající se drůbeže, což si myslím, že by zdejší čtenáře mohlo zajímat a mnohé otázky pomoci zodpovědět. Časopis je spíše pro širší veřejnost.
Naproti tomu časopis CHOVATEL je čistě svazová záležitost , pravidelně je v něm věstník ČSCH, který zase může být užitečný organizovaným chovatelům. Bohužel rozdělěním na dva redakční tábory nezbylo pro tento časopis mnoho autorů drůbeží odbornosti, a jen díky panu ing. Tuláčkovi, zde přežívá maximálně 2stránkový text týkající se drubeže. Zato si na své přijdou králíkáři, kde je v tomto časopise věnováno až 8 stran králíkářské odbornosti. Zbytek patří cca 4 strany pro holubáře, dále pro návštěvu u chovatele a ostatní druhy domácích zvířat. Časopis je v lepší kvalitě co se tíče papíru. Je více profesionální.
Proč to sem píši? Zajímaly by mě vaše názory na tuto chovatelskou literaturu a také jsem chtěl pro dnešním prohlédnutí celého ročníku CHOVATELE-RÁDCE odkázat zdejší čtenáře a dotazovatele na tento časopis. V účelu praktických rad je tento časopis pro vás, milí čtenáři diskuze ifauny doporučeníhodný.
Juraj Kafka

Juraj,

aby si si nemyslel, že len u Váš v ČR to máte také zložité s 2 chovateľskými časopismi, tak len na dokreslenie uvádzam, že aj u nás na Slovensku, kde je podstatne menšia chovateľská základňa, máme 2 chovateľské časopisy:
a/ pôvodný Chovateľ (vychádza s prestávkami a opoždene), ktorý vydáva p.Barlík
b/ Magazín chovateľa - ktorý je skôr " všeobjímajúci" časopis, ktorý okrem obrovskej reklamy prináša aj články o celebritách a ich vzťahu ku zvieratám, tak aj odborné článk a hlávne ako prílohu aj "Chovateľské noviny" s informáciami zo života SZCH a inzerciou. Možno je na jeho škodu, že chce byť zaujímavý pre všetkých v takom rozsahu, že si z neho každý len málo vyberie.

Keďže chcem byť informovaný o všetkom chovateľskom dianí v ČR a SR, tak odoberám oba české i oba slovenské chovateľské časopisy a k tomu si občas doprajem aj českú Faunu a ako "zákusok" poľskú Wolieru. Škoda, že neviem aj po maďarsky, keďže žijem na zmiešanom území. Bol by som kompletne informovaný o chovateľskom živote na území býv. Rakúsko-Uhorska.
Peter z Bratislavy

Neregistrovaný uživatel

20.1.2006 11:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.163

Juraj Kafka

Neměli jste někdy v rukou časopisy:
Zemědělec, Farmář, Náš chov?

Zajímalo by mě, jaká je jejich kvalita.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2006 18:44
Neregistrovaný uživatel

Ja si myslim, ze radce je lepsi. Chovam holuby, kraliky a da se rici, ze i drubez i exoty. V chovateli jsou nektere clanky moc odborne a troufam si rici, ze mnohe i o nicem, ale uz dlouho jsem casopis v ruce nemel.
V Radci je zase mnohem mnohem vice inzerce, coz se o sokovi rict neda.
Muj nazor zni, ze Radce je lepsi.
Mira

Neregistrovaný uživatel

22.1.2006 08:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Juraj Kafka

Můj názor berte s rezervou, znám jen čas. Chovatel.

Koupila jsem několik čísel, protože jsem jako naprostý laik sháněla informace o slepicích. Časopis mně dost zklamal, o slepicích toho bylo opravdu jen minimálně, v některém čísle téměř nic. Jen králíci, holubi a uprostřed časopisu /pro mě/ naprosto nezajímavý věstník. Samozřejmě chápu, že pro někoho zajímavý být může .
Ale pro někoho, kdo se rozhodně pro chov drůbeže, hledá informace o plemenech, krmení a zkušenostech s drůbeží vůbec je to moc málo muziky za nemálo peněz.

Bohužel jiný chovatelský časopis jsem u nás ani v okolí nenarazila.
Takže alespoň ať žije ifauna .
Klára.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2006 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.20

Můj názor berte s rezervou, znám jen čas. Chovatel.

Koupila jsem několik čísel, protože jsem jako naprostý laik sháněla informace o slepicích. Časopis mně dost zklamal, o slepicích toho bylo opravdu jen minimálně, v některém čísle téměř nic. Jen králíci, holubi a uprostřed časopisu /pro mě/ naprosto nezajímavý věstník. Samozřejmě chápu, že pro někoho zajímavý být může .
Ale pro někoho, kdo se rozhodně pro chov drůbeže, hledá informace o plemenech, krmení a zkušenostech s drůbeží vůbec je to moc málo muziky za nemálo peněz.

Bohužel jiný chovatelský časopis jsem u nás ani v okolí nenarazila.
Takže alespoň ať žije ifauna .
Klára.

Ano. vystihla jste to lépe než já.
Proto, až narazíte na nějakou "lepší" trafiku, tak se zeptejte na CHOVATEL-RÁDCE. Jistě si tam najdete to co potřebujete spíše.
Já mám to štěstí, že při mém studiu na Mzlu Brno mohu zajet do Brna - do univerzitní knihovny a tam si časopisy pročítat. A to nejen chovatel, ale i výše zmíněný Farmář, Zemědělec, Živu a jiné..
Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

22.1.2006 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.73

Ano. vystihla jste to lépe než já.
Proto, až narazíte na nějakou "lepší" trafiku, tak se zeptejte na CHOVATEL-RÁDCE. Jistě si tam najdete to co potřebujete spíše.
Já mám to štěstí, že při mém studiu na Mzlu Brno mohu zajet do Brna - do univerzitní knihovny a tam si časopisy pročítat. A to nejen chovatel, ale i výše zmíněný Farmář, Zemědělec, Živu a jiné..
Juraj Kafka

Dostávají se mi do rukou oba časopisy, rádce i chovatel. Jsem chovatel především drůbeže, holubařím jen okrajově a králíky nechovám. V chovateli se články o drůbeži vyskytují jen občas, většinou je zde rozebráno nějaké to plemeno důbeže. Naprosto v něm chybí jakékoli články o problémech chovu drůbeže, zejména o drůbežích nemocech, zato veterinární problematika chovu králíku je podrobně rozebraná snad v každém druhém čísle. Inzerce je slabota. Podle mně je rádce lepší. Na studiích ( taky jsem válčil na Mzlu Juro ) jsem vždycky četl Živu, ta je spíše pro ty, co se zajímají o přírodu všeobecně, byly tam moc zajímavé články, bohužel už jsem ji pár let v rukou neměl. Erik

26.12.2018 14:37
florindela

XXX.XXX.44.8

O výše uvedené časopisy (stejně jako o kterékoli další o hospodářských zvířatech) bych měla zájem, psala jsem na Agroobchod inzerát, ale zatím (?) na webu nevyšel. Měla bych prostě zájem o různé časopisy o živočišné výrobě zvířatech, také o zemědělství (ty, kde je v obsahu i ŽV, jako je zmíněný Zemědělec, Farmář, dále Agrospoj a jiné podobné). Nerozhoduje stáří, jazyk, lokalita a netrvám ani na perfektním stavu. Mohou to být také zpravodaje, katalogy, kalendáře apod. Nejde mi také o to, aby to byly časopisy výlučně o drůbeži, chtěla bych zkopírovat diskuzi také na skot, ale ráda si přečtu o nejrůznějších užitkových zvířatech. Nejradši, kdybyste mi časopisy aj. původně na vyhození nabídli, já bych Vám za ně dala nějaký ten obnos + případné poštovné. Aspoň ještě potěší. Děkuji a přeji zdravé a pěkné chovy do roku 2019.

26.12.2018 14:47
florindela

XXX.XXX.44.8

Omlouvám se, v minulém příspěvku mi nějak vypadla citace. Co se týká odpovědi na tuto Vaši otázku, v Zemědělci je toho víc o RV a o strojích než o ŽV, Farmář jsem dlouho neměla v rukách, takže nevím, ale předpokládám, že také bude o těchto třech pilířích zeměmdělství, v Zemědělci jsou na začátku takové spíš organizační informace, tj. z ministerstva, národního zemědělského muzea, unie, zemědělských svazů, pak je téma měsíce, ale tam bývá často buď mechanizace nebo rostlinná výroba, živočišná je tam spíš málokdy. Každý článek má v rámečku krátké shrnutí, myslím si, že by snad mohly být dostatečně odborné, alespoň některé. Proti Chovu je tam víc o koních, což oceňuji. Chov je výrazně odborný, v přední polovině je obšírně o Plemeni měsíce. Je na tužším, možná až křídovém papíře, formát A4, Zemědělec je formátem i papírem vlastně novinami, ale proti Chovu je v něm inzertní příloha. Tak snad jsem alespoň trochu poradila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík