Odhlučnění kokrhání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.1.2011 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.151

Borci, používáte nějakou fintu aby kohout nebyl tak moc slyšet ve 4 ráno? Nějaké odhlučnění. Kvůli sousedům, když mají v létě otevřená okna.
P.S. Neraďte sekeru ano?! To mě napadlo taky, ale chovnému to nemohu udělat. Pépéčko

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 01:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.235

Mně dnes kohouti hulákali už od půl druhé a to jich mám 15.To asi ten měsíc nebo že by už cítili jaro? :-) Jednomu můžete zkusit nějakým způsobem obložit-odhlučnit kurník,ale asi to nebude moc platné,kdo ho bude chtít slyšet,bude tvrdit,že ho slyší a že mu to vadí.
Ona je vůbec divná doba.Do vesnic proniklo podnikatelské baroko a převážně těmto =lepším= lidem vadí,že štěkají psi,kokrhají kohouti,případně se ozývají jiní živí tvorové.A to ještě někteří opeření mohou i létat a tudíž jim posrat nablýskané střechy,případně znehodnotit okázalé bazény.Jejich návrat k přírodě představuje vypiglovaný trávník krátkého střihu,na který není radno vstupovat.Blíží se doba,kdy budou lidové komise posuzovat kolik decibelů vyprodukuje to které zvíře,koho ruší,následně budou majitelé trestáni pokutou nebo odebráním zvířete...Vidím to černě....

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.149

Souhlasím s Vámi něco podobného už dorazilo i na naší vesnici. Bohužel starousedlíků ubývá a chalupy zkupují zbohatlíci z měst. Nejhorší je, že kokrhání kohouta nebo kejhání hus jim vadí. Ale že oni si pořádají party u bazénu do 3:00 ráno a hulákají jako splašený dobytek to jim nevadí. A nakonec když jsem pustil slepice a kachny na zahradu jejich děti koukali jako u vytržení co to mám za divnou velkou barevnou slepici. No byl to kohout a moje pižmovky nazvali husami což mě dorazilo. Takže asi buď budem rušit chovy anebo budem jak v zoo. Děti aspoň budou vědět, že kráva není fialová jako ta v televizi, ale hnědá nebo černá.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.234

Kdysi jsem měl také tento problém a tak jsem milého kohouta každý večer dával pod velký 50 litrový hrnec a byl klid.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.20

Dávala jsem kohouta každý večer, když jsme šli spát do bananasky a ráno jsem ho pak vypouštěla. Ale dělala jsem to pouze v létě, když bývali v noci otevřená okna.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.163

Ze zavřeného kurníku kohout slyšet není (stěny 3-vrstvé uvnitř s polystyrenem, okna dvojitá), ale v létě při větším počtu kohoutů v otevřené kohouťárně to, bohužel, taky musíme řešit tak, že kohouty každý večer naskládáme do velkých krabic. A to nejen kvůli sousedům, ale i kvůli sobě.
Dana

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.222

Chápete to,kam to spěje,když nemůže kohout kokrhat a husy gágat.?To patří k vesnici!Komu to vadí,tak ať se odstěhuje do města a tam zas bude poslouchat silniční provoz-ten by teda také měli zakázat.No jo je to těžké a každý nemá tu výhodu,že bydlí na samotě........borokoz

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

To si ani neumím představit, že bych ještě večer chytala kohouta a ráno ho vypouštěla. Nám kokrhají taky, hlavně ten malý má hrozně pronikavý hlásek, bohužel kokrhají na tu stranu, kde mají sousedi ložnice, my je neslyšíme, jsme na opačné straně. Neříkají nic, jen jedna sousedka povídala, že nepotřebuje budíka. A já si říkám, to je pomsta za léta, kdy v těchto nových domech měli mladé psy a ti vyli celou noc, teď už zestárli. Asi máme tolerantní vesnici. Ten kohout, co jsme ho museli kvůli nezvladatelné agresivitě utratit, řval tak, že jsem ho slyšela až na zastávce autobusu, a to je pěkná dálka. Přeřval i vlak. Dneska mají všichni plastová okna, když je utěsní, tak je kohout hned tak nevzbudí. Vsadím se, že mají psa, a ten taky štěká. V létě se dá kohout pustit dřív ven a ráno jdou všichni ve všední den stejně do práce, tak co. E.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.214

proč řešíte kohouty, ty řvou jenom ve dne, mě spíš serou psi, jeden u nás vlčák má koncert dycky v půl třetí ráno, to se pak vůbec nevyspíte a taky s tim nic nenaděláte. Zlatý kohouti

Neregistrovaný uživatel

18.1.2011 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155

Je to opravdu divná doba a lidé se spolu neumí v dobrém domluvit. Já utekla z paneláku na vesnici, protože tam si nemohl člověk ani ,, prdnout " a nejvíc mě deptalo to, že když přišel člověk zmordovaný z práce, byl zavřený v krabici a ještě vám od naproti do té krabice někdo stále ,, čuměl " smajlík

Samozřejmě jsem si v první řadě pořídila mladé slepičky a kohoutka. Šmarjá, já se budila denně brzo ráno ( i když jsem vstávat nemusela ) a netrpělivě čekala kdy konečně kohoutek zakokrhá a když jsem se konečně dočkala, nemohla jsem se jeho kokrhání nabažit a měla radost jak malé děcko. Ke slepicím přibyli krocani, časem kačeny i husy a už si nedovedu bez kokrhání, hudrání, kejhání a brblání kačen vůbec život představit ať je to projev mých , nebo sousedovic. :-)
Také se najdou ve vsi ,, nepřející " kterým vadí štěkot našich psů i to kokrhání, kejhání a já nevím co ještě.
Největší paradox je, že tito lidé také většinu drůbeže ať už hrabavé či vodní chovají, ale omlouvají to tím, že to mají na zabití, tudíš jen na pár týdnů a pak je klid a jejich pes štěká na vše co se pohne i v noci, ale to jim nevadí, to je jejich. Vadí jim jen to, co je přes plot či silnici a hlavně, že u nás je to po celý rok. smajlík
Bože lidi, kam to spěje ? Z vesnic budou satelitní městečka, chov a některé druhy snad úpně vymizí a děti našich dětí či děti vnuků se budou jen domnívat jak vypadala slepice, husa, kačena či koza prase atd.smajlík
EvaP.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2011 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.232

My dáváme naše dva kohouty do bedny - bydlíme sice na samotě, ale neche se mi vstávat ve tři ráno. Takže každý večer dovnitř a ráno je vypouštím. A je pravda co bylo řečeno výše. Žít na vesnici není už nic pro nás. Když jsem si pořídila kohouta bylo řečí a to je spáč a vstává a kokrhá dost pozdě. Když jsem měla kozu, dívali se na mě všichni jako na blázna. Když ale chodili pro sýr, tak se mohli přetrhnout. Prostě když chcete něco chovat, tak nejlíp na samotě u lesa. Je to smutné vidět, jak se z vesnic stávají satelitní městečka - je mi z toho upřímě na blití - s prominutím.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2011 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.252

Vsetkých pozdravujem, áno kazdý z vas ma tu svoju pravdu, no u nás kohutov nerieseime, to ich kikiríkanie vobec nikomu zo susedov nevadí, a myslím si ze to ani nepocuju, kazdy má nove plastové alebo uz ine okna, a tie dost tlmia kikiríkanie, trochu horsie je to v lete, ked su okná otvorené, ale co uz, sme na dedine. Na dvore okrem sliepok a kohutov máme vsak aj perlicky a tie narobia taky rámus ze niekedy to vadi aj mne samemu. Vrestia ako najaté a pritom by som ich z dvora nedal za nic, pretoze su nadherné. Ale ten ich rev mi ide niekedy na nervy, a to isté platí o husiach, im sa zobaky tiez nezatvoria, to celá dedina vie, ze ich mame. Mne vadí stekot nasho psa - kedze hned za zahradou su uz len luky, pasienky a les, a lesná zver schadza velmi blizko k domom tak ten brese pod oknom kym nevídem sa pozriet von co sa tam deje. Pocujem uz len praskot konárov, alebo cerkot plota , ked ponad neho preskakuju jelenice. V zime je to skoro kazdu noc.
Ale aspon viem ze dobre strázi.
Vsetkým zelám plno uspechov v novom chovatelskom roku a hlavne milých, príjemných, zhovievavých a ustretových susedov voci násmu konicku - chovatelstvu.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2011 18:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.51

Stěch pohodlných lidí se mi dělá špatně.Ale doprava ve městě jim už nevadí!Je to ošklivé vůči nám chovatelům.Ale já to zas beru jako pomstu protože sousedky jsou drbny číslo 1 a už v létě od 6hod otevřeli okna a řvali na sebe přes silnici.I rádio a televizi někdy přeřvali.smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.1.2011 18:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.51

Stěch pohodlných lidí se mi dělá špatně.Ale doprava ve městě jim už nevadí!Je to ošklivé vůči nám chovatelům.Ale já to zas beru jako pomstu protože sousedky jsou drbny číslo 1 a už v létě od 6hod otevřeli okna a řvali na sebe přes silnici.I rádio a televizi někdy přeřvali.smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.1.2011 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66

ja som na mojom dvore asi mesiac nepocul zakikirikanie (stareho kohuta som predal, mladi este neboli dospeli). normalne sa mi v tom tichu blbo spalo! a cely dvor bol taky smutne tichy. teraz sa pri prvom zakikirikani otocim na druhy bok a spokojne spim dalej :) a pritom mam postel vedla tej steny, za ktorou su kohuty :)

Michal H.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2011 23:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155

To jste můj člověk smajlík Já bych kohoutka v životě pod hrnec nedala. Tam bych narvala raději toho nevrlého souseda. Vždyť od toho kohouti jsou, aby nám pod okny kokrhali. :-)
Taková perlička se soužití s jedním sousedem, ale ne přímým. Když jsme se nastěhovali do vesnice, pořídili jsme si ovečky a jelikož na ně nebyli naši psi zvyklí, nějakou dobu běhali kolem plotu a štěkali na ně, ale bylo to jen třikrát , čtyřikrát a přes den. Jinak psy zavíráme a náš milý ob-soused přiběhl, nebo spíš přivrávoral se sekerou v ruce a hrozil nám vším možným a přitom mával sekerou kolem sebe. Slova která používal dosud nevím co znamenaly a asi se to již nedovím, protože ani on si nic druhý den nepamatoval a hrdě nás po cestě do hospody zval na pivo smajlík
Jsou horší věci, kvůli kterým se třeba člověk nevyspí. Hlavně když slouží zdravíčko smajlík EvaP

Neregistrovaný uživatel

3.4.2011 06:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.151

Můžu něco udělat, zažalovat někde souseda, kdyby mi zastřelil kohouta? Kdyby si šel ztěžovat, tak podle mě ztížnost nemohou uznat, protože jsme na vesnici.

Neregistrovaný uživatel

6.8.2011 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Nám kokrhal kohout taky ve čtyři ráno ale stačilo zatamnit kurník a spravit okna, já bych klidně stával a pouštěl slepice už v pět - ale ve městě by to neprošlo.A přes den na kohouta nadává naše hysterická sousedka - prý ji to ruší v pletí záhonů a chtěla podat trestní oznámení na nadvěrnej hluk - dostaly jseme záchvat smíchů.Já kohouta po každým zakorhání spíš pochválím, a můžu říct že bez toho ranního kuropění bych nevydržel(po střední škole se chci přestěhovat na samotu a tam držet klidně i dva kohouty). Lukáš

Neregistrovaný uživatel

6.8.2011 18:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.182

Hrozná doba, lidem na vesnici vadí, když se domácí zvířata chovají normálně.Bydlím ve městě a k rodičům na venkov jezdím velice rád a je úžasné pozorovat a poslouchat, jak se kohouti od sousedů kolem domlouvají.Začne náš a pak na střídačku další okolo. Je to koncert. Vadí mi sekačky a puštěné řvoucí rádio.

Neregistrovaný uživatel

6.8.2011 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hrozná doba, lidem na vesnici vadí, když se domácí zvířata chovají normálně.Bydlím ve městě a k rodičům na venkov jezdím velice rád a je úžasné pozorovat a poslouchat, jak se kohouti od sousedů kolem domlouvají.Začne náš a pak na střídačku další okolo. Je to koncert. Vadí mi sekačky a puštěné řvoucí rádio.

Zapoměl jsem napsat že kohouta má ještě soused který bydlí vedle nás, ale je to přestárlí kohout který kokrhá slabě a to jenom ráno a odpolede se taky asi pět minut dohaduje s naším(duo Pepan a Tonda :-) ) - bude sranda až si soused pořídí mladého - sousedka konečně pojede do blázince. Lukáš

Neregistrovaný uživatel

9.8.2011 19:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.37

Musím napsat jednu milou zkušenost se sousedem. Nedávno jsem mluvila se sousedem, vyměňovali jsme výpěstky, a jen tak mimořečí jsem se zeptala, zda je kohouti neobtěžují kokrháním. Sousedka mi odpověděla, že naopak, že je to moc milé, že jim to připomíná mládí, kdy to bylo slyšet ze všech stran. Prý oproti řvoucím sekačkám je to velmo příjemná změna. Ještě máme další 4 sousedy, těch jsem se pro jistotu neptala:-)

Neregistrovaný uživatel

27.10.2011 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.126

Ze zavřeného kurníku kohout slyšet není (stěny 3-vrstvé uvnitř s polystyrenem, okna dvojitá), ale v létě při větším počtu kohoutů v otevřené kohouťárně to, bohužel, taky musíme řešit tak, že kohouty každý večer naskládáme do velkých krabic. A to nejen kvůli sousedům, ale i kvůli sobě.
Dana

Taky našeho kohouta (australáka) strkám pod krabici, i když zatím jen o víkendech. Ale mám obavy, jestli mu nevadí, že sedí na zemi a ne na hřadu a taky jestli mu teď nemůže být od spodu zima. Dokud není zima, nedávám na podlahu (beton) podestýlku, protože slepice jsou celý den venku a do kurníku chodí jen snášet do hnízd a na hřad spát... Když si chtějí "pokecat",tak vlezou k běžcům do kachníku, kde je vrstva slámy. Ale na noc se parta sama rozdělí do svých domovů. Říkala jsem si, jestli by to nechtělo nějaký malinký hřad, na který by si i pod krabicí vlezl. Díky za odpovědi Jana

Neregistrovaný uživatel

21.1.2012 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Taky našeho kohouta (australáka) strkám pod krabici, i když zatím jen o víkendech. Ale mám obavy, jestli mu nevadí, že sedí na zemi a ne na hřadu a taky jestli mu teď nemůže být od spodu zima. Dokud není zima, nedávám na podlahu (beton) podestýlku, protože slepice jsou celý den venku a do kurníku chodí jen snášet do hnízd a na hřad spát... Když si chtějí "pokecat",tak vlezou k běžcům do kachníku, kde je vrstva slámy. Ale na noc se parta sama rozdělí do svých domovů. Říkala jsem si, jestli by to nechtělo nějaký malinký hřad, na který by si i pod krabicí vlezl. Díky za odpovědi Jana

A z kurníku to slyšet je ? Kohouty mám rád - kokrhání mi nevadí ale nestaral bych se o to jestli mu to chybí nebo ne, zkuste dát na okna něco přes co nebude vidět(třeba i na prosklené okénko ve dveřích) a ráno to sundejte - mě kvůli tomu kokrhal kohout místo ve čtyři v sedm.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2012 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

vždyď je to nádherný když kokrhá,ať si to maloměšťáci užijou,co jiní by za to dalismajlík..Kurňa vždyď už nemůžem ani natočit o víkendu sekačku nebo pilu...ale oni že mají nasráno od psů až na schodech a když máte pěknej vzorek na botách tak si to odnesete až domů:-) to s nikým neřeší,nestěžují a nehnou a chudáci kohouti by chtěli ještě omezovat???smajlíksmajlíksmajlík..nechte je kokrháátsmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.1.2012 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.240

Nedávno jsem vezla 2 kohouty v krabici vlakem,na nádraží začali kokrhat a já měla strach co spolucestující......A světe div se ty starší ročníky byli nadšení,že to dlouho neslyšeli,ty mladší z toho měli v rychlíku prdel:-).Byla jsem mile překvapena kolik lidí se se mnou dalo do řeči....

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

Nedávno jsem vezla 2 kohouty v krabici vlakem,na nádraží začali kokrhat a já měla strach co spolucestující......A světe div se ty starší ročníky byli nadšení,že to dlouho neslyšeli,ty mladší z toho měli v rychlíku prdel:-).Byla jsem mile překvapena kolik lidí se se mnou dalo do řeči....

Mě by bylo stejně nejlépe někde na samotě bez sousedů kde by si náš kokrháč moh kokrhat od pěti... Ale ve městě musím pomalu pouštět slípky až v osm smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 17:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.246

Já se na ňáký sousedi můžu vysr....

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.238

Já se na ňáký sousedi můžu vysr....

smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.82

Mám zateplený kurník bez oken, mají pak ještě krytý kus výběhu, tím, že je zateplený, je sice kokrhání slyšet, ale cca 50 m od kurníku jen velice slabě, a to chovám bantamky, které mají vysoký nepříjemný zvuk kokrhání, i když nemá kurník okna, naučily se v pohodě. I přesto někdy kokrhají večer nebo třeba ve 4, stačí, když je něco vyruší. Doporučuji obložit polystyrenem. JH

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.246

no ale fakt to bych nesměl mít ani psa protože jim vadí že štěká smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.246

a to jsme na vesnici

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.1

Aj ja som teraz začala s chovom, mám sliepky v murovanom kuríne, takže veľmi nepočuť kikiríkanie. Teraz si všímam, či nepočujem aj nejakých iných kohútov, ale len dvoch počuť, ale v noci autá s vreštiacimi rádiami to počujemsmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 08:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.82

Mám zateplený kurník bez oken, mají pak ještě krytý kus výběhu, tím, že je zateplený, je sice kokrhání slyšet, ale cca 50 m od kurníku jen velice slabě, a to chovám bantamky, které mají vysoký nepříjemný zvuk kokrhání, i když nemá kurník okna, naučily se v pohodě. I přesto někdy kokrhají večer nebo třeba ve 4, stačí, když je něco vyruší. Doporučuji obložit polystyrenem. JH

Ještě doplním, že to mám ve městě na zahradě, jinak bych se s tím nes..., se psama nenaděláte nic, můžete dát štížnost na rušení nočního klidu. Ale stejně se nic nevyřeší.

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.253

Tak tu sedím a pročítám faunu a hle teď mi začal kokrhat kohoutek rousné zakrslé smajlík blázen,poměrně hlučný,ale trubku má silidně polazenou.. smajlík H.S.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2012 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.195

Tak,tak.Ono začíná vadit i že kočky chodí po cizí strěše nebo že si dovolim z noční směny projet autem ulici 6:15 ráno.Ale co mě nejvíc vadí že můj kohout kterého jsem si pořídil speciélně na to aby řval nevidá ani hlásku.Nevite jak ho naučit kokrhat??

Neregistrovaný uživatel

27.3.2012 16:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.2

Zdravím, náš kohout běžně kokrhá mezi druhou a třetí ráno, máme zateplený kurník, ale i tak je to slyšet, ale nevím co s tím můžu dělat? Je to normální, aby ten poděs kokrhal tak brzy? díkysmajlík

Neregistrovaný uživatel

27.3.2012 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Náš také kokrhá hodně brzy (okolo třetí hodiny). Zavíráme ho na noc do moučnice, protože má hodně pronikavý hlas.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2012 22:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.26

Jj,divná to dobasmajlík Ja byl na Kubě,spal na vesnici a byl z toho neštastnej.V pul 2 začal někde poblížkokrhat kohout a už do rána kokrhali snad všichni kohouti ve vesnici.A že jich tam bylo.Do toho ráno začalo kvičet a chrochtat prase vedle ve chlívku,bučet kravka a štěkali psi.Tam to byla vesnice.Tady,tady taková vesnice nejspíš už není nikde.
My máme už jen jednoho lonského kohouta,Ostatní 4 už jsme snědli:-) Pak pro jistotu páva, pávice,přímo sousedíme s činžákem 12 bytů a naštěstí si nikdo nestěžujesmajlíksmajlíksmajlík
Mate někdo problém se sousedy tak že by na vás podávali stížnosti za rušení klidu?Jak to řeší úřady???smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

27.3.2012 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Potíže se sousedy nemáme - kohouty mají skoro všichni, i když ne tak extrémně hlučné. Kohouta jsme začali zavírat kvůli dědečkovi, který má pokoj do dvora ( blízko kurníku) a i tak má špatné spaní. Jinak si nikdo z vesnice nestěžoval.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2012 00:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.81

Vypadá to že tvůj mozek je stejně velký jako u toho kohouta když máš radost že se sousedka zblázní.Já jsem se na vesnici narodil a to mezi slepicema ,dnes bydlím stále na vesnici a po 43 letech práce jsem se dožil důchodu a mám přesně takového souseda jako jsi ty který se nastěhoval ze města z paneláku.Pořídil si 10 slepic a kohouta že prý jak někteří popisujete to na vesnici patří jenže v garáži nemá dobytek což by k vesnici taky mělo patřit ale dvě auta na zahradě bazén ne hnůj a pod mými okny 10 metrů slepice s kohoutem.Pod svými okny pěstuje 5 cm trávníček. Jelikož jsem celý den doma a v létě jsou otevřená plastová okna k ničemu takže jsem nucen ráno od 5 hod. po celý den poslouchat už nervy drásající řev. Myslíš že je tento soused ohleduplný, dohoda prý nepřichází v úvahu.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2012 00:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.81

Vypadá to že tvůj mozek je stejně velký jako u toho kohouta když máš radost že se sousedka zblázní.Já jsem se na vesnici narodil a to mezi slepicema ,dnes bydlím stále na vesnici a po 43 letech práce jsem se dožil důchodu a mám přesně takového souseda jako jsi ty který se nastěhoval ze města z paneláku.Pořídil si 10 slepic a kohouta že prý jak někteří popisujete to na vesnici patří jenže v garáži nemá dobytek což by k vesnici taky mělo patřit ale dvě auta na zahradě bazén ne hnůj a pod mými okny 10 metrů slepice s kohoutem.Pod svými okny pěstuje 5 cm trávníček. Jelikož jsem celý den doma a v létě jsou otevřená plastová okna k ničemu takže jsem nucen ráno od 5 hod. po celý den poslouchat už nervy drásající řev. Myslíš že je tento soused ohleduplný, dohoda prý nepřichází v úvahu.

Omlouvám se pisateli nad článkem,jsem důchodce a PC ještě tolik neovládám.Můj příspěvek patří jako odpověď k příspěvku
výše číslo 6.15-06.08.2011 se jménem LUKÁŠ.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.11

Zdravím, jak ho prosím dostanete pod krabici, aby nekokrhal? Máme taky kohouta, bydlíme na menším městě a nechci aby rušil sousedy. Děkuji, Hana

Neregistrovaný uživatel

11.6.2012 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.213

Zdravím, jak ho prosím dostanete pod krabici, aby nekokrhal? Máme taky kohouta, bydlíme na menším městě a nechci aby rušil sousedy. Děkuji, Hana

Náš Kryšpín :-) (australák) je kliďas, takže když sedí na hřadu, přikryju ho krabicí, podstrčím pod krabici ruku tak, abych ho mohla podebrat a postavím ho na zem. Pravda, dělal to častěji manžel, on je Kryšpína pěkný kousek :-). Letos ale zatím pod krabici nešel, já si zvykla, že kolem páté začne, slyším ho, ale klidně spím do čtvrt na sedm. A sousedi zatím nic. Nevím co bude, až budou mít v noci okna dokořán a já vyměním okno v kurníku za pletivo :-). Ale jsou to kamarádi, tak to snad v klidu oznámí a zase půjde pod krabici. Jana

Neregistrovaný uživatel

6.11.2012 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.247

Mám podobný problém, ložnice vzdušnou čarou 20m od sousedova kurníku. Má i prasata, koně atd, vše zvládám, smrad, hnůj, ale teď když má nového kouhouta, který začíná ve 2 ráno a po půl hodině vydrží až do 5ti kdy to psychicky nedám a stávám.... Teror jak prase, chocholoušek. To se pak v člověku něco zlomí..... a pak nemají být smrťáky....

Neregistrovaný uživatel

6.11.2012 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

Tak,údajně na to nějaký paragraf je,ale snad místně potřebný.Jinak existují takové špuntíky do uší.Moje dcera také nadávala,protože my máme opravdového Carusa-ten nezavře zobák od 2hodin i v tomto zimním období a soused přes potok ten má prý Hakena-tak ten řve také a do toho náš prcek hedvábek a je trio jak vyseknuté.Tak je lepší koupit ty špuntíky-prý to mají ve zdravotnických potřebách a i v některých hypermarketech.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2012 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.31

lidi vzpamatujte se to k vesnici patřilo a snad i patří jak vám může vadit zvíře že se hlasově projevuje vždyt je to normální.

Neregistrovaný uživatel

7.11.2012 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

To máte pravdu,ale bohužel už si moc lidí nevzpomíná jak to nas té vesnici dříve bylo.Navíc mladí lidíé už vůbec ne a protože kolikrát dlouho ponocují,tak jim kokrhání vadí.Já psala o místní vyhlášce a skutečně jsem se na to informovala u nás a platí to-něco jako rušení nočního klidu.Bohužel-je to tak.Nemyslete si,i já mám dva kohouty a tak mě to štve,že lidi mají plnou hubu přírody a lásky ke zvířatům a pak vymýšlejí jak proto té přírodě jít.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2013 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.34

Já žiju na vesnici celý život , ano i mezi slepicemi , ale takovou hovadinu jako je kohout si nikdo už bezmála čtvrt století nepořídil z ohleduplnosti k sousedům .
Tyhlety móresy přinášejí nově přistěhovaní z měst kteří si myslí že když vzbudí sousedy v 5 ráno budou VERY COOL !!!!

Neregistrovaný uživatel

6.1.2013 10:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.32

Já žiju na vesnici celý život , ano i mezi slepicemi , ale takovou hovadinu jako je kohout si nikdo už bezmála čtvrt století nepořídil z ohleduplnosti k sousedům .
Tyhlety móresy přinášejí nově přistěhovaní z měst kteří si myslí že když vzbudí sousedy v 5 ráno budou VERY COOL !!!!

větší blbost jsem ještě letos nečetla smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.1.2013 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.125

Ano, přesně tak. Já jsem se přestěhoval z Prahy na vesnici, pořídil jsem si slepice a k nim i takovou hovadinu, jako je kohout.
A teď se cítím VERY COOL !!!!smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.1.2013 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.229

http://www.youtube.com/watch?v=9iGYFP2D518

Problémem dnešní vsi je televize.... lidi koukají do noci na hovadiny ani nad nimi nepřemýšlí, nechávají si vymývat mozky a v době, kdy by fyziologicky měli pobíhat kolem dobytka a po polích jim vadí kokrhání, protože musí dospat, co nestihli večer....

Zvířata nemají a jedinou jejich činností je hoblování trávníků a barbecue s přáteli... Svým sousedům servírují hluk ze sekačky a smrad spálenýho masa, ale v pohodě, jinak je na vsi krásně....

odstěhoval jsem se na samotu....

MH

Neregistrovaný uživatel

24.6.2013 14:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.103

Jsme z vesnice zvířata máme rádi atd .... poslední 3 roky mi začalo vadit kokrhání , ale ono vlastně nevadí to kokrhání , ale že kokrhání vzbudí a člověk pak není odpočinutý a je nevyspalej to je to co je nejhorší . V momentnu kdy máte zodpovědnou práci a je třeba být fit je tu problém ... jsem z toho docela na nervy ,ale zároveň nechci rozházet sousedské vztahy .
Myslím , že existuje něco jako mít právo na klid a odpočinek ..

Neregistrovaný uživatel

24.6.2013 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.50

Kohout od nemaměti na vesnici patří. Začátkem 90 let,když začali restituce, tak se do různých zemědělský usedlostí vracel dobytek a další zvířata,která dřív na vesnici žila v pospolitosti člověka a nikomu nevadila. Různí přistěhovalci si stěžovali na obci.Odpověď byla, jste na vesnici a k ní to chování zvířat patří.Za soudruha si nikdo na kokrhání nestěžoval. Když jsem choval drůbež ve velkém, měl jsem i 50 kohoutů a ti když spustili koncert,tak se nikdo nevyspal. Soudruh to však nezakázal,podporoval chovatelství a potřeboval vejce,králíky. Nyní nám vadí jeden kohout široko daleko. Horší je však smečka psů,která vám řádí pod okny, štěká a štěká a nedá pokoj, v neděli soused seká a seká, v pátek a v sobotu zase pálí maso. Nyní si vyberte co je horší. Já mám jednoho pořádného kokrháče a nechám ho, ať řádí. Patří to na vesnici a když se to někomu nelíbí, tak ať se odstěhuje do města a čuchá smrad a poslouchá hukot dopravy.

Neregistrovaný uživatel

24.6.2013 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.1

Mne skôr vadí kotkodákanie sliepok! Nahrnú sa k hniezdam /pre 13 sliepok sú k dispozícii 4/ a všetky chcú ísť do jedného a začne dohadovanie, kričia jedna cez druhú a k tomu sa pridá kohút, no hrôza. Niekedy tak kotkodákajú, že vybehnem pozrieť, či ich niekto nezabíja. Keď im dohovorím, tak na chvíľu prestanú a potom začnú znova. To mi vadí viac ako kikiríkanie kohútasmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.6.2013 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.251

Pořád lepší deset kohoutu než jeden komunista. :)

Neregistrovaný uživatel

25.6.2013 06:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227

Pořád lepší deset kohoutu než jeden komunista. :)

Svatá pravda.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.215

Dobrý den,je vidět ,že co člověk tak jiný názor na věc. Já jsem se na vesnicei narodila ,vyrůstala a teď tu jako dospělá stále bydlím. Mám vesnici opravdu ráda. A kohouty taky.
Moji rodičové mají také kohouta,jsou už v důchodě takže by jim prakticky vůbec nevadilo brzké vstávání,ale berou ohledy na okolo pracující a pouštějí slepice v 8 hodin. Kdyby chodili do práce tak kohouta nemají,oni totiž ty slepičky snáší vajíčka i bez něj .Jako plašmen před kunou ,liškou a káněmi moc neobstojí. A jako budík je zbytečný.
Ono totiž to vaše ,že bydlíme na vesnici už není to co bývalo. A to nenarážím na satelitní městečka,ale na to jak jsou teď lidé vytíženi prací .Však to znáte ,když nebudete podávat výkony najdeme si lepší pracanty. A když ráno vstáváte s dětmi do školky ,do školy v půl sedmé ráno, do práce jdete na odpolední ,přijede v půl jedenácté a jdete spát po jedenácté a ráno v půl paté vás probudí nepřestávající kokrhání jak to člověk má potom vydržet,když je to celý týden . Jen v sobotu a v neděli nemusím do práce a do škol.Teď o prázdninách ,kdy si konečně trošku můžem pospat a za horka samozřejmě u otevřeného okna ,tak to zase nejde.
Protože musím vstát a zavřít okna a co myslíte usnu znovu?

Takže prosím vás nebuďte bezohlední ,protože někteří sousedi se v práci opravdu prací unaví a rádi by se aspoň pořádně vyspali.smajlík Eva

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 10:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Dobrý den,je vidět ,že co člověk tak jiný názor na věc. Já jsem se na vesnicei narodila ,vyrůstala a teď tu jako dospělá stále bydlím. Mám vesnici opravdu ráda. A kohouty taky.
Moji rodičové mají také kohouta,jsou už v důchodě takže by jim prakticky vůbec nevadilo brzké vstávání,ale berou ohledy na okolo pracující a pouštějí slepice v 8 hodin. Kdyby chodili do práce tak kohouta nemají,oni totiž ty slepičky snáší vajíčka i bez něj .Jako plašmen před kunou ,liškou a káněmi moc neobstojí. A jako budík je zbytečný.
Ono totiž to vaše ,že bydlíme na vesnici už není to co bývalo. A to nenarážím na satelitní městečka,ale na to jak jsou teď lidé vytíženi prací .Však to znáte ,když nebudete podávat výkony najdeme si lepší pracanty. A když ráno vstáváte s dětmi do školky ,do školy v půl sedmé ráno, do práce jdete na odpolední ,přijede v půl jedenácté a jdete spát po jedenácté a ráno v půl paté vás probudí nepřestávající kokrhání jak to člověk má potom vydržet,když je to celý týden . Jen v sobotu a v neděli nemusím do práce a do škol.Teď o prázdninách ,kdy si konečně trošku můžem pospat a za horka samozřejmě u otevřeného okna ,tak to zase nejde.

Takže prosím vás nebuďte bezohlední ,protože někteří sousedi se v práci opravdu prací unaví a rádi by se aspoň pořádně vyspali.smajlík Eva

Takže podle Vas dřív lidi vytížení praci nebyli? Já myslím ,ze dřeli jak jak koně a na takové kraviny,jestli kokrha kohout vůbec nemysleli. Mě osobně vadí víc pejskari,kteří ráno venci pod oknem a drbou a drbou a drbou a pejsci stekaji a stekaji a když se člověk ohradi,tak se ještě urazí a jsou dotčeni.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227

Nejvíce vadí kokrhání těm co dopoledne vyspávají opici a mají těžkou kocovinu.Těžká jsou rána opilcova.smajlík.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.81

Bydlíme na vesnici, máme blízko hlučnou dálnici, ale kohoutům se nic nevyrovná. Je obrovský rozdíl, když je na to člověk od malička zvyklý a nebo když se s kokrháním setká až v dospělosti. My jsme starousedlíci, nikdo v okolí kohouty neměl co pamatuji. Pouze slepice. Sousedka ( přistěhovaná) si pořídila ke slepicím 3 kohouty. Její kurník je hned přes zeď kde máme pergolu a zároveň naproti oknům kde máme ložnici. V létě je to neskutečný teror. Kohouti řvou jeden přes druhého, neustále v jednom kuse. Sousedka se je snaží na noc zavírat, ale prořvou se i z kurníku. Jenže je stejně nezavírá pravidelně, občas jí také uletí a řvou už od svítání. Ale ránem to nekončí, kohouti řvou bez přestání stále dokola po celý celý den, překřikují se. odpovídají si. Nemáme absolutně žádný klid, v pergole se nedá sedět, když jste chvíli za zahradě bere vás amok. Chybí nám ticho a klid, není možné si sednout s knihou ven, nebo si chtít schrupnout venku na lehátku, opalovat se na dece. Víkendy jsou za trest, žádný odpočinek, žádný klid. Sousedka ráno pustí kohouty, zmizí pryč, vrátí se až večer. My máme dny kdy jsme doma i mimo víkend. Už se to nedá. Tohle se možná dalo tolerovat, když kdysi celá ves vstávala od 4-5 ráno, aby byli všichni v kolbenkách od 6 a chodilo se ve 14-15hod domů. Jenže opravdu je jiná doba !!! Máme dlouhou pracovní dobu, jezdíme z práce pozdě večer, spát se dostaneme kolikrát až o půlnoci či v jednu ráno. Nechceme vstávat v 5 ráno kvůli kokrhání kohoutů. Se sousedkou není řeč, zkoušeli jsme to již několikrát po dobrém, domluvami, několikrát slíbila, že si nechá jen jednoho nebo že s tím udělá, ale stále nic. Sousedka je celé dny pryč, nežije v tom řevu. My jsme podráždění, nevyspalí, unavení, nemáme na zahradě žádný klid.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.81

Přesně moje řeč. Díky za váš příspěvek. Máte tolerantní rodiče, že je pouští až v 8 ráno. Ne každý nadšeně vstává s kohouty v 5 ráno, když nemusí. Naopak potřebuje spát, aby byl svěží v náročné práci, ze které jezdí pozdě večer. Šárka

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.81

Přesně moje řeč. Díky za váš příspěvek. Máte tolerantní rodiče, že je pouští až v 8 ráno. Ne každý nadšeně vstává s kohouty v 5 ráno, když nemusí. Naopak potřebuje spát, aby byl svěží v náročné práci, ze které jezdí pozdě večer. Šárka

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.70

Celou noc vstavam k detem, a rano, kdyz by se dalo spat, se zacne pracovat v blizkem kravine. Kravy rvou, traktory jim vozi krmeni, vyvazi se hnuj. Zacatek ve 4 rano. A vite co, nevadi mi to. Jsem sakra na vsi. Vic mi vadi 3h sekani krovinakem, kdy neni slyset vlastniho slova. A presto je mi jasne, ze se to posekat musi, stejne jako udelat drevo na zimu.
Mmch, jsem puvodne Prazacka, a kdyz jsem zvladla zit a spat u Vinohradske, tak uz zmaknu cokoliv.
A zvladne to kazdy, pokud chce. Kdyz uz zvolim k zivotu vesnici, tak se vsim vsudy! A kohouti jsou to nejmensi :)

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 16:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.44

smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37

Celou noc vstavam k detem, a rano, kdyz by se dalo spat, se zacne pracovat v blizkem kravine. Kravy rvou, traktory jim vozi krmeni, vyvazi se hnuj. Zacatek ve 4 rano. A vite co, nevadi mi to. Jsem sakra na vsi. Vic mi vadi 3h sekani krovinakem, kdy neni slyset vlastniho slova. A presto je mi jasne, ze se to posekat musi, stejne jako udelat drevo na zimu.
Mmch, jsem puvodne Prazacka, a kdyz jsem zvladla zit a spat u Vinohradske, tak uz zmaknu cokoliv.
A zvladne to kazdy, pokud chce. Kdyz uz zvolim k zivotu vesnici, tak se vsim vsudy! A kohouti jsou to nejmensi :)

Souhlas smajlík A když někomu vadí kokrhaní ať jde zpět do města. Vesnice vždycky byla, je a bude místo, kde lidé rádi chovají drůbež apod. A k tomu patří i kokrhaní, traktory, pily atd. Kohout je od toho, aby kokrhal ne, aby byl z ticha.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.2

Moc hezky jste to napsala smajlík.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.70

Moc hezky jste to napsala smajlík.

Dik :)
dozralo me to sobectvi: JA se musim vyspat, tak sousedka ma dat pryc kohouty. Vyspat se potrebujeme vsichni, a 99% spi v relativne hlucnem prostredi. Lisi se to jen druhem hluku. A spi :)
Ale ona je to takova iluze, ze na venkove je ticho, klid, a to rozcarovani prestehovanych je pak velke. A odnesou to kohouti, protoze na "krajece travniku" se nenasazuje.

Mmch, bydlim na samote, ale i tak je nas kohout i obcas koza slyset, stejne jako ja slysim zmineny kravin, nebo "souseda" (300m daleko) s krovinakem. Tak to tu proste chodi, ohledy se berou, ale zvirata se kvuli spani nekoho nelikviduji, nebo se jim nepredelavaji casy na krmeni.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.103

Dik :)
dozralo me to sobectvi: JA se musim vyspat, tak sousedka ma dat pryc kohouty. Vyspat se potrebujeme vsichni, a 99% spi v relativne hlucnem prostredi. Lisi se to jen druhem hluku. A spi :)
Ale ona je to takova iluze, ze na venkove je ticho, klid, a to rozcarovani prestehovanych je pak velke. A odnesou to kohouti, protoze na "krajece travniku" se nenasazuje.

Mmch, bydlim na samote, ale i tak je nas kohout i obcas koza slyset, stejne jako ja slysim zmineny kravin, nebo "souseda" (300m daleko) s krovinakem. Tak to tu proste chodi, ohledy se berou, ale zvirata se kvuli spani nekoho nelikviduji, nebo se jim nepredelavaji casy na krmeni.

A není sobectví, když my jsme starousedlíci na vesnici, kde vždy bylo ticho a klid a přistěhovaná sousedka si pořídí 3 kohouty a to ticho a klid totálně zničí? Kdo je větší sobec? Dá si je na úplný konec své zahrady, což znamená, nám přímo pod okna a vedle pergoly. Kdo je sobec? Proč si je nedá pod svoje okna, ale co nejdál od svého domu? k nám se prořvou i přes zavřená plastová okna co teprve v létě, když jsou vedra. Pila, sekání trávy, křoviňák, to se nedá s kohouty srovnát, protože nikdo neseká ve 4 ráno a celý den v kuse až do večera cca do 21hod. Sekání a řezání jsou zvuky o kterých víte že přestanou až dotyčný udělá co potřebuje. 3 kohouti se přeřvávají neustále dokola.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 06:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.182

A není sobectví, když my jsme starousedlíci na vesnici, kde vždy bylo ticho a klid a přistěhovaná sousedka si pořídí 3 kohouty a to ticho a klid totálně zničí? Kdo je větší sobec? Dá si je na úplný konec své zahrady, což znamená, nám přímo pod okna a vedle pergoly. Kdo je sobec? Proč si je nedá pod svoje okna, ale co nejdál od svého domu? k nám se prořvou i přes zavřená plastová okna co teprve v létě, když jsou vedra. Pila, sekání trávy, křoviňák, to se nedá s kohouty srovnát, protože nikdo neseká ve 4 ráno a celý den v kuse až do večera cca do 21hod. Sekání a řezání jsou zvuky o kterých víte že přestanou až dotyčný udělá co potřebuje. 3 kohouti se přeřvávají neustále dokola.

Starousedlici? Ten kohout tam o peknych par stoleti driv :)
A ano, porad si myslim totez, kohouti maji kokrhani v popisu prace a na vesnici patri. Sobec je ten, kdo si mysli, ze kvuli jeho klidu bude vesnice bez kohoutu.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.182

Až si přistěhovaná sousedka pořídí aspoň 15 perliček, tak to teprve bude mazec. Ale i to na vesnici patří smajlík.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.157

Kohoutci si zakokrhají jen chvíli a pak zobou, hrabou apod. Uším ten zvuk není nepříjemný a neničí je do ohluchnutí, nemá tolik decibelů, má melodii, je to tak trochu druh zpěvu....smajlík

Křoviňák a jiné sekací, bourací a podobné stroje to je mnohem horší, celý den kravál...k tomu drnčení tramvají, které jezdí do půlnoci a od čtyř od rána znova...a k tomu navíc jako bonus houkačky sanitek, hasičů a policie....smajlík

OPRAVDU se to NEDÁ srovnávat....smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.252

čudujem sa ľu´dom, ktorí sa presťahujú na dedinu, že im vadia zvuky, ktoré k nej po stáročia patrili. V meste im hučali autá a zvonili električky, či šstartujúce lietadlá a prežili to, takže kohút je len slabý odvar toho mestského hluku.
A to ešte môžu byť radi, že susedia nemajú pávov, či oslov. To je iný rámus a do široka a ďaleka.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 11:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.47

Po starocia ludia chodili peso alebo na konoch, pouzivali latriny, nemali pitnu vodu a pod. Doba a zivot sa zmenili, nepracuje sa od stvrtej-piatej rano, ale az od osmej, ovela viac je potrebne pracovat hlavou a mat kludny spanok. Tak aj obyvatelia miest a dedin sa tomu musia prisposobit.

Kusok od mojich okien si jeden dochodca zaobstaral kohuta, ktory vrieska od pol stvrtej rano, snaha o rozumnu dohodu je bez uspechu. Pritom staci tak malo, trochu empatie voci svojmu okoliu, zabednit pletivo alebo zakryt okna na kurine, kohuta zatvarat do tmaveho priestoru a vypustit rano okolo siedmej. Kazdy by bol spokojny, dochodca by sa mohol v klude venovat svojmu chovu a ostatni naokolo by sa v klude vyspali. Nie, on napriek viacerym snaham o dohodu nepohol ani prstom..

A to ja v naivnej viere v dobre susedske vztahy som si kupil rucnu vretenovu kosacku, lebo velakrat sa vraciam domov az vecer tak aby som ich nerusil, namiesto palenia odpadu som kupil drvic, nepustam hlasnu hudbu a nerobim party, neobtazujem ich nicim ale oni neurobia jediny ustupok.

Takze by som velmi zvazil slova o tom aki su ti pristahovalci "divni", vacsinou chcu len v klude existovat aby si mohli oddychnut po praci a venovat sa svojej rodine bez zbytocneho hluku a problemov so susedmi.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.42

Po starocia ludia chodili peso alebo na konoch, pouzivali latriny, nemali pitnu vodu a pod. Doba a zivot sa zmenili, nepracuje sa od stvrtej-piatej rano, ale az od osmej, ovela viac je potrebne pracovat hlavou a mat kludny spanok. Tak aj obyvatelia miest a dedin sa tomu musia prisposobit.

Kusok od mojich okien si jeden dochodca zaobstaral kohuta, ktory vrieska od pol stvrtej rano, snaha o rozumnu dohodu je bez uspechu. Pritom staci tak malo, trochu empatie voci svojmu okoliu, zabednit pletivo alebo zakryt okna na kurine, kohuta zatvarat do tmaveho priestoru a vypustit rano okolo siedmej. Kazdy by bol spokojny, dochodca by sa mohol v klude venovat svojmu chovu a ostatni naokolo by sa v klude vyspali. Nie, on napriek viacerym snaham o dohodu nepohol ani prstom..

A to ja v naivnej viere v dobre susedske vztahy som si kupil rucnu vretenovu kosacku, lebo velakrat sa vraciam domov az vecer tak aby som ich nerusil, namiesto palenia odpadu som kupil drvic, nepustam hlasnu hudbu a nerobim party, neobtazujem ich nicim ale oni neurobia jediny ustupok.

Takze by som velmi zvazil slova o tom aki su ti pristahovalci "divni", vacsinou chcu len v klude existovat aby si mohli oddychnut po praci a venovat sa svojej rodine bez zbytocneho hluku a problemov so susedmi.

Jenze ono je milemu kohoutkovi celkem putna, zda ma zatemneno, ci ne. Pokud je to "dobry" kohout, tak ma na buzeni slunicka vnitrni hodiny. A v lete bednit kurnik necim odhlucnujicim je skoro trapeni. Celkem by me zajimalo, jak treba vysvetlit kosakovi, ze nema zpivat na jabloni ve 4 rano, ze lidi prece dnes uz ve 4 nevstavaji.
A jak jsem psala, pokud je vesnice zemedelska, tak srumec rannich praci ve druzstvu casto predstihne i kuropeni, a pokud jsou senosece a zne, tak ho i prehlusi. Asi by mel zemedelce nekdo poucit, ze maji byt ticho, pac par lidi spi ;)

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.14

Jenze ono je milemu kohoutkovi celkem putna, zda ma zatemneno, ci ne. Pokud je to "dobry" kohout, tak ma na buzeni slunicka vnitrni hodiny. A v lete bednit kurnik necim odhlucnujicim je skoro trapeni. Celkem by me zajimalo, jak treba vysvetlit kosakovi, ze nema zpivat na jabloni ve 4 rano, ze lidi prece dnes uz ve 4 nevstavaji.
A jak jsem psala, pokud je vesnice zemedelska, tak srumec rannich praci ve druzstvu casto predstihne i kuropeni, a pokud jsou senosece a zne, tak ho i prehlusi. Asi by mel zemedelce nekdo poucit, ze maji byt ticho, pac par lidi spi ;)

smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.47

A kto povedal ze sa bavime o dedine, jedna sa o meste. Ja nikoho nerusim, tak rovnake ocakavam aj od ostatnych. A nehovorte mi ze je tazke ten zvuk utlmit, zaujimave je ze vsetci si do vlastneho dvora porobia dvere, steny a kohutov nechaju hulakat opacnym smerom, k susedom. Tak sa potom pri tej vasej arogancii necudujte ze susedia zacnu po niekolkych tyzdnoch neprespatych noci rozmyslat ako milemu kohutovi zakrutit krkom..

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.81

Kohoutci si zakokrhají jen chvíli a pak zobou, hrabou apod. Uším ten zvuk není nepříjemný a neničí je do ohluchnutí, nemá tolik decibelů, má melodii, je to tak trochu druh zpěvu....smajlík

Křoviňák a jiné sekací, bourací a podobné stroje to je mnohem horší, celý den kravál...k tomu drnčení tramvají, které jezdí do půlnoci a od čtyř od rána znova...a k tomu navíc jako bonus houkačky sanitek, hasičů a policie....smajlík

OPRAVDU se to NEDÁ srovnávat....smajlík

Nemáte pravdu. Ti 3 kohouti kokrhají neustále dokola od rána až do večera. Není to nic přehnaného. Zdůrazňuji to v každém příspěvku. Podle toho poznáte ty mé. Nejhorší je to dopoledne a ráno, to jedou bez přestáním jeden, druhý, třetí, někdy všichni najednou. Odpoledne se intervaly trochu protáhnou ale neztichnou. Je zázrak když je ticho 20 minut. Ztichnou až někdy v 19. 20 v létě až v 21 hod. A znovu píšu, tím že je máme přímo u pergoly a pod okny, tak když spustí, ta k v pergole neslyšíte vlastního slova. Jeden z nich kokrhá silně a pronikavě a je to velmi nepříjemné, žádný zpěv a melodie. Stále píšu, posekáte, pořežete, auto projede, sanitka zahouká a odjede, všechno to jsou zvuky nárazové. Víte že ztichnou a přestanou. Doprava mi nevadí, bydlíme u dálnice!!!

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.209

A kto povedal ze sa bavime o dedine, jedna sa o meste. Ja nikoho nerusim, tak rovnake ocakavam aj od ostatnych. A nehovorte mi ze je tazke ten zvuk utlmit, zaujimave je ze vsetci si do vlastneho dvora porobia dvere, steny a kohutov nechaju hulakat opacnym smerom, k susedom. Tak sa potom pri tej vasej arogancii necudujte ze susedia zacnu po niekolkych tyzdnoch neprespatych noci rozmyslat ako milemu kohutovi zakrutit krkom..

a ja pisu o vesnici :)
A ano, stavi se protihlukove bariery a podobne, jenze pokud jde o kurnik, kde bude kohout kokrhat tma netma, tak to jde jen v pripade, ze je mozne jinak vyresit vetrani (vetsinou nejde). Jedna se o ziva zvirata, ne o stineni hluku z dopravy.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.209

Nemáte pravdu. Ti 3 kohouti kokrhají neustále dokola od rána až do večera. Není to nic přehnaného. Zdůrazňuji to v každém příspěvku. Podle toho poznáte ty mé. Nejhorší je to dopoledne a ráno, to jedou bez přestáním jeden, druhý, třetí, někdy všichni najednou. Odpoledne se intervaly trochu protáhnou ale neztichnou. Je zázrak když je ticho 20 minut. Ztichnou až někdy v 19. 20 v létě až v 21 hod. A znovu píšu, tím že je máme přímo u pergoly a pod okny, tak když spustí, ta k v pergole neslyšíte vlastního slova. Jeden z nich kokrhá silně a pronikavě a je to velmi nepříjemné, žádný zpěv a melodie. Stále píšu, posekáte, pořežete, auto projede, sanitka zahouká a odjede, všechno to jsou zvuky nárazové. Víte že ztichnou a přestanou. Doprava mi nevadí, bydlíme u dálnice!!!

a ted si vemte, ze by sousedka byla chovatelka, od jara do podzimu (mnohdy do dalsiho jara) mivam kohoutku treba 15 :)
Mate pocit, ze to, ze na zahrade mate pergolu, je pokyn pro to, aby a) bylo ticho b) bylo v jejim dosahu vse tak, aby jste na ni uzivala pohodu?
Ano, kohoutci mivaji pronikavy projev, ale proste to k nim patri. Ja bych zase neprezila dalnici.

Neregistrovaný uživatel

4.9.2013 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.103

a ted si vemte, ze by sousedka byla chovatelka, od jara do podzimu (mnohdy do dalsiho jara) mivam kohoutku treba 15 :)
Mate pocit, ze to, ze na zahrade mate pergolu, je pokyn pro to, aby a) bylo ticho b) bylo v jejim dosahu vse tak, aby jste na ni uzivala pohodu?
Ano, kohoutci mivaji pronikavy projev, ale proste to k nim patri. Ja bych zase neprezila dalnici.

trháte věty z kontextu. ano naše pergola tam stála dříve než se nastěhovala sousedka a než si vedle ní dala své kohouty. považuji za sobecké, že dá kohouty co nejdále od svého domu a nám přímo pod okna a vedle pergoly. sousedku jsme vybízeli ať si dá kohouty pod svoje okna u domu. to ona ne.

Neregistrovaný uživatel

5.9.2013 06:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.188

trháte věty z kontextu. ano naše pergola tam stála dříve než se nastěhovala sousedka a než si vedle ní dala své kohouty. považuji za sobecké, že dá kohouty co nejdále od svého domu a nám přímo pod okna a vedle pergoly. sousedku jsme vybízeli ať si dá kohouty pod svoje okna u domu. to ona ne.

Jenze to uz neni o kohoutech, ale o vychazeni se sousedy. Predmetem svaru se muze stat cokoliv, kohout je v tom zcela nevine.

Neregistrovaný uživatel

5.9.2013 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.177

Nechapu kdyz to vezmu podle sebe tak to ani nevnimam beru to jako normalni zvuk treba jako projizdejici auto nebo letadlo stekani psa nevadi mi ani ty sekacky a michacky na beton co rvou u sousedu male deti taky jsou dost hlucne a co nevadi mi to.Asi to bude tim ze vetsinou neco delam venuji se svojim vecem a nesedim v pergole a neciham na kazdy zvuk co se ozve.Az budu sedet a cekat kde se co ozve pak mi bude vadit taky vsechno.
Kohoutu mam 10 mladejch 2 stary sousedi taky nejakyho maji mam psa sousedi maji dohromady psu 5 jeden stavi dilnu tak pro nekoho asi kraval k nevydrzeni ja ho moc nevnimam.Nevim asi mam svoji prace a starosti i radosti dost ze si nepotrebuju pridelavat dalsi.

Neregistrovaný uživatel

5.9.2013 09:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.188

Nechapu kdyz to vezmu podle sebe tak to ani nevnimam beru to jako normalni zvuk treba jako projizdejici auto nebo letadlo stekani psa nevadi mi ani ty sekacky a michacky na beton co rvou u sousedu male deti taky jsou dost hlucne a co nevadi mi to.Asi to bude tim ze vetsinou neco delam venuji se svojim vecem a nesedim v pergole a neciham na kazdy zvuk co se ozve.Az budu sedet a cekat kde se co ozve pak mi bude vadit taky vsechno.
Kohoutu mam 10 mladejch 2 stary sousedi taky nejakyho maji mam psa sousedi maji dohromady psu 5 jeden stavi dilnu tak pro nekoho asi kraval k nevydrzeni ja ho moc nevnimam.Nevim asi mam svoji prace a starosti i radosti dost ze si nepotrebuju pridelavat dalsi.

Ano, je to o zpusobu zivota. Pokud nekdo jde do prace, pak domu, pozve pratele, posedi v pergole, pak jde spat, druhy den to same, a o vikendu misto prace chteny relax, tak mu vesnicky hluk vadi (kdyz se tak zamyslim, tak chvil, kdy je na vsi ticho, je fakt malo). Pokud nekdo prijde z prace a pusti se do neceho na zahrade/dome, s prateli griluje po setmeni, a vikend travi stejne, jen se toho vic stihne :), tak nestiha byt nejakym ruchem iritovan.
Jenze ten prvni zpusob zivota je na vsi tak nejak cizi, je mestsky, takze k souladu s vesnickym kohoutem dojit nemuze.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2014 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.90

Když to tady čtu,zjištuju že je bezohledných lidí mnohem víc než jsem tušila.Existuje zákon na rušení nočního klidu ve městech a vše lze řešit.S auty a hlukem asi nic neuděláme,na jedné straně se mluví o krizi,ale v každé rodině musí být alespon 3auta,inhalace z aut tvoří 80% škodlivin ve vzduchu.Ale smogová situace ve městech je pořád sváděna na továrny,kterých je už poskromnu.Ano je jiná doba,ale musíme se bránit pokud sousedův kohout nám začne ječet 6m od obytných oken už po 1h ráno,budí starousedlíky a hlavně děti.Skončí až kolem 7h,ale to už mi pracující jsme na cestě do práce nebo v ní.Kohout je nepotřebné zvíře,neochrání slepice před kunou(dokonce v létě kuna sousedovi kohouta skalpovala),ruší přes den a hlavně v noci,nemluvě o létě kdy je horko a bez otevřených oken se spát nedá.Psi mi nevadí,ani auta na to si dokáže každý časem zvyknout,ale na to neustálé noční kokrhání si opravdu nezvyknu.Se sousedem se mluvit nedá,tak jsem to vyřešila po svém a sehnala si kunu.Spí na půdě kurníku,našim slepicím se kuny vyhýbají,ona jim nic nedělá a sousedovi postupně skalpovala několik slepic a na kohouta taky došlo.A je po problému.Když bezohlednost vládne světem tak se bezohlédnost také vrací......

Neregistrovaný uživatel

3.1.2014 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.14

Když to tady čtu,zjištuju že je bezohledných lidí mnohem víc než jsem tušila.Existuje zákon na rušení nočního klidu ve městech a vše lze řešit.S auty a hlukem asi nic neuděláme,na jedné straně se mluví o krizi,ale v každé rodině musí být alespon 3auta,inhalace z aut tvoří 80% škodlivin ve vzduchu.Ale smogová situace ve městech je pořád sváděna na továrny,kterých je už poskromnu.Ano je jiná doba,ale musíme se bránit pokud sousedův kohout nám začne ječet 6m od obytných oken už po 1h ráno,budí starousedlíky a hlavně děti.Skončí až kolem 7h,ale to už mi pracující jsme na cestě do práce nebo v ní.Kohout je nepotřebné zvíře,neochrání slepice před kunou(dokonce v létě kuna sousedovi kohouta skalpovala),ruší přes den a hlavně v noci,nemluvě o létě kdy je horko a bez otevřených oken se spát nedá.Psi mi nevadí,ani auta na to si dokáže každý časem zvyknout,ale na to neustálé noční kokrhání si opravdu nezvyknu.Se sousedem se mluvit nedá,tak jsem to vyřešila po svém a sehnala si kunu.Spí na půdě kurníku,našim slepicím se kuny vyhýbají,ona jim nic nedělá a sousedovi postupně skalpovala několik slepic a na kohouta taky došlo.A je po problému.Když bezohlednost vládne světem tak se bezohlédnost také vrací......

"Když bezohlednost vládne světem tak se bezohlédnost také vrací......"

Uz vas vidim, jak nekde chytate kunu smajlík Kupte si Lexaurin a uzivejte dvojnasobne mnozstvi dle navodu, pak uz vam bude nejaky kohout ukradenejsmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

3.1.2014 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.34

No, pominu-li vše ostatní, nikdy nikdo nemůže vyhovět všem a vždy bude něco někomu vadit (náš kohout možná sousedům, jejich kočky, konající potřebu u nás na trávě, zase mě apod.), ale zajímalo by mne, když je ten kohout nepotřebné zvíře, jak množíte ty Vaše slepice, nebo kde je kupujete....možná se holky klonujou mezi sebou, ne? Já si tedy svůj chov čistokrevného plemene bez kohouta představit nedokážu. Moje pipky holt asi ještě nejsou tolik na úrovni, aby se množily bez něj...smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.1.2014 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4

Borci, používáte nějakou fintu aby kohout nebyl tak moc slyšet ve 4 ráno? Nějaké odhlučnění. Kvůli sousedům, když mají v létě otevřená okna.
P.S. Neraďte sekeru ano?! To mě napadlo taky, ale chovnému to nemohu udělat. Pépéčko

Nech mu vyndat hlasivky není to tak drahé smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 08:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.160

nehnevajte sa na mna ak niekoho urazim, ale ako mozete niektori tvrdit, ze nemate radi, ak sa panicky pristahuju na dedinu a nemaju radi kohuty, ked to polovica napise, ze su usadlici a ine blaboly, maju radi sliepky ale susedov kohut dela to a tamto.. Niektorim dokonca vadi aj vlastny kohut - ste v poriadku? urcite nie!!!
Ako tak pozeram, nevidim rozdiel medzi pristahovalcami z mesta a ludmi, ktori chcu mat klud. ani jedna strana ho nenajde, zalezi vsak na tom co si pod menom klud predstavujete...
My mame na dedine klud, ticho, byvame pri druzstve, maju tam ovce, kravy, kone, aj drze psy a nepocut nic a ak aj ano, je to fakt ozivenie dna v tom tichu. Na okoli ma kazdy sliepky a minimalne jedneho kohuta, ja mam dvoch kohutov, od maransky s maranskami a od wyandotky s wyandotkami, kohuty zacnu kikirikat niekedy nad ranom, ale v susedstve kikirikaju aj o pol3,pol4 . A vysvetlite mi jedno, nemame plastove okna, mame ich obycajne v dobrom stave a jak je to mozne, ze nepocujeme ziadny hluk? A ked je leto, a je sietka na oknach, vazne neviem ... aj ked kohut kikirika.. ani sa na to clovek neprebudi pokial si dokola nevravi, ze nemoze spat lebo bude kohut kokrhat!!!!
Ono ludia to uz je mala sugescia, vy si to vsugerujete do hlavy a zacnete byt na to alergicky a az agresivni...
A inak, poznam vela ludi, ktori sa pristahovali z mesta na dedinu, ano, chce to cas nez do toho pridu, do toho systemu .. ale su zvyknuti na hluk cize kohut by im vadit nemal.... samozrejme natrafite i na blby to jooo .. Moj nazor je ale ten, ze "hluk kohuta" je vazne len mala kvapka vsetkeho hluku na svete. V porovnani mesto a vidiek .. mesto je tak hlucne ze nepocujete vlastny hluk. Na vidieku je pokoj, klid , patri do toho i kohut, ovce, psy, krovinorez i kvik deti v bazeniku, to uz je proste tak. I vidiek ide s dobou, ale ze by sme si robili naprieky a sudili sa o kohuta? urcite nie, v nasej dedine su naprosto tolerantni a s mozgom chodiaci ludia.. par domov dalej chova jeden pan rocne nad 40 husi pomoranskych, co je dost kriku, ludia sa zastavia, casto i ja, a sleduju ako im to v potoku ide, ako sa kupu a hudru si.. to su proste krasy vidieka .. Komu sa nepaci, DOVIDENIA predsa ...

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.160

si magor alebo hlupana? tak by si ten tvoj sused mohol zaobstarat jed na blbcov a dat ti ho rano do caju alebo napoja pre blbcov ze ano!! Ak by toto urobil mne sused a najal si kunu, kuna by do dna bola tvrda a sused by nabuduce nemal kunu ako doniest domov, pretoze by prisiel o obe ruky i nohy Vole niektori ste fakt bez mozgu ...
A k tej veci ze kohut ne nepotrebne zvire, vy ste absolutne nepotrebni tak sa nevytahujte ano? pre cloveka co to chova i tak nebo onak, zisk, hobby, je kohut niekedy potrebny, liahnutie a podobne pridete mi ako mestska panicka, co nema ani tusenia ze kohut moze byt aj cierny nie len hnedy!! Moj kohut zahna i dravca, nema problem s kunou ci mackou, ale ono, vies, to je to, keby tu niekoho neiritoval kohut, tak by sa stacilo pozriet do tje zahrady, nahladiet sa ako to sliepkam s kohutom ide a potom nieco vraviet .. ved nemate ziane znalosti o hydine a robite, ako by ste vedeli vsetko a napriek tomu vam vadi len to, ze kohut kokrha od 2 rano. Tiezi si o pol noci prdnete a Boh vam neda facku ...

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.90

Urážky si nechej pro své okolí,zřejmě je na takové chování a vyjadřování od Tebe zvyklé.Kunu mi přinesl myslivec,je těžké ji chytit a byla to jediná pomoc proti kuně,která u nás řádila.Je chráněná a zabíjet se nesmí.Také máme ve městě vyhlášku na rušení nočního klidu mezi 22-6h,zvlášt pokud přesahuje povolené decibely,coš přesáhlo několika násobně(měřěno hygienikem).Nejsem ten typ co chodí a udává sousedy na úřadech za rušení klidu a nepovolené stavbě,která je jen 5-6m od obytných oken(podle vyhlášky musí být dále než 10m a se souhlasem souseda).Nenecháme se terorizovat kohoutem v době kdy má být klid na odpočinek a nenechám budit sebe ani děti několikrát za noc.Každý má právo na nerušený spánek.Ani se nebudu denně opíjet jako ten psychopatický soused,abych tak tvrdě spala a neslyšela téměř nepřerušované kokrhání.Pitomeček hlavně,že ušetří díky kohoutovi 300kč ročně za pár slepic,které stejně než vyrostou a začnou nosit toho sežerou za mnohem víc než stojí nová nosnice u chovatelů,nemluvě o tom co sežere kohout.A to ani nechci vědět co souseda stojí denně ten chlast co do sebe nalévá,za to mohl mít celou slepičí farmusmajlíkA pokud si pořídí kohouta znovu,zase udělám co bude v mých silách,abychom se mohli vyspat pokud bude zase celou noc řvát.Zvířata jsou jen věc,takže podle nové vyhlášky zaplatím sousedovi 100kč v hodnotě kohouta a nic neudělá.A asi by ses měl začít léčit,pokud chceš kvůli kohouta a nějaké kuny trávit člověka nebo ho zbavovat končetin.Zamysli sesmajlíkTato diskuze začla velmi tolerantními dotazy jak strčit kohouta pod krabici,aby nerušil sousedy a vyvrcholila zabíjením lidí......fakt je to na léčbu...Pár takových lidí a dopadneme jako v USA,budem se střílet a zabíjet kvůli maličkostem.....

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 15:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.160

Urážky si nechej pro své okolí,zřejmě je na takové chování a vyjadřování od Tebe zvyklé.Kunu mi přinesl myslivec,je těžké ji chytit a byla to jediná pomoc proti kuně,která u nás řádila.Je chráněná a zabíjet se nesmí.Také máme ve městě vyhlášku na rušení nočního klidu mezi 22-6h,zvlášt pokud přesahuje povolené decibely,coš přesáhlo několika násobně(měřěno hygienikem).Nejsem ten typ co chodí a udává sousedy na úřadech za rušení klidu a nepovolené stavbě,která je jen 5-6m od obytných oken(podle vyhlášky musí být dále než 10m a se souhlasem souseda).Nenecháme se terorizovat kohoutem v době kdy má být klid na odpočinek a nenechám budit sebe ani děti několikrát za noc.Každý má právo na nerušený spánek.Ani se nebudu denně opíjet jako ten psychopatický soused,abych tak tvrdě spala a neslyšela téměř nepřerušované kokrhání.Pitomeček hlavně,že ušetří díky kohoutovi 300kč ročně za pár slepic,které stejně než vyrostou a začnou nosit toho sežerou za mnohem víc než stojí nová nosnice u chovatelů,nemluvě o tom co sežere kohout.A to ani nechci vědět co souseda stojí denně ten chlast co do sebe nalévá,za to mohl mít celou slepičí farmusmajlíkA pokud si pořídí kohouta znovu,zase udělám co bude v mých silách,abychom se mohli vyspat pokud bude zase celou noc řvát.Zvířata jsou jen věc,takže podle nové vyhlášky zaplatím sousedovi 100kč v hodnotě kohouta a nic neudělá.A asi by ses měl začít léčit,pokud chceš kvůli kohouta a nějaké kuny trávit člověka nebo ho zbavovat končetin.Zamysli sesmajlíkTato diskuze začla velmi tolerantními dotazy jak strčit kohouta pod krabici,aby nerušil sousedy a vyvrcholila zabíjením lidí......fakt je to na léčbu...Pár takových lidí a dopadneme jako v USA,budem se střílet a zabíjet kvůli maličkostem.....

vsetko, co si napisal/a su nezmysli, ano napisala si to pekne, zadavatel napisal ako stisit kokrhani, nie ako si zaobstarat kunu ab zabijala i slepice, ktore za nic nemozu. A ano, mat vas za suseda/susedku to by ste videl/a .. z tej vasej kuny by bola rohozka a z Vasho domu popelnia. Koncim s tymto vlaknom, fakt chori ludia poniektori, vid Vy. Az se date liecit , potom mozem aj ja .. magor/magorko

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.127

Omyl, prave podle noveho Obcanskeho zakoniku zvire PRESTALO byt veci. A za ublizeni/zabiti i jen kohouta hrozi trestni stihani. Ja bych si to sakra rozmyslela :)

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37

smajlík smajlík Zamyslete se nad sebou co píšete, když říkáte, že jste starousedlíci, tak vám to nemůže přece vadit. To, když soused seká zahradu, tak mu jdete vytrhnout motor nebo podobné hovadiny ? Nebo jak vám slepice kdáká, že snese vejce to máte skoro to samé. A soused spíš ani nechce ušetřit, ale je spíš má radost z toho jak to celé probíhá než se kuře dostane na svět. A nejkrasnější je jak se pomalu dostává ven a pak vám pomalu roste před očima jak lítá za kvočnou apod. Ale to ty asi nikdy NEZAŽIJETE a ani NEPOCHOPITE. A už vidím jak se děcka probudí v 1 hodinu ráno na to, že zakokrhal kohout pěkná blbost. Já bych vám dal zabijet kohouty... Když jste tak razná tak napište, kde bydlíte a jak se jmenujete jenom půjdeme varovat souseda, že mu tam řadí VELKÁ ŠKODNÁ ať si dá bacha.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.160

smajlík smajlík Zamyslete se nad sebou co píšete, když říkáte, že jste starousedlíci, tak vám to nemůže přece vadit. To, když soused seká zahradu, tak mu jdete vytrhnout motor nebo podobné hovadiny ? Nebo jak vám slepice kdáká, že snese vejce to máte skoro to samé. A soused spíš ani nechce ušetřit, ale je spíš má radost z toho jak to celé probíhá než se kuře dostane na svět. A nejkrasnější je jak se pomalu dostává ven a pak vám pomalu roste před očima jak lítá za kvočnou apod. Ale to ty asi nikdy NEZAŽIJETE a ani NEPOCHOPITE. A už vidím jak se děcka probudí v 1 hodinu ráno na to, že zakokrhal kohout pěkná blbost. Já bych vám dal zabijet kohouty... Když jste tak razná tak napište, kde bydlíte a jak se jmenujete jenom půjdeme varovat souseda, že mu tam řadí VELKÁ ŠKODNÁ ať si dá bacha.

starousadlici, mne je z toho furt do smiechu smajlíksmajlíksmajlík je to ako by lastovickam vadil hmyz, alebo sliepkam zrno , neviem o co jej slo, ked si chce citat knizku, to moze aj dnu .. zaujimave ze ja si do zahrady aj sadnem, aj lahnem, aj v nej pracujem aj vsetko a povacsine ani neviem ze mam kohuta, okrem sliepok, tie hrabu so mnou smajlíksmajlíksmajlík
ale suhlasim s Vasim nazorom to urcite smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.130

Neplet bych sem spory se sousedem (stejně tak mohl mít 5 psů co by neustále štěkali). Pokud je soused vůl tak je jedno kvůli čemu se hádáte, pokaždý se něco najde. Když mám čistokrevná nebo dokonce výstavní zvířata (tím pádem i kohouty) uprostřed své ne příliš velké zahrady (nejbližší dům asi 30 metrů, další asi 80) musím je kvůli tomu, že si tam nějaká rodinka z města postavila rodinný domen se zahrádkou zabít? Postavili si ho šikovně blíže k mé zahradě, abych na tu jejich neviděl, je to jedině dobře, ale mají tím pádem moje zvířátka o dobrých pár metrů blíže. Kdyby tedy přišli a stěžovali si, co mám podle Vás udělat? Několikaletou práci se zvířaty zahodit a koupit si kanárka v kleci? V městě dělaj kravál auta, tramvaje, a ty jezdí taky celou noc, neříkejte že ne. A na vesnici kohout co kokrhá, pes co štěká, kráva co bučí... prostě je trochu divný, když je na vesnici nějakých 300 lidí, z toho nějakých 30% náplav (přistěhovaných) a dělají na úřadě povyk, že kohout kokrhá a pes štěká... zvířata tu chová spousta lidí, a kvůli pár náplavám se ne*******. Bohužel sousední vesničky jsou na tom podobně.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2014 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.18

co se těm lidem v hlavě neurodí...vy jste na léčbu,ale gumovou hadicí přes tlamusmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.2.2014 12:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.81

Tady se pořád řeší vesnice, starousedlíci apod. ale my řešíme že si kohouty pořídila přistěhovaná sousedka a kohouti v okolí nikdy nebyli. Ruší nás to, má 4 řvou od půl páté ráno po celý den, Pořád se překřikují. Jsme nevyspalí, otrávení, na zahradě se nedá být. Sousedka je sprostá jak dlaždič, nadává nám, když se snažíme v klidu s ní mluvit, že nám to vadí a 4 řvoucí kohout je vážně moc. Není se sousedkou žádná domluva a nedá se s ní klidně mluvit, navíc bydlí jinde a jezdí k drůbeži jen občas. Nikdo si nedovede představit co to dělá s psychikou člověka. Je v nás nahromaděný vztek, beznaděj, a už i agrese. Touha vlézt vedle a vymlátit to tam, aby bylo TICHO a konečně trochu KLIDU Nedivím se, že lidé kteří jsou vystaveni dlouhodobému psychickému tlaku jim prostě rupne, a někde někoho pozabíjí.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2014 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

Ono to často není ani tak o tom kokrhání, jako o těch vztazích. "Kdo chce psa být, vždy si hůl najde".
Mám také kohouty a naštěstí hodné sousedy. Sousedka co bydlí nejblíže, tak ta tvrdí, že kohoutí kokrhání vadí jen vystresovaným lidem. Ale pravda je, že nemáme kurník pod jejím oknem. My máme rádi jí a ona zase nás, tak jí ti kohouti nevadí.
Kdysi jsem zažila něco podobného se psem. Jako holka jsem bydlela s rodiči na vesnici, a každý tam měl psa. Psi štěkali ve dne v noci a nikomu to nevadilo.
Postupně starousedlíci vymírali smajlík a stěhovali se do jejich domů noví lidé - většinou z paneláků. Jedněm ten psí štěkot vadil. A protože jsem díky těmto sporům začala nad nočním štěkotem psů přemýšlet více, najednou jsem se v noci při psím štěkání budila. Do té doby mi to vůbec nevadilo, až když se z toho udělal problém.
Také jsme měli psa a obávala jsem se, že si někdo bude stěžovat i na našeho psa. Tak že je to problém v hlavně, když toho člověka nemáte rádi, nebo jste přesvědčeni, že je normální, aby v noci bylo ticho, tak vám to prostě bude vadit.
Pokud ale přijmete fakt, že ani v lese není v noci klid a lesní zvěř i v noci dělá hluk, tak to bude brát, jako že to tak má být. Tramvaje, vlaky a klaksony aut ve městě také nevypnete. Prostě se s tím musíte smířit, není jiná možnost. Leč sousedův kohout ...
Znala jsem paní co nadávala i na ranní švitoření ptáků z lesa a návštěvy, kterým vadilo zurčení potoka přímo pod našim oknem.

TATO DEBATA NENÍ O KOHOUTECH ALE O LIDECH. Dřív měl doma každý kohouty, husy někdo i kravku .... a lidi pracovali dost tvrdě celé dny a přesto v noci spali. smajlíksmajlík

Určitě se dá sousedům vyhovět a kohouta nějak izolovat, ale to je zase jen o lidech.......
Ale také se dají sousedovi za pomoci spousty kohoutů - a jiných prostředků - dělat naschvály....
Musí si to každý vyřešit se svým sousedem.......

Neregistrovaný uživatel

24.2.2014 16:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.213

ano diskuze začala tím, jak ztlumit kokrhání, aby tolik nerušilo.................ovšem byla jste to právě vy kdo cíleně zlikvidoval sousedovi zvíře, které je v tomto zcela nevinně. Co kdyby na Vás někdo poštval služebního psa, třeba proto že sečete trávník, to je stejně přirozené jako kohoutovo kokrhání, bylo by to v podstatě stejné.
Ikdyž podle Vašich názorů soudím, že jste solidní slepice a tak vám asi kokrhání chybí doma. Pořiďte si pořádného kohouta do ložnice a korhání u souseda nebude vůbec vnímat...............smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2014 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.121

Ono to často není ani tak o tom kokrhání, jako o těch vztazích. "Kdo chce psa být, vždy si hůl najde".
Mám také kohouty a naštěstí hodné sousedy. Sousedka co bydlí nejblíže, tak ta tvrdí, že kohoutí kokrhání vadí jen vystresovaným lidem. Ale pravda je, že nemáme kurník pod jejím oknem. My máme rádi jí a ona zase nás, tak jí ti kohouti nevadí.
Kdysi jsem zažila něco podobného se psem. Jako holka jsem bydlela s rodiči na vesnici, a každý tam měl psa. Psi štěkali ve dne v noci a nikomu to nevadilo.
Postupně starousedlíci vymírali smajlík a stěhovali se do jejich domů noví lidé - většinou z paneláků. Jedněm ten psí štěkot vadil. A protože jsem díky těmto sporům začala nad nočním štěkotem psů přemýšlet více, najednou jsem se v noci při psím štěkání budila. Do té doby mi to vůbec nevadilo, až když se z toho udělal problém.
Také jsme měli psa a obávala jsem se, že si někdo bude stěžovat i na našeho psa. Tak že je to problém v hlavně, když toho člověka nemáte rádi, nebo jste přesvědčeni, že je normální, aby v noci bylo ticho, tak vám to prostě bude vadit.
Pokud ale přijmete fakt, že ani v lese není v noci klid a lesní zvěř i v noci dělá hluk, tak to bude brát, jako že to tak má být. Tramvaje, vlaky a klaksony aut ve městě také nevypnete. Prostě se s tím musíte smířit, není jiná možnost. Leč sousedův kohout ...
Znala jsem paní co nadávala i na ranní švitoření ptáků z lesa a návštěvy, kterým vadilo zurčení potoka přímo pod našim oknem.

TATO DEBATA NENÍ O KOHOUTECH ALE O LIDECH. Dřív měl doma každý kohouty, husy někdo i kravku .... a lidi pracovali dost tvrdě celé dny a přesto v noci spali. smajlíksmajlík

Určitě se dá sousedům vyhovět a kohouta nějak izolovat, ale to je zase jen o lidech.......
Ale také se dají sousedovi za pomoci spousty kohoutů - a jiných prostředků - dělat naschvály....
Musí si to každý vyřešit se svým sousedem.......

souhlas..............je to o lidech. žiju ve městě a venkov navštěvuji několikrát do roka. Kohouta tam má snad každý druhý, vždycky se mi líbí jak se ráno zdraví, rozhodně mě to nikdy nevadilo a spím vždy jak mimino. Na vesnici to prostě patří. Všechny tyhle spory co se tu vedou mi připadají úplně zbytečný....................

Neregistrovaný uživatel

25.2.2014 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.34

ano diskuze začala tím, jak ztlumit kokrhání, aby tolik nerušilo.................ovšem byla jste to právě vy kdo cíleně zlikvidoval sousedovi zvíře, které je v tomto zcela nevinně. Co kdyby na Vás někdo poštval služebního psa, třeba proto že sečete trávník, to je stejně přirozené jako kohoutovo kokrhání, bylo by to v podstatě stejné.
Ikdyž podle Vašich názorů soudím, že jste solidní slepice a tak vám asi kokrhání chybí doma. Pořiďte si pořádného kohouta do ložnice a korhání u souseda nebude vůbec vnímat...............smajlík

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

každé ráno o 4 vstávam a počujem, ako sa jeden kohut rozkikiríka, ozve sa druhý, tretí a dedina ožíva, netreba doma sedieť treba isť do roboty a nikomu kohút vadiť nebude ... stále sa smejem z Vašeho príspevku :D :D :D je na smrť dobrý

Neregistrovaný uživatel

27.6.2014 12:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.17

Kdyby ses pár dní po sobě nevyspal,taky by ti to vadilo.Vlastní zvíře nevadí,cizí vzbudí stoprocentně.Ne bezdůvodně zakazoval T.Baťa ve svých domcích pěstovat u svých domků zvířata.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2014 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.120

Kdyby ses pár dní po sobě nevyspal,taky by ti to vadilo.Vlastní zvíře nevadí,cizí vzbudí stoprocentně.Ne bezdůvodně zakazoval T.Baťa ve svých domcích pěstovat u svých domků zvířata.

Na dvorek těchto domků by se ani ta slepice s kohoutem totiž nevešla a natož ,aby se pěstovala.pěstuje se zelenina,ale zvířata se CHOVAJÍ.smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.6.2014 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.253

Plemeno Kosovského kokrháče má zcela odlišné kokrhání,oproti klasickým plemenům.Připomíná zvuk šrotáku,nejedná se o pronikavý zvuk,snáška docela ujde ,vajíčka mají čistě bílou skořápku.
Pokud má někdo problém se sousedem ohledně kokrhání,tak mohu doporučit právě toto plemeno,nebo pouze kohouta,pokud se jedná o hobby chov M.H

Neregistrovaný uživatel

28.6.2014 09:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.4

Právě jsem dal nekřesťanské peníze za plexisklo na pidi "mizerné dvojité" okénko (nikdo mi nebyl schopen prodat kus nějaké dutinky kterou v bauxxx stejně rozflákali).

Všechny návody na kurníky zmiňují, že se má udělat na jih nebo jihovýchod okénko aby měli slepice přehled a mohli zavčas vylézt z kurníku.

Já standardní a plnohodnotný kurník zatím nemám a například kuřata a housata mám na noc v celkem dost zatemněné bedně. Vidím že žaludek jim prostě řekne kolik je hodin i bez okénka.

Přesto by mne zajímalo jak se chovají, jak se daří, slepicím v kurníku bez okénka. Okénko je totiž zdroj případného chladu v zimě (nižší tepelná izolace) a i konstrukčně mi dělá trochu problémy.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2014 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

Právě jsem dal nekřesťanské peníze za plexisklo na pidi "mizerné dvojité" okénko (nikdo mi nebyl schopen prodat kus nějaké dutinky kterou v bauxxx stejně rozflákali).

Všechny návody na kurníky zmiňují, že se má udělat na jih nebo jihovýchod okénko aby měli slepice přehled a mohli zavčas vylézt z kurníku.

Já standardní a plnohodnotný kurník zatím nemám a například kuřata a housata mám na noc v celkem dost zatemněné bedně. Vidím že žaludek jim prostě řekne kolik je hodin i bez okénka.

Přesto by mne zajímalo jak se chovají, jak se daří, slepicím v kurníku bez okénka. Okénko je totiž zdroj případného chladu v zimě (nižší tepelná izolace) a i konstrukčně mi dělá trochu problémy.

Okno je důležité, pokud mají být v kurníku i delší dobu, třeba v zimě, když mrzne.
Pokud máte kurník, jen jako na nocleh a na snášení, musí tam být větrání, to je mnohem důležitější. Pro drůběž je nevhodné vlhké teplo, vnitřek kurníku se nesmí orosit! Lepší je zima, ale sucho. Nesmí být průvan. Já mám místo "okna" otvor a na něm svařované pletivo. Dvě vrstvy, to proti škodné. Letošní mírnou zimu jsem otvor ani nemusela zadělávat.
Pokud je v kurníku více místa a slepice můžou hrabat i na podlaze kurníku, je dobré umístit okno spíše v dolní části, aby bylo dost světla právě na podlaze. Pokud dáte na podlahu seno nebo hobliny a do toho zrní, tak se slepice hned poránu zabaví hrabáním a nemusíte brzy vstávat a drůběž vypouštět do výběhu.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2014 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.133

Okno je důležité, pokud mají být v kurníku i delší dobu, třeba v zimě, když mrzne.
Pokud máte kurník, jen jako na nocleh a na snášení, musí tam být větrání, to je mnohem důležitější. Pro drůběž je nevhodné vlhké teplo, vnitřek kurníku se nesmí orosit! Lepší je zima, ale sucho. Nesmí být průvan. Já mám místo "okna" otvor a na něm svařované pletivo. Dvě vrstvy, to proti škodné. Letošní mírnou zimu jsem otvor ani nemusela zadělávat.
Pokud je v kurníku více místa a slepice můžou hrabat i na podlaze kurníku, je dobré umístit okno spíše v dolní části, aby bylo dost světla právě na podlaze. Pokud dáte na podlahu seno nebo hobliny a do toho zrní, tak se slepice hned poránu zabaví hrabáním a nemusíte brzy vstávat a drůběž vypouštět do výběhu.

Já jim právě nechtěl dávat seno aby nežraly to co si potřísní výkaly (i když jim teď i v budoucnu celkem časo vybírám). Ještě to ale mohu změnit a nasušit sena více. Je tedy seno vhodné jako podestýlka nebo ne. Kolik dáváte sušeného zeleného na zimu, já dnes počítám asi s 20g na slepici. Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2014 11:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

Já jim právě nechtěl dávat seno aby nežraly to co si potřísní výkaly (i když jim teď i v budoucnu celkem časo vybírám). Ještě to ale mohu změnit a nasušit sena více. Je tedy seno vhodné jako podestýlka nebo ne. Kolik dáváte sušeného zeleného na zimu, já dnes počítám asi s 20g na slepici. Děkuji.

Úplně nejlepší na zimu je nasušená tráva ze sekačky. Je krátká a jemná. Na dlouhé seno pozor, aby si s ním neuclapy střeva či vole. Seno by se mělo nařezat na menší kousky. Také sušené kopřivy, buď celé mlaďounké nebo listy ze vzrostlých kopřiv. Kolik na slepici nevím.
Jinak jako posestýlka jsou dobré hobliny, dobře sajou. Či sušené listí no a sláma, tedy pokud máte možnost ji sehnat. Malé balíky se už moc neseženou a velké jsou pro malochovatele nic moc. V zimě měním podestýlku každý den, pokud je ošklivo a zdržují se v kurníku většinu dne.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2014 23:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.181

Mám kohouty 3 každýmu je ho**o po tom co mám doma.. Sama sousedka mi minulý týden sehnala a přivezla čtvrtého.. Abych měl prý na co koukat.. Ona slepice nechovají přistěhovali se z bytu.. Z druhé strany soused mi dřív po slepicích střílel..(sám jich má doma požehnaně důvod byla jeho matka ) na truc jsem si pořídil perličky.. Krůty a vietnamce prasata měli wel fer na zahradě.. Zjistil že nevyhraje a je klid.. Ani nezdraví... :Dsmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.6.2014 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.20

Souhlasím s pisatelkou a děkuji za výborný nápad s kunou. smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.6.2014 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.20

Klidně vešla, do prostoru 20x20m,ale šlo o to ,aby se pracující lidé mohli v klidu vyspat.Nejde o kohouta a že kokrhá.Přes den,tj.od 6.00 do 22.00 ať si dělá co chce,když už je teda pro Chov tak nezbytný,ale v době nočního klidu by se měl omezit jakýkoliv zbytečný hluk, za který kokhání kohouta např. o půl čtvrté ráno považuju. Argumenty typu ,kohout kokrhá,pes stěká,mohu klidně doplnit :kuna skalpuje,vzduchovka střílí a ruka dává po hubě. A řeči o starousedlících a zvycích na vesnici jsou směšné.Taky se chodilo naboso a pěšky.A maso bylo jednou týdně.Ale to nikdo nevzpomíná.
Na svém pozemku ať si každý dělá co chce,ale ať to nesmrdí nebo neřve těm druhým.Když tady pisatelé tak milují např.kohouty,ať si je dají do ložnice a tam si jejich kokrhání užijí dosyta.
O lásce ke zvířatům bych taky moc nemluvil,většina chovatelů stejně ty svoje "miláčky" ,až jsou staří , bez milosti zabije.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.240

doporučuji si přečíst
http://steinbauer.blog.idnes.cz/c/204083/Kokrhani-kohouta.html

A mimochodem, v USA jsou oblasti,kde je přímo zákonem povoleno chování kohoutů pouze v určitou krátkou dobu v roce za účelem získání oplodněných vajec a pak šlus.A je klid.Mám od domorodce.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.240

Kohout od nemaměti na vesnici patří. Začátkem 90 let,když začali restituce, tak se do různých zemědělský usedlostí vracel dobytek a další zvířata,která dřív na vesnici žila v pospolitosti člověka a nikomu nevadila. Různí přistěhovalci si stěžovali na obci.Odpověď byla, jste na vesnici a k ní to chování zvířat patří.Za soudruha si nikdo na kokrhání nestěžoval. Když jsem choval drůbež ve velkém, měl jsem i 50 kohoutů a ti když spustili koncert,tak se nikdo nevyspal. Soudruh to však nezakázal,podporoval chovatelství a potřeboval vejce,králíky. Nyní nám vadí jeden kohout široko daleko. Horší je však smečka psů,která vám řádí pod okny, štěká a štěká a nedá pokoj, v neděli soused seká a seká, v pátek a v sobotu zase pálí maso. Nyní si vyberte co je horší. Já mám jednoho pořádného kokrháče a nechám ho, ať řádí. Patří to na vesnici a když se to někomu nelíbí, tak ať se odstěhuje do města a čuchá smrad a poslouchá hukot dopravy.

Bylo by zajímavé slyšet váš názor,kdyby vás cokoli budilo každý den o dvě nebo tři hodiny dřív než musíte vstávat.A už jste neusnul(a).To by bylo řevu.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.240

Naprostý souhlas,jeden z mála věcných příspěvků a na podporu : http://steinbauer.blog.idnes.cz/c/204083/Kokrhani-kohouta.html

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.240

Souhlas smajlík A když někomu vadí kokrhaní ať jde zpět do města. Vesnice vždycky byla, je a bude místo, kde lidé rádi chovají drůbež apod. A k tomu patří i kokrhaní, traktory, pily atd. Kohout je od toho, aby kokrhal ne, aby byl z ticha.

Jasně,a že tím otráví hromadu lidí,to vám nevadí,že.Na vesnici byli taky ponocní,ti vám nechybí?Dnes i lidé na vesnici pracují na 3 směny a potřebují se vyspat,nebo se kvůli vašemu kohoutovi mají přestěhovat?
Jste křupanský půlmozek. Takže kohout kokrhá,vzduchovka střílí,kuna skalpuje a ruka dává po hubě. Už aby to bylo.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.234

Jasně,a že tím otráví hromadu lidí,to vám nevadí,že.Na vesnici byli taky ponocní,ti vám nechybí?Dnes i lidé na vesnici pracují na 3 směny a potřebují se vyspat,nebo se kvůli vašemu kohoutovi mají přestěhovat?
Jste křupanský půlmozek. Takže kohout kokrhá,vzduchovka střílí,kuna skalpuje a ruka dává po hubě. Už aby to bylo.

Měl(a) by ses mírnit. Myslím že to budeš mít z té průmyslové stravy. Jdi zkusit ukecat někoho kdo si chová vlastní drůbež, králiky,... a dobře je krmí, aby ti prodal za celo výplatu jedno zvíře a to co by sežralo asi tak za týden. Když to uděláš tak 30x do měsíce a vydržíš po dobu tří měsíců tak se z velké části uzdravíš. Pak ale zjistíš že abys v tomhle světě mohl normálně fungovat budeš si muset pěstovat a chovat vlastní jídlo a nezabývat se každým splašeným magorem kterej se upsal ďáblu na tři směny a pak tě chce omezovat a dirigovat proti přirozenosti.

Vy ostatní nebojte, oni jsou tito jedinci značně oslabení již z principu jejich přežívání na tomto světě. Klasický buchec vyřeší ledasco.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2014 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.38

Tak to by bylo bezva,kdyby tak fungovala i nase legislativa.Soused dal slepice s kohoutem
pul metru od nasich oken a venkovniho posezeni a rok a pul slibuje,ze je premistni,jen co udela kurnik,ale vsechno stavi nejmin 10let a tak jeho fauna zatim trpi v rozbitem mrazaku a tak trpime jeho bezohlednosti hlukem,smradem a mouchami.Nejsem proti jakemukoli chovu drobnych hospodarskych zvirat,ale at me neobtezuji. Sam si tuto havet pod okna neda,jen nesnasi,kdyz se proti jemu nekdo postavi.Pritom je zamestnance stavebniho uradu a na nej nikdo nema.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2014 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.18

Měl(a) by ses mírnit. Myslím že to budeš mít z té průmyslové stravy. Jdi zkusit ukecat někoho kdo si chová vlastní drůbež, králiky,... a dobře je krmí, aby ti prodal za celo výplatu jedno zvíře a to co by sežralo asi tak za týden. Když to uděláš tak 30x do měsíce a vydržíš po dobu tří měsíců tak se z velké části uzdravíš. Pak ale zjistíš že abys v tomhle světě mohl normálně fungovat budeš si muset pěstovat a chovat vlastní jídlo a nezabývat se každým splašeným magorem kterej se upsal ďáblu na tři směny a pak tě chce omezovat a dirigovat proti přirozenosti.

Vy ostatní nebojte, oni jsou tito jedinci značně oslabení již z principu jejich přežívání na tomto světě. Klasický buchec vyřeší ledasco.

Bydlím na vesnici a maso nejím.
Soused pracuje ve fabrice na tři směny ,aby uživil rodinu.Jiná práce není.Sousedka přes jeden barák pracuje v Kauflandu a přijíždí domů o půl jedenácté v noci.Je samoživitelka se dvěma dětma a bydlí s rodiči v důchodu.Když tyto lidi vzbudí jiná bezohledná důchodkyně o půl čtvrté ráno svým kohoutem,je mi jich opravdu líto.Nic nenadělají a nikdo z OÚ nechce nic řešit.A to jsem vybral jen dva případy za všechny.
Je mi 55 a jsem zdravý ,možná víc,než vy s tím domácím masem .
Když chce někdo chovat drůbež,nebo králíky pro vlastní potřebu,proč ne? Ale řev kohouta přesahuje jeho pozemek a to už v pořádku není.Pokud nemáte možnost si po obědě zdřímnout (jako ta majitelka kohouta) a někdo by vás pravidelně budil o dvě tři hodiny dřív ,než vstáváte, jakýmkoliv opakovaným zvukem, stal by se splašený magor asi z vás. Zřejmě budete na pracáku,nebo v invalidním důchodu,případně se necháváte někým živit ...to bych se pak vašim názorům ani nedivil.
A klasickým buchcem tu zpravidla vyhrožují hlavně posránci,jejichž fyzické možnosti odvety jsou prakticky nulové.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2014 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.18

Na dvorek těchto domků by se ani ta slepice s kohoutem totiž nevešla a natož ,aby se pěstovala.pěstuje se zelenina,ale zvířata se CHOVAJÍ.smajlík

Bydlel jsem 30 let ve Zlíně,to byste nevěřil,co dnes na ten malý kousek dvorku u půldomku lidi všechno nacpou.Zkoušeli i kohouty,ale byli dost brzo umravněni,takže sem tam nějaká slepice,králík. T. Baťa byl bezesporu vynikající podnikatel ,do jeho domků se nastěhovali pasekáři s právě těmito CHOVatelskými sklony. A tak musela nastoupit pravidla. Žádná domácí drůbež,králíci, psy a kočky.Bezdůvodný hluk po 22.hodině a pozor i přes den! Ani se nedivím ,že se do takového bydlení lidé hrnuli.Jen těm křupanům z pasek se to muselo vysvětlit.Pár (šak co bych nemohl mět pár slépek a kohůta?) jich nakonec vystěhovali a byl klid. Dodnes na to pamětníci vzpomínají.

A k chovatelům drůbeže dnes. Už zvíře podle nového OZ není věc.Co teda je? Jak moc velký je rozdíl mezi smrtí způsobenou cizí osobou např. zastřelením vzduchovkou,nebo když ho CHOVATEL zabije podříznutím o den později? A co zabíjačka prasete ?

Neregistrovaný uživatel

14.7.2014 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.82

Kurník mám pouze pro potřebu nocování, kolem 6 je pouštím do zaskleného výběhu, kde v zimě panují lepší podmínky - jako skleník. V létě vyndám jednu tabuli skla. Volil jsem sklo, uříznou vám cokoli. V případě zateplené stěny bych volil rámeček do stěny a na silikon přilepit sklo z obou stran, olištovat. Větrání bych řešil zvlášť. Takže v noci slyšet nejsou a v 6 holt začnou, což asi není nic proti ničemu. Kdybych je nechal do 7, tak pujdou až v 7, ale to už nejsem doma. Jinak mám teď 2 kohouty za garáží v kleci a ani s otevřeným oknem je neslyším, vlaky jsou horší......Je to o nastavení v mozku a je to i psychosomatická záležitost.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2014 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.18

No tak to asi bydlím na zvláštní vesnici ale u nás je asi padesát chalup a skoro v každý kohout. Taky tady pořád někde štěkají psi, řvou sekačky, pily, jezdí traktory. Ale nevím že by to někomu vadilo. Taky se u nás moc neposedává. Pořád tu nekdo něco dělá. A to spousta z nás dělá na směny, někteří i dvanáctky. Chlapi co dělají v zemědělství se od jara do podzima skoro nezastaví a to ještě dělají doma. Skoro každý tu něco chová a skoro každý má alespoň zeleninový záhon. Jen tu není moc pergol a lidí co spí do oběda. Ale asi bydlím na zvláštním místě. U nás se lidi tolerují.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2014 00:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.99

Kohout je ozdobou dvora a ten náš puberťák před pár dny padl za vlast. Jak on se vzorně staral o slepičky, jak on hlídal, hmm... ráno seděl v kurníku hlavou, dolů, že by otrava? Jinak je bez něj skutečně smutno... to ticho...

Neregistrovaný uživatel

16.7.2014 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.17

Můžu něco udělat, zažalovat někde souseda, kdyby mi zastřelil kohouta? Kdyby si šel ztěžovat, tak podle mě ztížnost nemohou uznat, protože jsme na vesnici.

Kdyby vám soused zastřelil kohouta,asi všechny rozumné možnosti domluvit se vámi selhaly. V tom případě bude nutno prokázat,že kohouta zastřelil právě on. Abych se přiznal,držím palce radši mu než vám. Asi nikdy nepochopíte,že to ,co nebudí vás,může dlouhodobě psychicky likvidovat druhé. Měl by vám ty kohouty střílet do té doby,než vás to sobectví a bezohlednost přejde.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2014 16:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.17

Kdysi jsem měl také tento problém a tak jsem milého kohouta každý večer dával pod velký 50 litrový hrnec a byl klid.

Jste osvícený člověk.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2014 16:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.17

si magor alebo hlupana? tak by si ten tvoj sused mohol zaobstarat jed na blbcov a dat ti ho rano do caju alebo napoja pre blbcov ze ano!! Ak by toto urobil mne sused a najal si kunu, kuna by do dna bola tvrda a sused by nabuduce nemal kunu ako doniest domov, pretoze by prisiel o obe ruky i nohy Vole niektori ste fakt bez mozgu ...
A k tej veci ze kohut ne nepotrebne zvire, vy ste absolutne nepotrebni tak sa nevytahujte ano? pre cloveka co to chova i tak nebo onak, zisk, hobby, je kohut niekedy potrebny, liahnutie a podobne pridete mi ako mestska panicka, co nema ani tusenia ze kohut moze byt aj cierny nie len hnedy!! Moj kohut zahna i dravca, nema problem s kunou ci mackou, ale ono, vies, to je to, keby tu niekoho neiritoval kohut, tak by sa stacilo pozriet do tje zahrady, nahladiet sa ako to sliepkam s kohutom ide a potom nieco vraviet .. ved nemate ziane znalosti o hydine a robite, ako by ste vedeli vsetko a napriek tomu vam vadi len to, ze kohut kokrha od 2 rano. Tiezi si o pol noci prdnete a Boh vam neda facku ...

Další "Zajíček hrdina".Co to tady meleš,jde jen o to, aby ten tvůj debilní kohout nebudil lidi ve 3 ráno.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2014 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37

No ty kráso tu se setkalo houf blbých lidí, kteří nadávají na kohouty, tak ať kokrhají je to jenom ZVÍŘE, které neumí poslechnout na co je ten kohout od toho, aby kokrhal ne, aby držel zobák ! Pes štěká, kráva bučí, ovce bečí vždycky to tak bylo je a bude ! Ať žije veškerá drůbež !!!! smajlík A nenechte se odradit sousedama a takovýma podobnýma kecama, které tady melou ti podivíni. AŤ SE TO CHOVE smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.7.2014 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.15

No ty kráso tu se setkalo houf blbých lidí, kteří nadávají na kohouty, tak ať kokrhají je to jenom ZVÍŘE, které neumí poslechnout na co je ten kohout od toho, aby kokrhal ne, aby držel zobák ! Pes štěká, kráva bučí, ovce bečí vždycky to tak bylo je a bude ! Ať žije veškerá drůbež !!!! smajlík A nenechte se odradit sousedama a takovýma podobnýma kecama, které tady melou ti podivíni. AŤ SE TO CHOVE smajlík

Děkuji všem ,kteří chtějí kvůli sousedům přes noc odhlučnit kohouta,nebo jiné zvíře.Děkuji těm ,kteří jim v tom radí a pomáhají.
Těm ostatním se sníženou inteligencí (kohout kokrhá,pes štěká apod. perly) srdečně přeju ,aby je každý den ve tři ráno něco (cokoliv protivného, co je vzbudí) budilo a už nemohli usnout. Jinak se opravdu neproberou.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2014 18:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37

Děkuji všem ,kteří chtějí kvůli sousedům přes noc odhlučnit kohouta,nebo jiné zvíře.Děkuji těm ,kteří jim v tom radí a pomáhají.
Těm ostatním se sníženou inteligencí (kohout kokrhá,pes štěká apod. perly) srdečně přeju ,aby je každý den ve tři ráno něco (cokoliv protivného, co je vzbudí) budilo a už nemohli usnout. Jinak se opravdu neproberou.

I kdyby mě to vzbudilo, tak se otočím a spím dál smajlík ty inteligente smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.7.2014 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.10

Dej si panáka a zkus se pro jednou zamyslet.Jsou lidé,které vzbudíš a už neusnou ať dělají ,co dělají.Většinou tak po 40 tce.A nedá se s tím nic dělat. Jo dá,nadopovat se práškama.Kvůli cizímu kohoutovi....O tom je řeč.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2014 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.10

Tak to by ses musel otáčet znovu usnout asi 3x za minutu.Po 130té už by tě to možná přestalo bavit.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2014 07:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.152

vím od babiičky jak před 80sáti lety když soused ráno nastaroval auto polovina sousedů nadávala. kohouty nikdo nevnimal.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2014 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.5

vím od babiičky jak před 80sáti lety když soused ráno nastaroval auto polovina sousedů nadávala. kohouty nikdo nevnimal.

Tady je jasně vidět ,jak se mění doba a vnímání rušivých zvuků.Rozdíl je v tom ,že pokud musíte ráno jednorázově nastartovat auto a jet do práce ,je to věc určitým způsobem nezbytná (určitě mi tu zase někdo napíše ,že měl jet autobusem nebo na kole),ale nastartuje a jede,nedělá to schválně a dvě hodiny.Kohoutí kokrhání je věc zbytná,neužitečná a opakovaně rušivá.
Dříve také lidé na statcích chodili spát se slepicema,spávalo se po obědě a vstávalo opravdu s tím kohoutem.Pak kokrhání nikomu nevadilo.
Ty doby jsou pryč a většina lidí už má jiný denní režim,vnucený novým stylem života.Bohužel nebo bohudík ,to už je jedno.Nezměněné pro všechny časy zůstává potřeba spánku.A to dá se majitelům ve 3 ráno kokrhajících kohoutů,celonočně štěkajících psů apod. vysvětlit jedině tak,že je nenecháte také vyspat .Jinak problém nepochopí a nebudou vám rozumět ,oni prostě neví o čem mluvíte,to je z některých výše uvedených diskusních příspěvků patrné.
Na internetu je ke stažení spousta různých zvuků,jak přírodních,tak průmyslových.Od zvuků policejních sirén v New Yorku,startování motorky,tak přírodních jako křik páva,houkání sýčka,štěkot dvou znepřátelených psů a mnoho dalších. Patřičně zesíleno,na pár vteřin puštěno a je vymalováno.U sousedů nakonec koupí ten 50 l hrnec,nebo budou mít v neděli polívku z kohouta.Jen se nedat. Křupan musí mít vítr z vás,ne vy z něho.
Všem,kteří jsou obětmi blbců držím palce a nedejte se.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2014 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.18

Tady je jasně vidět ,jak se mění doba a vnímání rušivých zvuků.Rozdíl je v tom ,že pokud musíte ráno jednorázově nastartovat auto a jet do práce ,je to věc určitým způsobem nezbytná (určitě mi tu zase někdo napíše ,že měl jet autobusem nebo na kole),ale nastartuje a jede,nedělá to schválně a dvě hodiny.Kohoutí kokrhání je věc zbytná,neužitečná a opakovaně rušivá.
Dříve také lidé na statcích chodili spát se slepicema,spávalo se po obědě a vstávalo opravdu s tím kohoutem.Pak kokrhání nikomu nevadilo.
Ty doby jsou pryč a většina lidí už má jiný denní režim,vnucený novým stylem života.Bohužel nebo bohudík ,to už je jedno.Nezměněné pro všechny časy zůstává potřeba spánku.A to dá se majitelům ve 3 ráno kokrhajících kohoutů,celonočně štěkajících psů apod. vysvětlit jedině tak,že je nenecháte také vyspat .Jinak problém nepochopí a nebudou vám rozumět ,oni prostě neví o čem mluvíte,to je z některých výše uvedených diskusních příspěvků patrné.
Na internetu je ke stažení spousta různých zvuků,jak přírodních,tak průmyslových.Od zvuků policejních sirén v New Yorku,startování motorky,tak přírodních jako křik páva,houkání sýčka,štěkot dvou znepřátelených psů a mnoho dalších. Patřičně zesíleno,na pár vteřin puštěno a je vymalováno.U sousedů nakonec koupí ten 50 l hrnec,nebo budou mít v neděli polívku z kohouta.Jen se nedat. Křupan musí mít vítr z vás,ne vy z něho.
Všem,kteří jsou obětmi blbců držím palce a nedejte se.

Tak jsem si na tenhle příspěvek vzpomněl dneska v 5 ráno. Vzbudil jsem se a slyšel sousedova kohouta jak nám řve pod oknem ložnice. Tak jsem koukl na manželku se kterou to ani nehlo. Vstal jsem a šel zkontrolovat do pokoje děti, okno na stejnou stranu a... taky nic všichni tři klidně spali. Když jsem si šel udělat kávu tak z kuchyně jsem slyšel jak pes souseda z druhé strany štěká jak blázen a asi jsem divný ale ani to mě nějak nevzrušuje. Vyšel jsem s kávou na dvůr a včetně mého jsem napočítal jen v doslechu řvát asi 7 kohoutů. Zpíval kos a okolo jezdily náklaďáky na nedalekou stavbu. Asi jsem divnej a všichni okolo taky a nebo jsme tu všichni křupani protože nevím že by tu u nás kdokoliv cokoliv takového řešil. Ale víte co lepší být tolerantní křupan než netolerantní vůl. Snad je ještě jeden kamarád má křehké spaní pracuje na tři směny jako mnoho z nás. Aby se vyspal zabedňuje si okno a vždycky říká "Přece kvůli tomu že já blbě spím tak celá ves nedá pryč kohouty, psi a traktory." a já Vám za sebe řeknu že když se jde na kopci v kravíně ve 2ráno krmit tak to je takový hodinový koncert že byste se asi odstěhoval. a nebo že by křupani měli zrušit nebo přestěhovat kravín když jste unavený z práce a špatně spíte? A.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2014 10:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37

Tak jsem si na tenhle příspěvek vzpomněl dneska v 5 ráno. Vzbudil jsem se a slyšel sousedova kohouta jak nám řve pod oknem ložnice. Tak jsem koukl na manželku se kterou to ani nehlo. Vstal jsem a šel zkontrolovat do pokoje děti, okno na stejnou stranu a... taky nic všichni tři klidně spali. Když jsem si šel udělat kávu tak z kuchyně jsem slyšel jak pes souseda z druhé strany štěká jak blázen a asi jsem divný ale ani to mě nějak nevzrušuje. Vyšel jsem s kávou na dvůr a včetně mého jsem napočítal jen v doslechu řvát asi 7 kohoutů. Zpíval kos a okolo jezdily náklaďáky na nedalekou stavbu. Asi jsem divnej a všichni okolo taky a nebo jsme tu všichni křupani protože nevím že by tu u nás kdokoliv cokoliv takového řešil. Ale víte co lepší být tolerantní křupan než netolerantní vůl. Snad je ještě jeden kamarád má křehké spaní pracuje na tři směny jako mnoho z nás. Aby se vyspal zabedňuje si okno a vždycky říká "Přece kvůli tomu že já blbě spím tak celá ves nedá pryč kohouty, psi a traktory." a já Vám za sebe řeknu že když se jde na kopci v kravíně ve 2ráno krmit tak to je takový hodinový koncert že byste se asi odstěhoval. a nebo že by křupani měli zrušit nebo přestěhovat kravín když jste unavený z práce a špatně spíte? A.

smajlíksmajlíksmajlík Pěkně hlavně pravdivě napsáno smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.7.2014 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.253

Bydlím na vesnici celý svůj život,dvě období jsem byl v zastupitelstvu a čas od času se nám objevila stížnost většinou na nadměrně štěkající psy(hluchá majitelka a pes štěkal celou noc z nudy) a kohouty ve 4 ráno.Jen jsme to zaevidovali,ale nikdy moc neřešili.
Ale zrovna tak jsme neřešili otravy drůbeže,většinou zrním na krysy,nebo otravy psů.To zase roztopili hořkou čokoládu a přidali rozinky a hodili přes plot.Obojí poměrně těžko dokazatelné.A tak si to občané mírumilovně řešili sami mezi sebou.Sem tam si v hospodě nebo na zábavě dali po hubách,no a to bylo asi všechno.
Zákon sice upravuje dobu nočního klidu od 22-6 ,ale s kohoutem ,nebo psem byste u soudu neuspěli,tzn.nemáte oporu v zákoně. Přistěhovaní měšťáci jsou celkem v klidu,max.tak sekají trávu,ale to tu nikomu nevadí,stejně jako cirkula a jiné hlučnější nástroje.Jim zatím taky nic nevadí.S tím hlukem se tu musí počítat,stejně jako ve městě s autama a motorkama.
V zahraničí si obce a města upravují podobné věci vyhláškou a pokutama,známé je tím Švýcarsko i Němci.V USA spíš řeší ty psy, ale to už je celkově zákonově jiný svět.

Neregistrovaný uživatel

23.9.2014 12:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.2

Tak vás tu všechny zdravím.
Jsem z města, ale vyučen v zemědělství a už jsem zase skoro 30 let na vesnici. Tuhle diskusi jsem jenom prolít, je dlouhá. Ale co já na to? Jistě, obě strany z dnešního pohledu mají pravdu.
Ale??
Žijeme ve zvláštní době, vše je řízeno shora a zemědělská výroba ať Žv nebo Rv jsou po dvě generace dnešním lidem žijícím městským způsobem života neznámé. Nebude trvat dlouho a ať v důsledku oteplování??? ropného zlomu, bankéřům z WalStreet nebo války studené nebo teplé začne docházet i na krize zasahující i do našeho života. Základní lidské potřeby, to je jídlo teplo a voda se budou obtížněji zajišťovat až vůbec nebudou. Každý si bude muset svépomocí sehnat to svoje, ale věřte, penězi to už nezaplatí. Zkuste si najít heslo "keťasové" to je z 2vvv. Byl to v té době boj o přežití.
Ano, straším, ale ta doba jednou přijde, za dvacet, padesát nebo dvěstě let. Všichni na této diskusi mají šanci na přežití, ale netěšte se, ne konečné ale jenom delší než ostatní. Z tohoto pohledu mi stížnosti sousedů připadají jako malicherné.
Mohu ale poradit jeden příběh ze života:
Motorkáři dělali každý rok sraz, ožíračka a kravál až do rána. Když zjistili že jim kemp umístěný v lesích je malý, našli si větší, na kraji chatařské osady, a tam udělali následující tah. Vzali pár hezkých holek, natiskli pozvánky a obešli všechny chalupáře. Každý dostal pro sebe i rodinu pozvánku na akci a to "GRATIS".
Ti co přišli zjistili že motorkáři jsou taky lidi a spor se přenesl mezi chalupáře a to ty co přišli a ty co tiše záviděli. A výsledek? Mají tyto akce zamluveny na doživotí.
A poučení? Taky chovám drůbež, zítra si jedu pro husy a řeším to tak že sousedi hází přes plot zbytky pro slepice a já jim občas hodím přes plot pár „domácích“ vajec. Za tu cenu to stojí ne???
Dalibor Kostelec.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2014 11:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.17

Ano jak zde píše pán nedejte si vzít svůj když soused nechce pochopit že otravuje svoje okolí každodením hlukem a vy si to máte nechat líbit jenom proto že soused má v ničom zálibu a chce se stím rozdělit s okolím. Jednoduchý recept hlavně ve městě. Jsou zoni která dle územního plánu jsou podle zákona určeni co zde muže stát. Bydlení čistí. Bydlení v zahradní tak zde nesní stát sni nic je garáž a malí skleník. Takže jednoduchá rada souseda požádáte jestli stim něco udělá a pokut vás pošle někam tak stavební úřad zakročí a nařídí odstrnění protože zde nesmí stát kurníky ani voliéry pro psi ani do 16m2.Nedejte se terorizovat od souseda hlukem §1013(1.smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.10.2014 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.100

Tak vás tu všechny zdravím.
Jsem z města, ale vyučen v zemědělství a už jsem zase skoro 30 let na vesnici. Tuhle diskusi jsem jenom prolít, je dlouhá. Ale co já na to? Jistě, obě strany z dnešního pohledu mají pravdu.
Ale??
Žijeme ve zvláštní době, vše je řízeno shora a zemědělská výroba ať Žv nebo Rv jsou po dvě generace dnešním lidem žijícím městským způsobem života neznámé. Nebude trvat dlouho a ať v důsledku oteplování??? ropného zlomu, bankéřům z WalStreet nebo války studené nebo teplé začne docházet i na krize zasahující i do našeho života. Základní lidské potřeby, to je jídlo teplo a voda se budou obtížněji zajišťovat až vůbec nebudou. Každý si bude muset svépomocí sehnat to svoje, ale věřte, penězi to už nezaplatí. Zkuste si najít heslo "keťasové" to je z 2vvv. Byl to v té době boj o přežití.
Ano, straším, ale ta doba jednou přijde, za dvacet, padesát nebo dvěstě let. Všichni na této diskusi mají šanci na přežití, ale netěšte se, ne konečné ale jenom delší než ostatní. Z tohoto pohledu mi stížnosti sousedů připadají jako malicherné.
Mohu ale poradit jeden příběh ze života:
Motorkáři dělali každý rok sraz, ožíračka a kravál až do rána. Když zjistili že jim kemp umístěný v lesích je malý, našli si větší, na kraji chatařské osady, a tam udělali následující tah. Vzali pár hezkých holek, natiskli pozvánky a obešli všechny chalupáře. Každý dostal pro sebe i rodinu pozvánku na akci a to "GRATIS".
Ti co přišli zjistili že motorkáři jsou taky lidi a spor se přenesl mezi chalupáře a to ty co přišli a ty co tiše záviděli. A výsledek? Mají tyto akce zamluveny na doživotí.
A poučení? Taky chovám drůbež, zítra si jedu pro husy a řeším to tak že sousedi hází přes plot zbytky pro slepice a já jim občas hodím přes plot pár „domácích“ vajec. Za tu cenu to stojí ne???
Dalibor Kostelec.

Zdravím ve spolek, pročtení tohoto vlákna mi nedalo, abych nereagoval. Vím, že za ty roky se změnilo téma od původního, tak snad prominete, že původní otázku nechám bez odpovědi. Kohouty totiž neumlčujismajlík

Sám se věnuji chovu nejrůznějších zvířat od dětství, vystudoval jsem střední veterinu a své chovy rozšiřuji (stále). smajlík Mým obrovským štěstím je podpora doma.

Ale k tématu: Jde spíše o to neobtěžovat své sousedy. Řekněme si upřímně, všichni chceme od svého domova to samé - klid, krásu a koníčky. Někomu to dává bazén a anglický trávník, tak jezdí sekačkou od rána do večera a večer pořádá BBQ párty pro své známé, aby se pochlubil, jak se má krásně. Jiný zase celé dny běhá kolem zahrádky a svých svěřenců a sbírá ocenění na výstavách a jiní si po obstarání zahrádky a svěřenců rádi dají v klídku kafíčko a sledují kohouta, jak vodí slepice atp.. Sám patřím spíš do třetí skupiny, sterilní prostředí angl. trávníků a chlorovanou vodu bazénů nevyhledávám a ani nejsem členem ČSCH, neb nemám výstavní ambice a žádný jiný důvod proč se registrovat jsem neobjevil, ba naopak... Spousta členů si stěžuje na to a ono... i tady na fauně. A nevšímají si, že to může i odrazovat případné nové členy. A takový je i problém s chovatelstvím a sousedy... Osobně nemám problém se sousedy v ohledu jejich stěžování si na jakékoliv naše zvíře (a to andulky vřískají celý den, kohout kokrhá, psi štěkají na kolemjdoucí a kočky se jim promenádují po zahradě), spíš si musí hlídat děti aby nám nespadly na dvůr, jak neustále sledují naše zvířectvo.
Nelze však dát kurník sousedovi pod okno a nastěhovat tam bandu kohoutů, z toho mít soused určitě radost nebude a bude si stěžovat a nebude klid ani pro chovatele ani pro souseda. Ať už se tak stalo omylem, nebo (v horším případě) to byla schválnost, protože si se sousedem chovatel nerozumí. Takový přístup problémy neřeší, ale vytváří. A toho je dle mého názoru potřeba se vyvarovat.
Pravdou je, že lidi dneska nepracují od 6 do 15, ale mnohdy do večera, do práce dojíždí několik km a ještě večer čekají na spoj, protože je to mimo špičku a nejezdí to tedy každou půlhodinku... k tomu něco doma udělat a do postele jde člověk o půlnoci sedranej jak pes... A ráno nanovo. Takže jakmile příjde čas, kdy se člověk může vyspat, a něco ho budí (a je jedno jsou-li to kohouti, nebo sekačky) je nevrlý a proklíná sousedy do desátého kolene. Myslím si, že kdyby každý dokázal nechat svý ego doma a se sousedem, jak se říká, "hodil řeč", bylo by často po problému... Přesně jak psal pan Kostelec o motorkářích ve svém příspěvku. Chce to prostě lidský přístup a trochu tolerance a na škodu není ani zajít se soudem na smajlík

Všem přeji dobré sousedy a chovatelské úspěchy smajlík Libor Strnad

Neregistrovaný uživatel

19.10.2014 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.17

Přesně napsáno.Jen mě nejde do hlavy co všichni mají se sekačkama jako kdyby jednou za čtrnáct dnů 1hodinu sekání je nějaké utrpení když sekají oba jak soused chovatel tak soused pohodář.A pohodář musí poslouchat celí den a celí týden a celí rok i v zimě kdy tráva neroste jen se hulí u sosmajlíkusedů.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2014 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.100

Sekačka je jen jako např. smajlík Teda doufám smajlík list

antikohút

26.5.2015 07:52
antikohút

XXX.XXX.55.9

Za to, že vám susedia nepovedia, že im vadí kikiríkanie kohúta, to ešte vonkoncom neznamená, že je to pravda.. nám už 3 roky vadí kikiríkanie od 4 ráno, každých 40 sekúnd, do toho ráno škrieka páv. je to des.. nikdy sme to neriešili so susedovcami, lebo nám to bolo nepríjemné a boli sme ticho.. všetci naokolo ich len pozachrbty ohovárajú, že ich obťažuje aj kohút aj páv a nik im nič nepovie v rámci udržania normálnych vzťahov.. jedného dňa sme sa ale rozhodli to zmeniť a poprosili ich, či by s tým kohútom a pávom nevedeli niečo robiť, že nás to ruší. majú neodhlučnený kurín 15m od našej spálne a od 4:00 ráno sme ako na ihlách.. takto sa žiť nedá.. ubehol týždeň a susedovci neurobili žiadnu nápravu.. musíte aj vy pochopiť, že aj ked zvieratá máme radi, sami chováme sliepky, zajace, pestujeme a podobne, ale sliepky znášajú vajíčka aj bez toho, aby mali kohúta a ked niekto chce kuriatka, tak nech si zoženie oplodnené vajíčka a dá pod kvočku (my to robíme tak).. bývame v malom mestečku, kde sa zachovalo pár domov, ktoré majú pole a chovajú hydinu, bohužiaľ rovno u našich najbližších susedov nám život znepríjemňujú tieto dva tvory.. spolunažívanie je o dohode. nemôžu predsa uprostred mesta chovať páva, ktorého škrekot počuť aj na vyše 100 metrov..

antikohút

26.5.2015 08:14
antikohút

XXX.XXX.55.9

Chybička.. nie každých 40 sekúnd, ale každých 10 sekúnd kikiríka nad ránom..

26.5.2015 10:17
Hapalainen

XXX.XXX.4.83

Tak jsem si se zájmem přečetl příspěvky a asi si začnu považovat svých sousedů.Máme
domek v řadovce v městské čtvrti, zahrádku máme malou a skoro polovinu jí zabírají
voliéry s papoušky.Mám tři druhy okrasných slepic a k nim tři kohouty.Chovám je už několik let a nikdo
si zatím nestěžoval.Sousedka byla okrasnými slepičkami tak unesena, že už má od letoška
na zahradě taky hejno a taky kohouta.Druhý soused má zas několik psů, takže máme
takovou tichou dohodu, já respektuju štěkání a on zas kokrhání.
Asi záleží víc na toleranci lídí, než na chovaných zvířatech a nakonec jaký by to byl
za život bez té domácí havěti.

26.5.2015 10:39
ladd

XXX.XXX.34.53

antikohút napsal(a):
Za to, že vám susedia nepovedia, že im vadí kikiríkanie kohúta, to ešte vonkoncom neznamená, že je to pravda.. nám už 3 roky vadí kikiríkanie od 4 ráno, každých 40 sekúnd, do toho ráno škrieka páv. je to des.. nikdy sme to neriešili so susedovcami, lebo nám to bolo nepríjemné a boli sme ticho.. všetci naokolo ich len pozachrbty ohovárajú, že ich obťažuje aj kohút aj páv a nik im nič nepovie v rámci udržania normálnych vzťahov.. jedného dňa sme sa ale rozhodli to zmeniť a poprosili ich, či by s tým kohútom a pávom nevedeli niečo robiť, že nás to ruší. majú neodhlučnený kurín 15m od našej spálne a od 4:00 ráno sme ako na ihlách.. takto sa žiť nedá.. ubehol týždeň a susedovci neurobili žiadnu nápravu.. musíte aj vy pochopiť, že aj ked zvieratá máme radi, sami chováme sliepky, zajace, pestujeme a podobne, ale sliepky znášajú vajíčka aj bez toho, aby mali kohúta a ked niekto chce kuriatka, tak nech si zoženie oplodnené vajíčka a dá pod kvočku (my to robíme tak).. bývame v malom mestečku, kde sa zachovalo pár domov, ktoré majú pole a chovajú hydinu, bohužiaľ rovno u našich najbližších susedov nám život znepríjemňujú tieto dva tvory.. spolunažívanie je o dohode. nemôžu predsa uprostred mesta chovať páva, ktorého škrekot počuť aj na vyše 100 metrov..

"...ked niekto chce kuriatka, tak nech si zoženie oplodnené vajíčka..."
Kdyby všichni dali na stěžující si sousedy, tak ty oplozený vajíčka nikde neseženou.

26.5.2015 11:02
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Také mám sousedku, které vadí kokrhání
Jenom když ona si dělá své dýchánky a směje se jako hejno pávů , tak to je vše v pořádku!
A to není jednou začas, ale to prostě je asi normální...
A to bych mohl pokračovat dál, tady by stačilo, aby si každý uvědomil co provádí sám a pak může soudit druhého!
Pěkný den a klidný chov přeje Martin.

Kokrhel

13.5.2019 06:52
Kokrhel

XXX.XXX.212.57

Zastáncí kohoutů a jeho kokrhání se ohání frází, že kohout patří na vesnici. Kdy se ale jedná o vesnici a kdy už ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2019 09:26

Definice vesnice si najděte na wikipedii

Asi se shodneme na tom, že na balkon do paneláku se drůbež nehodí, na dvůr činžáku asi taky ne a na mikro zahrádku novostavby řadového domu taky ne.

Do rozvolněné zástavby vesnického typu... kdyby tam ne, tak kam?

janadivoženka

13.5.2019 14:07
janadivoženka

XXX.XXX.76.164

Lidé v domovech mají pračky, myčky, ledničky, mrazničky, xboxy, stále puštěnou televizi či jiná hlučná zařízení. Venku startují auta, čtyřkolky, motorky, sekačky, křovinořezy, pily, a jiné hlasité stroje a nástroje. Tepelná čerpadla, klimatizace. O vlacích a letadlech či kamionech a podobně ani nemluvím.
A vadí kohout? To je směšné. Přírodní zvuky, co může být krásnějšího. Přírodní zvuky a mezi tím ticho.

Jan159

8.7.2021 13:27
Jan159

XXX.XXX.172.1

Směšné? To asi těžko, bydlel jsme v praze vedle vlaku i tramvaje, pod oknem mi řvali černoši na lavičce a řeknu vám že na maloměstě, když si hloupý soused strčil pod moje okno kurník s kohoutem tak je to o dost horší. Jemu to samozřejmě nevadí protože si to dal tak, aby byl od toho daleko. Kohouti vajíčka nesnáši a jsou k ničemu a když je to tak "přirozené" tak co kdybych si já začal chovat lišky, kuny, apod, to by taky bylo "přirozené" že vám ty slepice roztrhají, to už by se pánům s dvojím metrem nelíbilo. Člověk by prostě neměl dělat zbytečný bordel když to není nutné a kohouti fakt nutní nejsou, já si taky nedělám technopárty ve tři ráno a to s tím že to je "přirozené" na mě nechoďte, to je jen výmluva pro bezohledné lidi. Kohouti mimochodem volně nepřežijí a přirození nejsou ani trochu proč? Protože to dravce vytočí tak to jejich řvaní, že by je okamžite roztrhali.

8.7.2021 13:55
jo012810

XXX.XXX.101.35

Jan159 napsal(a):
Směšné? To asi těžko, bydlel jsme v praze vedle vlaku i tramvaje, pod oknem mi řvali černoši na lavičce a řeknu vám že na maloměstě, když si hloupý soused strčil pod moje okno kurník s kohoutem tak je to o dost horší. Jemu to samozřejmě nevadí protože si to dal tak, aby byl od toho daleko. Kohouti vajíčka nesnáši a jsou k ničemu a když je to tak "přirozené" tak co kdybych si já začal chovat lišky, kuny, apod, to by taky bylo "přirozené" že vám ty slepice roztrhají, to už by se pánům s dvojím metrem nelíbilo. Člověk by prostě neměl dělat zbytečný bordel když to není nutné a kohouti fakt nutní nejsou, já si taky nedělám technopárty ve tři ráno a to s tím že to je "přirozené" na mě nechoďte, to je jen výmluva pro bezohledné lidi. Kohouti mimochodem volně nepřežijí a přirození nejsou ani trochu proč? Protože to dravce vytočí tak to jejich řvaní, že by je okamžite roztrhali.

No vidíte, v Praze vám nevadily zvuky, které se mohou ve městě vyskytovat. Na vesnici jsou zase zvukové kulisy poněkud jiné. Na vesnici určitě drůbež patří, pokud jde, jak správně napsala Bodlinka o vesnickou rozvolněnou zástavbu. Možná, jako Pražák nevíte nač je dobrý kohout u hejna slepic a bylo by se dobré trochu dovzdělat a klidně si pořídit sám nějaká zvířátka, aby jste poznal tu rozmanitost. Další možností je se přestěhovat do míst, kde zvuková kulisa vám bude vyhovovat a byl jste na ní zvyklý.

8.7.2021 14:30
bery25

XXX.XXX.146.109

Jan159 napsal(a):

vy budete riadny dravec černosi vam nevadia a chudak kohut ano,viete kolko može mat taky kohut penazi

8.7.2021 15:32

Jan159 napsal(a):

On by volně nepřežil ani leckterý člověk. Takže lidi jsou vlastně taky zbyteční.

8.7.2021 17:25
jo012810

XXX.XXX.101.35

Domnívám se, že Jan159 je někdo, kdo záměrně vyvolává emoce a jeho výhrady mohou být klidně vymyšlené, aby rozpoutal diskusi. Sám neuvedl v profilu o sobě nic (na to má právo), nepřiložil třeba jen náčtrek, jak a kde bydlí a asi stále bude jen plácat a plácat. Jde pravděpodobně o zbytečnou diskusi a ztrátu času...

8.7.2021 17:35
bery25

XXX.XXX.146.109

jo012810 napsal(a):
Domnívám se, že Jan159 je někdo, kdo záměrně vyvolává emoce a jeho výhrady mohou být klidně vymyšlené, aby rozpoutal diskusi. Sám neuvedl v profilu o sobě nic (na to má právo), nepřiložil třeba jen náčtrek, jak a kde bydlí a asi stále bude jen plácat a plácat. Jde pravděpodobně o zbytečnou diskusi a ztrátu času...

asi tak

Polar307

28.7.2021 04:54
Polar307

XXX.XXX.209.94

Soused si koupil nového kohouta a ten vůl kokrha každou půl hodinu i v noci já ani spát nemůžu do školy jsem vztaval unavený jen kvůli němu a i teď co to píšu kokrha, někdy bych toho kohouta fakt zabi!

28.7.2021 07:40
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Polar307 napsal(a):
Soused si koupil nového kohouta a ten vůl kokrha každou půl hodinu i v noci já ani spát nemůžu do školy jsem vztaval unavený jen kvůli němu a i teď co to píšu kokrha, někdy bych toho kohouta fakt zabi!

Do školy? O prázdninách???😂

28.7.2021 07:55

petraodlesa napsal(a):
Do školy? O prázdninách???😂

Píše "do školy vZtával". Ale stejně - vždyť byla distanční výuka.

MorskyVanek

31.7.2021 13:18
MorskyVanek

XXX.XXX.8.207

Spánková deprivace není sranda. A je i rozdíl zda člověk slyší kohouta v dálce jako vesnickou kulisu nebo se to odehrává pár metrů od oken ložnice. A v létě bez větrání se nedá moc dýchat. Ne že by tedy zavřené okno pomohlo na 100 procent. Já si dám třeba špunty do uší, ale malému dítěti je nedám a to kohout budí. Ne každý má spánek jak pařez a může mít u hlavy kanon. Tak se pak potykam s nevrlým nedospanym dítětem a ja na tom nejsem o moc líp, i když si jako dospelak dám třeba v 5 ráno kafe. Vstávat jinak nemusíme. Dítě ještě nechodí do školky. Ale smula no. 😐

31.7.2021 13:52

MorskyVanek napsal(a):
Spánková deprivace není sranda. A je i rozdíl zda člověk slyší kohouta v dálce jako vesnickou kulisu nebo se to odehrává pár metrů od oken ložnice. A v létě bez větrání se nedá moc dýchat. Ne že by tedy zavřené okno pomohlo na 100 procent. Já si dám třeba špunty do uší, ale malému dítěti je nedám a to kohout budí. Ne každý má spánek jak pařez a může mít u hlavy kanon. Tak se pak potykam s nevrlým nedospanym dítětem a ja na tom nejsem o moc líp, i když si jako dospelak dám třeba v 5 ráno kafe. Vstávat jinak nemusíme. Dítě ještě nechodí do školky. Ale smula no. 😐

Ne, spánková deprivace není sranda. Ale lidi si zvyknou i na zvuky nádraží nebo letiště. Já mám pod okny husy, zpěvné ptactvo a psy, doma ukecaného kocoura a zvládám všechno.

MorskyVanek

1.8.2021 08:57
MorskyVanek

XXX.XXX.16.220

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, spánková deprivace není sranda. Ale lidi si zvyknou i na zvuky nádraží nebo letiště. Já mám pod okny husy, zpěvné ptactvo a psy, doma ukecaného kocoura a zvládám všechno.

Někdo si nezvykne. Každý ten spánek máme nějaký. A proto takoví lidé nejdou bydlet k nádraží nebo letišti. Ale sytý hladovému nevěří.

1.8.2021 13:36

MorskyVanek napsal(a):
Někdo si nezvykne. Každý ten spánek máme nějaký. A proto takoví lidé nejdou bydlet k nádraží nebo letišti. Ale sytý hladovému nevěří.

Ani na vesnici.

1.8.2021 15:04
jo012810

XXX.XXX.101.35

Myslím, že tato diskuse je opět nějakou provokací. Rozhodně nezpochybňuji některé zdravotní indispozice, ale....Ve vesnické zástavbě se dá očekávat chov zvířat a jejich projevy. I hlasové. Takže jediné správné řešení pro někoho, komu tato kulisa zdravotně, či jinak vadí, najít si bydliní, kde mu i hlasové projevy nebudou vadit a ne činit "příkoří" běžným obyvatelům, kteří zde žijí často po mnoho generací a chovají to či ono. Skutečně s těmito nářky nemá cenu ztrácet čas....

1.8.2021 19:40

jo012810 napsal(a):
Myslím, že tato diskuse je opět nějakou provokací. Rozhodně nezpochybňuji některé zdravotní indispozice, ale....Ve vesnické zástavbě se dá očekávat chov zvířat a jejich projevy. I hlasové. Takže jediné správné řešení pro někoho, komu tato kulisa zdravotně, či jinak vadí, najít si bydliní, kde mu i hlasové projevy nebudou vadit a ne činit "příkoří" běžným obyvatelům, kteří zde žijí často po mnoho generací a chovají to či ono. Skutečně s těmito nářky nemá cenu ztrácet čas....

Nejspíš je to provokace. Už jenom ten nick...

2.8.2021 21:59
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

janadivoženka napsal(a):
Lidé v domovech mají pračky, myčky, ledničky, mrazničky, xboxy, stále puštěnou televizi či jiná hlučná zařízení. Venku startují auta, čtyřkolky, motorky, sekačky, křovinořezy, pily, a jiné hlasité stroje a nástroje. Tepelná čerpadla, klimatizace. O vlacích a letadlech či kamionech a podobně ani nemluvím.
A vadí kohout? To je směšné. Přírodní zvuky, co může být krásnějšího. Přírodní zvuky a mezi tím ticho.

Tak jsem se jednou zase " pobavil " ve drůbeží diskuzi, kterou téměř nečtu.Jsem chovatel okrasných ptáků, ale i slepice s kohoutem mám též desetiletí a dokonce jsem měl 20 let i malého koně.
Vidím, že doba dospěla k absolutní netolerantnosti, sobeckosti.
Dřív byl na vesnici pach prasat, krav, všude plno much, kejhaly husy, štěkali psi. Jaksi to lidem tolik nevadilo. Asi byli upracovaní a ráno 7 dní v týdnu vstávali s těmi slepicemi.
V dnešních satelitních městečkách žijí jiní lidé, kterým vše staré vadí a potřebují si o víkendu pospat, skoro do oběda Jen zapomínají, že mnozí z nich vadí i té staré vesnici.
Stále platí, že vidíme třísku v oku souseda a trám ve vlastním nevnímáme.
Možná by se stěžovatelům hodil i citát Kdo je bez viny, ať hodí kamenem.

3.8.2021 08:51
OlafV

XXX.XXX.8.226

A co erotické vždycky v paneláku?

3.8.2021 09:18

Moudivláček napsal(a):
Tak jsem se jednou zase " pobavil " ve drůbeží diskuzi, kterou téměř nečtu.Jsem chovatel okrasných ptáků, ale i slepice s kohoutem mám též desetiletí a dokonce jsem měl 20 let i malého koně.
Vidím, že doba dospěla k absolutní netolerantnosti, sobeckosti.
Dřív byl na vesnici pach prasat, krav, všude plno much, kejhaly husy, štěkali psi. Jaksi to lidem tolik nevadilo. Asi byli upracovaní a ráno 7 dní v týdnu vstávali s těmi slepicemi.
V dnešních satelitních městečkách žijí jiní lidé, kterým vše staré vadí a potřebují si o víkendu pospat, skoro do oběda Jen zapomínají, že mnozí z nich vadí i té staré vesnici.
Stále platí, že vidíme třísku v oku souseda a trám ve vlastním nevnímáme.
Možná by se stěžovatelům hodil i citát Kdo je bez viny, ať hodí kamenem.

Oni do oběda moc nevyspávají, protože potřebují rámusit s křovinořezy. To zase vadí mně, ale musím to přežít. Pořád je pro mě bydlení na vsi lepší než ve městě.

3.8.2021 09:51
OlafV

XXX.XXX.8.226

OlafV napsal(a):
A co erotické vždycky v paneláku?

Oprava erotické vzdychy v období úbytku testosteronu.

3.8.2021 10:37
honzapm

XXX.XXX.134.34

Takový čistokrevný chov hovězího dobytka má také něco do sebe.
U nás má zemědělec pět různých stád - rozuměj pět chovných býků.
Vše má své pastviny, ale scházejí na noc do údolí k potoku, vodě.
A tím údolím se to krásně nese...

Už jste někdy slyšeli býky večer a v noci, když si ujasňují pozice?

Zlaté perličky. Ty navíc v noci spí.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Skribent

17.10.2022 09:46
Skribent

XXX.XXX.168.215

Taky bydlím na vesnici. Mám velký dvůr a krásnou zahradu. Večer sednu do křesla a kochám se modrou oblohou a zpěvem ptactva. Musím vám říct, že kokrhání kohoutů celý den, stejně jako řev cirgulárky a smradlavý hustý kouř z komína (stejně jako hluk z letadla a aut) považuju za (nutné ?) zlo. Proč nevyužít výhod venkova a takto si to znepříjemnovat, to nechápu. Máme 21.století. Bohužel někteří lidé zase nechápou mě a dělají to.

17.10.2022 11:28

"kokrhání kohoutů" sa dá vnímať aj ako vidiecka romantika

Inak aj kohút je vták a "kokrhání" je jeho "zpěv ptactva".

17.10.2022 12:14
juhaj

XXX.XXX.164.121

Skribent napsal(a):
Taky bydlím na vesnici. Mám velký dvůr a krásnou zahradu. Večer sednu do křesla a kochám se modrou oblohou a zpěvem ptactva. Musím vám říct, že kokrhání kohoutů celý den, stejně jako řev cirgulárky a smradlavý hustý kouř z komína (stejně jako hluk z letadla a aut) považuju za (nutné ?) zlo. Proč nevyužít výhod venkova a takto si to znepříjemnovat, to nechápu. Máme 21.století. Bohužel někteří lidé zase nechápou mě a dělají to.

Kohoutí kokrhání jako nutné zlo? Já se přivalil kochat a voní do mě takhle! 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík