Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.152
dobry den mam dotaz drazí chovatele mam hedvabničky odchované od kuřat minuly rok měli první svoji snášku a nosily krasně ale letos vůbec a to mam dokonce i mlade které měli letos nosit poprvé a vůbec nenosí mam ze 4 slepiček tak co 3 dny jedno vajíčko maximálně dvě nevim co mam dělat dokonce jsem už i zkusil dat granule na nosi ale ty pravě vůbec nezobou opravdu nevím co mam dělat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobry den mam dotaz drazí chovatele mam hedvabničky odchované od kuřat minuly rok měli první svoji snášku a nosily krasně ale letos vůbec a to mam dokonce i mlade které měli letos nosit poprvé a vůbec nenosí mam ze 4 slepiček tak co 3 dny jedno vajíčko maximálně dvě nevim co mam dělat dokonce jsem už i zkusil dat granule na nosi ale ty pravě vůbec nezobou opravdu nevím co mam dělat
Prvni predpoklad je, ze jste si je neporizoval/la kvuli snasce. Nejsou zadne rekordmanky a vypadky jsou u nich zcela normalni. Ja krmim smesi N1, psenici, mrkvi atd. a nekdy jsou 3 vejce na 3 slepici, nekdy jedno, nekdy zadne a delsi cas. Navic zacinaji preperovat a neomylne kvokat. Takze dle meho nazoru mate naprosto standardni hedvabky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.149
taky to mam tak , už jsem musela nechat odkvokat od ledna čtyři a teď mám ještě dvě na vyhnálkově a nechtějí přestat kvokat. mám je víceméně proto, že se mi líbilo jejich peří. Na produkci vajec opravdu nejsou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prvni predpoklad je, ze jste si je neporizoval/la kvuli snasce. Nejsou zadne rekordmanky a vypadky jsou u nich zcela normalni. Ja krmim smesi N1, psenici, mrkvi atd. a nekdy jsou 3 vejce na 3 slepici, nekdy jedno, nekdy zadne a delsi cas. Navic zacinaji preperovat a neomylne kvokat. Takze dle meho nazoru mate naprosto standardni hedvabky
co bych zato dal kdyby ty dalši začali kvokat byl bych strašně rad ale oni nekvokaji a ani nenosi :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
co bych zato dal kdyby ty dalši začali kvokat byl bych strašně rad ale oni nekvokaji a ani nenosi :D
Asi vam nezbude nic jineho, nez cekat. Me se budou v ponďeli lihnout pod kvocnou prvni kurata (doufam!), dalsi kvoka, ale jelikoz jedeme na Velikonoce pryc, tak ji nasadim az pote, zatim snasi.
Jiste se dockate.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky to mam tak , už jsem musela nechat odkvokat od ledna čtyři a teď mám ještě dvě na vyhnálkově a nechtějí přestat kvokat. mám je víceméně proto, že se mi líbilo jejich peří. Na produkci vajec opravdu nejsou.
Domnívala jsem se, že hedvábničky si lidé pořizují hlavně pro jejich výborné "mateřské vlastnosti" a krásný vzhled. Když je nechcete nasazovat, tak to je asi musíte mít prakticky neustále na "odkvokávačce". Nemám s hedvábkami zkušenosti, ale není to pro ně trochu nepřirozené, neustále odkvokávat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Domnívala jsem se, že hedvábničky si lidé pořizují hlavně pro jejich výborné "mateřské vlastnosti" a krásný vzhled. Když je nechcete nasazovat, tak to je asi musíte mít prakticky neustále na "odkvokávačce". Nemám s hedvábkami zkušenosti, ale není to pro ně trochu nepřirozené, neustále odkvokávat?
Jenze co se tremi kvocnami ze 4 slepic, kdyz je leden?....Nasadit je nemuzete a dlouhe kvokani jim taky moc neprospiva a muzou snaset, takze proc je par dnu neodkvokat a mit par vajicek
Dobrý den.
Mám tři, nečelí rok staré, slepičky a už jsem měla vajíčko. Chci se zeptat zda je normální že ze tří mám jedno vajíčko a ob den? Budou snášet i ty ostatní dvě? Jak to u nich je? Pořídila jsem si slepičky kvůli jejich vzhledu, ale bohužel mám zkušenosti pouze s druhý co snáší každý den. Prosím poraďte. Děkuji za jakoukoliv informaci. Kačka
Kačík
napsal(a):
Dobrý den.
Mám tři, nečelí rok staré, slepičky a už jsem měla vajíčko. Chci se zeptat zda je normální že ze tří mám jedno vajíčko a ob den? Budou snášet i ty ostatní dvě? Jak to u nich je? Pořídila jsem si slepičky kvůli jejich vzhledu, ale bohužel mám zkušenosti pouze s druhý co snáší každý den. Prosím poraďte. Děkuji za jakoukoliv informaci. Kačka
Jak správně píšete, hedvábnička je pro vzhled, ale snese za rok tak cca 90 až 120 vajec. Takže snášet začnou všechny, ale mezi tím nějaká začne kvokat. Rozhodně hedvábničky nejsou na intenzivní snášku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačík
napsal(a):
Děkuji za informaci. Mě to právě přišlo divné. Vím že snášejí málo ale dostalo mě že nezačnou +- stejnou dobu. Myslela jsem si, že to je jak u perliček nebo kacek. Snesou vše co zmůžou, ale každý den. Moc děkuji za informaci.
Jinak žádná slepice snad nesnáší každý den po 365 dnů v roce, leda tak ta v drůbežárně a ještě kdo ví jestli. Hedvábky fakt nejsou výrobkyně vajec, ikdyž moje od podzimu nesly jak šílené. Takže když mají své dny, tak ob den jedno vejce každá, ale po třeba 10-15 šlus a kvokají. Je nutno brát jejich vejce jako příjemný bonus ke vzhledu.