Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 10:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.177

Gyron napísal:

"Kokcidioza? Absolútne vylúčené - ako jedni z mála chovateľov na Slovensku kuričky ako i inú odchovávanú hydinu na našej farme 8 krát vakcínujeme na rôzne choroby vyskytujúce sa v malochovoch. Jednou znich je aj kokcidioza. Takže kuričky boli vakcínované ,čím získali celoživotnú imunitu na toto ochorenie. Počas života boli preto kŕmené aj zmesou bez obsahu kokcidiostatík, aby vakcína bola dlhodobo účinná."

Dokáže mi niekto povedať, že čo mali na mysli? Ako sa dá hydina celoživotne vakcinovať proti kokcidióze?

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.50

Tak to je dobrá blbostsmajlík

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 11:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.104

tato reakcia Gyronu je na moju staznost a aj ked nie som dlhorocny chovatel hydiny ale ak kurky maju v truse krv tak vacsinou sa jedna o kokcidiozu prip. este horsi problem a ze tam ta krv bola je zial fakt. Po prvej davke Sulfacoxu sa trus pekne upravil, morky mi este hnackuju ale to pripisujem aj zmene prostredia a krmiva.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.70

Drůbež se vakcinuje vakcíbou LIVACOX T nebo LIVACOX Q. Není to blbost, ale realita, bohužel pro malochovatele nedostupná, neboť se prodává jen balení pro velkochovy. Ne kritizuji, pokud něco neznám, ale poučím se. Dana (nejsem zastánce ani agent GYRONU, jen se radši poinformuji, než něco napadnu)

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.177

práve preto sa pýtam, že či je také niečo možné. Ja osobne chovám v trošku väčšie množstvá, čiže pre mňa to reálne je. Zatiaľ som nemal žiadnu obdobnú sťažnosť, dávam robiť vyšetrenie v priebehu chovu a odo mňa odchádza hydina zdravá, len čo potom s tým dokazujú ľudia je už vo hviezdach. Aké máte skúsenosti so spomínaným Livacoxom?

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Drůbež se vakcinuje vakcíbou LIVACOX T nebo LIVACOX Q. Není to blbost, ale realita, bohužel pro malochovatele nedostupná, neboť se prodává jen balení pro velkochovy. Ne kritizuji, pokud něco neznám, ale poučím se. Dana (nejsem zastánce ani agent GYRONU, jen se radši poinformuji, než něco napadnu)

Osobne nechcem nic napadat a rada sa poucim ak teda ako Gyron tvrdi ze bola hydina vakcinovana ako je mozne ze bola v truse krv, mozno blba otazka len mi to ich tvrdenie oproti faktu ktory riesim nedava logiku.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.70

Ani vakcinace není všemocná. Vakcína Livacox T je proti třem nejvíce se vyskytujícím kmenům kokcidií, Liv.Q proti čtyřem. Vakcinují se malá kuřátka. Při dalším chovu se nesmí používat směs s kokcidiostatiky ani léčiva na kokcidie. Pokud byla kuřátka již napadena kokcidiemi, nebo byly kokcidie jiného kmenu, došlo k nějakému stresu nebo jinému oslabení a nasledně kontaktu s kokcidiemi /při přepravě, u chovatele...) dojde k prolomení imunity a nákaze.Neobhajuji drůběž od Gyronu ani od jiného dodavatele, jenom vysvětluji možné příčiny nákazy. Já osobně preferuji čistokrevnou drůbež od solidních chovatelů, nebo si líhnu z násadových vajec. Livacox nepoužívám, mám okolo 100ks drůbeže, různého stáří, tak se mi nevyplatí. pokud líhnu pro jiné chovatele, prodávám jen 3 denní kuřata, která odchovávám v kuchyni a tam s kokcidiemi nepřijdou do styku. Dana

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.50

Přesně jak píšete, vakcíny jsou proti nejběžnějším druhům kokcidií. Proto nemůžou hovořit o doživotní imunitě proti kokcidióze!!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ani vakcinace není všemocná. Vakcína Livacox T je proti třem nejvíce se vyskytujícím kmenům kokcidií, Liv.Q proti čtyřem. Vakcinují se malá kuřátka. Při dalším chovu se nesmí používat směs s kokcidiostatiky ani léčiva na kokcidie. Pokud byla kuřátka již napadena kokcidiemi, nebo byly kokcidie jiného kmenu, došlo k nějakému stresu nebo jinému oslabení a nasledně kontaktu s kokcidiemi /při přepravě, u chovatele...) dojde k prolomení imunity a nákaze.Neobhajuji drůběž od Gyronu ani od jiného dodavatele, jenom vysvětluji možné příčiny nákazy. Já osobně preferuji čistokrevnou drůbež od solidních chovatelů, nebo si líhnu z násadových vajec. Livacox nepoužívám, mám okolo 100ks drůbeže, různého stáří, tak se mi nevyplatí. pokud líhnu pro jiné chovatele, prodávám jen 3 denní kuřata, která odchovávám v kuchyni a tam s kokcidiemi nepřijdou do styku. Dana

DAkujem za vysvetlenie zase viem o nieco viac. Urcite v buducnosti budem tiez preferovat radsej nakup u overenych chovatelov. Moje prve kusy boli takto kupovane a naozaj som nevedela co je to ochorenie hydiny. U Gyronu sa mi strasne pacili Faverolky tak som si povedala ze skusim a nakoniec mi ich aj tak nedodali a este mam aj problem.
Poucenie z vlastnych chyb. smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.177

Po preštudovaní letáku ma Livacox nezaujal, podľa mňa použiteľné akurát tak vo veľkochove s uzavretým obehom zvierat, čiže ak chovám nosnice na podstielke v uzavretej hale. V prípade predaja konečným zákazníkom to považujem za nedostatočné, lebo hydina príde do styku so všetkým možným... je to taká alternatíva pre veľkochovy, ale nie pre farmu, ktorá predáva hydinu ďalej. Ja sa budem držať svojho postupu, síce prácnejšieho, ale účinnejšieho. Každá nová info je dobrá.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2012 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.48

Livacox T se vyrábí i pro malochov v dávce 20ks a 50ks,vyhledal jsem na netu.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2012 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.13

Livacox používam a s kokcidiozou problém nemám. Je dobré, ak sa spoja niekolký chovatelia a kúpia si jedno balenie spoločne. Potom to finančne neni až také náročné a výsledok je super. Balenie na 1000 ks. stojí 45 eur.

polopiko

12.4.2019 14:42
polopiko

XXX.XXX.101.140

čierny trus
je to kokcidioza ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2019 15:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

polopiko napsal(a):
čierny trus
je to kokcidioza ?

Třeba holubi mi kálí černý (hodně tmavý) trus, když se nažerou čisté černé slunečnice a minimálně jiného žrádla.
Takže to může být krmením.

Přidejte reakci

Přidat smajlík