Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186
Prosím o zkušenosti, jak to děláte.
Pavel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pavel
muž dá huse hlavu na špalek , uklidní, pohladí a usekne.Poprvé jsme to zkusili podřezat, ale já jsem proti tomu.Na špalku je rychlá smrt.Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pavel
Mna to tiez caka po prvy krat. Rozmyslal som ze ju dam do vreca kde bude otvor len na hlavu a useknem jej hlavu na spalku. Budem to robit az ked bude tma ked budu husky ospale.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mna to tiez caka po prvy krat. Rozmyslal som ze ju dam do vreca kde bude otvor len na hlavu a useknem jej hlavu na spalku. Budem to robit az ked bude tma ked budu husky ospale.
Husy se zařezávaly a krev se chytala pro fajšmekry.Zářez se vedl na hlavé,těsně za lebkou nahoře,aby se neznečistila trávicími sťávami. Pro mne nejpřijatelnější způsob je ustřihnout u pytle roh,dírou vystrčit hlavu,pevně uchopit a mačetou,či dranžírákem useknout hlavu. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Husy se zařezávaly a krev se chytala pro fajšmekry.Zářez se vedl na hlavé,těsně za lebkou nahoře,aby se neznečistila trávicími sťávami. Pro mne nejpřijatelnější způsob je ustřihnout u pytle roh,dírou vystrčit hlavu,pevně uchopit a mačetou,či dranžírákem useknout hlavu. Roklanka
Já si na husu sednu ,pevně ji stisknu,zobák levou rukou přidržím ke krku. Na hlavě má husa jamku ,otrhám peří a přez jamku zažíznu .Stříkající krev chytám do nádobky.Krev se udělá na cibulce s vejci.Ať se daří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si na husu sednu ,pevně ji stisknu,zobák levou rukou přidržím ke krku. Na hlavě má husa jamku ,otrhám peří a přez jamku zažíznu .Stříkající krev chytám do nádobky.Krev se udělá na cibulce s vejci.Ať se daří.
Před řezem husu omráčím topůrkem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Před řezem husu omráčím topůrkem.
Jak moc se husa po useknutí hlavy zmítá v porovnání se slepicí? Dá se udržet?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak moc se husa po useknutí hlavy zmítá v porovnání se slepicí? Dá se udržet?
má svázné nohy, není v pytli,muž ji udrží a to není žádný hromotluk,po useknutí ji vyzvedne, drží za nohy,zmítá se tak 2 minutky,pes má vždy po takové zabíjačce melír.Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.93
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
má svázné nohy, není v pytli,muž ji udrží a to není žádný hromotluk,po useknutí ji vyzvedne, drží za nohy,zmítá se tak 2 minutky,pes má vždy po takové zabíjačce melír.Lenka
Zabíjení veškeré drůbeže je nejlepší a nejméně tak zvíře trpí, když jak popisuje anonym v čase 15:08:49, zaříznout, akorát teda to omráčení je spíš bolestné pro husu než omračující. Navíc krev tímto způsobem nikde nestříká jako když useknete zvířeti hlavu. Při zaříznutí se mi ještě nestalo, že bych měl na sobě kapku krve. Jakmile zaříznu, tak se husa snaží vysmeknout, ale není těžké ji udržet když si ji dáte pod nohy a kleknete si, tím zamezíte huse pohyb a můžete zaříznout. Jakmile husa sebou tolik necuká, tak ji zvedněte, aby rychleji vytekla krev a můžete po chvíli začít škubat Aleš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zabíjení veškeré drůbeže je nejlepší a nejméně tak zvíře trpí, když jak popisuje anonym v čase 15:08:49, zaříznout, akorát teda to omráčení je spíš bolestné pro husu než omračující. Navíc krev tímto způsobem nikde nestříká jako když useknete zvířeti hlavu. Při zaříznutí se mi ještě nestalo, že bych měl na sobě kapku krve. Jakmile zaříznu, tak se husa snaží vysmeknout, ale není těžké ji udržet když si ji dáte pod nohy a kleknete si, tím zamezíte huse pohyb a můžete zaříznout. Jakmile husa sebou tolik necuká, tak ji zvedněte, aby rychleji vytekla krev a můžete po chvíli začít škubat Aleš
a tím naříznutím ji hned usmrtíte?Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zomrie na vykrvacanie. U cloveka by taka smrt trvala par minut.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zomrie na vykrvacanie. U cloveka by taka smrt trvala par minut.
no právě a to nechci, aby tak trpěla,kouká a trpí.Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.75
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Netrpí - nejde jí krev do hlavy, tudíž nic necítí - navíc se tím přeruší i nervy. Jde to rychle, věřte...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.93
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Netrpí - nejde jí krev do hlavy, tudíž nic necítí - navíc se tím přeruší i nervy. Jde to rychle, věřte...
Paní Lenko, ta husa při zaříznutí netrpí. Tím, že jí držíte, tak sebou nemůže mlátit a tudíž si neublíží jako když jí useknete hlavu, to potom ten krk lítá a krev stříká všude kolem a Ti co zabíjí useknutím hlavy většinou ještě zvíře pustí a to sebou mlátí všude kolem a tím si ještě ublíží než když vykrvácí. Drůbež se zařezává a dobytek podřezává Aleš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Paní Lenko, ta husa při zaříznutí netrpí. Tím, že jí držíte, tak sebou nemůže mlátit a tudíž si neublíží jako když jí useknete hlavu, to potom ten krk lítá a krev stříká všude kolem a Ti co zabíjí useknutím hlavy většinou ještě zvíře pustí a to sebou mlátí všude kolem a tím si ještě ublíží než když vykrvácí. Drůbež se zařezává a dobytek podřezává Aleš
To ze sa usekne hlava neznamena ze trpi aj ked sa niekde udrie. Centrum bolesti je v hlave takze pokial neni hlava nema sa kde vyhodnotit bolest. Stalo sa mi napriklad ze som kuratu usekol hlavu a ked som ho drzal tak pri tom ako som drzal kridla malo taku silu ze mu kost vybehla cez kozu. Ja si mylsim ze oba sposoby su najhumanejsie teda useknut hlavu alebo zarezat. Len nech je to co najrychlejsie aby sa stresove hormony co najmenej vyplavili do tela. Pocul som o pripadoch ked niektory "majstri" zabijali prasa ostrou hranou sekery takze to prasa doslovne museli utlct na smrt. Preto by som nemohol chovat na jedenie ine zvierata ako hydinu lebo by som nezvladol zabit ani kralika. Uz aj pri hydine mavam problem a vycitky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To ze sa usekne hlava neznamena ze trpi aj ked sa niekde udrie. Centrum bolesti je v hlave takze pokial neni hlava nema sa kde vyhodnotit bolest. Stalo sa mi napriklad ze som kuratu usekol hlavu a ked som ho drzal tak pri tom ako som drzal kridla malo taku silu ze mu kost vybehla cez kozu. Ja si mylsim ze oba sposoby su najhumanejsie teda useknut hlavu alebo zarezat. Len nech je to co najrychlejsie aby sa stresove hormony co najmenej vyplavili do tela. Pocul som o pripadoch ked niektory "majstri" zabijali prasa ostrou hranou sekery takze to prasa doslovne museli utlct na smrt. Preto by som nemohol chovat na jedenie ine zvierata ako hydinu lebo by som nezvladol zabit ani kralika. Uz aj pri hydine mavam problem a vycitky.
ano, přesně tak, když vybírám mužovi králíky na zabití a to je lepne rukou za krk, pak podřeže,je to rychlé .Ale nadávám ,proč nemůžeme být na amarounech a zabíjet si naše milá, vypiplaná zvířátka?Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nic necítí je jen vidět jak pomalu zavírá oči až je zavře tak po chvíli je po ní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.134
Zdravím, také nás čeká zabití prvních husiček-houserů. Jednu jsme již jako house museli utratit, protože byla nemocná. A to mi připadalo dost zvláštní. Přítel ji položil na špalík, ona si lehla, koukala, pak jsme jí natáhli hlavičku na špalek a sekl. Hlava fuč, ale husa ještě nožkama běhala a křídlama mávala snad minutu.
Jak je to možné? Znamená to, že před smrtí cítila strach? Vždycky když zabíjíme kozly (jatečkou omřáčít, podříznout) tak to jsou takové nekoordinované záškuby, kozel o sobě neví, jen tělo se ještě chvějě. Jikdy se nám nestalo, že by třeba hrabal nohou, nebo něco vědomého. Jaktože drůbež je schopná i bez hlavy koordinovaně se pohybovat?
Díky,
Veronika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.214
A co tohle
http://www.driml-napajecky.cz/?p=zbozi&id=35
máte to někdo odzkoušené? Taky mě letos čeká porážka hus a krůt. Porážet zvěř bez omráčení mi nepřijde šetrné. Kdekoliv na jatkách taky nejdříve omráčí např ellektřinou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přesně tak...!!! a i u kachny stejně...!!! krocana je nejlepší dát pod kolečka na ně si sednout a buď v týle hlavu odříznout nebo useknout...15 - 20 kg brojlerový krocan má sílu...!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Příteli věřím,že máš na mysli drůbež,jinak je i návod trstný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.214
Nejen drůbež, ale celkově. Přijde mi barbarství porážet zvíře podříznutím ať už jde o slepici a nebo např ovci,kozu atd.
To hlavní je dle mého názoru účinné omráčení
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130
Je vidět, že nevíte o čem mluvíte. Ovce nebo koza má tak silné kosti na hlavě, že ji omráčíte velice nesnadno. Naopak při zaříznutí ostrým nožem nic necítí a než přijde rána k sobě je vykrvená. Vždyť ani člověk ze začátku necítí, pokud se řízne ostrým nožem. Mě osobně začne bolest tak po 30 vteřinách. Od té doby, co nám řezník zabíjí jehňata podříznutím, jsou v pohodě a maso je křehčí - netrpí stresem jako při omračování. Ptáci sebou mydlí v tu chvíli, kdy jim přerušíte míchu, neboť jejich nervy pracují trochu jinak než u savců. Já osobně po zkušenostech se sekáním hlav i s podřezáváním se jednoznačně přikláním k tomu druhému. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Přítelkyně při hromadném vraždění se omráčení provádí elektrickým výbojem,což v domácí porážce přináší různá nebezpečí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.149
Pokud máte někoho, kdo umí krocana chytit, tak ideální způsob je chytit krocana tak, aby druhý mohl k nohám. na ty dát provaz, uvázat smyčku (jde to snadno), zavěsit a během pár vteřin, kdy je drůbež nehybná, podříznout. Jde to velmi rychle, krocan se nestresuje (je to během cca 20 vteřin hotovo) a nehrozí úraz. Navíc zavěšený se i výborně škube, bez spaření je za 1/2 hodiny holý, když se škube hned. Krev se dá nachytat, je skoro stejně dobrá, jako husí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.21
Osobně doporučuji zavěsit smyčku (já to dělám na třešeň) kousek od špalku s připravenou malou sekerou. Nic netušící husu nebo kachnu skokem lapnu, zavěsím jí nohy do smyčky kterou zatáhnu a přitom jak jí stále za ty nohy držím ji položím hlavu na špalek a useknu hlavu. Husu v ten moment pustím a udělám dva kroky vzad aby mě tím svým třepáním nepocákala krví. Ve smyčce je bezhlavá zavěšená cca 2-3 minuty dokud se "nezklidní" a přitom se dokonale se vykrví. Po třech minutách ji sundávám a jde se škubat. Useknutí hlavy u drůbeže je dle mého názoru a mohu-li to tak nazvat nejhumánnější způsob usmrcení. V podstatě jde o čtvrtminuty stresu u zvířete od chycení do seku a další řekněme půlminuty než hlava ztratí vědomí. Vytrhávání pírek a zařezávání je oldschool technika, kde zvíře trpí a to si myslím nemá žádných chovatel zapotřebí v dnešní době. Ještě si dovolím poznamenat, že sekyrku před větším množstvím drubeže (3>) ostřím do ostrosti kuchyňského nože, stíná pak dokonale a čistě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Napíši jen pár rad k usmrcení drůbeže. Vždy kdy jsem slepice -či kuřata zabíjel , tak useknutím hlavy. Kačena a husy zařezáváním a krev jsme konzumovali. Sekat hlava se v žádném případě nesmí (zvířata tím trpí více jak při zařezávání). Proto doporučuji zařezávat a zbytečně na toto téma nediskutovat. Vím, že spousta tazatelů se na to ptá, ale nemůžete vědět kdo si to přečte a můžou nastat problémy. Každopádně, ať probíhá vykrvení co nejšetrněji k jatečným zvířatům......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.181
Prosím pěkně, z fyziologického hlediska je asi jedno, zda hlavu drůbeži utnete nebo ji zaříznete. Ale jde o to, že po je jistota přerušení míchy. My sekáme a pták se vždy pohybuje jako by chtěl uletět, utéct, tak jej chvili přidržujeme, než se vypotřebuje...jedná se o to, že mají zauzliny zvlášť pro nohy a křídla, proto ten pohyb, u savců to tak není.
Nevím, jak to mají ptáci s míchou, jestli vede v obratlech nebo na povrchu, nenašla jsem to, ale obávám se, že při říznutí přerušíte krev, nikoliv nervy...a to je věc, kterou bych si pro sebe nepřála, proto sekáme.
Dobytek nejdříve omračujeme střelením a pak podřezáváme, zatím (17x) se to povedlo vždy naprosto dokonale a bez stresu, bolesti, jen nutné zlo, ale vlastně ani to ne. Drůbež nemáme tak ochočenou, takže tam je to horší s tím chytáním, ale i tak mi nikdy nepřišlo, že by se trápili. Za ten život spokojený je to asi fér obchod...
Veronika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.151
Já husu chytnu ohnu hlavu,a řádně jí zaříznu pak jí hned dám do kužele a husa sebou nemlátí a krásně se vykrví.
Asi za 2 minuty je úplně mrtvá.a jde se škubat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak to dělám i já! Nůž mám velmi ostrý a když přitlačím, tak to je mžik, něco jak sekerou. Husa sebou nebije, jelikož na ní sedím a krev odstříkávám do hrnce. Tom
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240
Jinak kozu zabíjím tak, že jí nejprv omráčím kladivem klepnutím zezadu na temeno a jak leží na zemi, tak jí podříznu. Ze předu na čelo to nejde, jelikož tam má lebku tvrdou jako skála, ale na temení má lebku velmi slabou, stačí klepnou stejnou silou jako na hřebík a koza je vmžiku na zemi omráčená! Tom
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pavel
drůbeží a králičí jateční pistolí..do minulého měsíce co jí mám jsem nic lepšího neviděl a neměl v ruce..přiložíte k týlu zvířete ..bez posmrtného pohybu je na místě usmrceno a ještě to odkrví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
drůbeží a králičí jateční pistolí..do minulého měsíce co jí mám jsem nic lepšího neviděl a neměl v ruce..přiložíte k týlu zvířete ..bez posmrtného pohybu je na místě usmrceno a ještě to odkrví.
Celou dobu sleduji tuto diskuzi, tento přispěvatel je první, kdo provádí správnou porážku jak z hlediska zákona o týrání zvířat tak i z hlediska lidského. Nechat zvíře trpět kvůli pár centilitrům krve bez omráčení, navíc zvíře vlastní a s láskou odchované, může jen veliké hovado, které necítí bolest zvířete.
Sekání hlavy - ještě tak u slepic a kohoutů, ale u něčeho tak ušlechtilého a chytrého jako jsou husy, to je také zvěrstvo.
Nějak se samozřejmě zabíjet musí, proto před tím než jsem objevil u Drimlů omračovačku drůbeže a králíků, jsem používal krátkou malorážku a nehleděl na cenu nábojů, mé zvíře mi za jeho bezbolestný a rychlý odchod ze světa stálo. Ti hlupáci s nožem by se však nejspíš zastřelili sami, tak ať se tady dál chlubí jak týrají svá zvířata a berou je jen jako maso.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Celou dobu sleduji tuto diskuzi, tento přispěvatel je první, kdo provádí správnou porážku jak z hlediska zákona o týrání zvířat tak i z hlediska lidského. Nechat zvíře trpět kvůli pár centilitrům krve bez omráčení, navíc zvíře vlastní a s láskou odchované, může jen veliké hovado, které necítí bolest zvířete.
Sekání hlavy - ještě tak u slepic a kohoutů, ale u něčeho tak ušlechtilého a chytrého jako jsou husy, to je také zvěrstvo.
Nějak se samozřejmě zabíjet musí, proto před tím než jsem objevil u Drimlů omračovačku drůbeže a králíků, jsem používal krátkou malorážku a nehleděl na cenu nábojů, mé zvíře mi za jeho bezbolestný a rychlý odchod ze světa stálo. Ti hlupáci s nožem by se však nejspíš zastřelili sami, tak ať se tady dál chlubí jak týrají svá zvířata a berou je jen jako maso.
Tak a ted budete za hlupaka pouze Vy. Vy si opravdu myslite, ze ma kazdy chovatel na to? ?????? Pouze se chci zastavat lidi kteri slusne pracuji a nekradou tak, jak nase zkurvena vlada. Ps. REKLAMA? Driml je drahy jako prase.
jsou levnejsi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak a ted budete za hlupaka pouze Vy. Vy si opravdu myslite, ze ma kazdy chovatel na to? ?????? Pouze se chci zastavat lidi kteri slusne pracuji a nekradou tak, jak nase zkurvena vlada. Ps. REKLAMA? Driml je drahy jako prase.
jsou levnejsi
Někdo možná krade, někdo je zas sadista to je snad ten zloděj omluvitelnější
. Zařezávala jsem husu jednou a už nikdy víc. Hlavy sekám, držím jednou rukou za křídla,druhou rukou držím nejdřív sekeru a potom krk, šlápnu (po useknutí hlavy) na obě nohy svýma a vykrvím do nádoby. Nikde nic nelítá, netrpí a střílečku sice nemám, ale může to být dobrá věc, těžko někoho zruinuje. Zase peníze versus utrpení zvířete, které chovám od mala, tam by ta volba měla být jasná u větších zvířat, která bych takhle nezvládla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
na jarní výstavě v Lysé si pán(odhaduji 70-75let) koupil u Drimlů jateční pistoli...Letos jsme se sešli nahoře u holubů a tak mě vyprávěl jak to používá i na králici a lituje,že to někdo nedal na trh už před 30 lety..Nemyslím,že by to bylo finačně nedostupné
..Sám jsem pak sešel dolů a koupil jsem si jí.Jak píšu výš,tak jí mám cca měsíc od výstavy a slova toho důchodce můžu jen potvrdit..Nemusíte ani držet po usmrcení,je to zásah do týla a žvíře je na místě mrtvé a žádná posmrtná křeč se nekoná a krásně se po v pichu vykrví
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.12
Tak to dělam i ja , když tu hlavu zmačknu ke krku , drubež je jako v bezvědomi a nic neciti necuka se. Před tim ji pohladim pak zmačknu a v jamce na hlavě řiznu. Zviře vykrvaci jak člověk ktery si podřeže žily. Sekerou jsem se bala že se netrefim nebo jen napul a zviře bude trpět a tak už to dělam leta a nema stres ani zviře ani ja.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jsou levnejsi
Pane, veřejným hlupákem jste se stal právě Vy sám, pokud nemáte stupidních 580,-Kč na porážkovou pistoli k humánnímu zabití své milované drůbeže, tak k tomu nemám co dodat. Na chlast a cigára máte určitě vždycky.
Reklama? Určitě ne, u jiné firmy jsem toto zařízení nezjistil a vzhledem k jejich slušnému jednání, webovkám a sortimentu zboží reklamu opravdu nepotřebuji. Mně tato cena za tento přístroj připadá ZADARMO, určitě ani prodejci na tom nemají moc velkou marži vzhledem k účelu použití a většímu rozšíření mezi lidmi. A aby má zvířátka netrpěla, bych vynaložil i mnohem více.
Co se týká politiků, máte pravdu.
Trochu odbočím, všichni tady na diskuzích kvičí jak je nezákonné a nelidské zabít třeba jestřába, lišku, jezevce, atd. kteří nám bezdůvodně vraždí naše miláčky. STEJNĚ NEZÁKONNÉ je usmrcovat domácí zvířata za jejich plného vědomí, což zde všichni rádi a s láskou činí. Cizích predátorů se zastáváte a své svěřence necháte trpět, já schvaluji postup obrácený, musí trpět predátoři - liška zabije husu, druhý den je liška po smrti, jestřáb zabije slepici a nedožije konce dne a tak dále, ještě bych jim přidal utrpení, které bezbranná drůbež před smrtí zažije.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane, veřejným hlupákem jste se stal právě Vy sám, pokud nemáte stupidních 580,-Kč na porážkovou pistoli k humánnímu zabití své milované drůbeže, tak k tomu nemám co dodat. Na chlast a cigára máte určitě vždycky.
Reklama? Určitě ne, u jiné firmy jsem toto zařízení nezjistil a vzhledem k jejich slušnému jednání, webovkám a sortimentu zboží reklamu opravdu nepotřebuji. Mně tato cena za tento přístroj připadá ZADARMO, určitě ani prodejci na tom nemají moc velkou marži vzhledem k účelu použití a většímu rozšíření mezi lidmi. A aby má zvířátka netrpěla, bych vynaložil i mnohem více.
Trochu odbočím, všichni tady na diskuzích kvičí jak je nezákonné a nelidské zabít třeba jestřába, lišku, jezevce, atd. kteří nám bezdůvodně vraždí naše miláčky. STEJNĚ NEZÁKONNÉ je usmrcovat domácí zvířata za jejich plného vědomí, což zde všichni rádi a s láskou činí. Cizích predátorů se zastáváte a své svěřence necháte trpět, já schvaluji postup obrácený, musí trpět predátoři - liška zabije husu, druhý den je liška po smrti, jestřáb zabije slepici a nedožije konce dne a tak dále, ještě bych jim přidal utrpení, které bezbranná drůbež před smrtí zažije.
No tak podle vás si ten jestřáb, liška, jezevec a podobní budou muset taky koupit pistoli od Drimla Pane nehulte už tu trávu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážený pane, Já myslel to dražší kolem 1800 stovek, tu za 580 tam není co řešit na tu snad bude mít každý kdo je ochoten si ji koupit myslim že ty hlupáky tady nemusíme už probírat, stačí že jich je dost tam nahoře
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážený pane, Já myslel to dražší kolem 1800 stovek, tu za 580 tam není co řešit na tu snad bude mít každý kdo je ochoten si ji koupit myslim že ty hlupáky tady nemusíme už probírat, stačí že jich je dost tam nahoře
No hlupák jste akorát vy pane, 1800 stovek jsou skoro dva milióny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No hlupák jste akorát vy pane, 1800 stovek jsou skoro dva milióny
No nevím kdo je tady hlupák, ale asi Vy!!! 1800 stovek jsou skoro 2 miliony? a od kdypak?Tak já zítra skočim do banky ať mi to odpočítají a pak je spolu vyměníme.Já Vám dám 1800 stokorun a vy mně 1800 tisícikorun.Děkuji Zítra se ozvu.Chtělo by to víc přemýšlet když chcete někoho moralizovat a ztrapňovat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
podle toho soudím ze jste přešel z mesta a snažíte se vest městsky život aji na statku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.47
blbec
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.52
Pokud zvířeti useknu hlavu, přeruším tím míchu a má to hned za sebou. Nevím proč bych ji měl ještě před tím omračovat, bál bych se že tím ji budu právě týrat. Při podřezávání je zvíře živé dokud nevykrvácí, takže určitě déle než při sekání hlavy. Pokud řezem také nepřeruším i míchu a to asi není vždy zaručeno. Takže za mě buď ta pistole nebo sekat hlavu.
A přispěvateli 233.116 taky vzkazuju ať už to nehulí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sám by jsi potřeboval ránu do té své duté hlavy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.53
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
my to tak dom robíme že na vreci odstrihneme roh a dáme tam hus alebo morku a hus ide za svetlom preto hlavu vystrčí cez dieru von ked tak urobí vrece na druhej strane poriadne zviažeme a po odseknutí hlavy sa daný živočích nemôže ani pohnuť žiadne obité mäso a bez námahy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.247
To je úplně normální,jsou to jen nervy.Já jednou uťal hlavu kohoutovi a hned se mi vysmeknul a vyletěl na střechu,kde seděl pár minut a my čekali než spadne.Moc mi to nikdo nechce věřit,ale je to tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.247
Ano přesně tak to dělám i já a vřele doporučuji.Zkusil jsem jednou dát krocana pod kolečka a on mě i bez hlavy zvednul(vážím 100kg) a polámal si ještě nohy i křídla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.247
Ano přesně tak to dělám i já a vřele doporučuji.Zkusil jsem jednou dát krocana pod kolečka a on mě i bez hlavy zvednul(vážím 100kg) a polámal si ještě nohy i křídla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.247
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.247
jateční pistoli jsem koupil po internetu za 800,- je na pružinu,lehce se nabíjí a dle zkušeností jiných je to parádní věc.Králíci se střílejí zezadu a drůbeži se skloní hlava ke krku a střelí zepředu,kde má nervové centrum.Jsem na to zvědavý,ještě jsem ji nepoužil,ale těch 800,- mi nepříjde tak moc,je to napořád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11
Náš děděk to sekal kosou na trávu, přímo na zahradě, pak to posbíral a šlo se pařit a kuchat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Náš děděk to sekal kosou na trávu, přímo na zahradě, pak to posbíral a šlo se pařit a kuchat
Jo, to uz jsme tu od vas cetli...no comment...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11
Náhodou dědek byl borec, rádi na něj vzpomínáme, měl i jiné praktiky co tak vzpomínám, hlavně u králíků a pak u prasat. Čest jeho památce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Náhodou dědek byl borec, rádi na něj vzpomínáme, měl i jiné praktiky co tak vzpomínám, hlavně u králíků a pak u prasat. Čest jeho památce.
Napište nějáké další praktiky zajímají mně hlavně králíci, ale můžete napsat i o prasatech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.101
Dobrý den, nejde mi odkaz správně otevřít, ale předpokládám, že je na "střílecí omračovač" od Drimlů. Letos jsem jej zakoupila na králíky (od té doby nevím co je modřina na krku), ale využila jsem i na kačenky a mohu jen vřele doporučit! U hus vyzkouším až později, jsou ještě malé. Hezký den všem!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.67
Dobý den,
pečlivě jsem si přečetla všechny příspěvky ohledně zabíjení husí. Bohužel ani jedna mne neuspokojila. Potřebovala bych nějakou metodu, kdy by se husa dostala do "mdlobů a pak už by bylo snadné ji třeba i vykrvit. Nejhorší pocit pro mne je vzít do rukou živého tvora, kterého jsem s láskou krmila a odchovala a říznout, či seknout. Napadlo mne, husu opít a když by usnula, provést zákrok. Nebo jestli by šlo použít chloroform, či lépe éter. Má někdo takové zkušenosti. S tou pružinovou pistolí bych se střelila tak akorát asi sama, jak moc bych se bála, aby to dobře vyšlo.
Musí přece být nějaký způsob, aby zvíře o ničem nevědělo. U koček, psů atd. je to normální, že se napřed uspí a pak usmrtí. Prosím, má s tím někdo zkušenosti.
Pokud nic takového není, tak se asi chovu hus zřeknu. Děkuji za váš čas. eva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobý den,
pečlivě jsem si přečetla všechny příspěvky ohledně zabíjení husí. Bohužel ani jedna mne neuspokojila. Potřebovala bych nějakou metodu, kdy by se husa dostala do "mdlobů a pak už by bylo snadné ji třeba i vykrvit. Nejhorší pocit pro mne je vzít do rukou živého tvora, kterého jsem s láskou krmila a odchovala a říznout, či seknout. Napadlo mne, husu opít a když by usnula, provést zákrok. Nebo jestli by šlo použít chloroform, či lépe éter. Má někdo takové zkušenosti. S tou pružinovou pistolí bych se střelila tak akorát asi sama, jak moc bych se bála, aby to dobře vyšlo.
Musí přece být nějaký způsob, aby zvíře o ničem nevědělo. U koček, psů atd. je to normální, že se napřed uspí a pak usmrtí. Prosím, má s tím někdo zkušenosti.
Pokud nic takového není, tak se asi chovu hus zřeknu. Děkuji za váš čas. eva
Uspat husu můžete, ale maso pak nebude k jídlu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.40
. A to i po alkoholu? Děkuji za info.e.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.117
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To si musíte dělat legraci! Jinak to přece není možný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A máte pocit, že opít husu je tak nějak "o netrápení"?.....jak si budete stanovovat množství alkoholu na uspání? Když máte problém se zabitím hospodářského zvířete, tak ho skutečně raději nechovejte. Prostě to k chovu jakéhokoliv domácího hospodářského zvířete patří, jeho smyslem je být vykrmeno, zabito a snězeno (pokud je nemáte pouze pro zábavu). Buď se to budete muset naučit, nebo sehnat někoho, kdo to umí a zvíře zabije rychle (teď nemyslím některé zdejší "chytré" rady o zabíjení kosou apod.), nebo nechovat, resp. chovat jen jako koníčka dvě husy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.125
asi ano, člověk musí vždy něco udělat úplně poprvé. I když se obrní silou sebezapření. Je to vždy poprvé. Snad když už má více zkušeností, jako zde diskutující je to pro ně už hračka. Nakonec i když budu mít jen dvě husy, jak tu zminujete, i ty je třeba jednou zabít. Na dožití je mít nemohu.
Ještě vše pečlivě zvážím a zkusím ve vedlejší vsi poprosit majitelku hejna husí, zda by mne nezasvětila až bude věc tak daleko. Každopádně děkuji za příspěvky a rady.
Hodně zdaru v chovech.e.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dejte ji 2 diazepamy jak bude vláčná dejte jí 2 ibuprofeny, dejte ji v klidu do pytle v rohu pytle vystřihněte dírku a sedněte si na husu , dejte jí na hrst ruky kukuřici mě si dicky zobla po léku je omámená a dejte si na dlan i vodu napije se pak ji hlavu usekněte ostou pevnou sekerou 1 vteřina krev ji stuhne dostane se tromb do srdce a je po huse pak už se jen lechce třepe a mlátí křídly to už je posmrtný třes a pot. (nervy) žaludek rychle včistit od léků a vše propláchnout studenou vodou a odrát peří pak už to asi znáte , pro tvrdé povahy bez léků hlavu z pytle ven , nachystat hrnec slepici oškubat za zadní částí peří vzít jehlici např konská jehlice propíchnout hlavu a krev poteče dlouho i u krku nahmatáním tepny pak pozvolna se zvedat až husu držíte at zní dostanete každou kapičku krve tu dát na pábev ,cibulka , vjce, chléb pažitka , pak sádlo , játra atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dejte ji 2 diazepamy jak bude vláčná dejte jí 2 ibuprofeny, dejte ji v klidu do pytle v rohu pytle vystřihněte dírku a sedněte si na husu , dejte jí na hrst ruky kukuřici mě si dicky zobla po léku je omámená a dejte si na dlan i vodu napije se pak ji hlavu usekněte ostou pevnou sekerou 1 vteřina krev ji stuhne dostane se tromb do srdce a je po huse pak už se jen lechce třepe a mlátí křídly to už je posmrtný třes a pot. (nervy) žaludek rychle včistit od léků a vše propláchnout studenou vodou a odrát peří pak už to asi znáte , pro tvrdé povahy bez léků hlavu z pytle ven , nachystat hrnec slepici oškubat za zadní částí peří vzít jehlici např konská jehlice propíchnout hlavu a krev poteče dlouho i u krku nahmatáním tepny pak pozvolna se zvedat až husu držíte at zní dostanete každou kapičku krve tu dát na pábev ,cibulka , vjce, chléb pažitka , pak sádlo , játra atd.
Husene slepici slepici špalek ostá sekera 1 vteřina je mrtvá posmrtný třes ervu je u každého žvířete
Dagmar_Šromeková

XXX.XXX.234.212
Husu zabijeme tak, že jej hlavu vopcháme do kuchynskeho lievika a krv vylejeme do umývadla v kúpeľni. Nemáte za čo. #jetopekne #jashusou #Dagmarzabijahus
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!