Kapounování drůbeže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.10.2009 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.33

RAD BYCH ZNAL NAZOR NA KAPOUNOVANI DRUBEZE. PROC SI CHOVATELE RADSI KOUPI BROJLERA S GUMOVYM A MDLYM MASEM V SUPERMARKETU NEZ ABY SI VYPESTOVALI SVYCH NEKOLIK KAPOUNU, KDYZ JIM PO LIHNUTI ZUSTANE MNOHO KOHOUTKU. VE SPANELSKU SE KAPOUNI PRODAVAJI PRED VANOCI ZA 20 €/KG, TUDIZ KAPOUN VYJDE NA CCA 100 - 120 €. JSEM MNOHDY SVEDKEM, ZE CHOVATELE PRODAJI NA NEJAKE TE MISTNI BURZE PEKNEHO KOHOUTKA CI SLEPICI ZA 80 - 100 KC A PAK SI VZAPETI KOUPI ZMRAZENE KURE VEDLE V MARKETU, PROTOZE MAJI ZA TY PENIZE 2X VICE NECHUTNEHO MASA.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2009 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
RAD BYCH ZNAL NAZOR NA KAPOUNOVANI DRUBEZE. PROC SI CHOVATELE RADSI KOUPI BROJLERA S GUMOVYM A MDLYM MASEM V SUPERMARKETU NEZ ABY SI VYPESTOVALI SVYCH NEKOLIK KAPOUNU, KDYZ JIM PO LIHNUTI ZUSTANE MNOHO KOHOUTKU. VE SPANELSKU SE KAPOUNI PRODAVAJI PRED VANOCI ZA 20 €/KG, TUDIZ KAPOUN VYJDE NA CCA 100 - 120 €. JSEM MNOHDY SVEDKEM, ZE CHOVATELE PRODAJI NA NEJAKE TE MISTNI BURZE PEKNEHO KOHOUTKA CI SLEPICI ZA 80 - 100 KC A PAK SI VZAPETI KOUPI ZMRAZENE KURE VEDLE V MARKETU, PROTOZE MAJI ZA TY PENIZE 2X VICE NECHUTNEHO MASA.

kapounování jsme tu již dlouze řešili, pohledejte si. Osobně kohoutky při první brakaci při kroužkování odděluji od ostatních a postupně popravuji. Mám lehké plemeno, tak kamarádi trpí fixní ideou, že jsme zbohatlíci, protože kdykoli přijdou k obědu, tak se cpeme bažantem A koupila jsem po 40Kč brojlery z líhně (nekastrované), po dvou měsících na zahradě mají kolem dvou a půl kila čisté váhy - za ty prachy, neberte to
Jedovinka

Neregistrovaný uživatel

26.10.2009 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.226

kapounování jsme tu již dlouze řešili, pohledejte si. Osobně kohoutky při první brakaci při kroužkování odděluji od ostatních a postupně popravuji. Mám lehké plemeno, tak kamarádi trpí fixní ideou, že jsme zbohatlíci, protože kdykoli přijdou k obědu, tak se cpeme bažantem A koupila jsem po 40Kč brojlery z líhně (nekastrované), po dvou měsících na zahradě mají kolem dvou a půl kila čisté váhy - za ty prachy, neberte to
Jedovinka

kupuju tzv. odpad při vyskladňování brojlerů, za 10kč za kus, mají tak od 0,5 do 1kg, většinou jich tak desetina pojde a po měsíčním dokrmování přirozenou stravou mají 2 - 2,5kg čisté váhy. Dokrmuji je prakticky jen pšenicí namočenou v syrovátce s trochou ječmene a pasou se na trávě. A masíčko je MŇAM. Pevně doufám, že za ten měsíc z nich vyjde většina hormonů, antibiotik a dalších sajrajtů, které do nich cpou.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2009 15:57
Neregistrovaný uživatel

Jakým způsobem se provádí kapounování???

Neregistrovaný uživatel

28.10.2009 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Jakým způsobem se provádí kapounování???

chirurgicky, chemicky, radiací. Zadejte si do vyhledavače, vloni jsme to tu několikrát propírali.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2009 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.29

Viděl jsem kapounování v Americe, drůbežáři to tam dělají sami. Je to docela masakr, ale když se to umí, tak to trvá pod 1 minutu. U nás se to asi nedělá a veterinář by za to chtěl určitě několik set, takže víc než je cena zvířete. Maso má ale mnohem lepší chuť, je takový šťavnatý a tučňoučký. Ostatně u většiny domácích zvířat má kastrace pozitivní vliv na kvalitu masa. Kdo by jedl kance, když může jíst vepřové, že. Je to prostě věc zvyku, ale na západě se kastruje víc. Vílín

6.3.2019 10:43
mvdr.s.vencl

XXX.XXX.107.37

U nás to hlavně nikdo jiný než veterinární lékař provádět nesmí, protože jde o krvavý zákrok (viz zákon na ochranu zvířat proti týrání, 246/1992 Sb.) a také jeho provádění bez anestézie je jasným týráním. Přeci jen se otevírá dutina tělní. Je to stejné, jako kdyby vám někdo za živa odstraňoval slepé střevo. Bohužel ve Státech stále používají onu morbidní "středověkou" metodu prováděnou ve stoletích před vynálezem celkové anestézie. Tomu odpovídají i ztráty zvířat po tomto zákroku.
Nedivme se ale ceně u veterinárního lékaře. Pakliže se prodá kapoun za 100-120 euro, tak nelze po veterináři chtít, aby provedl zákrok za 1 euro, když jsou jen jeho náklady na 1 kohouta kolem 8 - 10 euro. A kde je potom práce?

Přidejte reakci

Přidat smajlík