Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.227
Dobrý den, ráda bych se optala na Vaše tipy či zkušenosti s krmením křepelek japonských. Pokud bych chtěla částečně odbourat krmení granulemi pro nosnice, čím vším ho lze nahradit? Děkuji za rady. K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.1
Různé druhy prosa, pšenice, ovesné vločky, řepka, sušené pečivo, vajíčko na tvrdo, tvaroh, drobno krájené lístky pampelišky. Dokonce to prospívá i jejich trávení mají po takové stravě krasný pevný nesmradlavý trus a ne tu kaši co kadí z granulí. Má to ale i někdy háček. Křepelky japonské jsou jako stroje na vejce když se rozjednou neumí přestat. Granule jim dodávají také bílkoviny, kterých není v obyčejných zrninách mnoho. Když jim to bude chybět nastoupí zlozvyky ... pojídání vlastního trusu a kanibalismus. Naprosto nutné je podávání písku s plastinem a vápenec.
klakier
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Různé druhy prosa, pšenice, ovesné vločky, řepka, sušené pečivo, vajíčko na tvrdo, tvaroh, drobno krájené lístky pampelišky. Dokonce to prospívá i jejich trávení mají po takové stravě krasný pevný nesmradlavý trus a ne tu kaši co kadí z granulí. Má to ale i někdy háček. Křepelky japonské jsou jako stroje na vejce když se rozjednou neumí přestat. Granule jim dodávají také bílkoviny, kterých není v obyčejných zrninách mnoho. Když jim to bude chybět nastoupí zlozvyky ... pojídání vlastního trusu a kanibalismus. Naprosto nutné je podávání písku s plastinem a vápenec.
klakier
Dobře, děkuji za radu, trochu jim ty granule spestřuji už teď, ale měla jsem obavy právě z nedostatku těch bílkovin, pokud bych s nimi přestala úplně. K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.215
Našim pečivo moc nejede, mimo výše uvedené mám ještě dobrou zkušenost s naklíčenou pšenicí, ze zeleniny sekaný salát (hodně nadrobno), kopřivy sekané i sušené, ale vždy 1/2 krmné dávky je kompletní směs pro kuřata, nosnice nebo krůťata (sypká nebo granulovaná), popř smíchaný pšeničný, kukuřičný, ječný a sojový šrot doplněný kompletní vit. směsí (Nutrimix, Plastin nebo Roboran D), zkoušela jsem i otruby (pš.), taktéž OK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Našim pečivo moc nejede, mimo výše uvedené mám ještě dobrou zkušenost s naklíčenou pšenicí, ze zeleniny sekaný salát (hodně nadrobno), kopřivy sekané i sušené, ale vždy 1/2 krmné dávky je kompletní směs pro kuřata, nosnice nebo krůťata (sypká nebo granulovaná), popř smíchaný pšeničný, kukuřičný, ječný a sojový šrot doplněný kompletní vit. směsí (Nutrimix, Plastin nebo Roboran D), zkoušela jsem i otruby (pš.), taktéž OK
Těm našim tvrdý rohlík ani máčený chleba také nejede. Ještě uspěju s tvarohem, strouhaným vajíčkem a s nastrouhanou mrkví. Jablko také nechtěli. Asi tedy zůstanu také u té částečné dávky granulí. Ještě jsem zkoušela vařenou rýži a dneska i suché vařené špagety - docela sranda! Po salátu se můžou utlouct. Také děkuji za tipy. K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.150
osvědčil se mi listový špenát, mlíčí a vše mladé poživatelné zelené, každé ráno jim hojně dopřeju a večer není ve voliéře po zeleném ani zbytek.
ahoj5222

XXX.XXX.82.122
Dávám
naklíčené obilniny : proso, lesknice, pšenice, ječmen,
pícniny též naklíčenou : pelušku
+ to samé nechávám teď růst a dám až bude cca 5-7cm vysoké...
hmyz : sbírám pro ně mravnce (naberu i se zeminou a s kuklama lopatkou a hodím jim to do voliéry - je sranda to pozorovat), kupuji kobylky pro ještěry ve zverimexu. Někdo doporučoval večer rozsvítít lampu a pochytat přilétnuvší hmyz a sousedka zase, že kdosi chytá hmyz síťkou na louce (ani jedno zatím nemám vyzkoušené),
zelené: saláty, jetel, mlíčáky, ptačinec žabinec atd.- nevím co jim jede nejvic) ovoce a zeleninu (moje jakblka nastrouhaná jí, ale nechutná jim meloun, který udajně zbožňují ),
...mají ve voliéře taky písek.
blbl

XXX.XXX.116.141
Mohla bych se zeptAT čím krmit křepelky
Nedostatek bílkovin v běžném zrní, řeším podáváním syrovátky a podmáslí, což mají křepelky stále k dispozici (máme vlastní krávu a oboje pro nás tedy vlastně odpad). K tomu dávám míchanici z naklíšené pšenice, drcených kopřiv (později přijdou na řadu kopřivy sušené), proso, drcené ovesné vločky, strouhaná mrkev nebo červ. řepa. Pokud křepelky teprve začínají snášet nebo mám přebytek, dávám i domácí tvaroh. Samozřejmě desinfikovaný písek na zobání. Občas zelený plevel ze zahrádky. Křepelindy snáší nádherná veliká vejce.
Budúci týždeň sa mi majú vyliahnuť prepeličky zabezpečil som im kŕmenie pre prepelice a do znašky teda od vyliahnutia by som chcel podávať krmivo pre malé kuriatka. Dočítal som sa že by ale potrebovali viac bielkoviny. Čo je teda najlepšie alebo najúčinnejšie pridávať do ten zmesy pre kuriatka aby to zvýšilo obsah bielkovín? A ak viete pôrode v akom pomere pridávať.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alchen
napsal(a):
Budúci týždeň sa mi majú vyliahnuť prepeličky zabezpečil som im kŕmenie pre prepelice a do znašky teda od vyliahnutia by som chcel podávať krmivo pre malé kuriatka. Dočítal som sa že by ale potrebovali viac bielkoviny. Čo je teda najlepšie alebo najúčinnejšie pridávať do ten zmesy pre kuriatka aby to zvýšilo obsah bielkovín? A ak viete pôrode v akom pomere pridávať.
Můžete je krmit směsí pro krůty a brojlery.
Mnohokrát zde bylo popsáno. JK jso citlivé na změny čehokoliv. Teplota celodenně +20°C je OK. Světlo by mělo být 16 hodin a stále stejná směs. U mne je od kuřátek K1 do 6 týdnů a pak N1 "Sehnoutek", říční písek, drcené vaječné škořápky a neustálý přístup k vodě v automatických napáječkách. Pokud při tomto režimu nebudou dosahovat alespoň 90% snášky, jde o nekvalitní chovný materiál....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alchen
napsal(a):
I tak sa dá. Vďaka za radu. Takže k tejto zmesy pre kuriatka netreba už nič pridávať?
Dávám tyto směsi (nebo jen jednu z nich-lepší je ta krůtí) protože mají v sobě kokcidiostatikum.
Přidávám akorát ten grit nebo skořápky a zelené, případně občas i červy.
Ale jde to i bez přidávání jenom směs+grit jako ve velkochovu.
HanyFany

XXX.XXX.143.231
Do kolika stupňů je necháváte venku? Vyhrali jsme jednu v tombole tak vůbec nevim
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Dobrý den,
chci se zeptat na podávání zeleného krmení křepelkám. Je prý riziko, že pokud tráva, pampeliška či jiná zeleň je pokálená od volně žijícího ptactva, je zde riziko, že se křepelky mohou nakazit.
Máte s tím někdo tu zkušenost nebo je podávání zeleného bezpečné, stačí jen omýt vodou? Doteď jsem zelené dávala, teď mám trochu obavy...
Děkuji za odpověď
...přeji krásný den!
měl jsem nosné před lety ve voliérách u ptáků (místo k. čínských)2 x 1,6 a cm jsme neřešili (3m2 u bourků., 2m2 u zebřiček)
PS. bez krmení směsí byly při přezimování téměř bez pachové, za norm. teplot vejce každý den, pro děti a do vaj. směsí při odchovu exotů
a zeleného (pokud není pokálené od vrubozubých někde od potoka) se není třeba bát
ptačinec, pampeliška, kopřiva (na drobno)