Kapounování drůbeže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129

má tady někdo zkušenost s kapounováním drůbeže ? v česku se asi již nikde nekapounuje po dekády, ale ve francii, španělsku a jinde se stále kapounuje. myslím, že maso je mnohem chutnější než u masných brojlerů. ve španělsku stojí kapoun před vánocema na trhu cca 100 - 120 € (20 €/kg ). potřeboval bych konzultaci se zkušeným chovatelem co má o tom páru.smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Já odborníkem nejsem,ale nedávno jsem o tom mluvil se zdejším veterinářem,protože můj spolužák to chtěl zkoušet.Vet mi říkal,že je k tomu nutný nějaký speciální nástroj na vyjmutí varlat.Možná o tom bude někde ve staré literatuře,mě by to taky zajímalo

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
má tady někdo zkušenost s kapounováním drůbeže ? v česku se asi již nikde nekapounuje po dekády, ale ve francii, španělsku a jinde se stále kapounuje. myslím, že maso je mnohem chutnější než u masných brojlerů. ve španělsku stojí kapoun před vánocema na trhu cca 100 - 120 € (20 €/kg ). potřeboval bych konzultaci se zkušeným chovatelem co má o tom páru.smajlíksmajlíksmajlík

Co by člověk neudělal pro kus žvance smajlík. Mám pocit, že je to v rozporu se zákonem na ochranu zvířat, tedy pokud se to provádí "chirurgicky - amatérsky". Pokud by se to provádělo odborně, neobejde se to bez léčiv a to už potom není OK maso. Nedávno o tom byla diskuze v rádiu na "DVOJCE" Praha.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Je to zásah do břišní dutiny. Bez umrtvení či narkozy jasné týrání zvířat. Zkuste si to představit, jaké to je, když Vám někdo bude zaživa něco dolovat v břiše....smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík