Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
má tady někdo zkušenost s kapounováním drůbeže ? v česku se asi již nikde nekapounuje po dekády, ale ve francii, španělsku a jinde se stále kapounuje. myslím, že maso je mnohem chutnější než u masných brojlerů. ve španělsku stojí kapoun před vánocema na trhu cca 100 - 120 € (20 €/kg ). potřeboval bych konzultaci se zkušeným chovatelem co má o tom páru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22
Já odborníkem nejsem,ale nedávno jsem o tom mluvil se zdejším veterinářem,protože můj spolužák to chtěl zkoušet.Vet mi říkal,že je k tomu nutný nějaký speciální nástroj na vyjmutí varlat.Možná o tom bude někde ve staré literatuře,mě by to taky zajímalo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
má tady někdo zkušenost s kapounováním drůbeže ? v česku se asi již nikde nekapounuje po dekády, ale ve francii, španělsku a jinde se stále kapounuje. myslím, že maso je mnohem chutnější než u masných brojlerů. ve španělsku stojí kapoun před vánocema na trhu cca 100 - 120 € (20 €/kg ). potřeboval bych konzultaci se zkušeným chovatelem co má o tom páru.
Co by člověk neudělal pro kus žvance . Mám pocit, že je to v rozporu se zákonem na ochranu zvířat, tedy pokud se to provádí "chirurgicky - amatérsky". Pokud by se to provádělo odborně, neobejde se to bez léčiv a to už potom není OK maso. Nedávno o tom byla diskuze v rádiu na "DVOJCE" Praha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Je to zásah do břišní dutiny. Bez umrtvení či narkozy jasné týrání zvířat. Zkuste si to představit, jaké to je, když Vám někdo bude zaživa něco dolovat v břiše....