Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.134
Dobrý večer,
prosím vás máte někdo zkušenosti s tím, že když jste si na pozemek pořídili fretku, přestala k vám chodit kuna?
Na štěstí nás nenavštěvuje nějak často, ale sem tam k nám zavítá a už mě to přestává bavit.
Tak jsem začla uvažovat o fretce, známému to pomohlo, tak nevím, jestli je to jenom náhoda?
Díky za postřehy, Lucka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.130
A co třeba pes?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.134
Zad.: psy máme, ale venku přes noc je nechávat teď nemůžu (do budoucna to v plánu je), máme na houby plot.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.130
Když budou psi venku, nejlépe na dohled kurníku (kachníku, husníku, nevím co máte), tak by to mělo být ok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Zkušenost nemám, ale říká se to. Prý kde je fretka, tam kuna nejde. Můžete to zkusit. Postavte pevnou volieru a dejte do ní fretku. Ale co s ní uděláte, když se to neosvědčí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.249
Předějlejte plot a nechte tam proběhnout psi. Mám to vyzkoušené. Teď tam má přístup celý den jelikož si slepice teď smí běhat po celé zahradě. Pes mi je zachránil několikrát před liškou. Jednou nám ji tu držel i celou noc,aby se pochlubil. Ale pokud chcete zkusit fretku,tak to za zkoušku zkuste,ale jak je psáno nahoře co s ní když to nebude fungovat. Musím zaklepav,ale co smí do výběhu od té doby se žádná škodna neobjevila. Jen dopo teda musí být zavřeny,chodí na vajíčka. Ale je tam cítit pořád a fakt tu nic nechodí. A Lasičku jsem u nás viděla jen 2x,utíkat a pak jsem ji našla na zahradě nohama nahoře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Předějlejte plot a nechte tam proběhnout psi. Mám to vyzkoušené. Teď tam má přístup celý den jelikož si slepice teď smí běhat po celé zahradě. Pes mi je zachránil několikrát před liškou. Jednou nám ji tu držel i celou noc,aby se pochlubil. Ale pokud chcete zkusit fretku,tak to za zkoušku zkuste,ale jak je psáno nahoře co s ní když to nebude fungovat. Musím zaklepav,ale co smí do výběhu od té doby se žádná škodna neobjevila. Jen dopo teda musí být zavřeny,chodí na vajíčka. Ale je tam cítit pořád a fakt tu nic nechodí. A Lasičku jsem u nás viděla jen 2x,utíkat a pak jsem ji našla na zahradě nohama nahoře.
Pozemek máme velký a na nový plot nebo pořádnou opravu momentálně nejsou finance.
Psi přes den jsou s náma venku skoro pořád, to nepomáhá, a na noc je tam zatím nechat nemůžu.
Když to nepomůže, fretka bude jen další zvířátko do našeho zvěřince :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.201
Ked som choval kuny ako mazlikov tak to zaberalo. Možno i trus od.fretky ukladany na hranici pozemku na znackovacie kamene by mal podobný efekt. Samozrejme od samca.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pozemek máme velký a na nový plot nebo pořádnou opravu momentálně nejsou finance.
Psi přes den jsou s náma venku skoro pořád, to nepomáhá, a na noc je tam zatím nechat nemůžu.
Je mi to jasný,mi teda taky co se týká oplocení jsme s tím bych řekla celkem mizerně,ale pes nám tím už neutíká. A to si poradil s kovovým pletivem. Je mi to jasný,že to pak bude další mazlík. já tyto zvířata nemusim,ale kdyby bylo doma už by to byl můj miláček. I kdyby to nemohlo
Tak to zkuste zkuste a uvidíte a pak dejte vědět zda to pomáhá. My si zatím vystačíme se psem,Ale kdyby něco ať vím co funguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.50
u nas to funguje,vloni v zime jsem zjistil stopy po kune a hned jsem rozhazel fretci trus na hranici pozemku a vse v pohode.uz k nam nesel a to mam holuby,slepice,kachny a perlicky porad venku.mame i psa ale verim ze z toho by si nic nedelala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ked som choval kuny ako mazlikov tak to zaberalo. Možno i trus od.fretky ukladany na hranici pozemku na znackovacie kamene by mal podobný efekt. Samozrejme od samca.
je to blbost, nezabíráto
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mal som ju,ale ne kvoli ochrane.Fakt pomohlo,raz sa zobrala na vylet(zdrhla) a na kunu uz nic nezostalo,musela o dum dal!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41
Myjsme měli kdysi slepice jen tak navolno.Spaly ve stáji a přez den běhaly dokonce i po lese...
V druhé půlce stodoly přebívala kuna.Ale domácích slepic si nevšimla,jak byl rok dlouhý.Měli jsme i psy.Takže bylo ohlídáno ve dne i v noci.Říká se,že kuna doma slepici neskolí.Byla to pravda.Ovšem po čase tu kunu nedaleko naší chalupy zastřelil jeden německý "myslivec",který tam měl kousek od nás pronajatou honitbu.No a potom nám tam chodila kuna cizí a ta už to kosila.Ze psů si nedělala nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.50
kde kuna dli,tam nelovi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.94
tak to je pekna kravina ze kuna doma nelovi neni to pravda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Není to kravina minulou zimu u nás byla kuna po dlooouhé době, ale asi jen chvíli. Šel jsem pro slámu a šáhnu do pytle a tam vejce, ale ty vejce nebyly od našich slepic byly od někoho jiného pak se ještě vejce našly nad dílnou, ale taky nebyly od nás. V mnoha připadech to je pravda, ale někdy jsou i výjimky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.23
U nás fretka zabrala, projdu se s ní na vodítku občas kolem slepic a sama najde vyběhané pěšinky jiných zvířátek a označkuje je. Kuny k nám přestaly chodit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.23
U nás fretka zabrala, projdu se s ní na vodítku občas kolem slepic a sama najde vyběhané pěšinky jiných zvířátek a označkuje je. Kuny k nám přestaly chodit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pes je pes a o dost menej smrdi,jak ty kuny pochytal,taky uz nechodily!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zad.: Jak už jsem psala, psy máme ale venku sami být nemůžou. Přes den kuny nechodí, tak to je bohužel nepochytají.
Takže fretku nejspíš pořídíme a příští rok dám vědět, jak to dopadlo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.50
urcite si ji poridte,je to opravdu mile zviratko,jen se ji musite kazdy den venovat aby byla hodna a nekousala.doporucuji koupit samecka a nebo samiku ,tu ale vykastrovat aby jste nemeli problemy s pripoustenim a potom i s udanim mladatek,ja mel od sve samicky i 12 mladat a to je potom doma radosti.ted uz mam jen samecka auplne mi staci
Zed_B

XXX.XXX.83.44
Zajímavý postřeh. Na tom by mohlo něco být. 👍
Zed_B

XXX.XXX.83.44
Mam nemale psy a kunam jsou sumak.
Kuna je teritorialni zvire, proto na ni musite vyzrat se znacenim teritoria.
Pokud budete cilene znackovat, bude to zabirat. Dulezita jsou nejen mista, ale i zdroj. Fretky Vam preznackuji oznackovane mista a preznaci je, o moc vic nezmuzou. Vy ale chcete kunu vypudit a tak je na snade vlastni moč a davkovani v obdobi cca tydne, muze se lisit. Je dobre zacit ze stredu ven, tzn. oznackovanim jejicho hnizda. Ve chvili, kdy zacinate moc citit i vy, je ji vic, nez je nutne :) Pokud uvedene splnite, kuna zmizi. Neumi byt v teritoriu jineho dle pachu.
Osobne jsem mel zakladni vnitrni okruh, znackovany svou moci 2x denne a jeden zahradni, aby se nam vyhla 1 za dva dny.
Zatim vse funguje a tak doporucuji.
P.s.: mel jsem litrovou nadobku s nastavitelnym aplikatorem na strikani, nikoliv rozprasovani.
Dříve mi na slepice chodila liška. Od doby, co jsem pořídila fretky byl klid.
Po dvou letech fretky odešly (pořídila jsem je jako již dospělé) a liška zase začala drůbež odnášet.
Teď jsem pořídila nového freťáka, tak si alespoň ověřím, zda to byla náhoda.
Fretky mají voliéru u vchodu do kurníku, slepice s tím nemají problém... trus z fretčího záchodku hážu za plot, odkud přichází liška.
kololol123

XXX.XXX.96.72
máme už kolikátý rok a u nás to funguje,ale chce to pořídit normální fretky a ne ty přešlechtěný rozmazlený gaučovky co se roztřepou při venkovní teplotě 15 stupnů.Máme celoročně venku 4 voloery podlíž kurníků a zatím je klid.
kavka
napsal(a):
Dříve mi na slepice chodila liška. Od doby, co jsem pořídila fretky byl klid.
Po dvou letech fretky odešly (pořídila jsem je jako již dospělé) a liška zase začala drůbež odnášet.
Teď jsem pořídila nového freťáka, tak si alespoň ověřím, zda to byla náhoda.
Fretky mají voliéru u vchodu do kurníku, slepice s tím nemají problém... trus z fretčího záchodku hážu za plot, odkud přichází liška.
Tak tentokrát fretka nezabrala... Liška si chodí jak do samošky... :'0(
kololol123

XXX.XXX.96.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
urcite si ji poridte,je to opravdu mile zviratko,jen se ji musite kazdy den venovat aby byla hodna a nekousala.doporucuji koupit samecka a nebo samiku ,tu ale vykastrovat aby jste nemeli problemy s pripoustenim a potom i s udanim mladatek,ja mel od sve samicky i 12 mladat a to je potom doma radosti.ted uz mam jen samecka auplne mi staci
máme u na pozemku 4 fretky ve volierách,již nekolik let,kuny se nám vyhybají a potkani také,vykastrované fretky jsou vám kničemu,ty nám nic neodehnali,musí to být nekastrovaná zvířata,ale ne zhýčkané bytovky,je třeba držet fretky celoročně venku,ve voliere jim udělat zateplenou boudu a vše krásně zvlanou.