Araukany – kde se dají sehnat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

Dobrý den, prosím nevíte někdo, kde se dají sehnat slepičky tohoto plemene???
Na různých inzerátech jsem našla pouze kohoutky, to nechci.
Bývají i na chovatelských burzách např. v Přerově? Jsme z Moravskoslez. kraje.
Děkuji

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.197

asi se slepičky moc sehnat nedají,páč je nikdo neprodává a když jo,tak jsem je viděl za 500kčsmajlík,když už,tak malinký kuřátka,nebo násadová vejce.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.156

nj u nás hold moc těchto kuřátek,slepiček na severu moravy není,ale dají se koupit vajíčka a vylíhnout,nebo pak na burze v Ov,v Přerově sem je neviděla a viz příspěvek výše,pokud už je někdo má tak je neprodává,také neznám nikoho kdo by si koupil 10 slepiček za tuto cenu,tomu odpovídá i cena násadových vajec

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.1

Asi by ste mali radšej hľadať chovateľov araukansmajlík

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.191

Mrkněte na stránky klubu chovatelů araukan: http://araukana.webnode.cz/. Ve vašem kraji je hodně chovatelů....smajlíkBeran J.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Asi by ste mali radšej hľadať chovateľov araukansmajlík

Pardon, chyba se vloudí... Nikdo není dokonalý... smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

Mrkněte na stránky klubu chovatelů araukan: http://araukana.webnode.cz/. Ve vašem kraji je hodně chovatelů....smajlíkBeran J.

Moc děkuji... smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.12

Dobrý den,
z Moravskoslezského kraje je pední chovatel araukán J.Linet.Od něj ,ale jedině kuřátka nebo násdová vejce to až duben-květen a déle.Slepičky araukán vám nikdo neprodá.Pokud nespěcháte počkejte na Celostátní výstavu v Lysé tam budou prodávat slepičky 800,-Kč např.p. Bočková přední chovatlka slepičky 800,-Kč ,ale KVALITNÍ !!!Slepičky ,které prodávala byli oceněny 98 body!!!!

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

Dobrý den,
z Moravskoslezského kraje je pední chovatel araukán J.Linet.Od něj ,ale jedině kuřátka nebo násdová vejce to až duben-květen a déle.Slepičky araukán vám nikdo neprodá.Pokud nespěcháte počkejte na Celostátní výstavu v Lysé tam budou prodávat slepičky 800,-Kč např.p. Bočková přední chovatlka slepičky 800,-Kč ,ale KVALITNÍ !!!Slepičky ,které prodávala byli oceněny 98 body!!!!

Moc děkuji. Nespěcháme. Raděj počkám na kuřátka, vajíčka bych asi nezvládla... smajlík
Máme zkušenosti jenom s klasickýma slepicema. Dneska jsme si jich dovezli 15.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

pokud jste právě z MRVS.kraje tak to máte velmi jednoduché, co mají říkat chudáci z Chebska, ty to mají blíž skoro do Lucemburska jak k Ostravě smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

chci se zeptat, je vadou, když je kuře araukany vybarveno hodně do hněda,výrazně tmavší hnědá než ostatní?Vidím na kuřatech rozdílná zbarvení,přikládám foto

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 09:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.20

chci se zeptat, je vadou, když je kuře araukany vybarveno hodně do hněda,výrazně tmavší hnědá než ostatní?Vidím na kuřatech rozdílná zbarvení,přikládám foto

Asi budete mít různý mix barev.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

to vidím na kuřatech, ale chci vědět, jestli je to normální, myslela jsem , že araukana je jen jedné barvy..

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.30

Araukany mají více barevných rázů - http://araukana.webnode.cz/fotogalerie/vystava-v-erfurtu/

č. K 242 - Bílé - oči oranžově červené; zobák světle žlutý až světle rohový; běháky žlutozelené až vrbově zelené

č. K 238 - Černé - oči červené až červenohnědé; zobák tmavě rohový; běháky olivově černé

č.K 239 - Modré - oči červené až červenohnědé; zobák tmavě rohový; běháky olivově černé

č. K 240 - Modré s lémy - oči červené až červenohnědé; zobák tmavě rohový; běháky olivově černé

č. K 001 - Divoké - oči oranžově červené; zobák tmavě rohový; běháky vrbově zelené

č. K 019 - Zlatokrké - oči oranžově červené; zobák rohový; běháky vrbově zelené

č. K 020 - Stříbrokrké - oči oranžově červené; zobák rohový; běháky vrbově zelené

č. K 004 - Modré divoké - oči oranžově červené; zobák tmavě rohový; běháky vrbově zelené

č. K 022 - Modré zlatokrké - oči oranžově červené; zobák rohový; běháky vrbově zelené

č. K 099 - Černé červenokrké - oči červené až červenohnědé; zobák tmavě rohový; běháky olivově černé

č. K 103 - Modré červenokrké - oči červené až červenohnědé; zobák tmavě rohový; běháky olivově černé

č. K 084 - Zlaté pšeničné - oči oranžově červené; zobák světle rohový; běháky světle vrbové zelené

č. K 086 - Modré zlatě pšeničné - oči oranžově červené; zobák světle rohový; běháky světle vrbové zelené

č. K 231 - Krahujcovité - oči oranžově červené; zobák světle žlutý až rohový; běháky žluté s černými skvrnami

Více zde: http://araukana.webnode.cz/standard-araukan/

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Děkuji

Na podzim bude v Přerově při kajské výstavě i klubová výstava chovatelů araukan .Tam jistě bude něco prodejné. Jako třeba letos v Lysé a nebo na klubové výstavě v Novém Městě nad Metují.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Děkuji

V prosinci 2012 na Evropské výstavě v Lipsku byly slepice a kohouti araukan ,různého zbarvení, k prodeji od 70-120€/ks.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.197

smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

V prosinci 2012 na Evropské výstavě v Lipsku byly slepice a kohouti araukan ,různého zbarvení, k prodeji od 70-120€/ks.

Dobrý, koně máme taky za 50.000, i když existují (a hodně) za milion...
Já chci slepice do kurníku na vajíčka, ne na výstavy a chov... smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Vážený,pořiďte si hybridy od Kavapa a nekupujte čistokrevnou drůbež obzvláště araukany ,jejichž chov je problematický a proto je araukan stálý nedostatek.Chovatel araukan

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 22:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

Vážený,pořiďte si hybridy od Kavapa a nekupujte čistokrevnou drůbež obzvláště araukany ,jejichž chov je problematický a proto je araukan stálý nedostatek.Chovatel araukan

taky mě napadala tato odpověd smajlík vzal jste mě to z pusy (ruky), jenomže zase by mi někdo dělal ty,ty ty... smajlík

Neregistrovaný uživatel

14.3.2013 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

VáženÁ... A jinak každý jednou začínal, ne??? smajlík
Ty ty ty nebudu nikomu dělat, anonymní diskuze mě nemůže rozhodit.
Já se jenom slušně zeptala, tak proč taková drsná rada???

Neregistrovaný uživatel

14.3.2013 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.183

Tento příspěvek taky nechápu - proč by si někdo, kdo chce slepice na vajíčka, nemohl koupit čistokrevné?
A v čem tedy spočívá problematičnost chovu araukan - slyšela jsem jen o možnosti ucpání kloaky (?) - poučte nás (bez ironie).

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 05:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.216

Zdravím
Loni se mi ze 40 nasazených vajec araukan do líhně vylíhlo 38 kuřat a ztoho bylo 6 slípek a ostatní kohoutci ( začal jsem mít podezření jestli to se slepicemi nezačíná být jako tuším s gekony nebo podobnými plazy kde teplota určuje pohlaví. Za xx let jsem se s takovým poměrem slepic a kohoutků nesetkal). Zato jedna slepice mě zanášela a dovedla si 11 kuřat které si odvodila a bylo 9 slípek a 2 kohoutci což nechápu, ale matka příroda je mocná čarodějka. Je to asi o štěstí jak se zadaří a proto nemám odvahu kuřata nabízet. Může to být také důvod nedostatku slípek? Na to bohužel odpověď neznám. Araukany jsou na chov celkem nenáročné tak tam problém nevidím. Pouze u malých kuřat hlídám zadečky, protože občas se vyskytne problém s kálením, ale to je dané stavbou těla araukany.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 07:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.195

Tento příspěvek taky nechápu - proč by si někdo, kdo chce slepice na vajíčka, nemohl koupit čistokrevné?
A v čem tedy spočívá problematičnost chovu araukan - slyšela jsem jen o možnosti ucpání kloaky (?) - poučte nás (bez ironie).

Dobrý den, kloaka se ucpáva dusledkem zakrnění páteřních obratlu když jde o bezocasou formu. Spíš se obratel u kuřat bortí a tlačí na střeva. Chovatelé by měli pářit bezocasé kusy s ocasatými. Pokud tomu tak v dnešní době je (nevím už araukany nechovám) a vy chcte spíše zelená vejce a netrváte na slepici bez ocasu tak požadujte ocasaté kusy kterých se hodně z chovu vyřazuje. Mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti oplozenst, snáška, líhnivost. K nim lehce seženete bezocasého kohouta a potomci už budou cca 50% s ocasem a 50% bezsmajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 08:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

no jestli jste prodával nás.vejc eod těchto kusů tak to bych měl z Vás radost

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

jedno kuře araukany špatně polyká vodu,skoro nežere a tím také neroste, nevíte někdo co to je?

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.30

Dobrý den, problém není v nedostatku slepic - pokud někdo kupuje 3denní kuřata jde do toho s rizikem, že prostě nakonec může mít kohouty - ikdyž dobrý chovatel pozná i u takto malých pohlaví.
Problém je v tom, že lidé teď z jara shánějí chovný kmen 1,2-3 ale neuvědomují si, že chovatel tento kmen celou zimu krmil (což jsou nemalé náklady), musel zajistit ustájení... Je jednodušší "přijít k hotovému" než se starat. - omlouvám, se, pokud jsem se někoho dotkla.

Další věc je, že u araukan šroubuje cenu nahoru barva skořápky vajec, stejně jako u maransek.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.52

Moc děkuji. Nespěcháme. Raděj počkám na kuřátka, vajíčka bych asi nezvládla... smajlík
Máme zkušenosti jenom s klasickýma slepicema. Dneska jsme si jich dovezli 15.

Zdravím všechny přívnivce i odpůrce araukan smajlík Chovám araukany teprv druhým rokem, ale zatím jsem se se žádnými záludnostmi chovu těchto slepic nesetkal... Mám chovný kmen 1+7. Snášejí velmi dobře, až jsem byl překvapen, jak to holkám jde, denně 4 až 5 vajec! Přes zimu měli asi 2 a půl měsíce přestávku. Teď už snášejí v plném proudu, líheň už se plní, během roku budu prodávat kuřata i slepice a nebude to určitě za 500Kč smajlík Kdyby jste měli zájem, napište na email: arbo@centrum.cz a domluvíme se, bydlím kousek od Opavy. Přeju všem chovu zdar a nestresujte lidi, přenášíte to pak na ty svá zvířata smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37

Zdravím všechny přívnivce i odpůrce araukan smajlík Chovám araukany teprv druhým rokem, ale zatím jsem se se žádnými záludnostmi chovu těchto slepic nesetkal... Mám chovný kmen 1+7. Snášejí velmi dobře, až jsem byl překvapen, jak to holkám jde, denně 4 až 5 vajec! Přes zimu měli asi 2 a půl měsíce přestávku. Teď už snášejí v plném proudu, líheň už se plní, během roku budu prodávat kuřata i slepice a nebude to určitě za 500Kč smajlík Kdyby jste měli zájem, napište na email: arbo@centrum.cz a domluvíme se, bydlím kousek od Opavy. Přeju všem chovu zdar a nestresujte lidi, přenášíte to pak na ty svá zvířata smajlíksmajlík

Dobrý den, můžu se zeptat, jestli jste stříhal slepicím peří kolem kloaky? Spousta lidí tvrdí, že je potom špatná oplodněnost nás. vajec.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.183

smajlík
Super, bydlím kousek od Opavy. To jsem ráda, že je tu někdo ochotný a tak blízko!smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.102

mám to trochu od ruky,ale kuřátka si ráda koupím.už jsem Vám psala email.Já s araukanami teprve začínám,loni jsem si nalíhla kuřata,nedávno jsem protřídila slepičky od kohoutů.Mám 11 slepiček a k nim jsem zakoupila tři nepříbuzné kohouty,snad to bude dobrý poměr.Slepičky mi začínají pomalu snášet,už jsem měla 6 vajec za den.smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

já se chystám též na prodej vajec, ale vejce mám od včera v líhni a tak za 5 dnů budu vědět jak jsou oplozená, snažím se ale chovat čistou barvu

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240

Dobrý den, můžu se zeptat, jestli jste stříhal slepicím peří kolem kloaky? Spousta lidí tvrdí, že je potom špatná oplodněnost nás. vajec.

Holkám jsem ostříhal peří kolem kloaky asi před 3 týdnama a kohoutovi raději taky. Vypadá sice teď tak trochu divně, ale účel je účel! Někteří sice tvrdí, že mají oplodněnost dobrou i bez toho, ale nechci to riskovat.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.102

já se chystám též na prodej vajec, ale vejce mám od včera v líhni a tak za 5 dnů budu vědět jak jsou oplozená, snažím se ale chovat čistou barvu

prodala by jste násadové vejce?a jen čistě ze zvědavosti,jaou barvu chováte?děkuji.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240

Jestli chováte čistou barvu, tak jste ještě o stupínek nade mnousmajlík Mi se ale ta moje barevná směska ale celkem líbí smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

mám černé, ale jsem ze stř.Čech

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.52

Jé, super... smajlík
Když tak se určitě ozvu, jsem z Hradce... smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.3.2013 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Fandím Vám a držím palce a díky za to že se snažíte držet čistou barvu.Ono je sice pěkné mít barevný dvůr jak se zde ukazuje ale daleko pracnější a zajímavější je mít třeba několik čistých kmenů.Zdravím Chovatel araukan

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 07:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

Fandím Vám a držím palce a díky za to že se snažíte držet čistou barvu.Ono je sice pěkné mít barevný dvůr jak se zde ukazuje ale daleko pracnější a zajímavější je mít třeba několik čistých kmenů.Zdravím Chovatel araukan

mohl/a by jste napsat jaké se chovají běžně barvy araukan u nás?A když se mě z koupených násadových vajíček vylíhla kuřata různých barev, jakou mám nakonec nejlépe vybrat barvu pro jednobarevný chov?

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.160

Dobrý den.Udělal jste jenom dobře že jste je ostřihal .Ja mám vyzkoušeno že čím déle vylíhnutá kuřata tím je víc slepiček v unoru 70% kohoutů v červenci jeto na opak chci se zeptat jestli to někdo taky nepozoroval.Další věc je že se kuřata líhnou o den dřív než jiná plemena
Araukana je velice nenáročná drůbež vhodná i pro začátečníka sám jsem přiznivcem tvrdšiho chovu chovám je ve volieře bez kurníku mají bidla jenom pod střechou v závětří a nesou celou zimu nemají žádný zdravotní problém
Až budete kupovat násadová vejce doporučuju osobní odběr a prohlídnout si rodičovské hejno i kříženci ar nesou zelená vajíčka
Nezařazujte do chovu ocasatá zvířata sám vyřazuju i tzv indiany a nemám žádné problémy líhnou se kuřata jenom bez ocasu po vylíhnutí jim zkrátím chmíří u kloaky aby se jim tam nelepil trus a zase je po problému
Chovné hejno složte buď licousatý kohout a vousaté slepice nebo na opak nikdy ne licous na licous tam se projeví letální faktor a kuřata 19 den inkubace odumřou
První tři dny po výlíhnutí krmte jenom kukuřičnou krupicí předejdete průjmu.Chovám ar už 20 let tohle mám vyzkoušený a funguje to
Chovu zdar 11.11

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

ted jsem se dívala výše v diskuzi na barevné varianty araukan ... všechny se chovají i u nás?

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 07:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.160

U nás jsou nejvíce rozšířené barevné rázy - divoce zb,černé bílé modré méně se chovaji zlate nebo modře pšeničné stříbro krké a žíhané
11.11

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 08:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.4

Dobrý den.Udělal jste jenom dobře že jste je ostřihal .Ja mám vyzkoušeno že čím déle vylíhnutá kuřata tím je víc slepiček v unoru 70% kohoutů v červenci jeto na opak chci se zeptat jestli to někdo taky nepozoroval.Další věc je že se kuřata líhnou o den dřív než jiná plemena
Araukana je velice nenáročná drůbež vhodná i pro začátečníka sám jsem přiznivcem tvrdšiho chovu chovám je ve volieře bez kurníku mají bidla jenom pod střechou v závětří a nesou celou zimu nemají žádný zdravotní problém
Až budete kupovat násadová vejce doporučuju osobní odběr a prohlídnout si rodičovské hejno i kříženci ar nesou zelená vajíčka
Nezařazujte do chovu ocasatá zvířata sám vyřazuju i tzv indiany a nemám žádné problémy líhnou se kuřata jenom bez ocasu po vylíhnutí jim zkrátím chmíří u kloaky aby se jim tam nelepil trus a zase je po problému
Chovné hejno složte buď licousatý kohout a vousaté slepice nebo na opak nikdy ne licous na licous tam se projeví letální faktor a kuřata 19 den inkubace odumřou
První tři dny po výlíhnutí krmte jenom kukuřičnou krupicí předejdete průjmu.Chovám ar už 20 let tohle mám vyzkoušený a funguje to
Chovu zdar 11.11

A já bych zrovna chtěl ocasaty.Jen pro vlastní potěchu.Bez ocasu se mi nelíbí.Proč se tak vlastně šlechtí?

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 08:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.96

Šlechtí se na bezocasatost protože je to jedním z plemených znaků ar další jsou zelené nohy licousy vousy atd to všechno dohromady dělá araukanu araukanou
Ocasatá zvířata chovají vamerice a anglii jmenují se amerakauna
11.11

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 09:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.4

Šlechtí se na bezocasatost protože je to jedním z plemených znaků ar další jsou zelené nohy licousy vousy atd to všechno dohromady dělá araukanu araukanou
11.11

Tak abych začal dělat amerakauny u nás;-)

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.18

Pokiaľ chcete mať pestré hejno, tak máte niekoľko možnoští u jednofarebných Araukan.
Môžete dať modrého kohúta na čuerne a opačne, alebo môžete dať čierneho kohúta na žíhane a opačne.
Budú sa Vám potom liahnuť kuriatka v týchto farebných rázoch.

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.4

Kdyby jste někdo ze sev.čech vyřazoval jen kvůli ocasu,tak bych měl zájem aspoň 1,2-1,3

Neregistrovaný uživatel

16.3.2013 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.183

Mně se taky víc líbí ty s ocasem (bezocasé vypadají, jako by utekly lišce smajlík). Kdyby se jich chtěl někdo zbavovat, určitě bych je koupila.

Ale chápu, že se mají v čistokrevném chovu udržovat ty bezocasé, když je tak indiáni vyšlechtili.
Takže ameraucana je stejná, jen s ocasem, nebo se liší ještě něčím?

Na německých stránkách jsem ještě našla slepice, které nazývají Grünleger - to je nějaký kříženec se zelenými vajíčky, nevíte někdo?

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Tak abych začal dělat amerakauny u nás;-)

Samozřejmě že můžete chovat co se Vám zalíbí ale vzorníky drůbeže členských zemí EU včetně ČR uznávají jen araukany bez ocasu, ocasaté araukany jsou pro výstavy výlukové ,bezhodnotné.Ocasaté araukany v Evropě jsou uznávany jen v Anglii.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.242

Samozřejmě že můžete chovat co se Vám zalíbí ale vzorníky drůbeže členských zemí EU včetně ČR uznávají jen araukany bez ocasu, ocasaté araukany jsou pro výstavy výlukové ,bezhodnotné.Ocasaté araukany v Evropě jsou uznávany jen v Anglii.

Měl bych to jen pro zpestření svého dvorku a zelená vajíčka jako bonus.Že bych jezdil vystavovat do Anglie,mě opravdu neláká;-)

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

Ano, araucana má být araukanou, pokud chcete být vytřední tak jako v oněch neoblíbených zemích, tak chovejte ty s ocasem, myslím, že by se chov ameraucan neblaze projevil na vzhledu araukan, každý by to nakřížil do araucan a byl by hned problém :(

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.25

Ano, araucana má být araukanou, pokud chcete být vytřední tak jako v oněch neoblíbených zemích, tak chovejte ty s ocasem, myslím, že by se chov ameraucan neblaze projevil na vzhledu araukan, každý by to nakřížil do araucan a byl by hned problém :(

Samozřejmě,vaše obavy chápu.Ale když si lihnu kuřata,tak pod kvočnou.Pouze pro vlastní potřebu;-)

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Měl bych to jen pro zpestření svého dvorku a zelená vajíčka jako bonus.Že bych jezdil vystavovat do Anglie,mě opravdu neláká;-)

Víte ono nejde o to jestli budete vystavovat .Vaše ocasaté araukany budou snášet zelená vejce a mnoho začínajících chovatelů si pak od Vás zelená vejce koupí s tím ,že se jedná o čistou drůbež a ejhle.Posledně v inzerci nabízel nějaký chovatel právě ,kohouta který měl ocas a ještě listový hřeben,Když jsem ho na to upozornil ,tak se velice divil ,jak je to možné ,vždyť koupil zelená vejce od čistokrevných slepic.Zdravím Chovatel araukan

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

plně souhlasím, ocasatá zvířata nebrat, maximálně je mít na dvorku, ale v žádném případě je dále líhnout a množit, pokud je to pravý chovatel, jistě chápe co je důležité

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.25

Víte ono nejde o to jestli budete vystavovat .Vaše ocasaté araukany budou snášet zelená vejce a mnoho začínajících chovatelů si pak od Vás zelená vejce koupí s tím ,že se jedná o čistou drůbež a ejhle.Posledně v inzerci nabízel nějaký chovatel právě ,kohouta který měl ocas a ještě listový hřeben,Když jsem ho na to upozornil ,tak se velice divil ,jak je to možné ,vždyť koupil zelená vejce od čistokrevných slepic.Zdravím Chovatel araukan

Vajíčka sice občas prodávám,když mám přebytek,ale ke konzumu.Dobrá ale.Pripustim vaši teorii.Rozhodně bych nikoho neuvadel v omyl,prostě by jen někdo chtěl zajímavou slepici na svůj dvorek.Asi by nebyl organizován,jako též já.Tudíž bez vystavovatelskych ambicí.Nebyla by taková drůbež za plotem hezčí ,než všechny druhy hybridů?Navíc zkušený chovatel ,jako vy,by hned věděl"á ty to maj jen pro sebe,tady chovny materiál schanet nebudu"...A abych kupoval slepici za osm stovek,ani se mi nelíbila,jen proto,že má kroužek(který je mi jako nečlenu ČSCHDZ k ničemu),tak se na to vyprdnu.Zůstanu u svých vlašek,které jsou čistokrevne ,ikdyz bez kroužků a nevím,zda mají nějaké odchylky od standardu.A nikdo to neřeší...

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 07:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.183

Já si taky myslím, že ocasaté araukany by snad neměly kazit chov těch "pravých". Ten kdo chová pro výstavy si přece nepřikříží něco takového (zvlášť, když to může být ještě přikřížené bůhvíčím).
A jestli si lidi koupí od někoho takového násadová vejce jen na "zelenonosné" slípky je celkem jedno, ne? Když chce mít někdo jen zelená vejce a nelíbí se mu slepice bez ocasu... ostatně z toho asi v Německu vznikl ten grunleger, ne?
Samozřejmě vydávat to neznalám zájemcům za pravou araukanu je pak podvod, který se dá v našich podmínkách očekávat...

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 07:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.74

Vajíčka sice občas prodávám,když mám přebytek,ale ke konzumu.Dobrá ale.Pripustim vaši teorii.Rozhodně bych nikoho neuvadel v omyl,prostě by jen někdo chtěl zajímavou slepici na svůj dvorek.Asi by nebyl organizován,jako též já.Tudíž bez vystavovatelskych ambicí.Nebyla by taková drůbež za plotem hezčí ,než všechny druhy hybridů?Navíc zkušený chovatel ,jako vy,by hned věděl"á ty to maj jen pro sebe,tady chovny materiál schanet nebudu"...A abych kupoval slepici za osm stovek,ani se mi nelíbila,jen proto,že má kroužek(který je mi jako nečlenu ČSCHDZ k ničemu),tak se na to vyprdnu.Zůstanu u svých vlašek,které jsou čistokrevne ,ikdyz bez kroužků a nevím,zda mají nějaké odchylky od standardu.A nikdo to neřeší...

Máte samozřejmě všichni pravdu smajlík Jedni se bojí, aby se zachovala čistota plemena a druhým je to jedno, protože to mají jenom na dvorek... Tak už se tu nedohadujte a chovejte každý co chcete!

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 07:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

a toho se lze docela bát, proto radši neexperimentovat, buď pravé araukany nebo když někdo chce ocasaté tak ať chová třeba orlovky, vzezřením jsou podobné

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.12

Máte samozřejmě všichni pravdu smajlík Jedni se bojí, aby se zachovala čistota plemena a druhým je to jedno, protože to mají jenom na dvorek... Tak už se tu nedohadujte a chovejte každý co chcete!

Já myslím,že jde o prachy.Okamžitě by klesla cena těch bez ocasu.Jen aby to s araukany nedopadlo jako třeba s německým ovčákem.Pořád ho slechtej aby měl prdel co nejníže a je z něho mrzak...

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.139

tak jasně že jde o prachy, lidem co to chcou na dvorek jde o to aby měli v proložce zelený vajíčka a je jim jedno jak ta slepice co je snese vypada, pokud se rozmuzou križenci a ty s ocasem tak maji chovatele cistokrevnych vystavnich bez ocasu po kseftech
jinak kdo chce slepici kvuli barve vajicek kupte si kohouta, ti jdou sehnet v pohode a pustte ho na nejaky belovajecny slepice treba vlasky, jejich vejce pak vylíhnout a budete mít slepice co snasi zelene vejce s minimalnima nakladama smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.12

tak jasně že jde o prachy, lidem co to chcou na dvorek jde o to aby měli v proložce zelený vajíčka a je jim jedno jak ta slepice co je snese vypada, pokud se rozmuzou križenci a ty s ocasem tak maji chovatele cistokrevnych vystavnich bez ocasu po kseftech
jinak kdo chce slepici kvuli barve vajicek kupte si kohouta, ti jdou sehnet v pohode a pustte ho na nejaky belovajecny slepice treba vlasky, jejich vejce pak vylíhnout a budete mít slepice co snasi zelene vejce s minimalnima nakladama smajlík

No myslím,že ta zelená už by byla taková vyblita.A ty krizenci,aby to zas nebyl nakej paskvil.Ikdyz dvorek by byl zajimavej,jak panoptikum.smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.243

Mohl by mi někdo vysvětlit ten kšeft! ohledně chovu AR?
Chovám od kuřete až po kuřici 6-8 měs. Kdy má již hotové všechny závěsy, dobarvené oči apod. A je možné na ni dostat lepší hodnocení než predikát 93b.

Tak kolik by pro Vás byla optimální cena na výstavě? A mimo ni- jako prodej ze dvora?

Když si vemu, že chovatel celý rok krmí chovné hejno- jedno jak velké. (Krmení asi zadarmo nebude ikdyby vyrostlo na vlastním poli... orba, osivo, kombajn.. A čistě na zrní u nás AR nefrčí. V zimě o to víc třeba přidávat další složky krmiva...)
Pak daří -li se pozbírá vejce. Šup s nimi do líhně (páč většina slepic v únoru, březnu nekvoká).
Po vylíhnutí následuje odchovna.. Opět krmení a energie na výhřev něco stojí...
Gratuluji všem kteří mají toto kolečko jen jednou za rok... My nasazujem do líhně na víckrát.. tím se náklady dále zvyšují...
Navíc chci -li vystavit své odchovy neprodám si 3denní kuřata.
Na výstavu si taky nedoletí samy.
Mohla bych se tady rozepsat o dalších přímých a nepřímých nákladech chovu (očkování, kroužky, popř. léky, vitamíny, klecné, vet. osvědčení, správní poplatky členské poplatky... )

Kdo si zvolil chovatelství za svůj koníček, jistě zjistil, že je to nákladné hobby - finačně i časově...
Tak kde je ten BYZNYS? !!!
Nechápu proč tady všichni žehrají na vše.
Chci AR tak si ji pořídím jestli bodovanou bezocasou nebo ocasatou je jedno.Nikdo do toho nemá co kecat.
Záleží spíš na tom, kdo jekolik ochoten dátsmajlík
A pokud se najde chovatel, který prodá své odchovy za sto nebo dvěstě korun. Budiž je to jeho problém...
Zdají -li se Vám ceny ostatních vysoké, kupte si hybridky. Ty po převozu týden rozdýchávají, že vidí slunce a pak další měsíc dávají do kupy trávení po přechodu z granulí.
Ale stojí 130KČ a o to hlavně jde ne?smajlík
A zelené vejce? po rozbití je obsah stejný jako u jiné drůbeže, takže ....smajlík
V.S. člen klubu chovatelů AR

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.243

A kdo chce sehnat araukanu tak sežene..
Loni jsem navštívila hodně výstav.. ne jen v moravskoslezkém kraji.A na každé výstavě alespoň jeden vystavovatel ty divošky vystavil. Takže kontakty na chovatele jsou a nemusí to být jen členové klubu.
Většina dnešních chovatelů jsou senioři.
Takže pokud doufáte v araukanu až do domu a přímo od PC tak jste bláznismajlík

Navíc se množí stále více stížností na konání výstav aoperativnost klubu na moravě.

Tak někdo ze západních Čech vstupte do klubu vyviňte úsilí a uspořádejte klubovku.
Členové klubu poskytnou svá zvířata. Poradí začínajícím a poskytnou prvotní chovný materiál, ale bez snahy to nepůjde. Ono asi těžko bude někdo z Ostravy organizovat něco v Plzni!smajlík
V.S.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.96

Proč nereprezentoval klub na vystave v Lipsku ?

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 16:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

chtělo by to pro Čechy udělat klub chovatelů araukan, u ČZ svazu mají např.lilie dokonce 3 ZO! Takže o to víc by to stálo za úvahu.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.197

11.11

Asi před 10-ti lety jsme získali zelená vajíčka od příbuzných, kteří měli pár ocasatých araukan od chovatele někde okolo Žďáru nad Sázavou, vylíhly se nám krásné ocasaté araukany, podobné té na obrázku, nesly zelená vejce, byly to odolné a shánčlivé slepice na velikém výběhu na chalupě, kam jezdíme pouze na víkend. Tenkrát jsme to brali jen jako raritu, kohouty jsme snědli a slepičky postupně odcházely jak šel čas. Bohužel jméno chovatele ani adresu neznáme a když jsem sháněl jiné ocasaté araukany, tak díky chovatelskému standardu už asi nemám šanci. Koupil jsem si poblíž Brna "ocasatého" kohouta vyřazeného z chovu, ale potomci už nemají tu krásnou zelenou barvu vajíček (křížení s vlaškami a maranskami) a hlavně většina jich má ocas neocas, není to ono. Takže kdyby někdo věděl jak dovézt z Anglie či odjinud ocasaté, hlásím se o násadová vejce.
lmazanek@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.12

Asi před 10-ti lety jsme získali zelená vajíčka od příbuzných, kteří měli pár ocasatých araukan od chovatele někde okolo Žďáru nad Sázavou, vylíhly se nám krásné ocasaté araukany, podobné té na obrázku, nesly zelená vejce, byly to odolné a shánčlivé slepice na velikém výběhu na chalupě, kam jezdíme pouze na víkend. Tenkrát jsme to brali jen jako raritu, kohouty jsme snědli a slepičky postupně odcházely jak šel čas. Bohužel jméno chovatele ani adresu neznáme a když jsem sháněl jiné ocasaté araukany, tak díky chovatelskému standardu už asi nemám šanci. Koupil jsem si poblíž Brna "ocasatého" kohouta vyřazeného z chovu, ale potomci už nemají tu krásnou zelenou barvu vajíček (křížení s vlaškami a maranskami) a hlavně většina jich má ocas neocas, není to ono. Takže kdyby někdo věděl jak dovézt z Anglie či odjinud ocasaté, hlásím se o násadová vejce.
lmazanek@seznam.cz

smajlík To už je jinej pohled,když to má ocas.Takový bych hned bral.Stačilo by kdyby se našel chovatel,co ty jeho nestandardy nesežral a byl by ochotnej je prodatsmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

od roku asi 06 co araukany líhnu se mi nikdy nestalo, že by byla jediná co měla ocas...tak doufám, že to bude i nadále smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.12

od roku asi 06 co araukany líhnu se mi nikdy nestalo, že by byla jediná co měla ocas...tak doufám, že to bude i nadále smajlík

smajlík Takže to tak jednoduché zase nebude.Asi začnu dělat pštrosysmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.18

Proč nereprezentoval klub na vystave v Lipsku ?

A ako si prišiel na to, že v Lipsku klub nereprezentoval?
Pozri si katalog z Lipska a zistíš, že nepíšeš pravdu!

Neregistrovaný uživatel

19.3.2013 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.183

lmazanek@seznam.cz

Vejce těch ocasatých se venku dají sehnat, třeba tady:
http://www.bruteier.net/ins/huehner/araucana/
http://www.tieranzeigen.at/bauernhoftiere/433041-bruteier-von-verschiedenen-rassehuehnern.html

ale kdoví, co se z toho může vylíhnout...

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 03:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.160

A ako si prišiel na to, že v Lipsku klub nereprezentoval?
Pozri si katalog z Lipska a zistíš, že nepíšeš pravdu!

Kdo tam prosim vystavoval z ceskeho klubu araukan .Dival jsem se a nenasel jsem tam jedine klubove zvire Dejte sem cisla kleci at se zorientuju mozna mam jiny katalog nez mate vy
Lzete vy ne ja !

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 06:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.30

Kdo tam prosim vystavoval z ceskeho klubu araukan .Dival jsem se a nenasel jsem tam jedine klubove zvire Dejte sem cisla kleci at se zorientuju mozna mam jiny katalog nez mate vy
Lzete vy ne ja !

smajlík Tak katalog sice po ruce nemám, takže nemohu sloužit čísly klecí, ale v "českém" kluku chovatelů drůbeže Araukan jsou také kolegové ze slovenska a zrovna pan Ing. Ferjenčík Peter v Lipsku vystavoval své krahujcové Araukany. Jen nechápu, proč tak kolem sebe kopete. Ten problém, že chovatelé z čech to mají na severní moravu daleko, ale moraváci do čech blíž je všeobecný. Ono kritizovat umí každý, ale ukázat a dokázat, že to jde i jinak, to už je problém smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 07:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.128

Asi mam ten katalog opravdu jiny nenasel jsem je tam

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Asi mam ten katalog opravdu jiny nenasel jsem je tam

Jen se zeptám ,proč jste tam nevystavoval třeba Vy? Vždyť v Lipsku mohli vystavovat všichni organizovaní chovatelé né jen členové klubů.A nebo jen také radíte co a jak by měli všichni ostatní chovatelé dělat? Chovatel araukan

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.32

Jen se zeptám ,proč jste tam nevystavoval třeba Vy? Vždyť v Lipsku mohli vystavovat všichni organizovaní chovatelé né jen členové klubů.A nebo jen také radíte co a jak by měli všichni ostatní chovatelé dělat? Chovatel araukan

Pane chovateli araukan já jsem je tam vystavoval mne zajimá proč je tam nedal nikdo z klubu
Takova možnost srovnat zviřata se zvířaty z ostatních zemi dlouho nebude já jsem ji využil
Doufám že se dočkám odpovědi
Velíšek Jan

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Pane chovateli araukan já jsem je tam vystavoval mne zajimá proč je tam nedal nikdo z klubu
Takova možnost srovnat zviřata se zvířaty z ostatních zemi dlouho nebude já jsem ji využil
Doufám že se dočkám odpovědi
Velíšek Jan

Zdravím Vás pane Velíšek.Jakou odpověď ode mne očekáváte?Nechápu proč do EV montujete klub.V klubu jsou chovatelé jako Vy a je každého věc kde bude vystavovat.Vy jste ji využil jako člen ČSCH ,proč také nepodpoříte klub jako člen organizace v jižních čechách?Víte ono je to na dlouhou diskusi a to myslím přes tyto stránky nepovedem.Zdravím promiňte že se nepodepíši. Třeba někdy v Lysé nebo jinde.Chovatel araukan

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.128

Podle mne klub promarnil šanci ukázat němcům že taky umíme araukany udělat a že chováme špičková zvířata a to je velká škoda
Velíšek

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.128

no nevím,já mám ocasaté jak jsou na obrázku asi tři..mněl jsem asi před pěti roky od známych několik kuřat..slepičky mi snášely zelené vejce,pak jsem si k nim pořídil originál kohouta,no jejich potomci jsou kříženci,to vím,některé ocasaté,jiné bez.ale mám hobby chov,zelené vajíčka ruzných odstínu,slepice s ocasy a jsem spokojený..smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Podle mne klub promarnil šanci ukázat němcům že taky umíme araukany udělat a že chováme špičková zvířata a to je velká škoda
Velíšek

Když se podívám do katalogu z Lipska tak vidím ,že jste vystavoval 1 prodejný kus araukany .Vy jste v klubu chovatelů araukan?Pokud ne proč tam nevstoupíte a nepomůžete klubu?Vystavoval jste na jejich klubové výstavě v Novém Městě nad Metují kde vystavovali i nečlenové klubu.Mylím ,že by to bylo pro naše začínající chovatele prospěšnější než Lipsko.To,že se u nás chová špičková drůbež je mezi organizovanými chovateli známo,ale je také známo,že pokud německý posuzovatel uvidí český kroužek vždy bude hodnocení jiné než u drůbeže s německým kroužkem.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.18

Som členom Klubu chovateľov Araukan od jeho počiatku. Nie každý si však môže dovoliť zaplatiť vysoké poplatky za EV v Lipsku, aj to bol zrejme limitujúci faktor pre menšiu účasť z našich krajov. Boli sme tam len 2-aja p. Velíšek a Ferjenčík s Araucanami.
Ja som vystavoval 6 kusov hydiny. Z toho 1 kohúta Araucany krahujčej v kl. č. 12325.

Nechápem len kde sa strácajú čistokrvné Araucany na SLovensku. Ve´d som ich za tie roky predal požehnane.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 04:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.160

Dobry den. Měl jsem v Lipsku 4 kusy suhlasim že to bylo docela drahý, vědělo se o ev 4 roky za tu dobu snad ty penize dokáže ušetřit každý. Co se týká posouzení souhlasim s vámi
Proč nejsem členem klubu? Protože araukany nejsou mojí prioritou kdo mne zná ví že chovám ajsem víc zaměřenej na vodní drůbež , ale když něco chovám chci mít zvířata co nejvíc podobající se ideálu ve vzorníku a nemusel se za ně stydět to se mi snad daří. Nevystavuji na speciálkách většinou je mám z ruky mám i menší hospodářství a chovám i jiná zvířata než drůbež a ta potřebují každodenní péči tak vypadnout na dva dny z baráku bohužel nejde
Vystavuju na CV mladé drůbeže a na Cv pravidelně tam mi pomáhá naše ZO
Chovu zdar

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.243

chtělo by to pro Čechy udělat klub chovatelů araukan, u ČZ svazu mají např.lilie dokonce 3 ZO! Takže o to víc by to stálo za úvahu.

Dodrý den,
razím heslo,v jednotě je síla.
Ale iniciativě se meze nekladou! Pokud to myslíte se založením druhého klubu vážně, máte šanci. Již zítra se koná ustřední komise chovatelů drůbeže.. tady by to bylo nejrychlejší...Každý si může zkusit jaké to je.
Jsem zvědavá, kdy se dočkám nějaké aktivity... smajlík
V.S.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Dobry den. Měl jsem v Lipsku 4 kusy suhlasim že to bylo docela drahý, vědělo se o ev 4 roky za tu dobu snad ty penize dokáže ušetřit každý. Co se týká posouzení souhlasim s vámi
Proč nejsem členem klubu? Protože araukany nejsou mojí prioritou kdo mne zná ví že chovám ajsem víc zaměřenej na vodní drůbež , ale když něco chovám chci mít zvířata co nejvíc podobající se ideálu ve vzorníku a nemusel se za ně stydět to se mi snad daří. Nevystavuji na speciálkách většinou je mám z ruky mám i menší hospodářství a chovám i jiná zvířata než drůbež a ta potřebují každodenní péči tak vypadnout na dva dny z baráku bohužel nejde
Vystavuju na CV mladé drůbeže a na Cv pravidelně tam mi pomáhá naše ZO
Chovu zdar

Omlouvám se ,opravdu jste v Lipsku vystavoval 3+1 .To ,že by každé zvíře mělo mít alespoň nějaký standard ví každý organizovaný chovatel.Zřejmě to ale neví takoví jejichž přispěvky tady jsou .Třeba právě ocasaté araukany. Nějaké nevhodné články o "kšeftu".Dále je tady nějaká snaha založit další klub ale pro koho?Myslím ,že kdo má opravdový zájem chovat čisté araukany tak by měl být v první řadě v ČSCH a může vstoupit do klubu a nebo má možnost vystavovat i jako nečlen klubu na klubové výstavě. Myslím ,že to bude pro naše chovatele poučnější a dostupnější než výstava v Lipsku.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2013 22:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Dobrý den.Nyní máte možnost koupě násadových vajec tzv mišmaš,Kdy kámen š..á c...u od chovatele -ky,který-á je nabízí v inzerci .Za takovou cenu neprodávám ani já vejce od čistokrevných araukan. Tady jde o tak zv. barevný dvůr a vejce pro svoji potřebu,ale proč neprodat ,vždyť je to žádané zboží.

Neregistrovaný uživatel

23.3.2013 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

jsem rád, že jste mi potvrdil domněnku, já koupil kohouta v Lysý asi za600či800kč a nestěžuju si, takže ty dvě stovky jsou ideální a adekvátní cena (pokud byly tedy bezocasé)

Neregistrovaný uživatel

23.3.2013 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.64

To víte že byli bez ocasu nějaký byli i oceněný na vystavách měl jsem jich moc tak byli na prodej potom jsem je prodal za 250 kus Na celostatní výstavě musíte do ceny počitat i poplatky

Neregistrovaný uživatel

5.4.2013 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.206

Dobrý den, reaguji nejspíše dost opožděně, ale přesto jsem ráda, že jsem na tuto diskusi narazila. Někdy úsměvné a někdy zase smutné. Já jsem chovatelka malého hejna, ale já je prostě miluju - no a ta domácí vajíčka také přeci nejsou k zahození. A takové bezocasé by se mi moc líbily - jsou prostě jiné. Už nějaký čas se je snažím sehnat, zatím jsem neměla štěstí, ale jak tady všichni vědí, není to lehké. Navíc jsem od Plzně.

Takže kdyby se vám pane chovateli opět poštěstilo a měl byste přebytek, já bych si jich ráda pár od vás zakoupila a těch 200,- i více bych za ně ráda dala.

To platí i pro případné další seriozní nabídky - chovatele.
Děkuji
Můj kontakt: mvernerova@seznam.cz , tel 603429514

Neregistrovaný uživatel

5.4.2013 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.119

Dobrý večer píšete že pán levně nakoupil draze prodává a proto mne napadá otázka kolik je běžná cena za násadová vejce nebo kuřátko neb každý nabízí jinak nebo napíše dohodou a pak není možnost srovnání.Děkuji za odpověd

Neregistrovaný uživatel

5.4.2013 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.197

stačí přečíst příspěvky výše,tam se o tomto inzerentovy psalo, už má zase inzerát na nákup slepic.
Zřejmě chce vydělávat na vejcích,za kolik prodává on nevím, ale někdo prodává vejce za 5kč,někdo 20kč,jak sleduji inzerci. Stejně slépky 200-2000kč

Neregistrovaný uživatel

6.4.2013 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.5

Ano to je pravda,četla sem po kolika korunách se prodávají,ale když tady píše někdo že pán prodává draze,tak by mě zajímalo za kolik koupím nepředražené vejce,nebo kuřátko.Vím že někdo chce za vejce 20,-a kuře 90,-tak se jen ptám jestli ostatní prodáváte stejně nebo my nezkušení nakupujeme příliš draze.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2013 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.160

Ano to je pravda,četla sem po kolika korunách se prodávají,ale když tady píše někdo že pán prodává draze,tak by mě zajímalo za kolik koupím nepředražené vejce,nebo kuřátko.Vím že někdo chce za vejce 20,-a kuře 90,-tak se jen ptám jestli ostatní prodáváte stejně nebo my nezkušení nakupujeme příliš draze.

Dobrý den.Jsou araukany a araukany když někdo splácá barvy i plemena dohromady a prodává to jako araukany tak je hodnota vejce tak 4 koruny druhý vystavuje dováží chovný materiál z ciziny tak dám klidně těch 25 korun, ale musím vědět že má nějaké uspěchy na výstavách a to ne jenom vjednom roce,ale několik let zasebou se musi držet na špici na CV nebo speciálce
Že si ten pan chovatel z Dačic nevylíhne svoje kuřata a scháni hotové slepice všech barev to vám snad stačí od něho je vejce na nasazení za 4 koruny drahý asi zná líhnivost svých vajec

Neregistrovaný uživatel

18.4.2013 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.82

No dneska jsem nasadil 90 vajec araukany.. tak jsem zvědav jak to dopadne ..

Neregistrovaný uživatel

18.4.2013 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Dobrý den.Jsou araukany a araukany když někdo splácá barvy i plemena dohromady a prodává to jako araukany tak je hodnota vejce tak 4 koruny druhý vystavuje dováží chovný materiál z ciziny tak dám klidně těch 25 korun, ale musím vědět že má nějaké uspěchy na výstavách a to ne jenom vjednom roce,ale několik let zasebou se musi držet na špici na CV nebo speciálce
Že si ten pan chovatel z Dačic nevylíhne svoje kuřata a scháni hotové slepice všech barev to vám snad stačí od něho je vejce na nasazení za 4 koruny drahý asi zná líhnivost svých vajec

Obdobný inzerát "včelařství jirka" jednou nakupuje ,podruhé bere objednávky ,za další prodává. Proč levně nenakoupit právě ta přebytková vejce "ze dvora"a draze neprodat když jsou araukany žádaným artiklem a mnoho zájemců ani neví jak araukana vypadá, jen o ní slyšeli.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2014 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.142

Dobrý den,
mám doma 12ti letého syna a ten se zabývá chovem drůbeže a chtěl by zkusit si vylíhnout a vychovat kuřátka arakuana. Chtěla jsem se zaptat zda budete letos prodávat násadové véjce tohoto plemene. Děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.3.2014 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.22

dobrý den,určitě budu,už mám i svoje kuřátka,jen Vy byste mohla napsat odkud jste a třeba nějaký kontakt..těžko pojedete synovi pro vajíčka na druhý konec republikysmajlík

Neregistrovaný uživatel

27.3.2014 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Dobrý den,
mám doma 12ti letého syna a ten se zabývá chovem drůbeže a chtěl by zkusit si vylíhnout a vychovat kuřátka arakuana. Chtěla jsem se zaptat zda budete letos prodávat násadové véjce tohoto plemene. Děkuji smajlík

Násadová vejce araukan prodávám a posílám poštou.Kde je na Vás kontakt,jak píše i předchozí pisatel?Jen chci upozornit ,že araukana je problémová drůbež a synovi doporučuji pro začátek líhnout jinou bezproblémovou drůbež a to proto aby nebyl výsledkem líhnutí araukan zklamaný.Zdravím chovatel araukan.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2014 02:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.91

Násadová vejce araukan prodávám a posílám poštou.Kde je na Vás kontakt,jak píše i předchozí pisatel?Jen chci upozornit ,že araukana je problémová drůbež a synovi doporučuji pro začátek líhnout jinou bezproblémovou drůbež a to proto aby nebyl výsledkem líhnutí araukan zklamaný.Zdravím chovatel araukan.

Co jsou za problémy při líhnutí a odchovu araukan?

Neregistrovaný uživatel

28.3.2014 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.133

Co jsou za problémy při líhnutí a odchovu araukan?

Pokud chcete mit dobrou oplodněnost vajec, musíte asi tři týdny před jejich zběrem upravit slepicím peří v místech , kde mají normální slípky ocas. Postup najdete na moderovaném foru od p.Ferienčíka. Jinak líhnutí a odchov je klasický a dokonce bych řekla podle našich kuřátek , mám dohromady kuřátka araukaní s maranskou, tak araukaní kuřátka mi přídou rychlejší a životaschopnější, je to určitě dobrá volba, mám je už deset let a pořád jsem s nimi spokojená. Musíte napsat odkud jste. Mám nasazeno v líhni a oplozenost mám téměř 100%tní. Určitě bych vám prodala i násadový vajíčka./8Kč/

Neregistrovaný uživatel

28.3.2014 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.152

Chovám Araucany cca 14 rokov a je to uplne bežé plemeno hydiny. Kto tvrdí, že je problémové, tak je manták. Stačí dodržať 2 zásady pri odchove.
a/ ostrihať chvostové perie, aby sa mohla kohútova kloaka spojiť s kloakou sliepky (nemajú trtáč a nevedia dvihnúť chvostové perie).
b/ dávať na kríž bajúzatého (licousatého) kohúta na bradaté (vousaté) sliepky a naopak.

Odchov kureniec je rovnaký ako u ostatných plemien. Len pozor na množiteľov tohoto "plemena". ktorý to krížia s inými bežnými plemenami a a ich potomkovia potom znášajú tiež tyrkysové vajcia, keďže ten gén je dominantný.

želám veľa úspechov v chove

Peter Ferjenčík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2014 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69

také araucany mám a jsem s nima velmi spokojená, vylíhla jsem si je loni v líhni a neznám milejší , bezproblémové slípky smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2014 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.12

Chovám Araucany cca 14 rokov a je to uplne bežé plemeno hydiny. Kto tvrdí, že je problémové, tak je manták. Stačí dodržať 2 zásady pri odchove.
a/ ostrihať chvostové perie, aby sa mohla kohútova kloaka spojiť s kloakou sliepky (nemajú trtáč a nevedia dvihnúť chvostové perie).
b/ dávať na kríž bajúzatého (licousatého) kohúta na bradaté (vousaté) sliepky a naopak.

Odchov kureniec je rovnaký ako u ostatných plemien. Len pozor na množiteľov tohoto "plemena". ktorý to krížia s inými bežnými plemenami a a ich potomkovia potom znášajú tiež tyrkysové vajcia, keďže ten gén je dominantný.

želám veľa úspechov v chove

Peter Ferjenčík

dobrý večer..sice jste známý chovatel,ale nemužu s Vámi souhlasit..mám licousaté jak slepice,tak kohouta a z 15 vajec pod kvočnou,13 kuřat..všechny krásně životaschopné..tak kde je chyba?smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 07:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.234

dobrý večer..sice jste známý chovatel,ale nemužu s Vámi souhlasit..mám licousaté jak slepice,tak kohouta a z 15 vajec pod kvočnou,13 kuřat..všechny krásně životaschopné..tak kde je chyba?smajlík

Z líhnutí 15 vajec děláte závěry? Fotka rodičovského hejna by nebyla?

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 07:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.184

Pokud chcete mit dobrou oplodněnost vajec, musíte asi tři týdny před jejich zběrem upravit slepicím peří v místech , kde mají normální slípky ocas. Postup najdete na moderovaném foru od p.Ferienčíka. Jinak líhnutí a odchov je klasický a dokonce bych řekla podle našich kuřátek , mám dohromady kuřátka araukaní s maranskou, tak araukaní kuřátka mi přídou rychlejší a životaschopnější, je to určitě dobrá volba, mám je už deset let a pořád jsem s nimi spokojená. Musíte napsat odkud jste. Mám nasazeno v líhni a oplozenost mám téměř 100%tní. Určitě bych vám prodala i násadový vajíčka./8Kč/

Děkuji vám za odpověď nabídku vajec.Chov araukan už mám docela zvládnutý.Letos mám už nalíhnuto od svých slepic.Dávám přednost nákupu hotových zvířat u vejce nemám jistotu co v něm je.
Jenom mě zajímalo co je na líhnutí a odchovu araukan tak složitého aby to nezvládl 12letý chlapec.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 07:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.233

Slepici za 800? To je docela masakr. Já jsem loni kupovala nesexované araukány za 80,- Kč. Kousek od Prahy. Byly cca 6-ti týdenní. Letos beru 6, když bude kohout bude polívka.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.121

Ja som kupila sliepocky araukan na zaciatku znasky za 10 eur.Inak ,aj tu su velmi drahe.Mala som ponuku aj za 20 eur a dvojdnove kuriatka za 5 eur.Nasadove vajicko za 1 euro,oplodnenost nic moc.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.99

Tahle debata mě dokopala po dlouhý době otevřít stránky klubu. Klubová výstava letos bude v Lysý tak jí rád obešlu.Prosím ty co mají bližší informace jak početné budou kolekce?V roce 2010 to bylo asi 1,4 . Docela rád si porovnám svoje zvířata se zvířaty členů klubu.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

Inzerce bohuzel moc nefunguje a tak bych se tu optal, zda-li nekdo neplánuje prodat násadova vejce černých velkých arucan, děkuji.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.152

Mám na predaj nás. vajcia Araucan (1 EUR /ks) . V hejne sú krahujčí kohúti a čierne a modré sliepky. Potomstvo je cca 40% čierne, 40% krahujčie a 20% modré. Oplodnenosť cca 90%

Peter Ferjenčík

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Tahle debata mě dokopala po dlouhý době otevřít stránky klubu. Klubová výstava letos bude v Lysý tak jí rád obešlu.Prosím ty co mají bližší informace jak početné budou kolekce?V roce 2010 to bylo asi 1,4 . Docela rád si porovnám svoje zvířata se zvířaty členů klubu.

Klubová výstava araukan je pro letošek opravdu plánována na listopad, při národní výstavě drobného zvířectva v Lysé.Členové klubu zvou k obeslání této výstavy všechny chovatele araukan.Podmínky budou zveřejněny jak na webu ifauna,tak na web.stránkách klubu,dále pak v časopise chovatel atd.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2014 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3

Mám na predaj nás. vajcia Araucan (1 EUR /ks) . V hejne sú krahujčí kohúti a čierne a modré sliepky. Potomstvo je cca 40% čierne, 40% krahujčie a 20% modré. Oplodnenosť cca 90%

Peter Ferjenčík

děkuji Peter, ze jste se ozval, i kdyz bych byl radeji za ciste cerne...ale s děkováním odmítám

Neregistrovaný uživatel

23.9.2014 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.152

Vera v Inzerci na Ifaune:PRODÁM - Prodam slepičky bile a střibrokrke araukany

vcelarstvijirka
CENA: 500,00 Kč
E-MAIL:

KRAJ: Olomoucký
LOKALITA: 79055 - Vidnava - okr. Jeseník

Vloženo: 22.09.2014 18:45 | Zobrazeno: 25

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.134

Dobrý den.Přihlášku s podmínkami najdete na vvv.vll.cz, vvv.cschdz.eu, v česopisu Chovatel,nebo Vám ji rádi zašlou koordinátoři výstavy.Kontakt na ně najdete v sekci výstavy a na webu chovatelů araukan.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.131

Dobrý den.Přihlášku s podmínkami najdete na vvv.vll.cz, vvv.cschdz.eu, v česopisu Chovatel,nebo Vám ji rádi zašlou koordinátoři výstavy.Kontakt na ně najdete v sekci výstavy a na webu chovatelů araukan.

Kolik kusu se prihlasuje na specialku? Aby to byla kolekce do souteze

20.11.2016 09:18
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Dnešný výlet Araukan na záhrade. Každý deň má "časenku" iné plemeno. Všetky sú z jari 2016 po čiernom kohútovi.. Súčasne mám 1 čierneho kohúta na výmenu, ak by mal niekto záujem.

24.11.2016 19:31
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Niekoľko fotiek vystavených Araukan na NV v Nitre. Viacere sú aj predajné.

12.1.2020 13:30
Papča

XXX.XXX.175.87

Dobrý den,

vím že je to tu už starší příspěvek, ale nevíte jestli tu někdo prodává cca čtyři Slepičky Arakaun?
Děkuji Pavel Topinka

12.1.2020 15:19
maxichov

XXX.XXX.146.1

Papča napsal(a):
Dobrý den,

vím že je to tu už starší příspěvek, ale nevíte jestli tu někdo prodává cca čtyři Slepičky Arakaun?
Děkuji Pavel Topinka

prodává v inzerci

Soňa13

14.8.2022 14:34
Soňa13

XXX.XXX.36.8

Prosím o názor.
Mám z NV od 21.4. 22 vylíhnuté Araukany vousaté černé, údajně čisté plemeno. 3 maji jinou barvu očí, červený hrebinek a jinou barvu nožiček. 2 a to je to co mě zajímá...jsou kompletně celé černé... oči, zobák, nohy, hřebínek.. prostě vše. Zda je to běžné, normální. Jinak tvarem se neliší. Předem děkuji za odpověď.

15.8.2022 08:35
lydie

XXX.XXX.168.107

o něčem takovém psal Peter Ferjenčík na fb ve skupině araukana CZ/SK

Přidejte reakci

Přidat smajlík