Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.5.2010 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak včera mě odnesla 3 housata cca 2 měsíce stará a jednu dospělou kachnu ale je to mezi domy cca 200 m od pole .Nevíte někdo zda se lišky znovu vracejí na stejné místo a nebo už nepříjde .Podhrabala pletivo a byla to kolem 2 hodiný ranní .Ted už je na noc zavírám ale přeci to nebudu dělalt snad každý den .Tak prosím o radu zda nekdo ví něco více o liškách .Děkuji Renda .smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.5.2010 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

Radši zavírat zavírat a zavírat, jinak přijdeš o housátka zbytečně.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2010 22:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66

Renda, preco by ste to nemali robit kazdy den? pytam sa, pretoze kazdovecerne zatvaranie a kazdoranne otvaranie kurniku patri k chovu hydiny ako patri hydina ku kurinu :-)

Michal

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 00:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak včera mě odnesla 3 housata cca 2 měsíce stará a jednu dospělou kachnu ale je to mezi domy cca 200 m od pole .Nevíte někdo zda se lišky znovu vracejí na stejné místo a nebo už nepříjde .Podhrabala pletivo a byla to kolem 2 hodiný ranní .Ted už je na noc zavírám ale přeci to nebudu dělalt snad každý den .Tak prosím o radu zda nekdo ví něco více o liškách .Děkuji Renda .smajlík

mají teď mladé, tak bude chodit dokud bude mít na co. U mě byla jednu noc kolem druhé na obhlídce. Neměla jsem u kachen psa. Hned příští noc vlezla do zahrady, ale měla smůlu. Už jsem tam měla fenu, takže odešla s prázdnou.Nezbyde vám než zavírat.. Petrasmajlík

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.205

Taky k nám chodila liška, za bílého dne mi odnesla husu, co seděla na vajíčkách, pak se vracela pro kachny a slepice. Poradili nám potřít plot tygřím hov..em a světě div se, ono to pomohlo!!!!smajlík Od tý doby nás obchází, ale mám štěstí, nedaleko chovají tygra, takže přísun výkalů máme:-). Doporučuji obrátit se na nejbližší ZOO, myslím si, že rádi Vám ho poskytnou. Upozorňuji, šíleně smrdísmajlík, ale pomáha. Vůznice

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 08:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak jsem včera večer vše zavřel a nechal pouze dospělého kačera a ted ráno je zase mrtvej ,leží kousek od plotu a pod plotem cca 15 cm podhrabaná díra ,kačer má vykousnotou hlavu ale jinak je celý .Tak dneska budu dělat všude dokonalé zavírání a vše pořádně zavírat.Taky mě napadlo jestli to nemuže bejt kuna ?A ty hov..a vyzkouším .Za 6 let co mám doma zvířata se nikdy nemusel nic zavírat až ted zaposlední 4 dni je už dost zvířat v háji .Dík renda smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

Kuna umí přelézt přes plot, tak podhrabat pod plot nemusí. Také navíc kuna sežere drůběže jen krk.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

Nepomůže psí trusy před kunami?

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 13:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak jsem byl u našich myslivců a ty potvrdili lišku podle chlupů které jsem našel na pletivu kde prolezla a pomůžou mě jí odstřelit ale nebude jí jednoduché najít .Ted zabezpečuji kůlny ale nevýhoda je že nemají podlahu .smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

29.5.2010 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

Radši nějakou dobu zavři všechny drůběže, nebo bude pořád vracet ta liška, ne?

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 11:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak na dnešek vše zavřené a nic se neztratilo :-| tak uvidíme ale už vím že je budu muset všechny zavírat .renda

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.96

nevím proč se bojíte poradit jed nebo železa .když lišku odeženete od sebe kam asi chudinka pujde třeba k Vašemu kamarádovi a vyčistí kurník jemu ten bude mít asy radost když mu řeknete natři si plot hov--m já jsem to tak udělal a už kemně lyška nechodí . Bude to jako by jste k němu tu lyšku poslal .nebudu tu psát čím trávyt lyšky to Vám poradí každý chovatel co bydlí u lesa železa jsou taky zakázaný .Tak potom nezbívá než vse zrušit a kupovat pro rodinu maso a vejce vyhnané práškama.No ke mně by mohla skusyt lyška nebo kuna přijít 10 let jsme jim to odpouštěly kuny a lyšly litovali az do doby kdy mi lyška odnesla 5 slepic a mého milovaného kohoutka a kuna během noci odnosyla 40 kachních vajec a navíc se pustila do vajec co se zrovna líhla pod kachnou masakr!!! a poslední kapka mé trpělivosti miluji všechny zvířata chovám již jen okrasné druhy nic nezabíjíme.Ale lyšky co se myslivcum přemnožily nemá to co žrát protože taky hladovi myslivci sy všechno na podzim vybyjou a na jaře lyšky nemají co dát lyščatum tak jdou do dvoru .Když chtějí myslivci tolerovat v revírech lyšky tak at jim taky v revíru nechají neco k žrádlu a všechno na podzim nevybíjejí .Nezbívá nez se bránit hned příští rok přijde znova a s posylou.Hlad je hlad a mně prošla kuna zdárně i kolem psa a klece s fretkama rovnou do kurníku .Kuna nadstaví i svuj život aby uživyla na jaře mladá.Ale všechno má své pro a proti a taky své meze.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 13:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.235

Až na ten pravopis smajlík nelze než souhlasit smajlík !

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 13:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.36

Proboha ! To měkké " i "a tvrdé " y " - no masakr !smajlík
Jed,železa,kulovnice,atomovku ...... NA VÁS !!! Pochopte,vy jste tady navíc,omyl přirody.:-(

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66

z dlhsieho prispevku nad mojim podla mna vyplyva jedine - pouzit jed a zeleza na polovnikov smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Ta železa nemohu nikde sehnat a ten jed by byl možná dobrej ale nevím jakej použít ?Poradte aspon název kterej by tu kurvu zabil .Dík renda

Neregistrovaný uživatel

30.5.2010 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Bohužel už 2x zkusila, že se u vás nají, tak dál nepůjde. I tak jsem ale proti použití želez, to už je mi příjemnější ji nechat odstřelit myslivci. :-|

Jinak to, že k vám do teď žádná škodná nepřišla, je - řekla bych - přímo zázrak! My bydlíme na polosamotě za vesnicí v polích. I tak u nás běhají kuny, hranostajové i lasičky.:-| Jediné období , kdy kurník nezavíráme je cca červenec-srpen, kdy je venku fakt hic a tak by se drůbež doma akorát pekla. Takhle brzy ráno vyskočí, nazobe se a pak se vyvaluje pod tisy. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2010 08:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

Železa ani jed bych taky nepoužila je to moc nebezpečné. Řekla bych myslivcům ať tam nastaví sklopec a pak ať už si s ní dělají co chtějí. Čekat by sice na ni taky mohli, ale liška je mazaná. A kdo z nich by tam čekal třeba celou noc.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2010 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Uvidíme jak to dopadne ale střílet tam nechtějí je to mezi domy a nebezpečné a na ten sklopec se zeptám vůbec nevím oč jde ,zahrada je obehnaná pletivem tak já bych jed klidně použil ale nevím jaký.A co použít el ohradník?Zabrání to lišče ?Ten mám zbyl mě když jsem měl ještě ovce a kozy .děkuji renda

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

Sklopec je zařízení k odchytu třeba lišky, kuny... Pokud je odchyt úspěšný myslivec ji pak odnese a zastřelí.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.131

Rendo, boj s liškou je boj s mazaným nepřítelem. Měli jsme sklopec nalíčený několik týdnů, chytali se ježci potkani, straky, kočky. Ale liška nic, ani na živou návnadu. Měli jsme železa, opatrně natažená, aby neulpěl žádný pach člověka a za se nic. Pomohla až naše fena, která poctivě po 1m nadělala hromádky okolo celého pozemku a vytvořila pachovou bariéru ališka přestala chodit. Je provda, že od té doby nic neřeším a vše na noc zavírám. Je to jistaota. Operují nám tu kuny a uprchlí norkové a tak mám radši havěť přes noc pod zámkem. Na kurníku mám zabezpečené i větrání pevným hustým pletivem. Letos mám ale problém s polodivokými kočkami. Byla jsem svědkem toho, jak zakousla 8 týdenní zWy a odnesla ji, nic nedbala na moje protesty a fyzické násilí. Tak jsem jim vyhlásila boj, chodím s klackem a učím se dobře mířit. Máme psa, ale i vlastní kočku, tak pes na kočky neútočí, škoda. Dana

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 10:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

Doufám, že kočky (nejsou polodivoké) mi nebudou lovit slepičky zdrobnělé bielefeldky :-O

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.7

Z letitých zkušeností vím,že nejúčinnější obrana před liškou,kunou,jezevcem,káňaty atd. je přítomnost kvalitního psa. Bydlíme u lesa,máme zahradu půl hektaru,na ní volně veškerou drůbež a fenu německého ovčáka-taky volně pochopitelně. Ztráty máme minimální. Každý predátor,když si obhlídne terén a zjistí,že za plotem čeká naštvaný hafan,tak jde raději jinam,kde toho psa nemají.Liška je chytrá a se psem se dobrovolně do křížku nepustí.
Takže brácha,co bydlí kousek od nás má neustále vymetený kurník.Psa má v kotci a že by ho pustil volně mezi slepice nechce ani slyšet.No a tak krmí lišky.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

Tak to je pravda. Psa jsme taky na noc zavírali do kotce. Až jednou si u nás taky lišky udělali hody. Padly čtyři pěkné odrostlé husy. Psa máme od té doby na volno a je zatím klid.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98

Zkuste elektrický ohradník, ten by snad lišku mohl odradit. M

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Z letitých zkušeností vím,že nejúčinnější obrana před liškou,kunou,jezevcem,káňaty atd. je přítomnost kvalitního psa. Bydlíme u lesa,máme zahradu půl hektaru,na ní volně veškerou drůbež a fenu německého ovčáka-taky volně pochopitelně. Ztráty máme minimální. Každý predátor,když si obhlídne terén a zjistí,že za plotem čeká naštvaný hafan,tak jde raději jinam,kde toho psa nemají.Liška je chytrá a se psem se dobrovolně do křížku nepustí.
Takže brácha,co bydlí kousek od nás má neustále vymetený kurník.Psa má v kotci a že by ho pustil volně mezi slepice nechce ani slyšet.No a tak krmí lišky.

Přesně jak píšete. Pes je to nejlepší. A také je asi pravda, že liška si nejdříve udělá průzkum. Když jsem přestěhovala kachny na druhou stranu baráku a nedala tam psa, asi po týdnu jsme v noci viděli lišku na obhlídce. Hned druhou noc jsem tam dala psa a v noci přišla liška na lup, odešla s nepořízenou. Zanechala za sebou jen chlupy v plotě. Ani myslivec neumí být tak přesvědčivý.:-)

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak jsem začal už něco dělat ,myslivci nepomohli a tak jsem ted na večer nalíčil 2x sklopec +železa /sousedy jsem na to upozornil at si vše zavřou /:-) mám moc dobré sousedy a tak jim nechci taky ublížit kdyby jim to třeba zabilo kočku .Už jsem taky pochopil že ty holky musím každý večer zavírat smajlík nikdy jsem to před tím nedělal ale dneska je jdu z radostí zavřít a mám příjemnej pocit když jdu spát že mám všechny svoje kamarády zabezpečené /já těm mojim zvířátkum říkám že to jsou moje kamarádi :-) a oni to berou /ale právě proto že jsem je asi zklamal a nedokázal je uhlídat před škodnou tak mám takovej blbej pocit že bych smajlík .A ted teprve začne ten boj s liškou .Sice má liška asi navrh ale já to nevzdám :-) Děkuji Všem tady za vaše rady :-) renda

Neregistrovaný uživatel

1.6.2010 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

A zítra taky udělám el. ohradník sice nevím zda to pomůže ale mám jej doma tak proč to nevyzkoušet :-)renda

Neregistrovaný uživatel

2.6.2010 06:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.19

smajlík vy budete ale "hodná" paní, přál bych vám být někde chycený za nohu pár hodin...:-(
doufám , že kmotra bude dost chytrá...

Neregistrovaný uživatel

2.6.2010 09:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

Tak co jak to dopadlo? Byl lov úspěšný?

Neregistrovaný uživatel

2.6.2010 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak zatím nic smajlík a pořád prší tak ani nemůžu venku nic dělat .

Neregistrovaný uživatel

2.6.2010 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.59

Dobrý den
Chápu, že ztáta drůbeže hodně zamrzí. Také se říká, že lišky jsou přemnožené, protože nemají v přírodě přirozené predátory. Ale železa a jed!? Není Vám ji ani trošku líto, když si představíte v jakých skončí bolestech? Pokud nezamezíte přístupu budou tam chodit. pokud se Vám podaří tuto zlikvidovat, další. Proto se přimlouvám za zavírání drůbeže na noc a za psa, případně el. ohradník.

Neregistrovaný uživatel

2.6.2010 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.146

Mám králíky (v králíkárně) a husy, slepice, kachny, všechny jsou pozavírané po různých ohrádkách, protože u nich nebydlím, tak je nemohu na noc zavírat a ráno otvírat, jezdím k nim 5x týdně přes 10 km. Jinak mám pozemek 4000 m a pouštím je jen když přijedu na kus odpoledne. Loni se nějak stalo, že upadla cihla co dvírka držela a utekla husa s 3 housaty už skoro ve velikosti dospělých. Něco je všechny zadávilo, jednu úplně odneslo. Okousalo krky a vole. Nevíte jestli je toho schopná liška nebo co? Je mi divné, že na velkém dvoře všechny honila a nestačilo jí odnést tu jednu a sežrat. Ve stodole byl pak nějaký čas do podzimu zvláštní pach (ne od mrtvého) a lejna. Kuny u nás byly vždycky, ale tohle mi na ni připadá moc. Železa jsem líčila několikrát a různá (i veliká, na tah, ne na nášlap, ta byla snad na medvěda :-)) a nic, nanejvýš zmizela návnada, ale to mohly udělat i myši. Pak se to zjara podhrabalo do ohrádky ke slepicím (spí v kredenci) a odneslo to jen vejce z budníku, který je mimo ten kredenc. Letos mám plno kachňat, kuřat a housat a tak čekám s hrůzou, kde zas uhodí.smajlík Dům je na okraji obce, oplocená zahrada, za ní pole. Někdo mi říkal, že by to mohl být nějaký psík mývalovitý, nemáte někdo radu, co s tím? Nebo udělá tohle liška?

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 07:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.172

Ako moze chovatela vobec napadnut pouzitie zeliez alebo jedu? Vraj milovnik zvierat - vsak. Stava sa to vtedy ked pozerame len na seba a nedomyslime dosleky svojho konania. Ako sa len vieme rozohnit ked by sme videli male krasne liscatka ako polomrtve od hladu bojuju o holy zivot - ked ich matka lezi za kopcom otravena... Vraj ake neludske... A staci aby prisla liska na navstevu ku nam uz varime "speciality" a kujeme zelezo a na druhu stranu a dosledky nemyslime.
Ak je lisok (predatorov) vela to znamena ze maju dostatok potravy, a ked im sami prestierame stol tak sa necudujme ze si chodia na hostinu.
Ja to vidim takto: zaobstarat dobreho strazneho psika, najlepsie od steniatka nech je zvyknuty na hydinu (aby sa nestal skodnou aj on) a on sa uz postara o to aby nikto prilis neobtazoval clenov jeho svorky...
Uznavam nie je to najjednoduchsie riesenie ale podla mna ferove pre obe strany.
Vlado

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 07:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.146

No jo, ale já čokly :-( nenávidím, tak to taky není řešení. Taky trávit a chytat do želez, xindl otravnej.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.59

Pro 184.146. po vašem včerejším prvním příspěvku jsem, se rozmýšlel zda vám neodepsat něco ve stylu, že vám přeji, aby jste ty pazoury v těch železech pří líčení nechala. Pak jsem to ale nechal plavat.... Na základě vašeho dalšího příspěvku si myslím, že budete buď ubožák nebo provokatér. Každopádně vám smajlík, dokonale jste mě na.rala. Láďa

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak jsem dodělal el.ohradník a budeme čekat co bude dále :-) do sklopce jsem si 2x chytil svoji kočku ale nic jiného a ty železa jste mě rozmluvili a na noc vše řádně zavírám a zatím je klid :-)renda

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.146

Pro 34.59 - Víte co se mi na diskusích na i-fauně do teďka líbilo, že jsou tady všichni normální, třeba téma jak zabít velkého krocana - žádní fanatici "tzv. ochránci" přírody, prostě sedláci, kteří chápou, že zabít zvíře pro užitek je normální (rozhodně ne pro nějaké potěšení - to je sadismus). Většina lidí snad dneska žije v přesvědčení, že maso se dělá v nějaké fabrice z plastu nebo z čeho, protože zabít nevinné kuřátko je tak opovrženíhodné. Liška patří do lesa já jí její zajíce a bažanty taky nežeru, tak ať nežere ona moje. Tak to je a kdyby byla možnost jí bezbolestně uspat nejsem proti, ale reálné to není, to uznáte. Ale psy fakt NÉÉ smajlík. Dneska lidi místo, aby šli navštívit dědu a upekli mu buchty, jsou na procházku se psem a koupí mu drahé žrádlo nebo úchylné oblečky, na veterináře utratí tisíce. No není to na hlavu. Místo aby lidi dávali lásku dětem, rodičům nebo prostě tak mezi sebou dávají jí psům. Myslíte, že psi jsou budoucností tohoto národa? Ale to už je na jinou diskusi.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.59

Tak jsem dodělal el.ohradník a budeme čekat co bude dále :-) do sklopce jsem si 2x chytil svoji kočku ale nic jiného a ty železa jste mě rozmluvili a na noc vše řádně zavírám a zatím je klid :-)renda

Rendo, Vaše kočka Vám děkuje. První kdo by se do želez chytil by byla ona. Láďa.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.102

Dobrý den.Taky už sem jednou přišel o hejno slepic a 2 kačky(jedna akorat zasedla na 13 vejcich).Jsem pro psa ,vykaly selem,pasti,jedy a uprimne mi je uplne jedno jak dlouho tam trpi male liscata.Jak jsem trpel ja se taky ta zlodejka neptala!U me to byl asi divokej pes.Nad nikym bych nemel soucit,ani nad sousedem!Budu moji drubez chranit jak jen to pujde!smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.6.2010 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

To je sice hezké ale já jsem taky pěkně nasr...j a kdyby to byl sosedův pes tak to okamžitě zaplatí ale zatím soucit mám a nechci někomu zbytečtně ublížit smajlík ale až ten hrnec přeteče tak ....... zatím nevím smajlík renda -zatím je vše v pořádku .Dám to na moderku aspon foto -třeba někdo poradí co to doopravdy bylo .

Neregistrovaný uživatel

4.6.2010 07:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66

hmm vidim ze tu je par uboziakov, ktori si nevidia dalej nosa. co uz, ludia su rozni, vam sa tie jedy a zeleza raz velmi nepekne vypomstia. :-(

na rozdiel od tych uboziakov sa nehanbim podpisat...

Michal H.

Neregistrovaný uživatel

4.6.2010 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.171

hm,to je zaujimave,vela vas tu pise o tom,aka je liska vlastne chudatko,ze ako je mozne davat klepce a jedy......a co potkany?to sa vsetci zhodujete na uplnej likvidacii,a najradsej celej populacie,na celej zemi.a doporocujete ake jedy,aku maju ucinnost a pod,nemam proti akemukolvek zvieratu naozaj nic,pokial mi nezacne robit skody a je mi jedno,ci je to potkan,tulavy pes,alebo liska.takze vy,co mate ruzove okuliare na nose-budte trosku realny zamyslite sa nad tym celym.este sa vam nestalo,ze vam potkan vybral zpod husy vajcia,v ktorych uz pipali husata,alebo vam zlikvidovali vrh kralicat,o malych pizmovkach nehovoriac,tiez mi jastrab chodil kazde rano na holuby ako do mc donaldu.asi to z vas este nikto nezazil-budte len radi,ja som za odstranenie problemu a to akoukolvek formou!!!a vam,co mate skodu velmi drzim palce,nech uz mate vsetci cockoro klud a krasnu a zdravu a hlavne spokojnu omladinu.jano

Neregistrovaný uživatel

4.6.2010 08:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.102

Ja proste budu mou drubez chranit vsemi dostupnymi prostredky a vubec se za to nehambim.V lese a na louce at si dela co chce,ale u me na dvore nee!Liska je hezka i na krku a navic zahreje!:-)
Na jare jsem chtel koupit na vykrm kozlika.Manzelka me rekla,ze kdyz ho s detma pojmenujou tak ze uz me nedovoli ho zabit!Je to normalni?smajlík

Holis

Neregistrovaný uživatel

4.6.2010 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.131

Je to normální. U nás pomohlo, když jsme beránky pojmenovali: Gulášek, Řízek, Čevábo, Karboš... Je to morbidní, ale každému bylo jasné, k jakému účelu jsou. Teď jich je už tolik, že jména oblíbených jídel došla. :-)) Dana

Neregistrovaný uživatel

6.6.2010 01:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak zatím stále nic :-) ani liška ani pes ale stále vše zavírám .renda

Neregistrovaný uživatel

8.6.2010 06:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.102

Spící devítiměsíční dvojčata v domě ve východním Londýně v noci na neděli napadla liška, která do domu vnikla otevřeným oknem. Obě sestry skončily v nemocnici s vážnými zraněními. Zase se ji tady urcite nekdo zacne zastavat jaka je to chudinka,ze mela jenom hlad a potrebovala dat napapat malym liscatum!!!smajlíksmajlík

Holis

Neregistrovaný uživatel

9.6.2010 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.167

Mě liška hospodařila na zahradě během dne,odneslo to asi 8slepic ,perličky jsme vůbec nenašli.když jsem to řekl myslivcům,tak řekli ;;Tovíš liška;;,v rozčilení jsem zbytek hejna odvezl ke známím.Potom si stěžovali i pan myslivec¨,že se mu strácí drůbež a já mu s chutí řekl ;;Tovíš liška;;.ona potvora chodila nejdříve k nám ,měla to totiž nejblíž.Luboš.
t-Na hrubý pytel hrubá záplata(železa-často kontrolovaná)

Neregistrovaný uživatel

9.6.2010 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak fakt už si nevíme rady ,cely týden byl klid a ted zase sousedovic slepice smajlík vše se to motá cca 200 metrů kolem nás ,železa jsme zrušíly ale sklopce jsou tam pořád z makrelou smajlík sice jsem tu psal že to dám na moderku s fotem ale zatím nevím jak tam vložit foto ,ale sousedovi opět jenom hlava a nic jiného ,možná to tedy nebude asi ta liška ale asi ta zasraná kuna smajlík ,ty jo to je zase rok už mě to docela přestává bavit ,letos je toho už dost .Tak kdo poradí co platí na kunu nebo tchoře budu velmi rád .renda

Neregistrovaný uživatel

9.6.2010 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

A ještě jedna věc cca 50 m od toho místa kde se to poprvé stalo jsou za dalším plotem dospělé husy ale tam nikdy nebyl problém ale k ránu je tam asi něco vyplaší protože jsou slyšet jak řvou ale ty si to asi už ochraní .renda

Neregistrovaný uživatel

10.6.2010 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.146

Taky jsem slyšela, že se má pod železa dát papír od másla (ne margarínu:-() na ten prý jde liška jak pitomá. No, za zkoušku člověk nic nedá.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.6.2010 10:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

V tomto období bych asi zkusila třeba sušené švestky (potvorám chutná i ovoce). Nevím jakou makrelu dáváte (uzená jim asi nepojede) dala bych tam spíš vnitřnosti z nějaké ryby(kapra) nebo kousek ryby syrové, rybí moučku (používá se k plošné vakcinaci lišek takže jim to určitě chutná).smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.6.2010 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.36

Nechci se lišek,kun,lasiček a.t.d. zastávat,ale to co dělaji ve vaších zahradach a kurnicich tak na to mají plné právo a Vy jim to dovolujete (někdy i pomáhate) a sve svěřence nechránite jen byste chtěli vraždit.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.6.2010 13:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.22

Nechci se lišek,kun,lasiček a.t.d. zastávat,ale to co dělaji ve vaších zahradach a kurnicich tak na to mají plné právo a Vy jim to dovolujete (někdy i pomáhate) a sve svěřence nechránite jen byste chtěli vraždit.smajlík

Ale no.....smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.6.2010 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

Ale no tak. Mají tyto zvířata přirozené nepřátelé? Myslím, že kromě člověka opravdu ne. Je jich čím dál víc a dělají čím dál více škod. Neříkám, že by se měli vyhubit zcela, ale určitě by se měli nějak jejich stavy snížit. Dříve je alespoň trochu likvidovala vzteklina, ale dnes se očkují takže nic a daří se jim dobře. Když posbírají všechno v lese tak pak jdou do kurníku. Tak mi teď vysvětlete jak chcete jejich stavy snížit. Nebo je můžeme za chvíli chovat místo drůbeže to by už snad žádnou škodu neudělali, ale pak nevím co budeme jíst. Že by lišky?

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.36

Vy si hrajete na Boha ? Budete určovat kto může a kto nemůže žit.- Jestli chcete chovát zviřata,pak se o ně musíte umět postarat.Nejen krmivo a nějaké přístřeší,ale plno dalších věci o kterých se tady na ifauně už roky píše.......Pokud Vám dravci loví drůbež tak jste spoluvinnici,protože jim to svojí nedbalosti dovolujete.smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 10:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

Podle mě je lepší zavírat zavírat zavírat drůběže. Zbytečně utrácet sklopec, jedy, ... Ano, máte vyhráno, když lovíte šelmu, ale později jiná šelma opět se vrací a zbytečně přijdete ztrátu drůběže.

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.102

Chcete teda říct,že když teď nedávno potrhala liška děti ve spánku tak za to mohou rodiče,že nechali otevřené okno?Podle mého názoru rozhodně ne.Člověk je na vrcholu potravního řetězce a proto je přirozené,že bude určovat koho sežere a koho ne!Tady nemá nikdo nic proti liškám v lese a na loukách,ale na dvorek prostě nepatří!drůbež je samozřejmě potřeba zavíratStejně tak hubit na dvorku lišky,potkany,kuny a další havěť.

Holissmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.68

Co tady mluvíte o bohu. Bůh je snad všemohoucí. Člověk je opravdu na vrcholu řetězce. Jak to bylo v pravěku? Tam přežil opravdu jen ten nejsilnější. A v přírodě prostě přežije ten silnější. Tam se nikdo s nikým nemazlí. Ideální prostě bude všude kolem zahrad postavit vysoké betonové zdi a bude to v pohodě. Hlavně bude vše zabezpečenosmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 23:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.200

To je normální, když zvíře sežere i člověk. Tvůj názor je jako lidský.

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 23:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.200

Myslíš, že není normální, že krokodýl sežere člověka, pche?

Neregistrovaný uživatel

11.6.2010 23:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

"...ale na dvorek prostě nepatří!" - taky i myslivci, kteří snědí zvěřinu, nepatří na les???

Neregistrovaný uživatel

20.6.2010 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.89

Zdravim,take nam liska pozrala co slo,ba i v prave poledne poradala hon i s mladymi,jeden myslivec mi poradil at dam do vybehu vietnamske prase.Sehnal jsem nepribuzny par,uz 2 roky ziji s drubezi v naproste pohode,meli jsme za tu dobu 9 selatek.A LISKA?UZ NIKDY SE NEUKAZALA!:-)

Neregistrovaný uživatel

23.6.2010 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Tak zatím stále vše v pořádku ale od té doby co neutíkají psi sousedovic a to je skoro 14 dní tak je pokoj :-)už je asi 3 dni nezavírám tedy husy a kachny a je klid smajlík a to je taky taková zrzavá potvora a myslivci hned je to liška podle barvy srsti :-| tak uvidíme a chovu zdar .renda

Neregistrovaný uživatel

23.6.2010 23:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.248

rendo, myslím, že liška bude se opět vracet. Já bych pro jistotu furt zavíral drůběže - vím, že jsem jak magor, ale riskovat nebudu.

Neregistrovaný uživatel

24.6.2010 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Pro 34.59 - Víte co se mi na diskusích na i-fauně do teďka líbilo, že jsou tady všichni normální, třeba téma jak zabít velkého krocana - žádní fanatici "tzv. ochránci" přírody, prostě sedláci, kteří chápou, že zabít zvíře pro užitek je normální (rozhodně ne pro nějaké potěšení - to je sadismus). Většina lidí snad dneska žije v přesvědčení, že maso se dělá v nějaké fabrice z plastu nebo z čeho, protože zabít nevinné kuřátko je tak opovrženíhodné. Liška patří do lesa já jí její zajíce a bažanty taky nežeru, tak ať nežere ona moje. Tak to je a kdyby byla možnost jí bezbolestně uspat nejsem proti, ale reálné to není, to uznáte. Ale psy fakt NÉÉ smajlík. Dneska lidi místo, aby šli navštívit dědu a upekli mu buchty, jsou na procházku se psem a koupí mu drahé žrádlo nebo úchylné oblečky, na veterináře utratí tisíce. No není to na hlavu. Místo aby lidi dávali lásku dětem, rodičům nebo prostě tak mezi sebou dávají jí psům. Myslíte, že psi jsou budoucností tohoto národa? Ale to už je na jinou diskusi.

To sice máte pravdu,ale psi za to přece nemůžou ne???
Když je člověk soudný,je pro něj pes vynikající pomocník(proto byl taky domestikován)

A když jsou někteří lidi ulítlí a Vám to vadí,tak se budete mstít na psech?Proč si to raději nevyříkáte s jejich majiteli?
No ono škodit zvířatům je jednodušší že?

A liška? Pokud si budete svoji drůbež pořádně hlídat,tak Vám dá pokoj.Jenže to se Vám asi nechce co,vždyť zabít vše,co se Vám nehodí,je tak snadné...:-(

Taky chováme drůbež,ale máme toho psa a pořádný plot.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2010 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.107

Rendo já mám slepice dohromady s kozama a kozlem v jedný boudě nic nezavírám bydlím u lesa každý večer když obcházím zvířata vyčurám se poblíž boudy se zvířaty pokaždé na jiné místo nebo i do boudy nechci to zakriknout proto víc nenapíšu a komu se to zdá uchylný at, kozy tam čurají celí den a taky mi to nevadí využijte přirozeného instinktu škodné ostatní obrana je těžká.A jestli nemáte kozu ani nechcete čurat zvířatum do příbytku odložte každý druhý večer ke kurníku nějaké čerstvě nošené oblečení ,je třeba ale po dvou dnech dávat jiné a pokaždé od někoho jiného at si škodná na pach nezvykne .Šimon. Tatry.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2010 23:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.82

Tak to jste jak u nás:-) Koupili jsme jehnice na výkrm a výpas, nejdřív se jmenovaly Kebab, Gyros a Šašlik, později podle povahy a vzhledu Hrdinka, Čupřina a Oví, další jsou Božka a Růžena. Dopadlo to tak, že dnes jsme jeli zamluvit holkám berana, aby měly radost ze života, a mrazák je pořád volný. Čeká na další generaci, beze jmen...
Ale k tématu - minulý týden odnesla z hejna mezi koňskými výběhy liška frajera kohouta, odpoledne mezi třetí a pátou, ani brko nezůstalo. Mám Lakenfeldky, mrzelo mě to, ale slepice rozhodně odjakživa na noc zavírám, a snad jednou se stalo, že kurník zůstal nedovřený. Tak teď obhlížím okolí i ve dne, a trnu, kdy dojde na slepici, jsou to teď holky mazané, už se drží u baráku. Ale je to hrozný pocit, docela bezmoc, železa ani jed vzhledem k množství zvířat použít nemůžem smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.4.2011 15:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.5

V pátek jsem si koupila čtyři slepičky. Dvě černé, dvě hnědé. Moc krásné. Jsem začátečník, byla jsem z nich nadšená. První večer jsem je řádně zavřela do kurníčku, ráno vypustila. V sobotu jsem si na milé slepičky vzpomněla až za tmy a po chvíli marného hledání ve vysoké trávě na zahradě jsem si řekla, že do rána vydrží. Vydržela jen jedna, hnědá. Po ostatních zůstala hromádka peří. V pondělí ráno viděla dcera od našich dveří utíkat lišku. Asi hledala tu poslední. V ten okamžik jsem si vzpomněla na staré české přísloví - vstávat a chodit spát se slepicema. Konečně to chápu. Večer jak se začne stmívat, mažu zavřít poslední slepičku, ráno když vstávám jí pouštím ven. V pátek jedu koupit pro ní kámošky, páč teď za mnou pořád chodí jako pejsek, asi se nudí. :) .. Slepičky jsou prima, ale volně už je venku nenechám. I mně se klidněji spí, když vím, že jsou zavřený v kurníčku. Nejlepší je prevence

Neregistrovaný uživatel

12.4.2011 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.87

chodí liška i na oplocenou zahradu kam občas běhá pes?- v mém případě voříšek velikosti jezevčíka..

Neregistrovaný uživatel

12.4.2011 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Měl jsem podobný problém a všichni sousedi kolem mne . Napřed vykradla všechno sousedům a nakonec mě . Myslivsi prohledali široké okolí , abych nakonec zjistili , že ta potvora měla ležení pod docela malou hraničkou dřeva u mne za domem . Škoda , že tam nechodí náš pejsek ten by jí hnal . Ponaučení samozřejmě zavírat a velice důkladně . U mne si popotlačila záklopku a neštěstí bylo na světě. 10 z 15. A jak si je mrcha poskovávala . Mám zrýpáno kolem stromků . Slepice položený u okraje a zahrabaný hlínou . Ale stopy vedly pryč ze zahrady . Jo je mazaná potvora jedna

Neregistrovaný uživatel

12.4.2011 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.220

chodí liška i na oplocenou zahradu kam občas běhá pes?- v mém případě voříšek velikosti jezevčíka..

To si piš :-)

Neregistrovaný uživatel

12.4.2011 22:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.40

Ta železa nemohu nikde sehnat a ten jed by byl možná dobrej ale nevím jakej použít ?Poradte aspon název kterej by tu kurvu zabil .Dík renda

Přestože mě mnozí tady budou asi pranýřovat, tak obojí (jed i železa) je NEZÁKONÉ! Nese to s sebou spoustu rizik, o nichž se tady nebudu rozepisovat (nejen pro lišku, ale i pro lidi).
Zaprvé si myslím, že nejste-li schopný a ochotný svá zvířata dobře zabezpečit tzn. na noc je zavírat do k tomu vhodného prostoru (ten asi jak píšete také nemáte). Tak nic nechovejte a kupujte si to v supermarketu, ten nemusíte stavět a stačí tam zajít jednou za čas jak se vám bude chtít. Ten pisatel se slabším pravopisem to v části svého příspěvku vystihl celkem správně (i když s jinými částmi zásadně nesouhlasím :-) ). Můžete se tedy také obrátit na provozovatele vaší honitby a žádat po nich zcela legitimně náhradu škody. Nemýlím-li se, liška je zvěř a myslivci, kteří si pronajali "vaši" honitbu na sebe dobrovolně berou odpovědnost za škody veškerou zvěří. Zároveň je jejich starostí regulovat stavy těch zvířat, která oni nazývají škodnou. Ovšem často se stává, že pokud s nimi začnete o škodě a jejich povinnostech jednat, záhy zjistíte, že liška je ještě celkem mírumilovné a neškodné zvířátko.

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 05:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.79

Přestože mě mnozí tady budou asi pranýřovat, tak obojí (jed i železa) je NEZÁKONÉ! Nese to s sebou spoustu rizik, o nichž se tady nebudu rozepisovat (nejen pro lišku, ale i pro lidi).
Zaprvé si myslím, že nejste-li schopný a ochotný svá zvířata dobře zabezpečit tzn. na noc je zavírat do k tomu vhodného prostoru (ten asi jak píšete také nemáte). Tak nic nechovejte a kupujte si to v supermarketu, ten nemusíte stavět a stačí tam zajít jednou za čas jak se vám bude chtít. Ten pisatel se slabším pravopisem to v části svého příspěvku vystihl celkem správně (i když s jinými částmi zásadně nesouhlasím :-) ). Můžete se tedy také obrátit na provozovatele vaší honitby a žádat po nich zcela legitimně náhradu škody. Nemýlím-li se, liška je zvěř a myslivci, kteří si pronajali "vaši" honitbu na sebe dobrovolně berou odpovědnost za škody veškerou zvěří. Zároveň je jejich starostí regulovat stavy těch zvířat, která oni nazývají škodnou. Ovšem často se stává, že pokud s nimi začnete o škodě a jejich povinnostech jednat, záhy zjistíte, že liška je ještě celkem mírumilovné a neškodné zvířátko.

No asi mate pravdu ale zahrada je nehonebni pozemek,takže stou nahradou škody to asi nepujde nebo se pletu?

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 07:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.59

Dnes ráno jsem našla krůtku ve snášce mrtvou.Zapomněla jsem ji zavřít(mám hodně kusů všech zvířat,tak to někdy nepočítám)-zanášela mě do křoví.U nás příjde liška až ke dveřím,mám takový vztek a smutek,že bych ji uškrtila vlastníma rukama.Trvá to už 6let,co mě likviduje slepice,ale postupným barikádováním se to zlepšilo(Po 4letech jsem se dočkala vejce).Asi tam dám nějaké granáty podél plotu,ale co tomu řeknou lidi.....Chodí totiž i přes den ,když mám všechno puštěné...Zrovna ta krásná červená ,co mám od Rybky.....ach jo.......ani to kafe mě nechutná........člověk se těší celou zimu,jak to začne na jaře snášet a pak nic,asi si pořídím líheň a budu na tom sedět sama.......ahoj.........borokoz

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Dnes ráno jsem našla krůtku ve snášce mrtvou.Zapomněla jsem ji zavřít(mám hodně kusů všech zvířat,tak to někdy nepočítám)-zanášela mě do křoví.U nás příjde liška až ke dveřím,mám takový vztek a smutek,že bych ji uškrtila vlastníma rukama.Trvá to už 6let,co mě likviduje slepice,ale postupným barikádováním se to zlepšilo(Po 4letech jsem se dočkala vejce).Asi tam dám nějaké granáty podél plotu,ale co tomu řeknou lidi.....Chodí totiž i přes den ,když mám všechno puštěné...Zrovna ta krásná červená ,co mám od Rybky.....ach jo.......ani to kafe mě nechutná........člověk se těší celou zimu,jak to začne na jaře snášet a pak nic,asi si pořídím líheň a budu na tom sedět sama.......ahoj.........borokoz

Když to tady tak čtu, tak je mi líto vás všech co máte problémy se škodnou. A jsem neskonale vděčná mým dvěma čubinám, že mi vše hlídají. Drůbež jim chodí pod nosem a jsou v klidu. O 3 km dál u lesa paní chovatelce chodí na slepice jestřáb. Už jí toho moc nezbylo a já si myslela, že tady u nás ani žádní jestřábi nejsou. To vše mě utvrzuje v tom, že nejlepší obrana je pes. Přeji všem aby měli také takové ochránce.:-)
Petra

Neregistrovaný uživatel

14.4.2011 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.22

Kuna umí přelézt přes plot, tak podhrabat pod plot nemusí. Také navíc kuna sežere drůběže jen krk.

Zapomněl jsem zavřít králičí kotec a ráno samička pryč. Tak hledám, kde je, a našel jsem za sousedovým
plotem jen trochu jejích chlupů a uválenou zem. Nebylo vidět, že by se nějaké zvíře podhrabalo pod plotem.
A navíc tam je plot /drátěný/ hodně nízko u země Myslíte, že to byla kuna?
Že by zvládla odtáhnou víc jak 3 kg králíka?
Děkuji za odpověď.:-)

Neregistrovaný uživatel

15.4.2011 00:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.148

Minulý rok se nám vrátila, připlazila naše kočka po 3 dnech, kdy po ní nebylo ani vidu...je polodomácí (nocuje uvnitř). Jednu packu měla téměř odumřelou a několikanásobně nateklou. Stálo nás hodně peněz a hodně péče, aby se z toho dostala. Soused ji chytil do želez a pustil ji, až když po oněch 3 dnech na zoufalé mňoukání upozornili druzí.

Sousedovic jezevčice umírala několik dní a krvácela ze všech tělních otvorů- otrava z jedu na krysy. Kočkám nevysvětlíte, kde mají lovit myši, a tak na tyhle otrávené myši narazí a otráví se taky...několik našich koček takhle hnusně skončilo.

Takže já se přimlouvám: chyťte to do sklopce, ubijte to správné zvíře klackem, nechte ho zastřelit, pořiďte si psa a hlavně svá zvířata dobře zabezpečte.

Neregistrovaný uživatel

16.4.2011 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

V pátek jsem si koupila čtyři slepičky. Dvě černé, dvě hnědé. Moc krásné. Jsem začátečník, byla jsem z nich nadšená. První večer jsem je řádně zavřela do kurníčku, ráno vypustila. V sobotu jsem si na milé slepičky vzpomněla až za tmy a po chvíli marného hledání ve vysoké trávě na zahradě jsem si řekla, že do rána vydrží. Vydržela jen jedna, hnědá. Po ostatních zůstala hromádka peří. V pondělí ráno viděla dcera od našich dveří utíkat lišku. Asi hledala tu poslední. V ten okamžik jsem si vzpomněla na staré české přísloví - vstávat a chodit spát se slepicema. Konečně to chápu. Večer jak se začne stmívat, mažu zavřít poslední slepičku, ráno když vstávám jí pouštím ven. V pátek jedu koupit pro ní kámošky, páč teď za mnou pořád chodí jako pejsek, asi se nudí. :) .. Slepičky jsou prima, ale volně už je venku nenechám. I mně se klidněji spí, když vím, že jsou zavřený v kurníčku. Nejlepší je prevence

"V pátek jedu koupit pro ní kámošky, páč teď za mnou pořád chodí jako pejsek, asi se nudí. " - nesouhlasím , že se nudí. Ale jedna slepice se cítí, že je sama, proto hledá společnost. Slepice je společenské zvíře.
pup

Neregistrovaný uživatel

16.4.2011 23:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.30

Tak opět zdravím po roce :-| od té doby co jsem je začal všechny zavírat a hlídat tak mám zatím klid smajlík Ale POZOR ted to asi znovu začne -škodná bude mít mladé :-( tak budmě zase z jara opatrný a je potřeba asi všechno zavírat :-) NO já tedy určitě ANO ...... renda

Neregistrovaný uživatel

16.5.2011 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.200

No, vidíš, musíš zavírat, rendo.
pup

Neregistrovaný uživatel

16.5.2011 10:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45

Taky Vám napíši pár postřehů k lišce.Bydlím v malé vesnici a liška je tu běžným tvorem volně žijícím.Místní statkář má/měl/ bílé slepice-nějaký snáškový hybrid a mi s araukánkama různých barevných rázů.Statkář každý rok v mínusu 30-50ks od lišky,mi nic.Vzdálenost mezi našimi chovy je 150m.Statkář má 6 psů a mi jednoho kavkazana.Rovněž slepice zavírá mi je necháváme celoročně volně se toulat na 3 000metrech.No loni se u nás stavili známí a přivezli 5ks modrých dominantů.Po karanteně byly puštěny do menšího výběhu,aby si zvykly na ostatní a naopak.Po čtrnácti dnech jsme je vypustili na těch 3000m a každý den, jedna mínus.Za pět dní ,dominant nebyl ani jeden.Už neexperimentujem a zůstáváme dále u araukán.Statkář letos koupil černé kuřice-tak Vám snad v podzinku poreferuji ,jak dopad s nimi.Minulý týden se mu sice ztratila husa a druhý den houser,ale nakonec se přišlo na to,že to byl jeden ze zahraničních dělníků ,,ůkáčko,,.
Nedávám tím návod ,aby si každý hned pořídil araukány a bude mít klid,jen jsem chtěl poukázat na rozdílnost mezi plemeny slepic a liškou.M.H.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2011 06:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.148

Děkuji velmi za tento chytrý příspěvek. Jako bych to psal já. Petr.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2011 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.247

také radím zavírat a zavírat nic jiného nezbývá do sklopce vám nevleze a hlavně má mladý tak bude lovit pro mláďata.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2011 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.255

železa nejsou povolená zkuste myslivce aby šli norovat lišky budou někde poblíž v kanálu nebo v noře.na kunu pomůže liščí moč dá se koupit v mysliveckých prodejnách je přibližně za 350kčstačí ji nastíkat na půdě či po pozemku.na lišku neplatí nic kromě odstřelu a nebo norování se psi.nebo se dohodněte s myslivcema aby vám pujčili sklopce na kuny.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2011 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.255

střílet myslivci v obci nemohou je to povolené až 200m od posledního obydleného stavení,mohli by mít z toho problém.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.54

smajlíksmajlík

Párničan

13.6.2015 21:59
Párničan

XXX.XXX.33.94

Párničan-měl bych dotaz, pokud mně na něj někdo odpoví. Na tomto místě je inzerát, že prodá vejce perličky. Líhnu běžně kachny IB, ale v poslední době mně něco odneslo postupně 5 kuřic a několik kachen měsíc starých. Zvířata chovám ne na maso, ale jen pro potěšení, děda říkával: abych nebyl v domě sám a běhalo po dvoře nějaké hovádko. O perličkách jsem slyšel, že křikem odhání potkany a krysy a tak mně napadá, zda ta liška, či kuna má na perličky stejný zálusk, jako na slepice. Nerad drůbež zavírám
V listopadu mám slíbené pávy, bylo by to ale drahé krmení lišky. Po několika létech se potulují po mé louce cca 1 ha, dva zajíci. Divím se tedy, že je nechytí liška, nebo sousedův pes. Mají asi rychlejší nohy.

14.6.2015 18:59
reden

XXX.XXX.111.107

Chovám hospodářská zvířata všeho druhu podle potřeby několik desítek let nikdy nebyl problem ty začaly tak před 15 lety kdy se začaly objevovat lišky za tu dobu už stačily zadávit králíky kačeny naposled 5 slípek nebýt manželky která přiběhla když slyšela kravál nezbyla by žádná liška je vychytralá a má jednu hnusnou vlastnost když vleze do urníku nestačí jí vzít jednu slípku ale zadáví vše co před ní neuteče myslivci řeknou nech ji být chce ta ky žít.A drubež snad ne? kolikrát se mi už chtělo brečet a nasjanej sem byl tak že kromě rad co tu bylo napsáné jsem jednou když jsem přišel o polovinu králíku ze 70 přemýšlel i o tom že tam natáhnu eletriku ale bál jsem se že nato zapomenu nebo nato šlápne člověk tkovej vztek a bezmoc mě přepadá ted hlídá pes je naučenej štěkat na dravce a zahání lišky ale jen přes den v noci spí v baráku je tak naučenej je to mazel každej pes má byt venku ale bohuže sousedovi se podařilo trefit lišku po zádech vidlama tak už byla drzá že už si tam chodí jak dom bacha na to prej cenila zuby bránila se áách jo

14.6.2015 19:56
reden

XXX.XXX.111.107

Pro rendu liška jak jednou někde získá potravu v kurníku těžko se jí zbavit jen přítomnost psa ji odradí jinak to bude zkoušet furt a všude kde je klid a nechodí loupit jen v noci ale klidně přes oběd nebo ve 2 odpoledne a klině bude vyčkávat kousek metru od baráku pokud se muže schovat v trávě nebo pod keřem a pokud ji pes nevycítí ejhorší je když má mladý

15.6.2015 10:38
cerysek

XXX.XXX.22.100

Taky u nás jeden... nastražil železa. Chytil se do nich náš kocour a dokázal se připlazit domů i s nima. Nikomu nepřeju ten řev a ten pohled. Je už to 14 dní, léčba mě přišla na 1000Kč a zřejmě o nohu stejně přijde. Kdo líčí železa, přeju mu, aby se do nich chytil sám. Jestli jste línej si kachny zabezpečit, tak je nechovejte. Taky slepice zavírám. Ale líčit železa, to je ten největší hnus co může kdo udělat.

12.11.2015 11:09
lenzdr59

XXX.XXX.140.253

Je skvělé, jak lidi litují lišky, že jsou to krásná zvířátka.přišla jsem ráno ke kurníku a myslela, že to se mnou šlehne..13 brahmanek kolumbijských bez hlav a vykuchaných a ještě si nějakou odnesla.přelezla cihlovou 2metry vysokou zed...hotové jatka..a to byli taky hezké zvířátka..psy řvali u plotu jak o život a nepomohlo...myslivci se zhrozili, že těch lišek muselo být víc a že mi sídlí za domem v rozpadlé stodole, která je plná zdechlin a má tam prééé...ale...střílet prý nemůžou, nahánět prý mezi domy je k ničemu a museli by prý tak v pěti lidech, skopec prý taky je k ničemu, takže ji zkusí zahnat psy, ale že to je na chvíli..tak co s tou čubkou..člověk se stím líhne, piplá, stojí to čas a peníze a pak budu litovat lišku..no to je skvělý..takže nezbývá, než si nějak poradit..jelikož jsem ženská, nemám malorážku a trefila bych tak vzduch..taky nevím co s tou čubkou..

12.11.2015 11:26
lenzdr59

XXX.XXX.140.253

Tohle nepřeju nikomu, kdo chová..a to jsem začala a mám chut hned zkončit..v noci je všechny dostala z kurníku, kde spali, měla jsem ho zavřený jen na řetízek..a všechny je zmasakrovala u branky, kam zřejmě instinktivně utíkali, kde jsem je každý den pouštěla..co s tou čubkou, když myslivci nic neudělají?

12.11.2015 11:45
tereza.128

XXX.XXX.38.251

Slepice na noc zavřít do kurníku a kolem kurníku nechat běhat psa. Kde je pes, tam liška nejde, na to se má moc ráda. Já mám několik psů na zahradě s drůbeží a ztráty žádné a to je tady lišek plno. Sousedům odvedle, co mají psy zavřené doma se pořád něco ztrácí.

12.11.2015 11:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

cerysek napsal(a):
Taky u nás jeden... nastražil železa. Chytil se do nich náš kocour a dokázal se připlazit domů i s nima. Nikomu nepřeju ten řev a ten pohled. Je už to 14 dní, léčba mě přišla na 1000Kč a zřejmě o nohu stejně přijde. Kdo líčí železa, přeju mu, aby se do nich chytil sám. Jestli jste línej si kachny zabezpečit, tak je nechovejte. Taky slepice zavírám. Ale líčit železa, to je ten největší hnus co může kdo udělat.

Fakt prasárna.
Aspoň sklopec, kdyby dal.....

12.11.2015 12:29
horal

XXX.XXX.58.226

Tam kde jsou lišky, je všechno marné kromě pevného kurníku s pořádnou pdlahou a dvířky se zajištěním. Já mám osm výběhů pro slepice, ale v současné době pouštím všechny dohromady na zahradu tj 75 slepic,13 kohoutů (13 plemen), ale večer vše zaleze do svého kurníků a já je pozavírám, napřed kurník pak i ohradu. Liška je tam skoro každou noc, ale nemá šanci se dostat ke slepicím. Nažere se zbytků co zůstalo po slepicích, pak prošmejdí hnojiště a pokažré mi nechá vizitku ( naservírované hovínko někde na kameni nebo jiném vyvýšeném místě). Přes den si ještě netroufla přijít. Je to i výhoda když tam chodí liška, nemusím nic zakopávat. Když zabíjím králiky vývrhy hodím na hnojiště a ráno je čisto. Dokonce zakousla i kunu na zahradě. To samé uhynulý králik nebo slepice. Občas se mi stalo že jsem z nějakého důvodu nezavřel kurník a okamžitě se to vymstilo. Minimálně polovina hejna mrtvá nebo ztracená. Nyní již několik let se mi to nestalo. Akorát mne štve pořád zadělávat díry pod plotem. Jinak neni způsob jak se lišek zbavit. Jestli ji nějakým způsobe zprovodíte ze světa nebude dlouho trvat a cestu si k vám najde jiná. Je čas honů tak možná že se myslivcům připlete do leče, ale stejně za nějaký čas příjde jiná. Těch brahmanek je mi líto, ale taková je příroda.

13.11.2015 08:14
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Toto jsou zářné příklady toho, jak jsou u nás chovatelé proti zákonům, šitým jen pro někoho bezmocní.on chovatel skutečně jinou možnost nemá, než budto predátora chytit bud do sklopce či do tolik kritizovaných želez, nebo otrávit.ano, to zvíře trpí.rady typu pořádně si to zavírat, taky není stoprocentní, automatické zavírání může kdykoliv selhat.bohužel, u nás v každé chalupě kulovnici nemáme jako v USA, abych mohl predátora humánně odstřelit.proč třeba by nemohl mít člen svazu legálně alespoň malorážku pro tyto u účely.zatím nám nikdo jinou alternativu nedal.navíc se tu dovídáme, o dalších predátorech jako je mýval, psík mývalovitý, norek americký, už chybí jenom americká puma.proti čemu tu ještě budou muset chovatelé nelegálně čelit.někdy si říkám, na co vlastně platíme členské příspěvky, když nemáme žádné zastání.

13.11.2015 11:34
ančovička1

XXX.XXX.222.190

U nás naštěstí lišky nejsou, máme psy a zděný kurník..ale kdysi do starého, dřevěného občas zavítala kuna a sem tam něco ulovila, občas i vejce se ztrácela..vysledovali jsme, že bydlí u nás ve stodole a protože nejsme příznivci zbytečného zabíjení, jakožto ani kun, tak jsme s nimi udělali nepsanou dohodu! platíme výpalné! každý den, hlavně na jaře, když mají mladé, necháváme jim na určitém místě ve stodole jedno, dvě, vejce a kuna si slepic ani nevšimne! každé ráno vajíčko zmizí, což znamená, že to funguje a máme klid, asi to kuna pochopila!

13.11.2015 11:45
horal

XXX.XXX.58.226

Kuna je prevít, většinou tam kde bydlí neloví aby se neprozradila, ale když je hled a v blízkém okolí nic k snědku nezbývá než se nasitit doma.

17.11.2015 09:31
2mazutak

XXX.XXX.90.153

ančovička1 napsal(a):
U nás naštěstí lišky nejsou, máme psy a zděný kurník..ale kdysi do starého, dřevěného občas zavítala kuna a sem tam něco ulovila, občas i vejce se ztrácela..vysledovali jsme, že bydlí u nás ve stodole a protože nejsme příznivci zbytečného zabíjení, jakožto ani kun, tak jsme s nimi udělali nepsanou dohodu! platíme výpalné! každý den, hlavně na jaře, když mají mladé, necháváme jim na určitém místě ve stodole jedno, dvě, vejce a kuna si slepic ani nevšimne! každé ráno vajíčko zmizí, což znamená, že to funguje a máme klid, asi to kuna pochopila!

Zdravím.to je sice hezké že máte dohodu, ale dřív nebo později zatouží po mase, zvláště pak při mladých, které bude učit lovit, je to jejich přirozenost.říkám to nerad, ale doplatíte nato.právě proto je u vás ve stodole, to znamená u zdroje.uvědomte si že to je jen zvíře a jedná pudově a nic s tím nenaděláte, zatím máte pouze štěstí, že jí stačí vejce.je jen otázka času kdy jí to stačit nebude a pak spláčete nad výdělkem.není to člověk, aby byla sto pochopit pojem VÝPALNÉ.

17.11.2015 12:18
koldy

XXX.XXX.73.226

Dobrý den,
víte docela se tu i bavím nad tím jak někteří jsou nepoučitelní, nechávají drůbež volně přes noc a myslí si, že plot lišku zastaví nebo pes v kotci nebo chatrný kurník či co, kde drůbež zavře a liška se tam dostane fakt sranda. Jen je tu pár normálních lidí co se poučilo z vlastních chyb.
Osobně jsem lišku za svůj krátký život (20 let) viděl 2x a určitě by neřekl, že u nás je přemnožena, ale nikdy by mě nenapadlo nechávat drůbež volně přes noc a nezavírat ji. Podle mne je základ (u jakéhokoli chovu zvířat) kvalitní kurník, kachník, či cokoli, kde dané zvíře budete na noc zavírat.
K.

17.11.2015 13:40
digis46

XXX.XXX.152.1

Dobrý den, tak my máme taky slepice, ale u nás trošku jiný, asi i větší problém, bohužel káňe už nám zadávilo 3. Moc prosím nevíte někdo, jak před ním ochránit slepičky přes den, když jsou puštěné venku a my v práci? Máme sice 3 fenky, ale když jsme mimo domov, necháváme je raději zavřené doma, jelikož jsou to zdrhačky a stará už má 11 let a párkrát se nám vrátila domů až nad ránem a to jsme ji všichni hledali snad do půlnoci, takže kde byla nevím, ale od té doby je když nejsme doma raději zavírám. Děkuju za jakoukoliv radu, už jsme z toho hodně nešástní, protože dcera má slepice i pojmenované a teď toto

17.11.2015 14:36
2mazutak

XXX.XXX.90.153

digis46 napsal(a):
Dobrý den, tak my máme taky slepice, ale u nás trošku jiný, asi i větší problém, bohužel káňe už nám zadávilo 3. Moc prosím nevíte někdo, jak před ním ochránit slepičky přes den, když jsou puštěné venku a my v práci? Máme sice 3 fenky, ale když jsme mimo domov, necháváme je raději zavřené doma, jelikož jsou to zdrhačky a stará už má 11 let a párkrát se nám vrátila domů až nad ránem a to jsme ji všichni hledali snad do půlnoci, takže kde byla nevím, ale od té doby je když nejsme doma raději zavírám. Děkuju za jakoukoliv radu, už jsme z toho hodně nešástní, protože dcera má slepice i pojmenované a teď toto

Zdravím. pomůže jen likvidace.každý predátor, jestli srstnatý nebo pernatý, pokud se naučí chodit na důbež již nepřestane, pudově vycítí, že našel snadný zdroj obživy a již toto teritorium neopustí a bude si ho dokonce bránit i před svými soukmenovci, aby se nemusel o zdroj obživy dělit, nebo aby ho dokonce před silnějším nebyl nucen opustit.přirozená kořist vyžaduje více námahy, pokud vůbec nějaká kořist v jeho teritoriu je. jiné východisko skutečně není.ani odchyt a následné vypuštění ve vzdáleném teritoriu nepomůže budto se vrátí, nebo bude dále škodit chovatelům v místě vypuštění a bude znovu hledat snadný zdroj obživy.

19.11.2015 09:48
ara.osek

XXX.XXX.230.152

Přátelé letošní březnové ráno u nás...deset let jsem problém neměl s predátory a nikdy nic nezavíral...104 kusů Brakelek, Amroksů a hus Landéských za dvě noci...vše chováno jen pro výstavní účely a další udržení těchto plemen...nikdy jsem predátory nezabíjel...ale co mám po této zkušenosti dělat...dávat palce nahoru těm z vás, kteří vůbec neví o čem píšou...hezký den LK.

19.11.2015 13:06
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.toto jste měl ukázat hlavně ochráncům a zastáncům aby viděli co ti z jejich pohledu chudáčci dovedou.evidentně hlad neměli, jenom vraždili.já říkám, mrtvý predátor, dobrý predátor.ale divím, se, že jste mohl být tak lehkomyslný a nechat chovná zvířata těm svi..ím na pospas, ještě k tomu deset let.a asi nebudu jediný, kdo bude takto reagovat.ČERT NIKDY NESPÍ.jak říkám kdo nezavírá, doplatí na to.vše je jednou poprvé.i u mne to bylo jednou po prvé, ale také na posledy, co se týče srstnatých predátorů.u pernatých je chovatel téměř bezmocný.je dobře že jste to ukázal, bude to sloužit jako memento ostatním dosud nepostiženým chovatelům.a proto.ZAVÍRAT, ZAVÍRAT, ZAVÍRAT, HUBIT HUBIT HUBIT.nikdo jiný to za nás neudělá.ale mohl to udělat i něčí utečivší pes.

19.11.2015 13:55
ara.osek

XXX.XXX.230.152

2mazutak napsal(a):
Zdravím.toto jste měl ukázat hlavně ochráncům a zastáncům aby viděli co ti z jejich pohledu chudáčci dovedou.evidentně hlad neměli, jenom vraždili.já říkám, mrtvý predátor, dobrý predátor.ale divím, se, že jste mohl být tak lehkomyslný a nechat chovná zvířata těm svi..ím na pospas, ještě k tomu deset let.a asi nebudu jediný, kdo bude takto reagovat.ČERT NIKDY NESPÍ.jak říkám kdo nezavírá, doplatí na to.vše je jednou poprvé.i u mne to bylo jednou po prvé, ale také na posledy, co se týče srstnatých predátorů.u pernatých je chovatel téměř bezmocný.je dobře že jste to ukázal, bude to sloužit jako memento ostatním dosud nepostiženým chovatelům.a proto.ZAVÍRAT, ZAVÍRAT, ZAVÍRAT, HUBIT HUBIT HUBIT.nikdo jiný to za nás neudělá.ale mohl to udělat i něčí utečivší pes.

Pes to nebyl byla i viděna sousedy a běželi jsme na ni ve 3 ráno, když na ni z okna koukali, vše mám pod ohradníkem a i přes budovu speciální lanka, s kunou a létavými dravci není problém, ale lišku jsme tu nikdy neměli...a nevím co chováte, ale dostat indické běžce, labutě, bernešky a hlavně kolem 20 hus do výběhu nadlidský úkol... to jsem už před lety vzdal a ještě jedna věc jsem v samém středu obce s 1200 obyvateli, takže se ani nedá očekávat...no je to horší s přírodou čím dál víc. PS: a ještě odnesla chovný pár husic šedohlavých, které jsem pracně sestavil a teď je má už jen jeden chovatel v ČR...no budu se muset na jaro lépe připravit...
hodně ve svých 43 letech vydržím, ale to ráno jsem jen seděl na trávě, brečel jak můj sedmiletý syn a nevěděl co dělat...hnus pocit...když to teď píšu mám opět na krajíčku...nikomu to nepřeji zažít..LK.

19.11.2015 14:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mazutak má obrovskou pravdu. Čert nikdy nespí.
Nejvíc se lišky rozmohly s těmi hromadami nevyužitých kulatých balíků všude kolem.
Mají v nich bezva schovávačky, hravě vyskočí na balík a schovají se v systému chodeb uvnitř.
Můj pes je proti nim bezmocný.
Myslivci se hádají o to, na čím rajonu byla liška viděna (jsme na hranici tří rajonů - velmi nešťastné), a taky o to, kolik metrů od posledního domu ve vsi "se smí" střílet.

Jinak já fakt nevím, občas se tu dočítám perly, jak někomu Marans nocují v tůjích
či jak je těžké dostat drůbež na noc pod zámek...
Nám odjakživa veškerá drůbež na noc SAMA zachází do maštale (chléva), kde pak
má každý druh svůj "kurník", tj. nocník - kde jsou zvířata pouze na noc.
Občas se stane, se krocan sedí s kohoutem spolu na bidle, zejména když krůty zasedly
a on nechce sedět sám, ale co už, tak kluky přerozdělím nebo zavřu tak jak jsou.
Chlév se zavírá, kurníky též. Systém plotů je dvojí. Kdyby liška přelezla jeden, musí zdolat
ještě druhý.
Sem to je snažší, ale s těžkou kořistí zpátky přes 2m plot už by to, děvenka, měla těžší.
Ono to je asi v celkové pohodě chovu - když se tam ta drůbež bude cítit dobře a bezpečně,
tak prostě se setměním sama zaleze.
Měli jste koukat na krocana, jak se navečer vždy cpal malou dírou pro slepice.
Občas krůty dostaly geniální nápad a odletěly do lesa a tam hřadovaly na borovici,
ale to bylo asi tak 3-5x za celou éru krůt u nás a vyprávíme si o tom dodnes,
jak moje máma v osmém měsíci se mnou lezla po borovici pro krůtu.
No bodejť by ze mě nebyl slepičák, že?

19.11.2015 16:28
2mazutak

XXX.XXX.90.153

No vidíte, to mně už táhne na šedesátku, mládí v pr-eli, do důchodu daleko.vím co to je, umíral mi čistokrevný vlčí špic, když mu zřejmě do výběhu vlezl již jedem omámený potkan.proto od té doby preferuji železa, at si říká kdo chce co chce, prdím na nějaké predátomilce.do smrti budu vidět jeho smutné oči, byl jsem u něj až do konce a bezmocný.chovám od dětství slpičky a holuby, do lesa to mám sto metrů, takže sklopce a železa jsou tady přímo nutností.a všem těm milovníkům predátorů nikdo nebrání aby taky něco chovali a těm predátorům to do té krásné přírody bez přirozené kořisti vozili.ne to radši budou s krabičkou na velkých výstavách jako loni v lysé somrovat o přispění na dravce tu paní jsem loni osobně seřval kamarádům tekly slzy smíchy.MRTVÝ PREDÁTOR, DOBRÝ PREDÁTOR.naše chovy, to je asi pro predátomilce ta příroda.koroptev jsem neviděl 45 let, o to by se měli ochránci a myslivci starat.howgh.

forestman

19.11.2015 20:14
forestman

XXX.XXX.43.210

Predátoři jsou líní ! Jdou tam, kde mají nejmenší námahu obstarat si kořist, tedy do vsi- tam mají výběr. Nemaje sousedy na samotě v lese, nasadil jsem systém "čouďák". Mimo vlčáka alergického na divočáky, ježky a pošťačky, zapaluji ob týden v noci čouďák tak, aby kouř valil přes voliéry do lesa, ale mimo včelnici (kuny chodí z východu).
Ještě jsem neviděl predátora (mimo dvounožce), aby šel lovit v noci na spáleniště. Je ovšem mnoho elektronických a humánních mechanických možností (třeba pádové pasti selekované na konkrétního škůdce), jak ochránit své užitečné miláčky. Zatím je nevyužívám, mimo fotopastí on-line, proti dvounožcům. ( Ty dvě slepičky co mi za rok vezme puštík a jestřáb toleruji).

19.11.2015 20:23
koldy

XXX.XXX.90.222

2mazutak napsal(a):
No vidíte, to mně už táhne na šedesátku, mládí v pr-eli, do důchodu daleko.vím co to je, umíral mi čistokrevný vlčí špic, když mu zřejmě do výběhu vlezl již jedem omámený potkan.proto od té doby preferuji železa, at si říká kdo chce co chce, prdím na nějaké predátomilce.do smrti budu vidět jeho smutné oči, byl jsem u něj až do konce a bezmocný.chovám od dětství slpičky a holuby, do lesa to mám sto metrů, takže sklopce a železa jsou tady přímo nutností.a všem těm milovníkům predátorů nikdo nebrání aby taky něco chovali a těm predátorům to do té krásné přírody bez přirozené kořisti vozili.ne to radši budou s krabičkou na velkých výstavách jako loni v lysé somrovat o přispění na dravce tu paní jsem loni osobně seřval kamarádům tekly slzy smíchy.MRTVÝ PREDÁTOR, DOBRÝ PREDÁTOR.naše chovy, to je asi pro predátomilce ta příroda.koroptev jsem neviděl 45 let, o to by se měli ochránci a myslivci starat.howgh.

Nic ve zlém, ale vy jste asi trochu na... (doplňte si sám), vás bych nechtěl mít za souseda. Bydlíme na konci dědiny, lišku jsem tu viděl jednou soused má slepice, nikdy se mu žádná neztratila a nám taky ne. Kuny tu jsou taky a taky se nic neztratilo, snášková hnízda mám v kurníku, nikdy by mne nenapadlo je mít někde jinde, třeba venku.
Poctivě na noc zavíráme a pohoda, máme kočky, které jsou poloochočené takže žádná železa bych nikdy nedával ani jedy, už se nám párkrát stalo, že se kočka nevrátila nebo přišla domů umřít (otrávená většinou, jednou železa), kdybych toho hajzla našel tak by si to za rámeček nedal.
Já nechápu proč dávat predátorovi možnost útoku, proč nepředcházet takovým situacím.
Samozřejmě je mi drůbeže líto, ale je to většinou vaše chyba, že takto dopadla.
Jinak myslím že koroptve zmizly z trochu jiný důvodů, třeba kvůli zemědělství atd.
K.

19.11.2015 21:59
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Žádný strachy, nejsem z těch, co predátorům hostinu zcela zbytečně vystrojují svou liknavostí, s těmi koroptvemi máte pravdu, ale to jsme my chovatelé nezpůsobili, na predátory hony nepořádám, ale jsem pouze pro strýčka příhodu po zkušenostech vždy připraven.nezavřená zvířata na noc je vždy vina chovatele, zabila mi jen kohoutka zavřenéno v kleci přes dráty, a i to jsem již vyřešil u mne již žádnou šanci nemají, leda ve dne.však jsem taky dotyčnému napsal, že nechal důbež deset let na pospas predátorům.

20.11.2015 09:40
patrik2

XXX.XXX.166.6

Začínam vyrábět automatické dvířka do kurníku. Jestli by vám to nepomohlo na ty kuny a lišky. Podrobnosti jsou k vydění na :http://dvirka-do-kurniku.webnode.cz/.Zajímalo by mně, jestli by byl o ně zájem.

20.11.2015 10:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak železa taky nepodporuji. Nejlepší řešení je pro mne sklopec.
Ale kolik kmoter z deseti do něj dobrovolně vleze?

Volná příroda je taky pojem na delší debatu.
Lidi ničí pole, louky a další území a rozmáhá se na nich stavba nových satelitových "vesniček",
v příšernými domky s bílými okny a oranžovou fasádou. OMG.
Stále více se člověk rozpíná, je nejen "predátorům" blíž.
Díkybohu za tu globální ekonomickou krizi, která rasantně zpomalila toto rozpínání satelitů.
Přitom tolik krásných, původních a starých staveb zeje prázdnotou a chátrá.
Není hodnotnější koupit starou ratejnu a udělat z ní útulné bydlení,
než na zelené louce postavit nesmyslnou hrůzu s "pozemkem" 3m okolo domu?

No nic, liškám jsme tedy blíž. A další jsou ty hromady balíků.
Díky dotacím a eko-bio horečce se rozmohlo velké množství novo-zemědělců,
kteří nechávají balíky "sena" vesele hnít na louce či podél cest.
Lišky jsou přizpůsobivé a hned to pojaly za své nové útočiště.
To je to, proč jsou lidem - opět, uměle - blíž.
Hrabat noru v lese a uživit se v daném teritoriu je pro lišku mnohem obtížnější,
než se usídlit ve skupině balíků u vsi a využívat místních zdrojů jako bufetu.
Znám lišky, které denodenně za šera u cesty chytají myši a jsou vlastně užitečné
a znám taky lišky, které jednou okusily chuť snadné kořisti a už nechtějí jinak.
Mnoho lišek žije v kanalizaci, stačí jim drobné skruže, můstky, meliorace, cokoliv.

Člověk jim nesmí dát příležitost, mě stačil krmelec pro ovce u třímetrové kamenné zdi.
Využila ho jako schůdek a do sena v krmelci si dokonce zahrabávala mladé koroptví vlašky.
O ou. Poučení pro příště. Stačí, aby soused k dané zdi z druhé strany opřel žebřík,
paletu, staré pneumatiky... Nešťastná shoda náhod, poučení pro příště.

24.11.2015 08:58
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Ano, i toto je jedna z mnoha příčin rozmáhání predátorů.člověk jim nevědomky připravuje ideální prostředí, kdežto již není ideální pro drobnou lovnou zvěř, jejich přirozenou kořist.vždy převládne chtivost a chamtivost člověka nad přírodou.a aby se utišilo svědomí, tak se jako začne něco chránit.kdo dnes nemá krytý bazén s anglickým trávníkem a luxusní vůz tak není in.a opět jsou na vině lidé, kteří ty satelity na zelené louce povolili postavit.já nic z toho výše uvedeného nemám, nepovažuji to za nezbytně potřebné, hodně restituentů těmto lidem z chamtivosti pozemky prodali, hospodařit na nich nechtěli, chtěli jenom hned zbohatnout, aby mohli být také in.

26.11.2015 08:46
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.v mnoha případech ta ratejna vyjde dráž, než stavba nového, koupě ratejny vyžaduje potom ještě další nemalé investice do renovace a modernizace, proto většinou zůstávají bez kupce a jen dále chátrají, jejich majitelé nemají soudnost, nevědí, co by za to chtěli, dnes je možné postavit rodinný domek za dva miliony, a nejméně třicet let na to nemusím sáhnout, kdežto koupě ratejny je stále několik let hafo práce i peněz, takže v konečném důsledku vyjde třeba na milionů pět.to je nová elektřina, nová okna, nová střecha nová omítka.vlastní zkušenost.teprve ted mohu říci že mam dům po technické stránce v pořádku, investice byly dvakrát větší, než byla kupní cena.

Tonda 123

28.11.2015 15:55
Tonda 123

XXX.XXX.238.193

Buďte rád, že u vás liška neřádí.Je vám houby platné zavírat na noc drůbež, když liška chodí v poledne.Letos už jsem sní měl dvakrát tu čest se potkat, v klidu si nesla v tlamě výstavního zlatýho brakeláka a ani moje přítomnost jí nevyvedla z míry.Díru pod plotem jsem zadělal a ona si udělala o 100m další.Dvakrát jsem ji osobně viděl, ale chybí mi letos přes 20ks drůbeže.A o kuně ani nemluvím, ta mi brzy ráno, když jsem odcházel do práce a otevřel jsem kurníky udělala 15 slepic 2 kohouty 6 perliček a 5kg husu.Takže letos se daří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2015 16:23

Přesně, zavírání na noc je prd platné.Liška chodí i ve dne.A to mám na pozemku 3 psy, ale z těch má čurinu.Jednoho kohoutka sebrala ze zábradlí ve 4 ráno 2 metry od spícího psa, ten se probudil, ale už nic nenadělal, liška už byla o 3 zahrady dál.A to jsem si myslel, že to mám pokrytý, tak prd.Od té doby jsem jim veškeré hřadování venku v létě zatrhnul.A pokud chodím domů někdy až za tmy, což je v tomto ročním období běžné, tak vždy trnu hrůzou, co zase bude chybět.Pak samozřejmě zavřu a ráno zase vypustím, někdy ovšem zase za tmy.Jinak já jsem letos přišel o cca 40 ks různé drůbeže.Nejvíce v létě a na podzim.

6.5.2016 11:51
Megie

XXX.XXX.139.191

Občas zavírat, ale nestačí.
Chováme kačenky Sazké a Indické bežce, králíčky a slepičky už tři roky. Postupně se zdokonalujeme, ale liška je chytráček a dokáže očůrat.
První rok jsme nezavírali nic a byl klid, to o nás nejspíše nevědělo žádné zvířátko. Byli jsme nově nastěhovaní.
Nejdříve nás navštívila kuna a zabila všechny kačky to jest asi 8ks. Nové jsme se naučili zavírat. To je ale prd, protože kachník jsem chodila otvírat v sedm ráno a liška si přišla pro kačku až po té.
O týden později, jsme přišli o všechny slepičky.
Letos se nám vloupala do kotce a odnesla králíka, tak jsme nastražili sklopec..do toho se jí nechce. Tento týden se podhrabala do kurníku a odnesla 5 slepiček i chudinku kvočku, která už seděla 14dnů na vajíčkach a malého milovaného zakrslého kočinku kohoutka.
Jen jsem chtěla říct, že pokud to chováte od vajíčka a pipláte se s tím, tak to tedy nas.. hodně !.. Nejsem pro železa, ale kdybych věděla, že se do nich chytne jen kočka a né žádné jiné zvířátko, tak je mám na pozemku všude...

7.5.2016 17:07

Megie napsal(a):
Občas zavírat, ale nestačí.
Chováme kačenky Sazké a Indické bežce, králíčky a slepičky už tři roky. Postupně se zdokonalujeme, ale liška je chytráček a dokáže očůrat.
První rok jsme nezavírali nic a byl klid, to o nás nejspíše nevědělo žádné zvířátko. Byli jsme nově nastěhovaní.
Nejdříve nás navštívila kuna a zabila všechny kačky to jest asi 8ks. Nové jsme se naučili zavírat. To je ale prd, protože kachník jsem chodila otvírat v sedm ráno a liška si přišla pro kačku až po té.
O týden později, jsme přišli o všechny slepičky.
Letos se nám vloupala do kotce a odnesla králíka, tak jsme nastražili sklopec..do toho se jí nechce. Tento týden se podhrabala do kurníku a odnesla 5 slepiček i chudinku kvočku, která už seděla 14dnů na vajíčkach a malého milovaného zakrslého kočinku kohoutka.
Jen jsem chtěla říct, že pokud to chováte od vajíčka a pipláte se s tím, tak to tedy nas.. hodně !.. Nejsem pro železa, ale kdybych věděla, že se do nich chytne jen kočka a né žádné jiné zvířátko, tak je mám na pozemku všude...

Kočka?

321ula

23.5.2016 15:30
321ula

XXX.XXX.207.71

No, tak vidím, že jsem pátrala na správných diskuzích. Dneska přes noc z kurníku zmizelo devět nově koupených mladých slepic před snůškou a kohoutek. Staré slepice zůstaly netknuté. Nikde mrtvoly, peří, krev - takže jsme chvíli přemýšleli o tom, jestli si nepřišel zalovit někdo dvounohý. Ale jak koukám, tak ty mrchy zrzavý dokážou neuvěřitelný. Ta naše byla asi kulturistka, když to dokázala odtahat zprostřed vsi bůhvíkam.
Asi jí, čůzu, sežeru

23.5.2016 17:15
lupus4

XXX.XXX.128.43

Zavírat, ohradník, pes.

24.5.2016 01:54
karji

XXX.XXX.211.242

Tak jsem byl u našich myslivců a ty potvrdili lišku podle chlupů které jsem našel na pletivu kde prolezla a pomůžou mě jí odstřelit ale nebude jí jednoduché najít .Ted zabezpečuji kůlny ale nevýhoda je že nemají podlahu .smajlíksmajlík

Také jsem přišla o 78ks slepiček. Myslím, že kamarád nezavřel kurník. Říká, že něco přišlo přes den a všechno to odneslo. Tak mu musím věřit. Já poctivě zavírám a nikdy se mi to nestalo. Jen jednou se kuna dostala do klece a zmasakrovala 30 araukan. Nevěřila bych čím se dokázala protáhnout.
Takže za mě zavírat!

24.5.2016 01:55
karji

XXX.XXX.211.242

karji napsal(a):
Také jsem přišla o 78ks slepiček. Myslím, že kamarád nezavřel kurník. Říká, že něco přišlo přes den a všechno to odneslo. Tak mu musím věřit. Já poctivě zavírám a nikdy se mi to nestalo. Jen jednou se kuna dostala do klece a zmasakrovala 30 araukan. Nevěřila bych čím se dokázala protáhnout.
Takže za mě zavírat!

Tak si asi z letošních kroužků udělám náhrdelník. Nemám je komu navlíknout.

24.5.2016 04:22
nomad72

XXX.XXX.234.210

Tak prispejem aj ja sem... už 3 týždne obchádza lišiak môj kurín, včera to došlo tak ďaleko, že už držal sliepku v zuboch, ale môj zásah mu ju nedovolil odniesť... ako musel preskočiť plot, tak ju pustil, chvála bohu sliepka prežila a aj vďaka kohútovi, ktorý spustil poplach a upozornil ma na to, že je líška pri sliepkach... dnes o 4:10 hod už zase obchádzal kurín, upozornil ma na to pes, takže zase líška bez šance... objednané mám dve živolovné pasce na líšku, ale to jednu dve sliepky obetujem, ale potom má tá líška neskutočnú smolu, čo ja jej urobím !a ak ju potom chytím, dám vám sem fotku... lovu zdar.

24.5.2016 18:14
lupus4

XXX.XXX.132.25

ale potom má tá líška neskutočnú smolu, čo ja jej urobím !a ak ju potom chytím,

nepřijdeš si trochu jako "sadomaso"

trestat zvíře za to, že jsi lempl
aby bylo jasno, nemám nic proti chycení do sklopce a rychlému usmrcení (- pokud to není kojící matka).

24.5.2016 19:00
nomad72

XXX.XXX.234.74

lupus4 napsal(a):
ale potom má tá líška neskutočnú smolu, čo ja jej urobím !a ak ju potom chytím,

nepřijdeš si trochu jako "sadomaso"

trestat zvíře za to, že jsi lempl
aby bylo jasno, nemám nic proti chycení do sklopce a rychlému usmrcení (- pokud to není kojící matka).

srandista, kľudne mi preplať škody, čo mi narobila... denne mi dones 50 vajec, odchovaj mi 20 kačíc a inej hydiny, pekne mi to dones ku bránke, ja nebudem chovať nič a líške dám pokoj... súhlasíš? ak nie, tak si masochista ty, a zbytočne na mňa nereaguj...

24.5.2016 20:56
lupus4

XXX.XXX.202.1

nomad72 napsal(a):
srandista, kľudne mi preplať škody, čo mi narobila... denne mi dones 50 vajec, odchovaj mi 20 kačíc a inej hydiny, pekne mi to dones ku bránke, ja nebudem chovať nič a líške dám pokoj... súhlasíš? ak nie, tak si masochista ty, a zbytočne na mňa nereaguj...

Když si nedovedeš zabezpečit zvířata, tak nic nechovej...

24.5.2016 21:58
jako001

XXX.XXX.109.93

lupus4 napsal(a):

LUPUS pre teba ja lovim len na sibenicu a na tlcik svoj chov màm zabezpeceny tymito pomockami este ma nesklamli a kury nezatvàram.

25.5.2016 00:03
karji

XXX.XXX.211.242

Nechápu tyto příspěvky. Ta liška za to nemůže. Ale my chovatelé ano. A pak to odnáší naše drůbež.

25.5.2016 02:12
nomad72

XXX.XXX.234.213

lupus4 napsal(a):

Mám rád takých bláznov, ktorí videli líšku tak maximálne v rozprávke, a takí tu budú mudrovať ja nemienim chovať svoje zvieratá v trezore !potom ti pošlem fotku, ak tu líšku chytím, čo som s ňou urobil

25.5.2016 05:54

Lišky jsou neskutečně přemnožené, myslivci na nějaký odstřel škodné ser.., protože z toho nic nemají.Radši si buchnou divočáka či vysokou.Jsem zastánce redukce predátorů, ale pokud zabít, tak alespoň humánně.Železa ne, živolovná past ano a pak jeden rychlý úder či odstřel.Já chci také chovat zvířata volně na pastvě a ne v klecích.To bych si mohl to maso i vejce koupit rovnou v marketu.Jinak na noc také zavírám, ale to už predátor ví a tak si přijde během dne, kdy jsem v práci.

Jinak toto fórum je o chovu drůbeže, ne o výkrmu lišek a jiných predátorů.

25.5.2016 10:32
stepka

XXX.XXX.225.10

nomad72 napsal(a):
Mám rád takých bláznov, ktorí videli líšku tak maximálne v rozprávke, a takí tu budú mudrovať ja nemienim chovať svoje zvieratá v trezore !potom ti pošlem fotku, ak tu líšku chytím, čo som s ňou urobil

Pořiď si pořádnýho psa, ale na jeho výchovu jsi asi moc hloupej, co ? Ale nenese vejce, tak co s ním, viď ? (sníst se ale dá a to by ti určitě problém nedělalo)...
Jinak týrání zvířat tě asi baví ? Jinak dle počtu a "kvality" smajlíků" je zřejmé, že budeš hóóódně
" momentálně vopožděnej ".

25.5.2016 10:35
stepka

XXX.XXX.225.10

jako001 napsal(a):
LUPUS pre teba ja lovim len na sibenicu a na tlcik svoj chov màm zabezpeceny tymito pomockami este ma nesklamli a kury nezatvàram.

Dle profilu a údajně chovaných zvířat jsem čekala někoho poměrně inteligentního...
Hluboce jsem se mýlila, podejte si s tím vidlákem ruce a hurá do léčebny...
Pyšnit se něčím takovým, může opravdu jen totální magor.

25.5.2016 11:15
nomad72

XXX.XXX.234.209

stepka napsal(a):
Pořiď si pořádnýho psa, ale na jeho výchovu jsi asi moc hloupej, co ? Ale nenese vejce, tak co s ním, viď ? (sníst se ale dá a to by ti určitě problém nedělalo)...
Jinak týrání zvířat tě asi baví ? Jinak dle počtu a "kvality" smajlíků" je zřejmé, že budeš hóóódně
" momentálně vopožděnej ".

Takže, hlúpa bola asi tvoja mater, keď také indivíduum priviedla na svet ak ješ psov ty, to je tvoj problém... a chcel by som vidieť, koľko laikov si mal(a) za rok ty... počúvaj, mňa takí dementi ako si ty a tebe podobní, nerozhádžu a opozdený bol tvoj tatko, keď na tvoju mater skákal ! ale neboj, bez takých ako ty, by nebola sranda, len prosím ťa nemaj deti, lebo toľko srandy by svet neuniesol

25.5.2016 11:44
stepka

XXX.XXX.225.10

nomad72 napsal(a):
Takže, hlúpa bola asi tvoja mater, keď také indivíduum priviedla na svet ak ješ psov ty, to je tvoj problém... a chcel by som vidieť, koľko laikov si mal(a) za rok ty... počúvaj, mňa takí dementi ako si ty a tebe podobní, nerozhádžu a opozdený bol tvoj tatko, keď na tvoju mater skákal ! ale neboj, bez takých ako ty, by nebola sranda, len prosím ťa nemaj deti, lebo toľko srandy by svet neuniesol

Dalo práci vypotit svůj životopis a rodokmen, co ?
Takové "experty" přesně vystihuje obrázek, co tu občas dává nenapravitelným idiotům lupus, tady
je pro tebe vidláku.

25.5.2016 12:23
ara.osek

XXX.XXX.230.152

Prosím nechte již toto vlákno jen k tématu, vždyť to je hrozné co se zde píše, založte si své pro urážení a nesmysly...

25.5.2016 15:17
nomad72

XXX.XXX.234.181

Súhlas

25.5.2016 20:35
koldy

XXX.XXX.99.148

Myslel jsem, že nomad72 je docela normální, sleduji diskuze a docela se tady normálně vyjadřuje, ale jak vidím tak je to další, kterému se nechce něco udělat pořádně a bude trestat někoho za jeho lenost.
Takové lidi fakt mám rád, myslí si, že jsou něco exktra, jak mají vše dokonale zabezpečené a pak příjde liška a ejhle :D Jeho sebevědomí je najednou v háji a má nervy v kýblu a chce se pomstít na někom, který jen využil jeho lenost.
Nějaké pouštění drůbeže u lesa jen tak na volno, nebo nezavírání do kurníků a další podobné blbiny, které ji říkají jen o příchod lišky jak do KFC za to si můžete jen Vy sami.
Jen pro info. letos mi liška s liščaty odnesla 20 morčat, bohužel je to jen a jen moje chyba, odsunula desku od domečku, kde jsou přes jaro až do podzimu, hold jsem ji zapomněl znovu po rekonstrukci přišroubovat. Následující den tu byli znova a už nic neodnesla.

25.5.2016 21:15
lupus4

XXX.XXX.80.2

To, že admin vymazal urážlivé příspěvky beru a je to normální
Co ale NEBERU, že tu nechává sadistické návody na týrání zvířat(viz Jako001 atd...).

25.5.2016 21:50
jako001

XXX.XXX.109.93

lupus4 napsal(a):
To, že admin vymazal urážlivé příspěvky beru a je to normální
Co ale NEBERU, že tu nechává sadistické návody na týrání zvířat(viz Jako001 atd...).

Nechcel som reagovat ale dvihatemi vsetci pseudoochranàri tlak, pisete tu nezmysly ja màm pozemok ohradeny 1.8m plotom vsade ;toto povazujem za urcitu hranicu kde hydina sa cez den pasie na cca na 0.5ha ak plot liska prelezie mà smolu dokonca ako polovnik si dovolim taky luxus ze dookola v reviry chodim polovat len na lisky ako na skodnu je lov nastastie povoleny celorocne, zial preto luxus lebo ten kràsny konicek ktory polovnictvo dàva je casovo nàrocny a ten nemàm co màm vyuzivam na max.zial v bruseli sedia takyto isty mudrci co vymyslely normu na zakrivenie banànu.a preistotu liska patri do lesa a pola a nie do blizkozti ludskych obydli hov.Avsetkym triezvym chovatelom chovu zdar nastastie este mnoho znàs premysla racionàlne.

25.5.2016 22:22
koldy

XXX.XXX.99.148

Mne zas zvedne tlak podobné smýšlení, asi to máme každý jinak. No jo další co střílí po všem co se hne, ale co dělejte jak myslíte, mne je to celkem fuk.
No jestli vy myslíte racionálně tak to fakt nevím, asi jsem z jiné planety nebo nevím.
Jinak plot, no, :D jestli máte jen to :D :D tak to nic moc.

29.5.2016 20:03
jako001

XXX.XXX.109.93

koldy napsal(a):
Mne zas zvedne tlak podobné smýšlení, asi to máme každý jinak. No jo další co střílí po všem co se hne, ale co dělejte jak myslíte, mne je to celkem fuk.
No jestli vy myslíte racionálně tak to fakt nevím, asi jsem z jiné planety nebo nevím.
Jinak plot, no, :D jestli máte jen to :D :D tak to nic moc.

Ano màm len dokonaly plot cca 1km el ohradnik a cal 22lr, a dalsiu spustu pasci dnes som sa bavil s chovatelom za tento rok 14 chytenych lisok je toto normàlne nie je to nàsledok pseudo ochranàrstva.

Azteka

27.6.2016 21:24
Azteka

XXX.XXX.44.215

Tak jsem dneska našla na zahradě spoušť. Slepice zavírám, ale kačer s kachnou jsou v ohrádce a mají domek otevřený. Kachna zmizela, ze 13 vajec těsně před líhnutím zbylo jedno s malým mrtvým káčetem uvnitř a kačer vykuchaný u plotu. Kolem nás sousedi se psama, naši psi na dvorku a stejně to ta mrcha liška zlikvidovala všechno. Je mi hrozně.

14.8.2016 20:23
luboss

XXX.XXX.129.66

Jedině železa bez návnady na náhodu mam je celo ročně venku, ale vše večer zavřené. Dal sem fotopast a podle toho jsem zjistil že jsou tam predátoří obden v podobě kun lišek prostě to jen obejdou zda je otevřeno nebo ne, to co mám letos zabito je jiná kapitola, jen vydržet natahovat.

19.8.2016 07:45
Kalupina

XXX.XXX.8.232

Dobrý den, mám letos poprvé slepice a potíže se škodnou zatím nemám.

19.8.2016 07:50
Kalupina

XXX.XXX.8.232

Omlouvám se ale neobjevil se mi celý článek.
Včera jsem šla zavřít slepice kamarád se divil, že je zavírám a říkal, že si mám udělat místo dvířek svislé žaluzie z plechu( asi pozink?), že se toho lišky a kuny budou bát, ale slepice, že se naučí chodit ven i zpět.U ž jste někdy někdo něco takového slyšel?

19.8.2016 08:45
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.pokud se skrze ty svislé žaluzie naučí slepice, tak kuna i liška určitě.jsou totiž obě na vyšším inteligenčním stupni než slepice.koledujete si o jejich návštěvu, a ta bývá téměř vždy pro drůbež likvidační.jen to dále pečlivě zavírejte, kamarád, nekamarád.pokud vám takovou blbost poradil, položte si otázku, zda to je skutečně kamarád.mějte stále na paměti přísloví o džbánu a vodě.pokud si necháte od něj takto poradit, budete krokodýlí slzy dříve, nebo později.

Wew

14.9.2016 08:56
Wew

XXX.XXX.55.172

Rendo já mám slepice dohromady s kozama a kozlem v jedný boudě nic nezavírám bydlím u lesa každý večer když obcházím zvířata vyčurám se poblíž boudy se zvířaty pokaždé na jiné místo nebo i do boudy nechci to zakriknout proto víc nenapíšu a komu se to zdá uchylný at, kozy tam čurají celí den a taky mi to nevadí využijte přirozeného instinktu škodné ostatní obrana je těžká.A jestli nemáte kozu ani nechcete čurat zvířatum do příbytku odložte každý druhý večer ke kurníku nějaké čerstvě nošené oblečení ,je třeba ale po dvou dnech dávat jiné a pokaždé od někoho jiného at si škodná na pach nezvykne .Šimon. Tatry.

Šimone, konečně kloudné slovo odborníka z hor. Máme slepice 14 dní a nemám žádné zkušenosti. Psa 5 kg bez chlupů, tak nemůže být 24 hodin venku. Včera vyhnal lišku za bílého dne. Skočila přes plot jedním skokem. Počítám, že přijde zas.

Wew

14.9.2016 09:10
Wew

XXX.XXX.55.172

Jdu zkoušet Vaše rady, Šimone . Díky.

prirodni muz

22.6.2017 19:51
prirodni muz

XXX.XXX.137.62

Dnes 13 kurat za bileho dne, v oploceni, psa mame, to je hlad? Nechala je tam lezet, co muzu delat vic, hlidat cely den, drzet je zavreny v bedne? Ne, pouziju pravo prirody silnejsiho, zitra beru psa najdem ji a utlucu ji holyma rukama, zadny zeleza ani jedy, jestli bude mit mlady, sezeru je. Je to tak lepsi?

22.6.2017 20:04
lupus4

XXX.XXX.233.5

Nechala je tam lezet,

jestli jste ji neviděl a nic neodnesla, nebyla to kmotra, ale vsadil bych na PSA

zitra beru psa najdem ji a utlucu ji holyma rukama, zadny zeleza ani jedy, jestli bude mit mlady, sezeru je. Je to tak lepsi?

určitě

nabídl bych vám mast na ošetření kloubů, ale asi nebude potřeba, páč kmotry i s mladými už opustily nory a odstěhovali se do vzrostlých lánů, tak pak dejte vědět jak trestná výprava dopadla...

prirodni muz

23.6.2017 06:36
prirodni muz

XXX.XXX.226.98

Videla ji moje zena ctyri zmizela uplne, nechodi jen k nam uz vim kudy chodi, nejaky ten skrabanec snesu, to nemejte strach.

23.6.2017 10:48
ladd

XXX.XXX.34.52

..."jestli bude mit mlady, sezeru je. Je to tak lepsi?"

dejte vědět, jak chutnaj.

23.6.2017 22:28
horal

XXX.XXX.202.176

Stav 27 : 1 a ta mrcha tak smrděla že jsem se ani nepokoušel ji konzumovat, nechal jsem to na červech a bakteriích.

26.6.2017 16:46
vladmir79

XXX.XXX.15.255

Skuste vlasy.

27.6.2017 19:38
Skyrra

XXX.XXX.234.5

Mne skôr príde zvláštne, že niekto hydinu nezatvára, zvlášť ak býva v miestach kde sa to môže stať. Líška za to nemôže, zbytočne ju budete chytať, pretože na jej miesto príde nová. Ona si len zabezpečuje potravu, tak ako iné živočíchy. Však to patrí k chovu, že sa hydina pozatvára a hlavne zabezpečí proti podobným nájazdom... ja bývam v lese a brala som od začiatku na vedomie, že sa niečo také môže stať, nie hneď, ale keď už líška natrafí na zdroj tak sa jej tak ľahko nezbavíte. Kuríny som si stavala sama a postavila som ich tak, že sa mi tam nedostane ani potkan a nieto líška.
Raz sa mi stalo, že sa líška podhrabala pod plotom, ráno som našla dieru, ale v momente som ju zasypala kamením a zahrabala. Jediné čo som si všimla bolo to, že uchmatla suchý chleba a tak som vedela, že príde zase. Cez moju kurínovú bariéru sa našťastie nedostala takže sliepky neutrpeli žiadne straty na životoch :).
Nasledujúcu noc prišla znovu, ale cez zasypané kamienie sa už nevládala podhrabať, videla som len pokusy ako skúšala hrabať a to bolo všetko. Vtedy som vedela, že už nepríde a veru ani neprišla...
Ale stane sa to aj cez deň, bohužiaľ... ako píšem, treba hneď urobiť viacero opatrení a nie potom lamentovať. Jednak kvalitnú ohradu a jednak kurín kam sa nič nedostane.
Vždy je lepšie urobiť pre to maximum hneď na začiatku.

27.6.2017 22:12
horal

XXX.XXX.202.176

Drůbež mám ve dvanácti ohradách a na noc pravidelně zavírám, tentokrát přišla ve dne mezi dvanáctou a patnáctou hodinou. Do dvou ohrad se podhrabala a do třetí přelezna dvoumetrový dřevěný plot. Zabila 27 selepic,22 tam nechala a pět odnesla.

27.6.2017 23:05
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Nezávidím nikomu, komu pozabíjí tolik kusů, jsme na samotě u lesa, zavírám vše, ale několik kusů mi do roka zmizí, ani to nepočítám...letos je to už je to asi 10kusů slepic,7 kachen a 1 kačer...chodí ve dne, zatím bere po jednom max.po 2..pŕed týdnem jsem seděla ještě o půlnoci venku, když se jí podařilo otevřít vrátka do jednoho z kurníků...slípku jsem zachránila a lišku nakonec zahnala svým děsným křikem , zatím se nevrátila...zatím, když se to naučí je to pro ni samoobsluha.Jsem ráda, kdyź to tu pročítám, že se krmí jen občas a hlady, stále líhnu mladé, takže se stavy doplňují, ale radost mi to nedělá, živit ještě lišku, ale u lesa můžu být ráda za to jak to mám.
Přeji všem, ať se lišky vyhýbají obloukem

28.6.2017 08:14
olja

XXX.XXX.210.99

Lišky jsou přemnožené velice, jsou všude.

28.6.2017 08:19
olja

XXX.XXX.210.99

Takhle jsem ji přistihla na fotopasti za domem, tu jsem nastražila právě pro podezření, že mi tam chodí liška.Ještě mi to vyfotilo kunu, lasičku, ježka a srnku.

19.7.2017 06:09

Mám sto chutí se na celý chov vy... Ráno ke mě opět přilezla ta ku.. liška a odnesla mi 5 ks.3 nejkrásnější kohoutky a 2 slepičky.Těch se mi letos zadařilo tak málo, že mám chuť brečet.Člověk se s tím piple a pak přileze ta zrzavá svině a je po radosti.

19.7.2017 06:33

Venku 2 psi, Amstaf a Doga, udělané pachové ohradníky, ale stejně je to k ničemu.Já vím, zavírat, jenže mám vše teď rozdělané ve fázi antičmelíkových opatření a vážně přemýšlím, že to vše pošlu do kopru.Za posledních 5 let jsem přišel dohromady asi o 100 ks.Snad jen loni byl trochu klid od lišek, zato mi zase pár kusů roztrhal pes.Nejhorší je, že se s tím člověk fakt piple a je rád že dochová pár obstojných slepiček, A ve finále mu nejlepší kusy zlikviduje škodná.

Mammia

19.7.2017 06:51
Mammia

XXX.XXX.182.25

Tady mají krásné a zdravé kuřice skladem. Některé již mají zkušenosti se snášením vajec. Moje známá si od nich nedávno ojebnala. dovezli jí to přímo do kurníku, a při troše péče jí prý už brzy ponesou, tak teď už jen aby je trochu krmila a už to prý brzo bude.

https://www.slepicar.cz/

19.7.2017 09:00
olja

XXX.XXX.210.105

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám sto chutí se na celý chov vy... Ráno ke mě opět přilezla ta ku.. liška a odnesla mi 5 ks.3 nejkrásnější kohoutky a 2 slepičky.Těch se mi letos zadařilo tak málo, že mám chuť brečet.Člověk se s tím piple a pak přileze ta zrzavá svině a je po radosti.

To je hrozné toto, já se právě chystám znovu po dvou letech bombardovat místní myslivce, ať s tím konečně něco udělají, v rámci likvidace kńourů můžou přibrat lišky.Mně teď sice nelikvidují drůbež, zato mi tu žádná kočka nepřežije půlrok.Před týdnem se mi ztratil poslední kocourek a je mi za ním velice smutno.Každé ráno přišel se pomazlit než šel ven na zahradu.Vždy se navečer vrátil domů.Teď teprve třetí noc co nepřišel hned na zavolání domů a už je fuč nadobro.Je to pátá čičina během dvou let.Podobně jsou na tom i sousedé.Oni i viděli už několikrát tu lišku či spíše lišáka běhat po loukách nad chalupami, je dost velký a kočka nemá šanci.Dříve tu nikdy tyto problémy nebyly, drůbež běhala volně ve všech zdejších usedlostech, teď je to na denním pořádku, že lišky řádí.Sháněla jsem i pořádný sklopec na ni, ale nikdo to tu nemá, nechápu proč myslivci si nic takového na odchyt nepořídí a nepůjčují např.za poplatek.
Člověk opravdu nemůže mít radost z toho, že mu mizí zvířecí členové rodiny v liščí tlamě.

19.7.2017 10:15
ladd

XXX.XXX.34.51

Oljo, jestli tam máte s kočkami tyto problémy, tak to chce až do dospělosti na noc striktně zavírat. Dospělý lišák kočku určitě udolá. Obecně se ale liška konfrontaci s dospělou kočkou radši vyhne, aby neriskovala případné zranění. Něco jiného budou koťata, šelmy tak likvidují potravní konkurenci.
Pokud se jedná o kočky dospělé, viděl bych to spíš na to, že se někde chytají do želez. K tomu se Vám ale nikdo ze sousedů nepřizná.

19.7.2017 12:32
olja

XXX.XXX.210.105

ladd napsal(a):
Oljo, jestli tam máte s kočkami tyto problémy, tak to chce až do dospělosti na noc striktně zavírat. Dospělý lišák kočku určitě udolá. Obecně se ale liška konfrontaci s dospělou kočkou radši vyhne, aby neriskovala případné zranění. Něco jiného budou koťata, šelmy tak likvidují potravní konkurenci.
Pokud se jedná o kočky dospělé, viděl bych to spíš na to, že se někde chytají do želez. K tomu se Vám ale nikdo ze sousedů nepřizná.

Ani možnost želez či otrávených návnad jsem ještě úplně nevyloučila.Nebydlím ve vesnici, ale mimo zastavěnou část obce.V blízkosti je pouze pár chalup, vše starousedlíci s výjimkou nejbližších 3 usedlostí, které si koupili a renovují lidi z města, nebydlí tu zatím trvale.Jsou v pohodě s výjimkou jednoho, který prý dělá všem okolo dost problémy a právě toho bych podezírala z takových "opatření".Je tam i uzamčená stodola, kam nevidím a kde by něco takového klidně mohl mít.Obešla jsem vše dokola, ale nic jsem pochopitelně nenašla.Na druhou stranu jeho blízcí sousedé mají hospodářství a několik koček u toho, nevím jaké oni mají zkušenosti, dojíždějí tam jen navečer nakrmit zvířata.Jeden jejich kocour k nám však pravidelně zabrousil se nažrat něčeho dobrého po cca 3 roky v plném zdraví.
Nejvíc mi to vychází na tu lišku, už jsem tu dala fotku z fotopasti přímo za domem.V té době se mi totiž během týdne ztratily dvě kočky, jedna byla čerstvě okocená a nikam dál než na pár metrů od domu proto nechodila.Pozemek mám kompletně oplocený, ale jakmile se číča dostane za plot v rámci objevování území, je zle.

19.7.2017 17:11

Mammia napsal(a):
Tady mají krásné a zdravé kuřice skladem. Některé již mají zkušenosti se snášením vajec. Moje známá si od nich nedávno ojebnala. dovezli jí to přímo do kurníku, a při troše péče jí prý už brzy ponesou, tak teď už jen aby je trochu krmila a už to prý brzo bude.

Vy magoři z Kavapa, už se na to laskavě vykašlete jo.Ještě jste mě k mému neštěstí i nas... Vaše stupidní reklama na modré z nebe už je vážně za hranicí normálu.

19.7.2017 17:19
Kalenbajz

XXX.XXX.219.152

Vy magoři z Kavapa, už se na to laskavě vykašlete jo.Ještě jste mě k mému neštěstí i nas... Vaše stupidní reklama na modré z nebe už je vážně za hranicí normálu.

Juro, pouhá zoufalost potápějící se firmy

19.7.2017 22:32
horal

XXX.XXX.202.176

Mammia napsal(a):

Huš huš babo.

20.7.2017 10:03
ladd

XXX.XXX.34.52

horal napsal(a):
Huš huš babo.

24.7.2017 16:49

Dneska už to byl asi poslední hřebíček do rakve mému chovatelství.Vzdávám to.Vše celou noc zavřené, ráno před odchodem do práce 4:50 jsem nakrmil, vypustil a odjel.Po návratu domů jsem se opět zhrozil.Ta zasraná liška mi dnes odnesla kvočnu s 5 ti kuřaty, kuřici maransky a jednu nechala polomrtvou u souseda za plotem.Takže buď liška, nebo čmelíci, nebo ptačí chřipka a podobná svinstva, a když už nic z toho, tak alespoň něco roztrhají psi, co mají blbci všude kolem na volno.Má to smysl, veškerá radost je pryč a zbývají jen oči pro pláč.Na to abych zřizoval voliéry vážně nemám čas a ani chuť.A myslivcům je to všechno u jejich velké řiti.Za kance dostanou prachy, z lišky mají kulové.Tolik škodné tu nikdy nebylo, mizí neustále kachny a slepice i sousedům okolo.Nejhorší je, že chodí už i za dne a i ze psů mají srandu. Už to nedávám.

24.7.2017 16:58
olja

XXX.XXX.210.105

Dneska už to byl asi poslední hřebíček do rakve mému chovatelství.Vzdávám to.Vše celou noc zavřené, ráno před odchodem do práce 4:50 jsem nakrmil, vypustil a odjel.Po návratu domů jsem se opět zhrozil.Ta zasraná liška mi dnes odnesla kvočnu s 5 ti kuřaty, kuřici maransky a jednu nechala polomrtvou u souseda za plotem.Takže buď liška, nebo čmelíci, nebo ptačí chřipka a podobná svinstva, a když už nic z toho, tak alespoň něco roztrhají psi, co mají blbci všude kolem na volno.Má to smysl, veškerá radost je pryč a zbývají jen oči pro pláč.Na to abych zřizoval voliéry vážně nemám čas a ani chuť.A myslivcům je to všechno u jejich velké řiti.Za kance dostanou prachy, z lišky mají kulové.Tolik škodné tu nikdy nebylo, mizí neustále kachny a slepice i sousedům okolo.Nejhorší je, že chodí už i za dne a i ze psů mají srandu. Už to nedávám.

Jestli mizí i sousedům, tak se zkuste finančně složit na ten sklopec, stojí to 3 tis, a při troše trpělivosti věřím, že dříve nebo později se ta mrcha musí chytit.Je jasné, že si k vám chodí jako do samošky.Já, pokud nepochodím se svou snahou u myslivců, zvažuji, že si ho pořídím na svůj náklad, za ten klid mi to rozhodně stojí.

24.7.2017 17:18
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ani ne tři tisíce. Jsou i levnější (menší).

Zrovna dneska jsem koukal na tenhle od Kvídery.
Úplně ideální není (geniální by byla imitace tunelu - alespoň část stěn plná),
ideálně kolem nástrahy, aby bylo jasné, že vstup je jen jeden a nesnažilo se cílové
zvíře dostat se k nástraze jinudy, a taky by bylo super (u těch menších variant),
kdyby kolem úchytů-madel-držáků byl kus plechu nebo velmi husté síto,
páč taková kuna do sklopce lapená je velmi agresivní a musíte to s ní uvnitř
přenášet na háku nebo s trojemi neprokousnutelnými rukavicemi.
Taky dno by bylo lepší plné, tráva docela rychle roste, pokud tam dáte dlouhodobější
návnadu (vejce, granule), tak sklopec může prorůstat. Navíc kuna lapená začne hrabat
a klidně třetinu sklopce zahrabe normálně do země (neuvěřitelné, ale je to tak).
Další věcí by byla miniklícka jako ochrana proti spuštění sklopce zvenku (viz. plné stěny
u návnady - no prostě výrobci mají ještě na čem pracovat a o čem přemýšlet).
Ale možná si objednám i tenhle hodně velký. U nás na louce jsou každé ráno asi čtyři lišky.
A to už je dost i na mě.

https://www.krmnesmesikvidera.cz/past-sklopec-na-lisky-psy-jezevce-a-jine-200-cm-pouze-na-objednavku

.

24.7.2017 17:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

A další velkou vadou většiny současných sklopců na trhu jsou kolejničky
končící na úrovni sklopce. Pokud by vedly ještě kus nahoru, mnohonásobně
by zlepšily kvalitu sklopce.
Při bouřce (větru) vysunuté víko klidně samo sklapne, jak s ním vítr cloumá.
Ráno jdete natěšeně k zavřenému sklopci - a je prázdný.
Akorát tam zbytečně zanecháváte znovu nový čerstvý pach.
A delší kolejničky by zvýšily i šanci úspěšného sklapnutí i při méně silném
zmáčknutí nášlapného zařízení - víko se kolikrát zapříčí trochu nakřivo
a hned nejede dolů tak lehce a snadno a rychle, ale chce to trochu toho
"lomcování" s návnadou. Prostě některé ty sklopce jsou dost předražený
a nedomyšlený kšunt.

24.7.2017 17:52
olja

XXX.XXX.210.105

Https://www.sklopce.eu/sklopce-na-lisky/profesionalni-odchytova-past-sklopec-na-psy-lisky-vydry-kuny-105x34x42/
měla jsem vytipovanou tuhle past, ale nevím jestli je dobrá.Nemám zatím žádné poznatky o jejich funkčnosti, na co si dát při výběru pozor apod.Přivítám, když by k tomu byla i větší debata, jinak dík Honzo, že jste upozornil na nedostatky.

24.6.2019 01:05
Rgb

XXX.XXX.162.240

Ochrana jediná je drůbež na noc striktně zavírat, Už tak na hraně zákona můžete navíc do prostoru výběhu přidat adekvátní sklopec /nikoliv železa/ a doufat. Fotopastí si jen upřesníte soupeře. Pokud stále mrška chodí, nejlépe v pravidelných nočních hodinách...Dá se číháním kompromitovat a eliminovat, byť již za hranou legálnosti.
...

16.12.2019 18:57

Jakub99 napsal(a):
Mohu doporučit tento sklopec.
https://www.lihneme.cz/profesionalni-pasti-na-kuny--lisky--psy--jezevce--vydry--nutrie-a-bobry/zl118x34x34b2/

a potom čo s nou - legálne? dohovoríš jej? odvezieš ju daleko za hory? odovzdáš policii?
najlepšie ju strelit kanónom a zahrabat do hnoja. rýchle a čisté.

16.12.2019 22:11
Meelek

XXX.XXX.252.152

Lov vyder a bobrů zní zajímavě. Bobr by určitě na vánočním stole vypadal líp než kapr. Jen furt nevím, jak bych ho nacpal do toho sklopce. Jedině, že by mi ho tam natlačil Ježíšek.

Lepší by bylo napsat postup jak si naučit hlídat psa a jak spravne zavirat dvířka, ale to už by ztratilo ten šmrnc vytahat z někoho prachy.

Přes noc mi hlídá pes, nepotřebuji něco každý rok zabíjet vidlema ve sklopci a být v údivu,že přišla další. Není možné. Ty sklopce patří do teleshoppingu a k tomu půlhodinové povídání od Horsta. Je to zbytečnost, jen pro obhajování lajdáctví. :).

17.12.2019 07:02

A jak to řešíte přez den?

17.12.2019 09:22

A jak to řešíte přez den?

rieši to "plánovanými stratami" do 100%

17.12.2019 09:32

Pozitivní je, že straty nemohou být větší

17.12.2019 10:08
Meelek

XXX.XXX.97.210

Pes má vyhled na 3/4 pozemku zhruba, kde je drůbež. Zbytek jisti perličky, husy a teď i pávi. Když se jim něco nelíbí, začne diskotéka. Fakt je, že lišku jsem tam přes den neměl, vždy přes noc. Dobrý by bylo mít dva psy, jeden na noc, druhý na den. Když jsem měl psa puštěného přes den i noc, tak bylo všechno ok chvíli a pak začal vymyslet blbosti z nudy.
Znamy to má udělané tak, že základ byl kotec pro psa a kolem toho začal vystavovat ubikace pro drubez, taky dobrý. Žije ještě na větší samotě a problém s liškou nebo jinou nema. Psa na volno mít nemůže, nemá ploty.
A další známý, právě ten sklopcar, bez lisky je většinou jen pár měsíců a pak ji řeší znovu a znovu. Psa nemá. A na tyhle velikosti sklopce nadával. Vleze do toho ledatak štěně, ne zkušená liška. Chyta je nakonec tak, že "sklopec" děla z celého kurniku. Kdybych mu spočítal co mu všechno odtáhla, tak už by možná měl na psa i se zaplacenym výcvikem. Nesmyslný.

17.12.2019 10:21

Meelek, keď stretneš drzú líšku cez deň vo vlastnej záhrade ako vlečie za krk 100€ chovného moriaka zmeníš názor. Kašlem na to či je chránená alebo škodná. V prírode jej neublížim, ale na hydinu mi chodiť nebude, to platí jak pre líšku, susedovho psa, tak aj pre inú pobehujúcu a lietajúcu dvoj - štvornohú háveď.

17.12.2019 11:04
Meelek

XXX.XXX.97.210

to Foox: Příroda je přeci všude, jen je znásilněna člověkem. Takhle to nejde brát. A jestli si chceš vymezit hranice pro ostatní volně žijící zvířata, nejlíp to zvládne pes. Sklopcova liška za 100E ve hnoji ti je k ničemu :).

17.12.2019 11:31
2mazutak

XXX.XXX.6.110

zdravím.já jsem loni přišel o 16 kusů,vlastně o vše,kromě jedné slepičky,co byla v bedýnce na odkvokání.podařilo se mi jí chytit až po čtrnácté návštěvě.těch 16 kusů byl za jedinou noc,pak již chodila něco jako na kontrolu,zda něco není puštěné..přitom mám všechny kurníčky na automatické zavírání řízené fotosenzorem,takže zabíjela brzy ráno při otvírání,což bylo již v půl páté,což jsem si druhý den ověřil a automaty jsem po tom incidentu zapojil přes spínací hodiny,aby neotvíraly tak brzo.ihned jsem sestrojil sklopec s živou návnadou,a přesto živou návnadu zabila,celý sklopec převrátila,a tam jsem nedal králičí pletivo,jelikož jsem nepředpokládal,že to převrátí.nakonec jse udělal sklopec jiný,ze dřeva a bodovaného pletiva a padacím zašupovákem spojeným provázkem s návnadou.jakmile zatáhla za návnadu,zároven vytáhla zajištovací kolíček z dírky v zašupováku a ten za ní zapadl.lezla přes dva metry vysoký plot z pletiva,což jsem zachytil na fotopasti.o její likvidaci se šířit nebudu.je to pouze na nás,nikdo nám nepomůže.

17.12.2019 12:03
Meelek

XXX.XXX.97.210

Kuna mi podobným způsobem vybrala voliéru s bažanty. Asi 18 kousu a to bylo naposledy. Teď pouštím psa a mám klid. Občas mu pohodim pár granulí po pozemku

17.12.2019 12:39

prichytenú škodnú utratím, na tom sa nič nezmení. aj keby bola posledná na svete.

17.12.2019 13:24
Meelek

XXX.XXX.97.210

Ono to není přeci o tom jestli zabít nebo ne, jde o to si to usnadnit, zpříjemnit.

17.12.2019 21:32
horal

XXX.XXX.13.30

Já chovám slepice podle plemen ve více výbězích. Celé dopoledne jsem byl na zahradě, pes byl na volno v hlavní části zahrady. V poledne jsem si zašel na oběd a po dvou hodinách kdy jsem se vrátil dva výběhy (vlaška koroptví a šumavanka) vypadali jak bažantnice po honu. Všude samé peří a mrtvé slepice. Celkem 27 kusů a něco chybělo. Po týdnu přišla znovu, tentokrát měla smůlu. Někdo takové problémy nemá, jelikož v dané lokalitě není moc lišek, ale časem se to změní a pak nepomůžou žádné prevence a ochrany. Dokonce ani elektrický ohradník, který třeba deset let odolával. Hlad je hlad a nejhorší je druhá polovina jara.

18.12.2019 14:49

horal napsal(a):
Já chovám slepice podle plemen ve více výbězích. Celé dopoledne jsem byl na zahradě, pes byl na volno v hlavní části zahrady. V poledne jsem si zašel na oběd a po dvou hodinách kdy jsem se vrátil dva výběhy (vlaška koroptví a šumavanka) vypadali jak bažantnice po honu. Všude samé peří a mrtvé slepice. Celkem 27 kusů a něco chybělo. Po týdnu přišla znovu, tentokrát měla smůlu. Někdo takové problémy nemá, jelikož v dané lokalitě není moc lišek, ale časem se to změní a pak nepomůžou žádné prevence a ochrany. Dokonce ani elektrický ohradník, který třeba deset let odolával. Hlad je hlad a nejhorší je druhá polovina jara.

Ta už zabíjela pro potěšení, což není u lišek normální.Liška si odtáhne 1-3 slepice.
Každopádně-katastrofa a s těmi bažanty to bylo dobré přirovnání.
Mě by asi kleplo.

18.12.2019 17:03
bery25

XXX.XXX.99.51

Ta už zabíjela pro potěšení, což není u lišek normální.Liška si odtáhne 1-3 slepice.
Každopádně-katastrofa a s těmi bažanty to bylo dobré přirovnání.
Mě by asi kleplo.

ja si myslim ze je to u lisky prave ze normalne

18.12.2019 17:55

bery25 napsal(a):
ja si myslim ze je to u lisky prave ze normalne

Nemělo by. Liška bývá chytrá a takovýto masakr vypadá spíš na tchoře a kuny.
Ke strejdovi chodila na husy, když nezavřel a dostala se dovnitř, tak si jednu vzala a odtáhla do lesa, zbytek tam nechala bez povšimnutí živý (a to byly jen blbě zavřené, měla by to snadné), a pak zas znova.
Ona je to potvora chytrá, kolikrát se v místě chovu montuje často a stačí jednou blbě zavřít a vezme si a když se naučí, tak chodí doslova do spíže.
Ke mně taky v jednu dobu chodila, tehdy ještě na pižmovky, asi 4-6 ks. Husy nikdy, protože ty jsem vždy zavíral, slepice nebrala (taky se k nim nedostala).
Chodila tam poměrně krátce. Jen někdy v noci.

Momentálně jsou moje zvířata mimo ohrožení, pokud nepočítám potkány.
Lišky jsou tu v okolí města stejně zřídka a letos byli hraboši pomnožení. O kuně nevím, že by tu byla a ani nic jiného. Dokonce ani dravci letos neřádí, a to by bylo třeba, přemnožili se mi holubi.

18.12.2019 19:14

tu je ich ako múch okolo hajzlíka. Dnes okolo 17:00 som videl 2 ks naraz, vyzeralo to, že idú na lov spolu.
taký masaker ako píše horal som tu v okolí videl už niekoľkokrát. líška keď sa dostane do výbehu a má čas tak zlikviduje všetko čo sa hýbe.

Ehmehm

19.5.2020 14:16
Ehmehm

XXX.XXX.246.190

Foox- Nevím co jsi za sadistu, že bys vybil klidně cely druh kvůli tomu aby si měl nějaký kuřata na stole a neštítil by se udělat to a to i psům. Jen chci upozornit dle zákona o ochraně zvířat je zakázáno sám utracovat odchycená zvířata, pokud tedy nejste veterinář (Pochybuji) nebo myslivec (Pokud se v Česku fakt neposrali tak nejste). Lidé jako vy škodí přírodě nejvíce.

Foto-D

19.5.2020 14:43
Foto-D

XXX.XXX.246.190

Ahoj. Narazil jsem na tuto diskuzi a pročetl si ji. Všichni mluvíte o nějakém přemnožení, no co si budeme, moct toho tu s námi nežije, tak proč toho vyvíjet více.Jsem fotograf a chtěl jsem fotit srnky, lišky atd. Za rozbřesku v lese ozbrojen teleobjektivem, zeleným maskovacím oblečením a umytý bezpachovým mýdlem, jsem čekal na zvířata v křoví na kraji lesa, daleko od vesnic a měst. Každou hodinu jsem měnil svoji polohu a nakonec asi 3 a půl hodině, jsem jediný co si odnesl bylo 7 klíšťat a fotky stromů. Žádná srnka ani liška. A to sem byl maskovaný více než dobře a ráno kdy jsou nejvíce aktivní. Další den jsem to zkusil odpoledne a také bez úspěchu. Defakto jsem viděl divočáka a lišku jen v zoo. Super a vy mi vybíjíte i ty další. Nakonec budu muset jezdit kdo ví kam do lesů pro fotky. Díky moc Češi

19.5.2020 14:48

každú noc ti v práci odfotím srnky asi z 15 m vzdialenosti a to úplne odkrytý, a líšku z dvoch metrov ako vyžiera kočke misku. Ona vidí mňa, ja vidím ju, pozdravíme sa, pokecáme a ide do dediny na sliepky.
Iba som tým chcel napísať: Tam mi nevadí, ale v záhrade a pri sliepkach ju zabijem bez pardónu.

Ehmehm (parodia na Vaška?) k tebe iba toľko, keď si líška u mňa na pozemku urobí lovný revír, mám do toho čo povedať. Môj pozemok, moje zákony! Chránim svoj majetok aj keď ťa rozdrapí!

19.5.2020 17:23
horal

XXX.XXX.13.30

Fooxi, k těm dnešním příspěvkům není co dodat. Jeden co neumí číst (všechno co se hýbe zlikviduje na zahradě liška - a sakra vlastně má pravdu, vy jste lišla ) a druhý co neumí číst také ale stopy. Žádný dobrý fotograf si nepude sednout někam do roští aniž by si nezkontroloval stopy, jestli tam něco vůbec chodí. Pritom oba vstupují do diskuze anonymně. Já když jedu autem třeba 20 km 100% potkám minimálně dvě lišky a je jedno ve kterou hodinu. Tihle lidi neví co to je shánět násadové vajíčka, pak tři týdny poctivě otáčet vajíčka v líhni dvakrát denně a čekat co se z toho vyklube. Když se to vylíhne 5-6 týdnů jim svítit infra žárovkou, vakcinovat, nakupovat speciální krmení pro kuřata. Šest sedm měsíců se člověk o to stará než začnou nést vajíčka a když se už rozjedou příjde liška a vaše snažení je k ničemu. Tohle lidi kteří si myslí, že kuřecí maso a vajíčka pochází ze supermarketu, to nemůžou pochopit.

19.5.2020 19:23
paskov244

XXX.XXX.200.184

Foto-D napsal(a):
Ahoj. Narazil jsem na tuto diskuzi a pročetl si ji. Všichni mluvíte o nějakém přemnožení, no co si budeme, moct toho tu s námi nežije, tak proč toho vyvíjet více.Jsem fotograf a chtěl jsem fotit srnky, lišky atd. Za rozbřesku v lese ozbrojen teleobjektivem, zeleným maskovacím oblečením a umytý bezpachovým mýdlem, jsem čekal na zvířata v křoví na kraji lesa, daleko od vesnic a měst. Každou hodinu jsem měnil svoji polohu a nakonec asi 3 a půl hodině, jsem jediný co si odnesl bylo 7 klíšťat a fotky stromů. Žádná srnka ani liška. A to sem byl maskovaný více než dobře a ráno kdy jsou nejvíce aktivní. Další den jsem to zkusil odpoledne a také bez úspěchu. Defakto jsem viděl divočáka a lišku jen v zoo. Super a vy mi vybíjíte i ty další. Nakonec budu muset jezdit kdo ví kam do lesů pro fotky. Díky moc Češi

Je škoda že nepíšeš odkud jsi . ale podle toho co jsi napsal máš k přírodě dost daleko a raději si vyfoť lišku a třeba i tu srnku ve městě určitě se ti to podaří . Muflony si vyfoť v Praze u Tomajerové nemocnice a okolí . Srny jsem viděl zrovna dnes ráno v Ostravě Vitkovicích a lišky jsou v každém trochu větším městěale to je běžná věc dnešní doby . A ještě jednu radu jestli jsi z města a jdeš fotit do přírody tak se nemyj nejlépe několik dnů těma voňavýma mýdlama zvířatům zkrátka smrdíš tak tě obejdou na sto honů .

19.5.2020 19:58
Hitch

XXX.XXX.133.26

paskov244 napsal(a):
Je škoda že nepíšeš odkud jsi . ale podle toho co jsi napsal máš k přírodě dost daleko a raději si vyfoť lišku a třeba i tu srnku ve městě určitě se ti to podaří . Muflony si vyfoť v Praze u Tomajerové nemocnice a okolí . Srny jsem viděl zrovna dnes ráno v Ostravě Vitkovicích a lišky jsou v každém trochu větším městěale to je běžná věc dnešní doby . A ještě jednu radu jestli jsi z města a jdeš fotit do přírody tak se nemyj nejlépe několik dnů těma voňavýma mýdlama zvířatům zkrátka smrdíš tak tě obejdou na sto honů .

Tak určitěěě mě se zase líbí, že si tady většina lidí myslí, že má absolutní pravdu. Co si takhle připustit že na každém příspěvku něco je a dotyčný sdílí svůj pohled. A ne hned povýšeně z někoho dělat blbce z města...

20.5.2020 05:17
paskov244

XXX.XXX.200.184

Byla to jen rada jak vyfotit lišku , dál to nebudu komentovat .

20.5.2020 20:13
bery25

XXX.XXX.150.21

Hitch napsal(a):
Tak určitěěě mě se zase líbí, že si tady většina lidí myslí, že má absolutní pravdu. Co si takhle připustit že na každém příspěvku něco je a dotyčný sdílí svůj pohled. A ne hned povýšeně z někoho dělat blbce z města...

tak urcite si tu piše kazdy svoju pravdu,3 plus 3 je 7,a ze nie ja chytam lisky do sklapacej pasci,kazdy rok 2,3lišky,neviem odkial sa beru,sice byvam hned pri lese,tak som prvy na rane,alebo moje sliepky ked sa chytia maju bohuzial smolu,,nechavam ich zastrelit a hlboko zakopat,čo už

21.5.2020 10:03
honzapm

XXX.XXX.134.34

Foto-D napsal(a):

Drahoušku, jezdím denně do práce na kole 6 km tam a 6 km zpátky.
Z toho 4 km okrajem lesa. Ani netuším, že existuje bezpachové mýdlo,
natož, abych ho používal. Já smrdím rád.
Na kole si povídám sám pro sebe, jak to my, profi singles, už léta děláme
a kolo dost rachtá, protože ho nemám čas spravit.
Ještě s sebou vozím dost věcí, některé šustí a některé taky smrdí.

A můžu ti garantovat, že toliko zvířat, co každý den potkám, nemají ani v zoo.
Asi teda něco děláš blbě, ty Čechu.
Nebo že by nadbytek klíšťat ve tvé oblasti vycucal z krajiny veškerý život?

Lišek jsem zatím "viděl" hned 12 a těším se na další.
A tolik zajíců, co tu nyní je, tak to tu nepamatuji nikdy.
A víš, jak dělá zajíc? Ano, dělá hop hop.

21.5.2020 10:43
hokrví

XXX.XXX.105.226

V blbou dobu na špatným místě, zvířátka ve vsi a fotograf v lese. Chce to se snima domluvit, mě chodí liška kolem králíkárny, jeden čas mi zamordovala deset kuřic 3 dny po nákupu 20 kusů, měl jsem zato že mi je někdo ukradl, ale pár dnů nato jsem šel nasít travinu na čerstvou navážku a při hrabání vylezl z hlíny pařát, pěkně si je tam zahrabala, našel jsem tam skoro všechny, od té doby to mám lépe zabezpečený, žádnou lišku jsem ještě nezabil.

23.5.2020 09:01
kaseva

XXX.XXX.155.74

Foto-D napsal(a):

To jako vážně? Liška má dost možností si ulovit potravu v lese, jenže proč by to dělala, když si zajde k lidským obydlím. Dokud jsem jezdívala autobusem, lišky jsem viděla běžně, teď nemám čas, bo musím dávat pozor na ostatní účastníky silničního provozu.
Ale loni moje kolegyně v prosinci malém srazila jelena a rozhodně neměla dojem, že tu nic nežije a bydlí v městě. Byla dost vyděšená. Další kolega už takové štěstí neměl a auto o divoké prase zlikvidoval. To není žádná legrace, do práce jezdit musí a že by jsme byli královsky placení v montovnách, to si snad nikdo normální nemyslí.
Člověk nechová domácí zvířata pro divoké predátory, ale pro svou potřebu a kdyby lidé nevytvořili zemědělství, chovatelství, tak tu v Evropě nejsme. O jiných civilizačních vymoženostech ani nemluvě.

18.6.2020 20:08
martinpartl

XXX.XXX.16.16

Vůbec si nedokážu představit na noc drůbež nezavírat. Možná na Václaváku.

18.6.2020 21:28
hokrví

XXX.XXX.105.226

Včera jsme uklízeli seno a v tůjích cosi zapáchalo, manželka se šla podívat a volá na mě, tak jsem se šel taky kouknout a ona to byla naše liška co tam šmejdila možná 2 roky. Já jsem žádnou návnadu nepoužil, byla úplně rozložená, snad bude chvilku klid, ale stejně se budu mít na pozoru, ono to dlouho nezůstane bez lišky.

5.7.2020 17:05
pavel2146

XXX.XXX.174.87

Kmotra liška mi během pár dní doslova zdecimovala celý chov drůbeže, nechodila v noci, ale pěkně dopoledne. Takže nějaké zavírání drůbeže, bylo bohužel k ničemu. Mimochodem bydlím v podstatě uprostřed vesnice, nicméně, díky tomu zde máte foto, trvalo týden nežli se zdařilo.

5.7.2020 19:04

pavel2146 napsal(a):
Kmotra liška mi během pár dní doslova zdecimovala celý chov drůbeže, nechodila v noci, ale pěkně dopoledne. Takže nějaké zavírání drůbeže, bylo bohužel k ničemu. Mimochodem bydlím v podstatě uprostřed vesnice, nicméně, díky tomu zde máte foto, trvalo týden nežli se zdařilo.

tak si jej dohovoril, ona sľúbila, že to už nespraví a pustil si ju. Alebo nie?

5.7.2020 20:10
pavel2146

XXX.XXX.174.87

tak si jej dohovoril, ona sľúbila, že to už nespraví a pustil si ju. Alebo nie?

Málem to tak dopadlo, byla sranda shánět myslivce co si jí vezme

7.7.2020 06:31
horal

XXX.XXX.13.28

Chudinka, jak je vystresovaná. Nedal jste ji tam ani vodu, ani krmení a musela tam trpět v kleci, než si ji myslivec odnesl. Divím se, že jsem ještě nečetl podobná slova. Když tam dáte foto třeba 100 mrtvých slepic, tak nikdo ani necekne. Ale chudák lištička, ta trpí. To u mne by netrpěla, u mne by byla hlavně mrtvá a je mi jedno co napíší humanisti nebo ochránci zvířat. Mé zvířata neochránily. Kdysi byl za liščí kůži docela slušný peníz a prováděla se plošná kontumace lišek pokládáním otrávených návnad. (ponechme stranou jestli to bylo správné nebo ne) Myslivci dělali v přírodě norování a měli k tomu speciálně vycvičené psy. Výcvik se dělal v umělých norách, kdy myslivecká sdružení měla k tomu účelu vybudované speciální areály. Dnes jsou lesy plné lidí, kteří sebou berou své čtyřnohé kamarády, aby si v přírodě zaběhali a vyřádili se. Jenomže, volně žijící zvířata si zvykají na jejich přítomnost a jejich pachy a tak není zvláštností pohyb těchhle divokých zvířat uprostřed obcí nebo i měst a to i za bílého dne. Navíc úbytek drobné zvěře (potrava lišek), který má na svědomí hlavně zemědělská činnost (rotační sekačky s velkým záběrem, osm i více metrů) ale také zmiňovaný pohyb lidí a psů v přírodě nutí lišky hledat si potravu v blízkosti lidí. Pak takoví pejskař, který zbožňuje svého miláčka a tím i všechna čtyřnohá zvířata vám napíše, že jste nelida, necita a mnoho dalších i mnohem horších přirovnání, ale neuvědomí si, že svůj podíl má na tom i on sám. Já mám rád zvířata i ty lišky, ale pokud se drží ve svém prostředí a nezačnou škodit. To už se odnaučit nedá. I u lidí za vinu přichází trest.

7.7.2020 14:47
pavel2146

XXX.XXX.174.87

horal napsal(a):
Chudinka, jak je vystresovaná. Nedal jste ji tam ani vodu, ani krmení a musela tam trpět v kleci, než si ji myslivec odnesl. Divím se, že jsem ještě nečetl podobná slova. Když tam dáte foto třeba 100 mrtvých slepic, tak nikdo ani necekne. Ale chudák lištička, ta trpí. To u mne by netrpěla, u mne by byla hlavně mrtvá a je mi jedno co napíší humanisti nebo ochránci zvířat. Mé zvířata neochránily. Kdysi byl za liščí kůži docela slušný peníz a prováděla se plošná kontumace lišek pokládáním otrávených návnad. (ponechme stranou jestli to bylo správné nebo ne) Myslivci dělali v přírodě norování a měli k tomu speciálně vycvičené psy. Výcvik se dělal v umělých norách, kdy myslivecká sdružení měla k tomu účelu vybudované speciální areály. Dnes jsou lesy plné lidí, kteří sebou berou své čtyřnohé kamarády, aby si v přírodě zaběhali a vyřádili se. Jenomže, volně žijící zvířata si zvykají na jejich přítomnost a jejich pachy a tak není zvláštností pohyb těchhle divokých zvířat uprostřed obcí nebo i měst a to i za bílého dne. Navíc úbytek drobné zvěře (potrava lišek), který má na svědomí hlavně zemědělská činnost (rotační sekačky s velkým záběrem, osm i více metrů) ale také zmiňovaný pohyb lidí a psů v přírodě nutí lišky hledat si potravu v blízkosti lidí. Pak takoví pejskař, který zbožňuje svého miláčka a tím i všechna čtyřnohá zvířata vám napíše, že jste nelida, necita a mnoho dalších i mnohem horších přirovnání, ale neuvědomí si, že svůj podíl má na tom i on sám. Já mám rád zvířata i ty lišky, ale pokud se drží ve svém prostředí a nezačnou škodit. To už se odnaučit nedá. I u lidí za vinu přichází trest.

Napsal jste to pěkně, nejprve mě na začátku málem klepla pepka až když jsem si četl podruhé a pořádně, máte pravdu. A ty mrtvé slípky , těch tu pár foto mám, zveřejnovat je však nebudu, už teď na mě jdou mrákoty, když mám před sebou sečteno, na kolik mě ten týdenní liščí bufet celkem vyšel.
Jednalo o lišáka a mám prý počítat s tím, že ještě může s velkou pravděpodobností přijít i liška. tak a teď babo raď.

7.7.2020 15:42
kaseva

XXX.XXX.155.74

Také mi ho není líto a pustit ho? Leda tak na druhém konci republiky do rajónu jiných lišek, které ho hned napadnou, protože pro ně je to konkurence a boj o teritorium je u zvířat nemylosrdný.
Lištičky také mají dost parazitů a vykadí se kde tu https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/lisci-tasemnice-lecba-lesni-plody-nakaza-nemoc.A180810_111741_ostrava-zpravy_woj

7.7.2020 18:02
horal

XXX.XXX.13.28

Pavle, já jsem také napřed odchytil lišáka a za pár týdnů liška přivedla liščata a zlikvidovali mi chov vlašek a šumavanek. Jakoby seděli za plotem a čekali až odejdeme na oběd. Když jsme se vrátili po necelých třech hodinách 27 slepic už nebylo. Několik jsem jich pak ještě musel zabít. Protože byla chamtivá a po týdnu si ještě přišla pro nášup skončila také v pasti. Za několik dnů se ješte manželka potkala odpoledne ze statným lišákem a vůbec se mu ze zahrady nechtělo. Až když popadla hrábě tak přešplhal plot (160 cm) a pomalu odkráčel. Od té doby jsme žádnou neviděli, ale vím, že chodí v noci šmejdit. Občas zanechá nějaké stopy a je jenom otázka času kdy se odhodlá opět lovit ve dne. Na noc totiž zavírám slepice. Nevadí ji ani to že je pořád na volno pes (kříženec labradora).

7.7.2020 18:48

kaseva napsal(a):
Také mi ho není líto a pustit ho? Leda tak na druhém konci republiky do rajónu jiných lišek, které ho hned napadnou, protože pro ně je to konkurence a boj o teritorium je u zvířat nemylosrdný.
Lištičky také mají dost parazitů a vykadí se kde tu https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/lisci-tasemnice-lecba-lesni-plody-nakaza-nemoc.A180810_111741_ostrava-zpravy_woj

No jó, oblíbená tasemnice liščí. Kolik lidí (včetně mě) borůvky jedlo, jí a bude jíst syrové? A bez následků. A taky jím tatarák a hladím kočky a sbírám koňské koblížky rukama a...

8.7.2020 15:20
kaseva

XXX.XXX.155.74

Tatarák bych nejedla, mám v živé paměti přednášky veterináře co se může skrývat v syrovém mase. Je to už dávno, tehdy byla transplantace v plenkách. Jo dnes vám vymění jakýkoliv orgán, pokud se najde dárce. Do hnoje používám rukavice, zdraví mám jen jedno.

9.7.2020 13:05

kaseva napsal(a):
Tatarák bych nejedla, mám v živé paměti přednášky veterináře co se může skrývat v syrovém mase. Je to už dávno, tehdy byla transplantace v plenkách. Jo dnes vám vymění jakýkoliv orgán, pokud se najde dárce. Do hnoje používám rukavice, zdraví mám jen jedno.

Kolik lidí, tolik chutí. Já tatarák miluju. A to jsem taky vet.

9.7.2020 13:19

Kolik lidí, tolik chutí. Já tatarák miluju. A to jsem taky vet.

Ja mám 13 a tatrarsky biftek som už párkrát jedol ,no nemusím ho a nie kôli tomu že je to surové mäso ,ale napríklad sushi milujem a v tom sú rovnako surove ryby

9.7.2020 22:56
Meelek

XXX.XXX.179.2

To je řečí... přitom si stačí vychovat správně psa. Nenavstevuji žádný kynologický semináře, stačí jen sledovat a podle toho reagovat, adekvátně vůči psu. Max se zeptat..Hubu mají všichni, včetně zvířat....Je to jen o výchově psa a všechny řeči kolem jsou jen alibi na, asi lemplactvi. Když mám psa na cca patnáct let a nejsem schopnej ho vycvičit za půl roku v mládí... Pár hodin týdně...

První rok byla liška, druhý rok byla liška i pes.. kříženec loveckého z útulku. Dal mi 30 hus, šel pryc..Na třetím roce mi chodacek už ohlídal celý pozemek o výměře cca 4000m ....Je to vše jen o sledování zvířat a přístupu.

A ty s prominutím keci o všem kolem lišek a utváření nějaký legendy, pověsti si nechte od cesty...Štve mě to, že si děláte alibi na vlastní neschopnost a zabíjíte zvířata zbytečně...

Mám tu lišky, kunu jsem viděl nedávno, na pozemek mi nic nevleze...nebo taky jo, ale pádí to hned pryč...Svoje udělají i kočky, když hlídají mladé.. I Husa Česká pomůže, jelikož jsou celoročně navolno....Zalarmuji psa.. Nemusím nic zabíjet a ten čas investovaný do psa se mi vrátí...stačí mít fenu a nechat si štěně, ať ho naučí důležité a vše jde dál, kupředu..

10.7.2020 05:40
jo012810

XXX.XXX.101.35

Meelek napsal(a):
To je řečí... přitom si stačí vychovat správně psa. Nenavstevuji žádný kynologický semináře, stačí jen sledovat a podle toho reagovat, adekvátně vůči psu. Max se zeptat..Hubu mají všichni, včetně zvířat....Je to jen o výchově psa a všechny řeči kolem jsou jen alibi na, asi lemplactvi. Když mám psa na cca patnáct let a nejsem schopnej ho vycvičit za půl roku v mládí... Pár hodin týdně...

První rok byla liška, druhý rok byla liška i pes.. kříženec loveckého z útulku. Dal mi 30 hus, šel pryc..Na třetím roce mi chodacek už ohlídal celý pozemek o výměře cca 4000m ....Je to vše jen o sledování zvířat a přístupu.

A ty s prominutím keci o všem kolem lišek a utváření nějaký legendy, pověsti si nechte od cesty...Štve mě to, že si děláte alibi na vlastní neschopnost a zabíjíte zvířata zbytečně...

Mám tu lišky, kunu jsem viděl nedávno, na pozemek mi nic nevleze...nebo taky jo, ale pádí to hned pryč...Svoje udělají i kočky, když hlídají mladé.. I Husa Česká pomůže, jelikož jsou celoročně navolno....Zalarmuji psa.. Nemusím nic zabíjet a ten čas investovaný do psa se mi vrátí...stačí mít fenu a nechat si štěně, ať ho naučí důležité a vše jde dál, kupředu..

To zní krásně "zeleně". nějak podobně hovoří tkzv. ochránci třeba o vlcích, ale ti co chovají ovce a má je to živit, již tací optimisté nejsou, i když mají psy, ohradníky atd. Šelma zůstává šelmou a pokud se nerespektuje úživnost krajiny, škodí tam, kde v přírodě nemá potravu a u vlků je to navíc snažší kořist....

10.7.2020 07:52
horal

XXX.XXX.13.28

Je to jenom o tom, že člověk si myslí jak udělal vše pro to aby ochránil své zvířata a jemu se nic takového přihodit nemůže. Až se to stane. Pak změní názor jelikož zjistí, že divoké zvíře v případě hladu nedbá na nebezpečí a pro žvanec je ochotné i riskovat. Také jsem si myslel, že se ke mě liška nedostane. Musela by přes tři ploty, no a dostala. Chodí i nyní, ale prozatím jenom v noci šmejdit. Občas najdu nějakou díru pod plotem a když ji díru zadělám jde přes plot i když mám na vrchu ostnatý drát. Akorát tak najdu na něm chlupy. Nic neni platný ani pes s loveckými pudy a lišku by rozcupoval jak papíroví pytel.

10.7.2020 20:18
pavel2146

XXX.XXX.174.87

Meelek napsal(a):

Ne, že bych byl rejpal, holt máte kliku. Vychova psa atd... ano to je správné, nicméně pokud se zadaří, že hafík si dá drůbež také. Jen pro upřesnění 3 předchozí byli s drůbeží kamarádi.
Jen tento poslední se nepodařil,jediný s kým kamarádí jsou husy, takže jsem asi neschopný chovatel psa ?
Během onoho týdne liščích návštěv , husy alarm spustily, mno platné to moc nebylo, je jich o jednu méně a mínus 75 slepic. Jediný kdo vyvázl bez ztraty kytičky jsou perličky.
Přestože mě kmotra liška dost pozlobila, musím říci je to pěkné zvíře a že jí to pálí to také, to není legenda, ale fakt.
Takže jako neschopný jedinec, pokud odchytím další, tak Vám ji velmi rád přenechám.

11.7.2020 23:50
Meelek

XXX.XXX.130.94

Za necelých deset let jsem slyšel až tenhle rok od jednoho pána že Šluknovska rozumný řešení při návštěvě lišky. Řekl mi, že si udělá dvojitý plot. Mezi ploty bude mít puštěný psy. Podotýkám, byl jediný. Zbytek chovatelu, vždy stejný, jako Vy pánové. Jo vlastně ještě jeden člověk, nebožtík p. Hrabal by z něj měl radost, ale to jen tak bokem. :)). Na zahradě má starej gauc a proti kunám má na fasádě pověšený kyvadlový hodiny, do kuchyně chodí v holínkách, prostě bomba! Hodne poradil při výchově psa, byvalej psovod. Vedle kurníku má kotec pro německého ovčáka. Jediné povídání o lišce, který od něj pamatuju, bylo jak se na ni díval ráno při snídani, když mu chodila na padany švestky :)..
A jestli mi někdy liška odnese housera, tak půjdu lyžovat na náměstí do Lípy v létě. Boji se ho i cca 25 kilovej hafin...:)
Lišku klidně vemu, mám volnou voliéru. Vemte mi rovnou tisícovku, svýho psa, naučím ho nesnášet lišky za jedno vepřový srdce :))).

11.7.2020 23:59
Meelek

XXX.XXX.130.94

jo012810 napsal(a):
To zní krásně "zeleně". nějak podobně hovoří tkzv. ochránci třeba o vlcích, ale ti co chovají ovce a má je to živit, již tací optimisté nejsou, i když mají psy, ohradníky atd. Šelma zůstává šelmou a pokud se nerespektuje úživnost krajiny, škodí tam, kde v přírodě nemá potravu a u vlků je to navíc snažší kořist....

Nic ve zlým pane, ale riskování vlastního života je to posledni pro většinu tvorů..Vždy se snaží i člověk najít něco jednoduššího...Viz Leningrad, třeba. Nejdřív si vařili kůži a až potom jedli svoje děti. Úživnost,neuzivnost, myši je dost i pro vlky. Zbytek je na psovi a jak si ho člověk vycvičí.

12.7.2020 11:16
hokrví

XXX.XXX.105.226

Včera jsem stával v 5.15 a koukám z ložnice z okna a co nevidím ona liška šmejdí kolem králičince, tak to bez lišky nebylo ani měsíc, snad bude rozumná jako ta předchozí.

13.7.2020 00:29
kaseva

XXX.XXX.155.74

Meelek napsal(a):
Nic ve zlým pane, ale riskování vlastního života je to posledni pro většinu tvorů..Vždy se snaží i člověk najít něco jednoduššího...Viz Leningrad, třeba. Nejdřív si vařili kůži a až potom jedli svoje děti. Úživnost,neuzivnost, myši je dost i pro vlky. Zbytek je na psovi a jak si ho člověk vycvičí.

Ano, nikdo nechce riskovat svůj život a proto všechny milovníky zvířátek, tedy hlavně těch co papají jiná zvířátka, loni dost rychle přešla radost z medvědice, která se promenádovala na Hukvaldech. A jak závodila s autem a i běžce vyděsila.
Pak se proběhla na konci naší vsi kde byly zrovna děti na táboře.
V práci najednou měli strach o potomky a nejen své. Kurňa jak rychle někteří pochopili, že šelma může papat i lidi.
Letos tu není, prý se vrátila na Slovensko, kde je přemedvědováno. Prý se pářila s jiným medvědem a přitom ztratila obojek. Fakt by mě zajímalo, proč se najednou vrátila.

14.7.2020 23:14
Meelek

XXX.XXX.182.10

pavel2146 napsal(a):
Ne, že bych byl rejpal, holt máte kliku. Vychova psa atd... ano to je správné, nicméně pokud se zadaří, že hafík si dá drůbež také. Jen pro upřesnění 3 předchozí byli s drůbeží kamarádi.
Jen tento poslední se nepodařil,jediný s kým kamarádí jsou husy, takže jsem asi neschopný chovatel psa ?
Během onoho týdne liščích návštěv , husy alarm spustily, mno platné to moc nebylo, je jich o jednu méně a mínus 75 slepic. Jediný kdo vyvázl bez ztraty kytičky jsou perličky.
Přestože mě kmotra liška dost pozlobila, musím říci je to pěkné zvíře a že jí to pálí to také, to není legenda, ale fakt.
Takže jako neschopný jedinec, pokud odchytím další, tak Vám ji velmi rád přenechám.

Nemám kliku, byla tu druhým rokem, pak mi to vyvraždil pes,cca 30 hus po ranní, dvanáctce, na zakopání... takže neměla co...pipky na noc zavíráme. Pak změna s plemenem a snaha udělat to nej ve výchově štěněte...proste jsem se ptal skoro vsech chovatelů psů v okolí a udělal si svůj závěr....líná huba, hole neštěstí...A bez internetu....jsem pragmatik...Český husy navolno.po několik let... včetně housat, když nepočítám začátek ve chlive.. Všude kolem jsou pole a lesy...Všichni knourate a zbytečně je to o psovi a člověku, jeho přístupu. Zbytek jsou, asi, bláboly.. Včetně knourani nad vlky. Všichni, komu jsem volal....Z chovatelů drůbeže, mi řekli "kup si sklopec"...Jen jeden mi řekl ohledně psa....a má pravdu... Nemusím nic vraždit, zakopávat a hrozit se., Kdy přijde zase..Raději ji koupím, tomu bezpapiraku vosklivymu smradlavýmu, který stal tři tisíce a 280km, kus masa na ráno navíc..Von ten člověk nebyl blbej už pár tisic, asi, let zpět...Proto toho vlka domestikoval...A byl na tom určitě hůř než dnes...při pár myvalech, psicich, liškách a semtam nějakej ten Macko že Slovenska...:)...A to bych měl být lempl...při srovnání s chovateli chovající drůbež po několik desítek let...proč mám pocit, že nejsem?

14.7.2020 23:34
Meelek

XXX.XXX.182.10

pavel2146 napsal(a):

Mě když spustí alarm husy, tak je v pozoruí i pes... Je tak naučený..když jdu krmit kachny a pískam na holky, ozývá se mi i Dina...Nesmím před ní říkat "ksic", jinak mi začne lovit slepice a perličky, pak ji musím okrikovat, v nejhorším tahat za ucho, trumpetu. Ale teď už dlouho nezlobila...

No každopádně, pes se chová v noci tak, že husy zarvou a kouká...Jih mi hlídají kočky s kotatama, jiho-severo-vychod pes, na západě nemám nic, jen prase plus pes jenavolno přes noc....:)

A hlavně, pokud je brajgl venku v noci a jsem doma, NEJSEM LÍNÝ, rozsvítim reflektory a jdu třeba ven....a třeba si jako pokecám se psem...kde má toho lumpa...jsou to zvířata, chytrá, žádné věci...

15.7.2020 10:57
pavel2146

XXX.XXX.174.87

Meelek napsal(a):
Mě když spustí alarm husy, tak je v pozoruí i pes... Je tak naučený..když jdu krmit kachny a pískam na holky, ozývá se mi i Dina...Nesmím před ní říkat "ksic", jinak mi začne lovit slepice a perličky, pak ji musím okrikovat, v nejhorším tahat za ucho, trumpetu. Ale teď už dlouho nezlobila...

No každopádně, pes se chová v noci tak, že husy zarvou a kouká...Jih mi hlídají kočky s kotatama, jiho-severo-vychod pes, na západě nemám nic, jen prase plus pes jenavolno přes noc....:)

A hlavně, pokud je brajgl venku v noci a jsem doma, NEJSEM LÍNÝ, rozsvítim reflektory a jdu třeba ven....a třeba si jako pokecám se psem...kde má toho lumpa...jsou to zvířata, chytrá, žádné věci...

OK fajn řeči. Tak to balím a jdu si s vnoučaty raději plácat na písek bábovičky, tedy pokud mě nevyhodí, že je neumím

15.7.2020 11:53
jo012810

XXX.XXX.101.35

Meelek napsal(a):

Od doby, co člověk měnil krajinu ve svůj prospěch a stal se tak vlastně přemnoženým druhem, má odpovědnost za celou přírodu a tedy by měl být odpovědný za proporcionalitu celé přírody. To, že někdo fandí velkým šelmám, či vzácným pernatým dravcům, mi připomíná doby, kdy černá zvěř požívala určitou ochranu a byla "vzácnou". Nyní je mnohde nevítaným hostem i uprostřed zástavby. Za to může člověk, změnou obhospodařování a nevyváženou ochranou přírody. Lišek bylo vždy hodně a proto se jejich stav redukoval. Díky tomu byly ostražité a měly hojnost potravy, mimo zastavěná území. To že není drobná zvěř, je zase na člověku hospodařícím v krajině a tím měnící její úživnost. Hlad bude nutit predátory si hledat potravu u člověka v ohradách, zahradách atd. do té doby, než se uživí v přírodě a budou pronásledováni a tím i ostražití. Žádné opatření nemůže ochránit např. ovce a dobytek na pastvě před vlčí smečkou, která se dokáže přesunovat až 60 km za den....

15.7.2020 14:30
kaseva

XXX.XXX.155.74

Útoky velkých šelem na lidi je otázka času https://www.youtube.com/watch?v=pUrx3mnf4t0
Teď jsem se dívala na video o psech, které plemeno je schopno vlka zastavit. Z těch plemen kromě irského vlkodava jsou všechna nebezpečná i člověku, takže turisté jsou ohrožení také https://www.youtube.com/watch?v=bIoy2pfCpaw

Dřív se dávaly pořady z USA, Kanady o těchto útocích, možná ještě jsou na některých kanálech, medvěd i vlk se moc nezabývají zadávením kořisti, oni ji trhají ještě živou. Lidi, co to přežili, protože pomoc přišla včas a medvěda zastřelila, jasně říkali, že je začal pojídat. Chyběla jim dost velká část tkáně. Většina zemře šokem, ale někteří přežijí a jsou poznamenání na celý život.
A to jsou všechno oblasti, kde žije málo lidí na velkém prostoru. Přesto se stávají cílem útoků velkých šelem.
Naše republika je poměrně hodně zalidněná, oblasti bez zástavby jsou malé. Když tu byla sestra, která žije v Kanadě, se synkem, ten vyveden z míry, že z Prahy na Moravu se jelo kolem spousty měst a městeček, vesnic. Oni jedou 5 hodin divočinou než dojedou do Kamloops, což je město v provincii Britská Kolumbie.

Divoké prasátka, málo lidí dnes ví, že prase slušně kouše a to divoké je vybaveno slušným chrupem, navíc jsou všežravci, jsou to i kanibalové a dokáží také redukovat násadu bažantů a jiných pernatých. Ulovit koloucha jim problém nedělá, je to rychlý všežravý tvor

25.7.2020 19:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Žádné opatření nemůže ochránit např. ovce a dobytek na pastvě před vlčí smečkou, která se dokáže přesunovat až 60 km za den....

no tvl, to je hláška

se divím, že vůbec ještě nějaký ovce někde jsou

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/miroslav-kutal-vlk-a-jeho-potrava-kde-je-pravda-o-zpusobenych-skodach

26.7.2020 04:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

lupus4 napsal(a):
Žádné opatření nemůže ochránit např. ovce a dobytek na pastvě před vlčí smečkou, která se dokáže přesunovat až 60 km za den....

no tvl, to je hláška

se divím, že vůbec ještě nějaký ovce někde jsou

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/miroslav-kutal-vlk-a-jeho-potrava-kde-je-pravda-o-zpusobenych-skodach

Nó, na http://www.velkeselmy.cz/vlk-biotop a to rozhodně nejsou členové ČMS je uvedeno...

....Velikost teritoria je různá. V Severní Americe se udává velikost od 80–2500 km2, v Evropě od 100–500 km2. Teritorium závisí na potravní nabídce a velikosti či existenci sousední smečky. Během noci ujde smečka 15–60 km.....

A pak tu jsou praktické zkušenosti farmářů z Broumovského výběžku, s některými se osbně znám. Ty živí zemědělství, vypásání a když dojde ke škodě, musí hodně času věnovat "papírování" a věřte, že mnohdy např. gravidní ovci, či chovného berana nenahradí(co se týče chovné hodnoty) peníze. Nicméně každý má právo svůj názor a ještě lepší je, pokud jej může podepřít svou vlastní zkušeností a nebo sdílenou od někoho, s kým se dloudobě zná.

26.7.2020 07:47
horal

XXX.XXX.13.28

Dnes je národní názorová rozpolcenost, ať už se to týká čehokoliv. Kdysi naši předkové se šelmami uměli žít. Dokázali sebe i zvířata ochránit. Vždy se ale něco přihodilo i přes veškeré opatření. Prostě to k životu patřilo. Dnes je však jiný styl chovu zvířat (i chování lidí). Zvířata jsou mnohdy 24 hodin bez dozoru za drátkem, který někdy neudrží ani ty zvířata. To že mnohé ovlivňují sami lidé by bylo na dlouhou debatu. Myslí si, že příroda je tady pro ně a mohou si chodit kam chtějí a kudy chtějí a nikdo a nic jim v tom nezabrání. Tak se stane, že ohradník je uražený na zemi nebo v oplocení díry. Nerespektují se značené cesty a chodí i tam kde kdysi lidská noha nevkročila. Na druhou stranu zase značená cesta kde se kdysi chodilo je najednou proťata ohradníkem či plotem. Teď do toho ochránci přírody, kteří chtějí dosadit zvěř která tady kdysi žila, protože má na to právo a člověk ji vyhubil. Jenomže ti samí ochránci chrání i druhy které k nám byli zavlečeny a likvidují jinou faunu. Je tady určitý vývoj který nejde zastavit a dávat někde zpátečku je nezodpovědné a nevhodné od lidí pro lidi, ale i o zvířata. V první řadě by se museli upravit zákony a pak také by se muselo změnit myšlení lidí. Jenomže to právě nepude. Politici se nedokážou shodnout na čemkoliv a lidské myšlení nezmění nikdo. Příroda je už tak prolezlá lidskou populací, že si na ni zvěř zvyká. Zvyká si na ruch a pachy a tak se nebojí vejít i do zastavěných oblastí nebo přímo do ulic mezi lidi. Kde by pak ty šelmy měli žít, kde by měli shánět potravu? U lidí a ti (teda někteří) je budou nenávidět a tajně je budou likvidovat. To je můj náhled na věc.

26.7.2020 13:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

..Velikost teritoria je různá. V Severní Americe se udává velikost od 80–2500 km2, v Evropě od 100–500 km2. Teritorium závisí na potravní nabídce a velikosti či existenci sousední smečky. Během noci ujde smečka 15–60 km.....

stačí si uvědomit, že i teritorium např. 900 km2, je jen odélníček 30 x 30 km

což je prd, a v našich příhraničních horách nic nemožného...
o počtech spárkaté si každý může udělat obrázek sám (stačí si párkrát sednout večer na posed) a "ofiko" výpočty o stavech uváděné MS jsou k smíchu...

trávím většinu roku na Šumavě, pod Boubínem, kde mi zrovna nedávno majitel "lesa" o pár ha ukazoval na cca 1/2 ha "tyčoviny" zničené stromy vytloukáním min každý 10tý , místy i každý druhý strom měl "rány", což je počátek živné půdy pro "brouka" a jen tak mimochodem utrousil...už aby tu byli vlci a uvedli je do pohybu a ne že si bude "vytloukat" celej den na jednom místě...
Tyhle obrovské škody v lesích i na polích, u nás (díky silné lovecké "loby") nikde souhrnně uváděné nejsou....jen obecné kecy ala
https://docplayer.cz/22103541-Skody-zpusobene-zveri-v-lesnich-porostech-a-na-zemedelskych-kulturach-ing-jaroslav-ruzicka.html

a že rys s vlkem dokáží redukovat srnčí(rys) a jelení (vlk) zvěř je bez debat, u černé to bohužel při dnešních stavech už nedokážou...
takže výmluvy "ovčáků" jsou kapánek mimo...a strašení Karkulkou už úplně

Ella07

11.4.2021 09:46
Ella07

XXX.XXX.230.57

Dobrý den,
Do dnešního rána jsme také přišli o devět slepic i s kohoutem.

Před par dny zmizeli dvě a jednu přinesl pes bez hlavy a mysleli si ze to měl na svědomí on. Dnes ráno když přijeli i se psem domu z chalupy a slepice fuc nebo všude po zahradě tak to byla liška. Nikdy ji teda kolem pozemku neviděli ale neznamená ze tam není.

Teď mě trápí bohužel další věc muže být nebezpečná pro kočky ? Záhadně se nám během par dni ztratili dvě misky na zradlo co měli kočičky, ony to odnést nemohly a nikde po pozemku a okolo pozemku nejsou. Pes se pro misky dostat nemůže, byli výš na balkoně.

Tak se obavám zda liška nemůže být nebezpečná i pro kočky, jsou 7 měsíců staré takže ještě plně dospěle vzrostlé nejsou. Nemáte někdo s tím bohužel zkušenost?
Děkuji

15.6.2021 09:49

Přes pozemek pověsit šňůry a na ně proužky látky přivázat metr dlouhé. Hýbou se větrem a na nic jestřáb si už netroufne.

15.6.2021 09:56

Mi dnes po poledni liška 🦊 také zlikvidovala 9 slepic. Chodí si k nám jak do spižírny. Když si sem tam vzala jednu, tak jsem si řekla nevadí. Dnes mi je smutno po krásných mladých kolumbijkach a paduankách. Do sklopce jsme dali zbylou mrtvou slepičí návnadu a ta je včudu a liška řádí dál.

15.6.2021 10:41
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Mi dnes po poledni liška 🦊 také zlikvidovala 9 slepic. Chodí si k nám jak do spižírny. Když si sem tam vzala jednu, tak jsem si řekla nevadí. Dnes mi je smutno po krásných mladých kolumbijkach a paduankách. Do sklopce jsme dali zbylou mrtvou slepičí návnadu a ta je včudu a liška řádí dál.

To chodí ve dne nebo v noci?

15.6.2021 12:33

Ve dne chodí. V noci mám vždy slepičky zavřené.

15.6.2021 12:48
honzapm

XXX.XXX.134.34

To musíte do toho sklopce připevnit.

29.6.2021 22:15

Potvrzuji zavírat, dnes v noci poprvé puštěné v 10ti týdnech. Liška zabila chovnou husu a velkou část z ní sežrala. Zabila ještě jednu mladou, ale tu nechala u plotu. Celý pozemek už je obehnán pletivovým plotem 180 cm s podezdívkou.... a stejně...
Z jednoho kmene zůstal houser a 6 mladých. Druhý kmen nedotčený.
Ještě je zajímavé, že v noci byla jedna bouřka za druhou.
Ať se Vám podobné zážitky vyhnou.

29.6.2021 23:09
ančovička1

XXX.XXX.220.111

To je mi líto😢

30.6.2021 07:20

Potvrzuji zavírat, dnes v noci poprvé puštěné v 10ti týdnech. Liška zabila chovnou husu a velkou část z ní sežrala. Zabila ještě jednu mladou, ale tu nechala u plotu. Celý pozemek už je obehnán pletivovým plotem 180 cm s podezdívkou.... a stejně...
Z jednoho kmene zůstal houser a 6 mladých. Druhý kmen nedotčený.
Ještě je zajímavé, že v noci byla jedna bouřka za druhou.
Ať se Vám podobné zážitky vyhnou.

Lišky umí docela dobře šplhat. Máte plot typu "Terezín"? Omlouvám se, nedokážu to lépe popsat - prostě pletivo zahnuté jako v koncentračních táborech. Vzpomněla jsem si, protože tenhle příměr použila kamarádka, když si dcera pořídíla útulkáče psa - chronického útěkáře.

1.7.2021 06:41

Je tam klasické čtyřhranné pletivo oko 5 cm. Lišce je to jedno, viděl jsem jak jedna přelezla 2m plot u sadu jak paragán 😀
Do zimy budu zavírat a mezitím se rozhodnu jestli v chovu pokračovat.

2.7.2021 11:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Laťkový plot je dobrý. Výška alespoň 175-180 cm + zajistit proti podhrabání
a kontrolovat každé 2-3 dny, zda to někde neokusuje. Vydrží 30 let.
Nemůže po něm šplhat a nepřeskočí ho. Pozor na místa kolem sloupků,
aby tam nemohla šplhat, skákat. Nedávat k plotu žádné předměty z žádné strany.
Pokud možno nevytvářet ostré úhly - rohy. Pozor na vzrostlé stromy a větve
přesahující na pozemek. Viz. videa z Anglie.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík