Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.38
Dobrý den, předem píši, že se v drůbeži naprosto nevyznám. Jen se chci zeptat na jednu věc. U babičky která má nové slepice (půl roku)jsem na dvoře objevila v některém trusu krev. Nevím ale o co jde, tak se ptám tady. Jde o nějakou nemoc? jak ji léčit? Jinak babička krmí granulemi pro nosnice a starým, namočeným pečivem. Doufám, že to není nic vážného. Děkuji za rady. :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.126
Krev v trusu je moc široký pojem, nemusí to znamenat nic, může to znamenat hodně. Diskuze umožňuje vložit i fotografii!. nejlépe uděláte když to odvezete na veterinu řeknou vám jestli to je nebo není važné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, předem píši, že se v drůbeži naprosto nevyznám. Jen se chci zeptat na jednu věc. U babičky která má nové slepice (půl roku)jsem na dvoře objevila v některém trusu krev. Nevím ale o co jde, tak se ptám tady. Jde o nějakou nemoc? jak ji léčit? Jinak babička krmí granulemi pro nosnice a starým, namočeným pečivem. Doufám, že to není nic vážného. Děkuji za rady. :-)
Zdravím, občas se to může stát, ale nemusí to být nic, ale když se to bude opakovat pořád, tak to může něco znamenat. Nedělejte si z toho zas, tak těžkou hlavu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.16
ale z největší pravděpodobností KOKCIDIOZA..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale z největší pravděpodobností KOKCIDIOZA..
Ale právě vůbec ne, pokud na těch slepičkách není nic jiného vidět, nemají dlouhodobý průjem, jsou čiperné a vypadají zdravě, případně snáší, tak o kokci rozhodně nejde.
To jen tady na iFauně je krev v trusu automaticky kokcidioza (přitom i kdybyly slípky na pohled marodné, je spoustu jiných nemocí, které to mohou být) a být začátečník, tak se do chovu vůbec nepustím, jak jsem ze zdejších diskuzí vyděšená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.1
Ja som tiež začiatočník, začala som chovať sliepky v decembri najprv 1,4 teraz mám celkom 17. V priebehu toho obdobia sa z času na čas objavila krv v truse, vodnatý trus, ale nič z toho nebolo. Musia byť aj iné príznaky a nie hneď robiť paniku
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám 10 slepiček a jedna z nich má v trusu občas krev ale nevím která to je.( stáří cca 5 měsíců-ještě nenesou) Vzhledem k tomu že jsou všechny čiperné, žerou a mají se k světu tak jsme to přestal řešit. No když by někdo měl nějaký tip budu rád. Dnes jsem vzal vždy kažkou slepici, dal jí na chvíli do bedny než se vykadí, aby jsem našel tu která má příměs krve, ale všechny slepice trus vpořádku, ale ráno přijdu na dvorek a najdu tam zase trus s přímesí krve, je to červené, není to natrávená krev takže to jde ze střeva, ale pro kokciodiky :) ( to jsou ti kteří hned diagnostikojí kokcidiózu) chci uporornit, že jsem celý chov před cca měsícem přeléčil lékem na kokciciózu. Díky za zkušenosti.
Svou úžasnou odpovědí jste mě ohromil, proto reaguji. Nevím, proč se zapojujete. Dovedete vymyslet i něco smysluplného, aby Vás to duševně nevyčerpalo? Je to už hodně starý příspěvek, doufám, že jste za ty roky zmoudřel.
Slepice mohou snášet, být čilé a přesto tam ta červeň v trusu může být a příčina kokcidioza napadne nejprve. Přeléčit, je to jednoduché přípravků je dost a uvidíte. Samozřejmě příčin může být mnoho. Jen na okraj pro laika. Stačí červená řepa a barva trusu vyděsí, nejen u slepic.
Dobrý den, jsem právě ten začátečník a jsem ze zdejších (některých) příspěvků vyděšená. Mám pět mladých cca 5-6ti měsíčních slepiček - tři už nesou - a jedna z pěti, nevím přesně, která, ale asi tuším, dnes půjde do karantény - v noci kadí průjem - jen v noci (pod hřadlem je vždy ráno průjmovitá, světle hnědá kašička). Ve výběhu jsem takovéto nadělení našla asi jen dvakrát, čili přes den je, myslím, trus všech v pořádku. Dnes ráno ale nebyla barva hnědá, ale spíš načervenalá. Takže hledám u zkušených v diskuzích radu nebo inspiraci. Podle zdejších příspěvků to ale vypadá, že má, holka moje zlatá, kokcidiózu. Přitom byly všechny v drůbežárně očkované. Mám úplně nový výběh, úplně nový kurník, čistější to být nemůže, krmím sypkou hotovou směsí, přidávám jen namočené pečivo, strouhanou mrkev, brokolici nebo mačkané brambory, drcené skořápky, grit a bílkovinný koncentrát a vitamíny Mikros. Dostávají každý den zelené - trávu ze sekačky nebo je pustím do zahrady. Tak jednou do týdne dám pol.lžíci rybí moučky do krmiva. Ráno krmivo zalévám hrnkem vlažného mléka, večer dám suché. Dietní chyba, kokcidióza nebo jiný střevní problém? Nejlépe vzorek do zkumavky a veterinář, což? Snad to nebude vážné, nemám prostor na to, abych ji měla odděleně od ostatních a testy nějakou dobu potrvají. Uff, to je, jako když onemocní dítě. Děkuji předem za každý názor.

Aida2002
napsal(a):
Dobrý den, jsem právě ten začátečník a jsem ze zdejších (některých) příspěvků vyděšená. Mám pět mladých cca 5-6ti měsíčních slepiček - tři už nesou - a jedna z pěti, nevím přesně, která, ale asi tuším, dnes půjde do karantény - v noci kadí průjem - jen v noci (pod hřadlem je vždy ráno průjmovitá, světle hnědá kašička). Ve výběhu jsem takovéto nadělení našla asi jen dvakrát, čili přes den je, myslím, trus všech v pořádku. Dnes ráno ale nebyla barva hnědá, ale spíš načervenalá. Takže hledám u zkušených v diskuzích radu nebo inspiraci. Podle zdejších příspěvků to ale vypadá, že má, holka moje zlatá, kokcidiózu. Přitom byly všechny v drůbežárně očkované. Mám úplně nový výběh, úplně nový kurník, čistější to být nemůže, krmím sypkou hotovou směsí, přidávám jen namočené pečivo, strouhanou mrkev, brokolici nebo mačkané brambory, drcené skořápky, grit a bílkovinný koncentrát a vitamíny Mikros. Dostávají každý den zelené - trávu ze sekačky nebo je pustím do zahrady. Tak jednou do týdne dám pol.lžíci rybí moučky do krmiva. Ráno krmivo zalévám hrnkem vlažného mléka, večer dám suché. Dietní chyba, kokcidióza nebo jiný střevní problém? Nejlépe vzorek do zkumavky a veterinář, což? Snad to nebude vážné, nemám prostor na to, abych ji měla odděleně od ostatních a testy nějakou dobu potrvají. Uff, to je, jako když onemocní dítě. Děkuji předem za každý názor.
Ano, nejlepší je veterinář nebo odvézt vzorky trusu na veterinární ústav. A mimochodem, proti kokcidioze se neočkuje.

napsal(a):
Ano, nejlepší je veterinář nebo odvézt vzorky trusu na veterinární ústav. A mimochodem, proti kokcidioze se neočkuje.
Kur domácí je jediný druh zvířete, pro který existuje očkování proti kokcidióze

ančovička1
napsal(a):
..vynechte namočené pecivo a chleba,maji prujem z toho..take slepicim občas "přilepšim" namocenym chlebem,druhy den hovinko konzistence a barvy hořčice..dalsi den zase v pohode,normální,tuhé..když ony maji ten chleba tak rády😁
Moje ne, mam klid a pecivo vozim konim

napsal(a):
Kur domácí je jediný druh zvířete, pro který existuje očkování proti kokcidióze
Ha, tak jsem zase o něco chytřejší.