Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155
Prosím mám dotaz. Pomůže Doxygal na pšíkání u slepic, nebo jiný přípravek. Dvě mi začaly jakoby lehce pšíkat a při dýchání vydávají zvuky jako při nachlazení když máte zahleněný krk a né a né hlen vykašlat. Rýmu nemají, zobák je suchý a trus také normální. Potravu a vodu přijímají normálně. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37
Tohle mi dělalo několik slepic i kohoutů během týdne. Za pár dní všechno ustalo. Taky by mě zajímala léčba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.35
Dobrý den.
Jo tak to i mě by zajímalo o co jde. Taky mi pšíká polovina slepic, z ničeho nic. Neserou, žerou, nesou, apatické nejsou, oteklé hlavy taky nemají. Přikláním se k vlivu počasí, ale kdo ví. Radila jsem se z veterinářem a ten krčil rameny a nabízel jen širokospektrální ATB. To se mi jim moc dávat nechce.Udělala jsem jim bylinkový čaj proti nachlazení místo vody. Chutná jim to, tak uvidím za pár dní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.226
Mám pocit, že to má u slepic kde kdo. A nikdo vlastně pořádně neví co to je. Pokud to bude u nás i příští rok, nechám udělat nějaké testy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Mám to taky u dvou slepic,přeléčila jsem je zvlášť antibiotiky a žádný efekt.Spíš se přikláním k velkým změnám počasí-jednou vedro,pak zase vlhko a chladno.Slepice nejsou nachlazené,ale průdušnice a vzduchové vaky se s těmito změnami u některých jedinců špatně srovnávají.Vystříkávala jsem i eukalyptový olej,když si šly na hřad,který je osvěžující,ale také nic.Mě osobně ještě napadá-mají pod sebou hobliny,údajně dřevěné,ale jest-li v nich nejsou i dřevotřískové,ale to nelze rozeznat.Pak by výpary mohly toto dráždění dýchání dělat.A ještě jedna věc-jak všichni víme-je nyní období plísní-bramborová,okurková,na rajčatech a aniž si myslíme,že by to nebylo možné,tak asi ano.Plísně se vznáší vzduchem.A nemusí to nutně vyvolávat nějaké jiné mykotické onemocnění,jen toto pčíkání.Vždyť víme jak je narušené životní prostředí a nejen lidi trpí různými alergiemi,ale dnes už i zvířata.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155
Tak jsem se spojila se svým veterinářem a ten navrhnul, jak jsem předpokládala, Doxygal. Jinak jsem prošla nemoci drůbeže tady na netu a nejeví se to ani jako akutní rýma, ani jako nachlazení a ani jako infekční bronchitida. Vloni mi takhle chrchlal a pšíkal mladý chovný kohout. Toho jsem právě přeléčila Doxygalem a byl klid. Uvidíme. Pipky jsou jinak úplně vpohodě, nemají výtok ani z nosu, očí, nejsou nateklé ani apatické a apetit mají stále stejný. Ještě nesnášejí tak je to dobré, jinak by bylo škoda vajec
Drůbež dostává spoustu vitamínů v přírodní podobě ( ovoce, citrony do vody, denně kefír, kopřivy, česnek, atd.) Všichni mi říkají, že o ně až přespříliš pečuji a že je to tím
Každopádně dám vědět jak léčení dopadlo, sama doufám, že budou zase vpořádku. Slepičky jsem scháněla čtyři roky, než jsem se k nim dostala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.51
Taky my začali pšikat, nezjistil jsem proč, jiné příznaky nemají, spíše se to týká mladých kuřic, než starších slepic, dal jsem jim do vody odvar z česneku, což je přírodní antibiotikum a z heřmánku, tak uvidíme co to s nimi udělá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155
Zdravím, už mi pšíkají a chrchlají i dva kohoutci a také je to jenom mezi letošními mladými. Jednoletky a dvouletky jsou v pohodě.
Odedneška dávám Doxygal, který mi doporučil veterinář a uvidíme.
Jsem zvědavá jak na vaše slepičky bude působit česnek. Já ho dávám preventivně často do míchanic, mám také meducínu z jablečného octu, česneku a citronu a stejně se nevím jak, nebo čím nakazily. Volně ven nepříjdou, máme všechny pozemky oplocené, takže se se sousedovic drůbeží kamarádit nemohou.
Dle veta se to může šířit vzduchem či stačí nějaká plíseń........prý toho může být víc co to nastartuje. klasická rýma či nachlazení to není, ale nakažlivé zřejmě ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Hledala jsem nejen na netu,ale i v literatuře.Toto pšíkání je plísňového původu,bohužel letoční léto je jak udělané na plísně.Plísní,respektive plísňového onemocnění je celá řada.Všechny mají jedno společné-napadají plíce,průdušky,průdušnice a vzduchové vaky u drůbeže.Je třeba rovněž desinfikovaj, a to desinfekcí na plísně,po 8 hodinách opakovat a po 7 dnech opět opakovat.Dávat si pozor na krmení,zvláště na směsi-bohužel výrobci s tím umí dělat "kouzla".Jinak při podávání Doxygalu i jiných antibiotik na léčbu dýchacích cest napadením plísněmi je třeba dát vitamin C.Nosnicím se Doxygal nemá podávat.Bohužel v tomto létě se ani při nejlepší péči tomu nevyhneme.Plísně jsou dnes ve vzduchu a všechna zvířata s tím trpí,nejen drůbež.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Ještě dodatek-musí se řádně vydesinfikovat kurník a toto se má opakovat po 14 dnech.Plísně všeho druhu-posekaná tráva sekačkou,tuje,lesní stromy,broskvoně,třešně,višně-moniliový úžeh.A nedivte se,bohužel plísní je mnoho-rajčata,okurky.Musí se posekaná tráva vápnit,výběhy také.Plísně se šíří vzduchemm,jako jiné virozy,bakterie.Bohužel u drůbeže lehce napadají plíce.Jinak když opatrně otevřete zobáček,najdete takové skoro až průhledné pablány a v těch se to rozmnožuje a jde dál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.254
Mě na to loni uhynulo šest kohoutků, letos je to lepší, ale mají to stejně. Přijde to na začátku léta a s podzimem to zmizí. Dospělí nic, jen letošní kuřata. Ale mám opravdu dojem, že se to rozmohlo poslední dva roky - že to má spousta chovatelů. Těm co na tom byli špatně jsem čistila nosy vincentkou a zabralo to - teda alespoň na vnější příznaky - pšíkání a chrchlání. Už jsou OK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě na to loni uhynulo šest kohoutků, letos je to lepší, ale mají to stejně. Přijde to na začátku léta a s podzimem to zmizí. Dospělí nic, jen letošní kuřata. Ale mám opravdu dojem, že se to rozmohlo poslední dva roky - že to má spousta chovatelů. Těm co na tom byli špatně jsem čistila nosy vincentkou a zabralo to - teda alespoň na vnější příznaky - pšíkání a chrchlání. Už jsou OK
Jak jsem uvedla v předešlém příspěvku-máte pravdu,že toto onemocnění přichází koncem léta a napodzim.Ještě se takto projevuje ptačí neštovice-difterie .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.162
Česnek s heřmánkem začal účinkovat, pšikání začíná ustupovat, začali my v jiné místnosti pšikat kohoutci na výkrm, tak dostanou taky česnek, jen by mě zajímalo, když je po požití z člověka druhý den cítit česnek jak z dechu tak třebas i potu, jestli by kohoutci tím česnekem taky nasákli a byli takový jako už naložení musím vyzkoušet, mňam, mňam
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Česnek s heřmánkem začal účinkovat, pšikání začíná ustupovat, začali my v jiné místnosti pšikat kohoutci na výkrm, tak dostanou taky česnek, jen by mě zajímalo, když je po požití z člověka druhý den cítit česnek jak z dechu tak třebas i potu, jestli by kohoutci tím česnekem taky nasákli a byli takový jako už naložení musím vyzkoušet, mňam, mňam
Zdravím, prosím vás během kolik dnů to začlo ustupovat a zmizelo to úplně ? Díky za odpověd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5
Letos vcelku bezproblémový odchov maransek vyústil v nynější chrapoty, zvláště slyšitelné večer na hřadu, krásné, silné kuřice před snáškou, prostě před rozpukem frkají a lehce chrčí. Výtoky z nosu, či z očí nic, zobák suchý. Otoky žádné. Chovají se čile. Nevím co to je. Ale vždy mi to udělá vrásku na čele.
Kuřice nocují od mala venku ve voliéře, kryté proti dešti, jsou v suchu, na čerstvém vzduchu, tak nevím. Jestli stačí plíseň (aspergilosa) z rostlinných a trusových zbytků na dně voliery? Projdu-li kteroukoli německou výstavu, slepice chrčí i tam.
Možná by pomohlo nikoli antibiotikum, ale antimykotikum.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Letos vcelku bezproblémový odchov maransek vyústil v nynější chrapoty, zvláště slyšitelné večer na hřadu, krásné, silné kuřice před snáškou, prostě před rozpukem frkají a lehce chrčí. Výtoky z nosu, či z očí nic, zobák suchý. Otoky žádné. Chovají se čile. Nevím co to je. Ale vždy mi to udělá vrásku na čele.
Kuřice nocují od mala venku ve voliéře, kryté proti dešti, jsou v suchu, na čerstvém vzduchu, tak nevím. Jestli stačí plíseň (aspergilosa) z rostlinných a trusových zbytků na dně voliery? Projdu-li kteroukoli německou výstavu, slepice chrčí i tam.
To pšikaní mám u 2 vlašek a jak píšete jde to slyšet hlavně na hřadovní to pšikaní se mi objevilo teď po prvé nikdy jsem to u slepic neměl. Tak jim chci nějak zkusit pomoct. A jestli to pomohlo s tím česnek tak proč to nezkusit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážený-máte velikou jedničku,ony ty pipiny opravdu reagují na různé plísně, teď ve vzduchu "frčí" plíseň bramborová,která napadá rostliny rajčat a okurek a když se jen tak každý rozhlédne kolem sebe, tak se chytá plíseň i na kpřivách.Navíc,kdo seká zahradu a posečenou trávu kompostuje-tak tam je toho také až dost,což lze jedině zasypávat-lehce vápnem.Protiplísňových prostředků je hodně,ale zase jsou pro zvířata přeci jen jedovaté.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.188
no mě to dělali mladé slípky a bažanti, pomohl panacur tj. přípravek na odčervení, po 14 dnech jsem to opakoval a přestali
Mlaďas

XXX.XXX.185.241
Dobrý dne, dneska večer mi začal kohout společně s jednou slípkou pšíkat. Mají zaslzené oči a mokrý zobák a pšíkaj a já nevím co s tím jestli to mám nechat bejt nebo jestli jim mám koupit nějaké léky. Nerad bych ,aby nějaká umřela a tak vás prosím o radu co s tím a jestli je to nachlazení nebo mají rýmu jestli to mám nějak léčit nebo jestli ne.