Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.158
Dobrý den,
Mám voliéru na kanáry a andulky a chtěl bych, aby dole pobíhala nějaká drůbež - konzumace biologického odpadu + občas nějaké vejce + okrasný účel. Velikost voliéry je 120x100x190 cm (šxhxv). Kurník a místo pro snášku je mimo tento prostor v sousední předsíňce.
Poraďte, prosím, zda je v těchto podmínkách reálné chovat 2-4 slepice (zřejmě spíše drobnější plemeno). Samozřejmostí je pravidelný výběh na trávník mimo voliéru.
Předem děkuji za ochotu a informace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Mám voliéru na kanáry a andulky a chtěl bych, aby dole pobíhala nějaká drůbež - konzumace biologického odpadu + občas nějaké vejce + okrasný účel. Velikost voliéry je 120x100x190 cm (šxhxv). Kurník a místo pro snášku je mimo tento prostor v sousední předsíňce.
Poraďte, prosím, zda je v těchto podmínkách reálné chovat 2-4 slepice (zřejmě spíše drobnější plemeno). Samozřejmostí je pravidelný výběh na trávník mimo voliéru.
Dobrý večer,
tak na 2 slepičky by tam místo bylo. Více bych tam nedala.
Můžu ze zkušenosti doporučit zakrslou rousnou slepičku nebo zakrslou hedvábničku. Obě máme ve voliéře spolu s 2 bažanty zlatými a 3 andulkami. Mají zástěnu(dřevo + okna) proti zimě. Snáší dole pod hřadem(odděleno plechem. Jedinou nevýhodou(pokud by jste nechtěl odchovávat kuřata) je jejich častá kvokavost. Jinak snášenlivost s andulkami je skvělá - hedvábnička si nechává od anduláka čistit(obírat) peří na hlavě. Jen čekám, kdy se na ní andulák bude vozit.
Zuzka F.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Já osobně bych doporučil křepelky japonské. Vejce snáší menší než slepice, ale snáší. Ve voliéře je chovám již dlouho a jsem s nimi plně spokojen.
Zdraví Peťa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já osobně bych doporučil křepelky japonské. Vejce snáší menší než slepice, ale snáší. Ve voliéře je chovám již dlouho a jsem s nimi plně spokojen.
Zdraví Peťa
Jenže křepelka asi nezhltne jen tak něco z kuchyně (slupky od okurek, brambory, rýže - prostě ty zbytky, které nechci vyhazovat do popelnice). Nebo se pletu?
František T.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže křepelka asi nezhltne jen tak něco z kuchyně (slupky od okurek, brambory, rýže - prostě ty zbytky, které nechci vyhazovat do popelnice). Nebo se pletu?
František T.
Máte pravdu, že toto nezhltne... Já jsem křepelky ve voliéře skoro nekrmil, nasbíraly si popadané zbytky od ptáčků, snáška byla zanedbatelná, ale stačilo přikrmit něčím lepším a hned se roznesly. Jestli chcete nějaké slepičky tak jim udělejte ohrádku o něco větší než je zmíněná klec a mějte je v ní.
Zdraví Peťa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer,
tak na 2 slepičky by tam místo bylo. Více bych tam nedala.
Můžu ze zkušenosti doporučit zakrslou rousnou slepičku nebo zakrslou hedvábničku. Obě máme ve voliéře spolu s 2 bažanty zlatými a 3 andulkami. Mají zástěnu(dřevo + okna) proti zimě. Snáší dole pod hřadem(odděleno plechem. Jedinou nevýhodou(pokud by jste nechtěl odchovávat kuřata) je jejich častá kvokavost. Jinak snášenlivost s andulkami je skvělá - hedvábnička si nechává od anduláka čistit(obírat) peří na hlavě. Jen čekám, kdy se na ní andulák bude vozit.
Zuzka F.
Jak moc jsou hedvábničky náročné, pokud jde o zimování? Pořád ještě řeším problém s ubytováním a poříd se mi jako nejjednodušší jeví zděný kotec + výběh přímo z něj. Mám ale obavy, že i přes hlubokou podestýlku to nebude moc velký tepelný komfort - i když vím, že uvnitř kotců nemrzne. Abychom nedopadli jak v Ranči u Zelené sedmy a neměli slepičky v kuchyni...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
František T.
TAk jsem nakonec pořídil 3 zdrobnělé Barneveldky, dokud bylo teplo, tak pěkně snášely a i s kanáry si výborně rozuměly. Ověřil jsem si, že chovat slepice a exoty v jedné voliéře není žádný problém. Pouze to chce dobře promyslet projekt voliéry, aby vše bylo bezpečné a funkční (předsíňka, výklopná krmítka, výběh slepic ven přes kurník,... Případným zájemcům zašlu foto i dokumentaci.
František T.
KoDavid

XXX.XXX.215.95
Dobrý den
mohl bych se prosím zeptat pana Františka na to jak má vyřešený ten výlež pro zdrobnělé Barnevaldky?