Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 10:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Prosím o rady , reference a osobní zkušenosti s tímto zařízením . Nejenom pro slepice , ale přeba i pro kačeny a jinou drůbež.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.117

bezvadná věc:-), nášlapnou lištu jsme zpočátku zatížili kamenem, aby se slípky naučily z krmítka zobat a po odstranění kamene se už lehce naučily otevírat si krmítko samy. Ze začátku se klapání víka bály, ale hlad byl silnější...
A hlavně tím pádem nekrmíte myši.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 13:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.62

A prosim vas kde se da takove krmitko sehnat a kolik stoji?

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.117

http://www.zemedelske-potreby.cz/pro-drubez/krmitka.php

třeba tady a nebo si zajeďte na nějakou větší výstavu, tam bývají prodejci potřeb pro drůbežáře( Lysá, Přerov atd.).
My za něj myslím dávali 500 - 600Kč.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím o rady , reference a osobní zkušenosti s tímto zařízením . Nejenom pro slepice , ale přeba i pro kačeny a jinou drůbež.

Doporučuji. Jsem velmi spokojená, hlavně, když potřebujeme odjet. Slepice se obslouží samy. Vrabci a myši se k zrnu nedostanou. Používám už 4 roky. Měli jsme i krůty, ale když přišly na to jak krmítko funguje, nestačila jsem dosypávat. Kachny-nevím, ale řekla bych, že to asi nebude fungovat..., ale neskoušela jsem.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2011 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Já ho mám od Hradského a jsem spokojen, dokonce se na to naučili i holubi, musí si na to sednout dva, je to sranda, to bych od nich nečekal.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2011 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

ani nevite jak jste me utesili, slepice se toho boji a ja nevim co s tim, pouziji tedy ten kamen... zkusil jsem pod to nasypat zrni a i to nepomohlo, kamen je ma posledni zachrana

Neregistrovaný uživatel

27.12.2011 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.240

Jedno z mnohých videí k tematu: www.youtube.com/watch?v=zb4otSRqHCQ

Neregistrovaný uživatel

28.12.2011 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Doporučuji. Jsem velmi spokojená, hlavně, když potřebujeme odjet. Slepice se obslouží samy. Vrabci a myši se k zrnu nedostanou. Používám už 4 roky. Měli jsme i krůty, ale když přišly na to jak krmítko funguje, nestačila jsem dosypávat. Kachny-nevím, ale řekla bych, že to asi nebude fungovat..., ale neskoušela jsem.

Mám nášlapné krmítko pro holubi a vrabci čekají až to holubi otevřou,pak zobou s nimi.

2.11.2019 21:17
alest250

XXX.XXX.64.7

Mám. Výhoda je, že z něj slepice zrní nevyhazují. Neprší do toho a drobní ptáci se do toho nedostanou. Vtip je také v tom, že nemají zrní stále na očích. Ovšem holubi, co máme doma to odkoukali a v pohodě, jakmike slepice odejdou, i jeden to otevře... Možná by stačilo prodloužit našláp, menší holub by tam krk nenatáhl. Popřípadě udělat korýtlo vyšší. Nebo zatížit poklop.....
Slepice se naučily poměrně rychle a bezproblémově.
Je to spíš taková sranda, kdo si chce udělat radost nebo kdo nechce doplňovat krmení denně.

3.11.2019 12:47
mini

XXX.XXX.153.29

Mám urobený tento systém na cca 10l funguje bez problemov naucia sa to ovarat za 2 týždne, najskôr to nechám otvorené pár dni úplne a potom znížujem otáranie postupne.
https://www.youtube.com/watch?v=1C4GjXHdnS8

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2019 15:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem měl nášlapné krmítko (menší provedení) - zrušil jsem ho ....dostávaly se tam myši.

3.11.2019 18:50
alest250

XXX.XXX.64.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky jsem měl nášlapné krmítko (menší provedení) - zrušil jsem ho ....dostávaly se tam myši.

Jak se jim to povedlo? Pravděpodobně nadzvedly víko, tak v tom případě by stačilo.ho zatížit, aby ho lehká myš nepřekonala.
Nám se naučili ovládat krmitko holubi, ale pouze ti, kteří vidí na slepice ze střechy. Ty z holubníku na dvoře to nevidí-neumí. Řešení je zatížit víko...Nebo prodloužit nášlap dál od krmitka...

26.12.2019 16:42
alest250

XXX.XXX.64.7

Nášlapné krmítko jsem si pořizoval před 2 měsíci - plechové od Hradského s tím, že už nebudu krmit dědovi holuby drahou směsí pro nosnice. Cena cca 900,-Kč. Po dvou měsících provozu shrnu své zkušenosti asi takto.
Ačkoliv se majitel dušuje mnohaletými zkušenostmi od r. 1992, špičkovou kvalitou, fakt, že to nefunguje právě proti holubům, nezmiňuje. I jeden holub to snadno otevře... Na můj dotaz a doporučení, odpověděl výrobce obratem, slušně v tom smyslu, že každý, kdo pochopil princip páky, si krmítko upraví sám... A že nelze vyjmenovávat veškeré živočichy, které se do toho dostanou. Že také mohu zatížit víko krmítka do záhybu k tomu určeném... Aspoň potvrdil moje úvahy, které jsem postupně realizoval...
Nutno dodat další dva nedostatky. Víko zásobníku nemá žádné madlo na otevření. Drobnost, ale manipulaci to značně usnadní. A druhá věc, krmítko nemá nožky, leží celou plochou dna na zemi, což je velmi nepraktické. Udržuje se tam vlhkost i nečistoty, poloprázdné krmítko pak cestuje po podložce. Opět doporučuji doplnit o nožky, lišty apod.

Jak tedy nejlépe vyzrát na holuby? Zátěž na víko, aby lehčí holub krmítko neotevřel, spolehlivě nefunguje. Když se víko zatíží moc, slepicím se otevírá velmi špatně, jelikož našlapují poměrně zlehka jen jednou nohou. Zatímco holub přistane nebo vyleze na našláp celou svou vahou. Když by to neotevřel jeden, tak dva už otevřou krmitko spolehlivě. Další nevýhoda velké hmotnosti víka je fakt, že ne vždy všechny slepice stojí na nášlapu. Velká hmotnost víka by mohla poslední slepici stojící mimo, poškodit.
Druhá možnost úpravy už znamená zásah do konstrukce. Je nutné posunout (oddálit) našláp od krmítka. Menší holub pak do krmítka nedosáhne. Jenže to obnáší roznýtovat nášlapnou lištu, vyrobit a vložit prodlužovací mezikus a znovu snýtovat nebo sešroubovat. Já zvolil šroubky M5. Posunutí stačí cca 7cm od krmítka. Do takto upraveného krmítka by se už holubi dostat neměli...
Otázkou je, proč to neumí výrobce... Snad to někomu pomůže v rozhodování zda-li a od koho si krmítko pořídí.

6.10.2020 15:03
Jakub99

XXX.XXX.44.175

Zde je článek o krmítkách, tak snad někomu pomůže.
https://www.lihneme.cz/blog/jak-vybrat-krmitko-pro-slepice/

6.10.2020 18:56
akaš

XXX.XXX.109.4

Vychytávky, o které byste měl zájem, jsem objevil. Bohužel nejsou na jednom krmítku. Nášlapná krmítka Gaun jsou ze silného plechu a nají madlo, ale nemají nožičky. Nášlapné krmítko River má nožičky, ale nemá madlo. Asi zatím nikoho nenapdlo, že by to mohlo mít obojí. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/naslapna-krmitka-pro-drubez/

Přidejte reakci

Přidat smajlík