Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.34

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jáká je smrtelná dávka (g) Ratimoru ve formě granulí pro slepice o váze cca 1-1,5kg.? Jedná se mi o to, že jsem měla pod bednou daný tento jed, ale muž v nepozornosti bednu vzal a jed slepice následně sežraly.smajlík Nevím ale, jestli jen 1 nebo se o něj podělilo všech 15. Na misce toho bylo přibližně 50g. Něco asi užraly myši, ale i tak nevím, jak moc je to pro drůbež škodlivé. Popř. nevíte, kolik mám aplikovat vit. K1, nerada bych zas drůbeži ublížila opačným způsobem.smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

hmm tak to je jedno kolik slípka váží...asi to budou mít do dvou dnů za sebou..máte muže posílat na pivo né se vám plest do hospodářství,když neví o co gosmajlík

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.34

Žádala jsem o rady, ne o porypovánísmajlík

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 18:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Žádala jsem o rady, ne o porypovánísmajlík

Nezbývá než čekat. Ratimor je toxičtější pro savce než pro ptáky a úmrtnost záleží na pozřené dávce. Smrt nastává po cca 10 dnech.

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.143

Je možné, že se nic nestane, neboť jed se má po několik dnů doplňovat a musí být v určité dávce, aby došlo k postupnému vykrvácení vnitřních orgánů a tím uhynutí zvířete.J.C.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.50

urcite nejezte nejakou dobu jejich vejce,i vy jste savec.smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.34

Jedná se o mladé kuřice, které ještě min. měsíc neponesou, takže v tom bych problém neviděla.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58

Je možné, že se nic nestane, neboť jed se má po několik dnů doplňovat a musí být v určité dávce, aby došlo k postupnému vykrvácení vnitřních orgánů a tím uhynutí zvířete.J.C.

na obalu píšou, že stačí jednorázové požití:-(

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jáká je smrtelná dávka (g) Ratimoru ve formě granulí pro slepice o váze cca 1-1,5kg.? Jedná se mi o to, že jsem měla pod bednou daný tento jed, ale muž v nepozornosti bednu vzal a jed slepice následně sežraly.smajlík Nevím ale, jestli jen 1 nebo se o něj podělilo všech 15. Na misce toho bylo přibližně 50g. Něco asi užraly myši, ale i tak nevím, jak moc je to pro drůbež škodlivé. Popř. nevíte, kolik mám aplikovat vit. K1, nerada bych zas drůbeži ublížila opačným způsobem.smajlík

Narvěte do nich káčka, co se do nich vejde, tím nepředávkujete. No a pak nezbývá, než čekat.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.34

Narvěte do nich káčka, co se do nich vejde, tím nepředávkujete. No a pak nezbývá, než čekat.

Nepředávkuji? To jste vzal kde? Vždyť vit. K1 pokud se dávkuje neodborně, tak je to silnější "jed" než samotný ratimor. Zvíře dostane mrtvici a již mu nic nepomůže, proto jsem se ptala, jestli někdo nezná přesné dávkování.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Nepředávkuji? To jste vzal kde? Vždyť vit. K1 pokud se dávkuje neodborně, tak je to silnější "jed" než samotný ratimor. Zvíře dostane mrtvici a již mu nic nepomůže, proto jsem se ptala, jestli někdo nezná přesné dávkování.

Mrvici? A to jste vzala kde? Při opravdu megadávkách se může objevit průjem, nebo poškození jater. Ale mrtvici fakt nedostanesmajlík

Ze všech vitamínů rozpustných v tucích je káčko nejbezpečnější. Rozhodně bych se nebála předávkování, pokud teda každé slípce nenarvete najednou celou lahvičku.

Jinak exotic animal formulary tvrdí, že dávkování je 0,025-2,5 mg/kg intramuskulárně každých 12 hodin. Jestli budete dávat per os, musí toho být víc. V kanavitu máte 100 mg v 5 ml. 1 kapka je jeden miligram, takže jestli máte dvoukilové slepice, každá dostane 4 kapky a je to. Když jich dostane víc, fakt jí z toho nešlehne a případě, že toto nepomůže, může dostat klidně dvojnásobek.

Nebo nedělejte nic a nechte je chcípnout, když se teda bojíte té mrtvice.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Mrvici? A to jste vzala kde? Při opravdu megadávkách se může objevit průjem, nebo poškození jater. Ale mrtvici fakt nedostanesmajlík

Ze všech vitamínů rozpustných v tucích je káčko nejbezpečnější. Rozhodně bych se nebála předávkování, pokud teda každé slípce nenarvete najednou celou lahvičku.

Jinak exotic animal formulary tvrdí, že dávkování je 0,025-2,5 mg/kg intramuskulárně každých 12 hodin. Jestli budete dávat per os, musí toho být víc. V kanavitu máte 100 mg v 5 ml. 1 kapka je jeden miligram, takže jestli máte dvoukilové slepice, každá dostane 4 kapky a je to. Když jich dostane víc, fakt jí z toho nešlehne a případě, že toto nepomůže, může dostat klidně dvojnásobek.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 18:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.34

Tak toto je pro mě potěšující novinka, ptala jsem se známého, je to normální lékař a ten mi právě říkal, ať si zjistím přesné dávkování, že v případě předávkování kusu, který jed nesežral se mu mohou začít tvořit krevní sraženiny v cévách a tím dojít k jejich ucpání a to by mohlo mít fatální následky. Jinak děkuji za pomocsmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 18:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Tak toto je pro mě potěšující novinka, ptala jsem se známého, je to normální lékař a ten mi právě říkal, ať si zjistím přesné dávkování, že v případě předávkování kusu, který jed nesežral se mu mohou začít tvořit krevní sraženiny v cévách a tím dojít k jejich ucpání a to by mohlo mít fatální následky. Jinak děkuji za pomocsmajlík

Tak ten váš známý by si měl dostudovat fyziologii:-) K předávkování vitamínem K potřebujete opravdu mega dávky, nejlépe opakovaně, projevuje se zvracením, průjmem, u lidí též kopřivkou a když to přešvihnete opravdu hodně, můžete si poškodit játra nebo přivodit anémii. Ale krevní sraženiny v cévách se vám jako následek příjmu vitamínu K opravdu, ale opravdu nevytvoří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2019 15:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

By mne zajímalo jak to tehdy s tím ratimorem a slepicemi dopadlo..

Přidejte reakci

Přidat smajlík