Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.61
Mám kohouta-zdr.wyandoťáčka.Kokrhá poměrně brzy ráno.Většině sousedů to nevadí.Prý je to takové venkovské.Někteří to nějak nevnímaji.Ovšem jeden-ten je z toho nervní.Když kohout zakokrhá poprvé,pán vleze do okna a řve na celo čtvrť,aby ten kohout přestal.A je při tom pěkně sprostý.Ovšem ten pán řve tak,že vzbudí i ostatní sousedy.Kohoutů je tu v blízkém okolí víc.Takže jeden začne a další se přidaji.Co mám zrušit?Kohouta nebo si pána nevšímat?
Pán to odůvodňuje tím,že chodí(jezdí)do práce.Kohout kokrhá kolem čvrté a soused chodí na vlak v pět.Tak nevím ,co ho rozčiluje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.147
boze, to co mate za susedou ze im aj kohut vadi?? napchajte mu uhorku do zadku a nech bude ticho- IGNOR
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.27
Nevšímat si pána!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám kohouta-zdr.wyandoťáčka.Kokrhá poměrně brzy ráno.Většině sousedů to nevadí.Prý je to takové venkovské.Někteří to nějak nevnímaji.Ovšem jeden-ten je z toho nervní.Když kohout zakokrhá poprvé,pán vleze do okna a řve na celo čtvrť,aby ten kohout přestal.A je při tom pěkně sprostý.Ovšem ten pán řve tak,že vzbudí i ostatní sousedy.Kohoutů je tu v blízkém okolí víc.Takže jeden začne a další se přidaji.Co mám zrušit?Kohouta nebo si pána nevšímat?
Pán to odůvodňuje tím,že chodí(jezdí)do práce.Kohout kokrhá kolem čvrté a soused chodí na vlak v pět.Tak nevím ,co ho rozčiluje.
Přečtěte si zdejší diskuzi "Odhlučnění kokrhání", je dost obsáhlá k tomuto tématu a zjistíte, že stejně ideální řešení není. Podle občanského zákoníku nesmíte obtěžovat okolí "v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezovat obvyklé užívání sousedního pozemku". Stejně vždy bude na dohodě a na tom, co je pro vás důležitější, zda chov nebo sousedské vztahy. Co člověk, to jiný názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stručně, aby jste nemusel číst tu celou velmi dlouhou diskusi.
Mám hodné sousedy, takže jsem jim chtěla vyjít vstříc.
Zde na diskusi jsem našla radu dávat kohouta na noc pod krabici.
Večer když kohout už spí, přendám ho do přpravky a odnesu ho domů do haly.
Ráno v 7 hod. ho dám zpět ke slepičkám. Já mám kuřátka a sousedka se vyspí, jak potřebuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.71
My měli perláka ten s oblibou sedával sousedúm na zítku brzy ráno a řval ,podotykám že sousedi jsou z města ,tak jsem čekala problém ,a sousedi na to že mám být brzy ráno ve městě kdy jezdí pod okny tranvaje a markety vyskladnují zboží s aut.Tak by bylo třeba pána poslat do města at ví co je hluk a možná by potom bylo pro něj ranní kokrhání labutí písni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud bydlíte na vesnici, tak ho slušně pošlete do hajzlu(omlouvám se za výraz , ale máme tady také debila). Pokud hluk nepřevyšuje normu asi 80 decibelů, tak jste v pohodě. Máme takový podobný problém, už to přišlo až ke krajskému úřadu a smetli to ze stolu( takže debil zůstal debilem) Už nevěděl kudy kam, tak si koupil nějaký pozemek a začíná stavět(chvála bohu, bude klid)ten co si stěžuje na Vašeho kohouta , tak mu nevadí kokrhání, ale na 1000% závidí, ale práci kolem dokola nevidí, velice velice dobře to znám.............přeji všem chovatelům hospodářských zvířat , aby zvítězily nad tupci s města a nepříjemnými sousedy............
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.48
Já Vám půjčím páva a soused se do týdne odstěhuje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já Vám půjčím páva a soused se do týdne odstěhuje
a nebo jagteriera, ten taky nezavře mordu... celou noc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.253
Kupte si plemeno Kosovský kokrháč, nekokrhá, ale vrže a to se mu bude jistě líbit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.192
Já mám 4 kohouty tak kdyby jste chtěl můžu vám jednoho prodat pokud soused není spokojen s jedním .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.249
Já vždy když čtu tyhle příspěvky musím se smát. Někteří lidí vážně asi neví co to je žít ve městě. Jak je psáno výše. Kohout je slast oproti tramvajím,autům atd. Já mám taky super souseda. Slepice sice nechová,ale vždy mi říká,že kohout na vesnici patří a když někam jedeme,vždy je ochotny mi slepice zavřít a ráno otevřít. Nemuzu si stěžovat. A co se týče zakladatele jeho soused asi bude poněkud potrhlý. Řvát ve 4 na kohouta? Pochopím psa,ale kohout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud bydlíte na vesnici, tak ho slušně pošlete do hajzlu(omlouvám se za výraz , ale máme tady také debila). Pokud hluk nepřevyšuje normu asi 80 decibelů, tak jste v pohodě. Máme takový podobný problém, už to přišlo až ke krajskému úřadu a smetli to ze stolu( takže debil zůstal debilem) Už nevěděl kudy kam, tak si koupil nějaký pozemek a začíná stavět(chvála bohu, bude klid)ten co si stěžuje na Vašeho kohouta , tak mu nevadí kokrhání, ale na 1000% závidí, ale práci kolem dokola nevidí, velice velice dobře to znám.............přeji všem chovatelům hospodářských zvířat , aby zvítězily nad tupci s města a nepříjemnými sousedy............
Ano přesně máte pravdu je to jen holá závist.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.130
Nasad mu parohy at má co ty třeba nemáš.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.61
Zadavatelka
Dneska na mne soused opět vyrukoval,že náš kohout mu neustále ruší v noci spánek.Hádali se se mnou do krve,že kokrhá ve dvě v noci.Hádá se téměř každý den.Spíme s dětma na zahradě ve stanu,cca 3m od kurníku a žádné kokrhání ve dvě ráno slyšet není.Až v půl páté kokrhá budíček.Soused je asi nervní či co.
Mimochodem náš kohout je zdrobnělý wyandoťák a zdaleka nedosahuje hlučnosti velkých plemen!
Kohouta se nevzdám.Je to náš mazlík a velký ochránce slepic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka
Dneska na mne soused opět vyrukoval,že náš kohout mu neustále ruší v noci spánek.Hádali se se mnou do krve,že kokrhá ve dvě v noci.Hádá se téměř každý den.Spíme s dětma na zahradě ve stanu,cca 3m od kurníku a žádné kokrhání ve dvě ráno slyšet není.Až v půl páté kokrhá budíček.Soused je asi nervní či co.
Mimochodem náš kohout je zdrobnělý wyandoťák a zdaleka nedosahuje hlučnosti velkých plemen!
Poradte pánovi at si dá špunty do uší anebo at si je zalije voskem když je to takový mamlas .Asi mu dělá dobře že se může s někým hádat ,je třeba ho ignrovat a věřit že ho to přeje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka
Zrovna dnes ráno jsem si v 5.20 říkal, jestli náš hedvábník taky neruší (byť si nikdo nestěžuje, jsme na vsi, kohouti kolem, ale ten náš je vždy první), ale pak jsem slyšel sousedčina vlčáka a uzavřel si tu myšlenku s tím, že psi štěkají leckdy celou noc a dost pronikavě a nikomu to nevadí, tak proč nějaký kohout by měl vadit. A hned má člověk případný protiargument.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.61
Přesně tak.Jejich pejsek(kříženec asi labradora s jezevčíkem ..)řve venku každou chvíli.A zvlášť v noci.A že má ječák.Jenže to oni neslaší,protože maji okna na druhou stranu.A jak mi sami řekli-pes prostě štěká,no.A jejich kočky ,když mrouskaiji a slezou se tam kocouři-to je panečku něco.Ale ani nepípnu.Protože jsou to prostě zvířata.Maji své projevy.Nikdy jsem jim neřekla ani popel.Ale náš Fanda by to měl odnést?Jak jsem psala.Jsou to lidé nervní.Bezdětní.Kdyby měli někdy děti,mluvili by jinak.Mám dvě a ten jeden řval,co se narodil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.51
Jasně, že jsou to zvířata, a nedá se nic dělat, prostě se projevují. Vy ale použijte to štěkání jako protiargument. I když, pokud je to rapl a chce se hádat, tak sním nic neuděláte. Ale máte proti němu protipáku, kdyby to chtěl řešit přes místní úřad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.73
někde jsem četla něco jako . jsem pes tak štěkám, kdybych byl hovno tak smrdím a kohout má zobák a kokrhá
soused se chce hádat kdyby měl místo huby zobák tak vašeho kohouta strčí do kapsy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22
soused má asi úplně jiný problém sám se sebou nebo se svým životem,třeba mu už nejde co za mlada,nebo by rád jinou partnerku jestli tedy nějakou má.Může trpět nespavostí a svádí to na kohouta.Na vesnici patří zvířata a s tím se musí nechovatelé smířit.mám chov českých staváků,ty jsem dostal zdarma od dlouholetého chovatele,kterému se nastěhoval nový soused a nechtěl aby mu holubi sedali na jeho střechu,drůhý můj známý chová prasata a přistěhovalcům z města to vadí,poslal je do prdele,lidově a drsně a má klid.Možná - ják se do lesa volá,tak se z něho ozývá,pokud je hrubý poslal bych ho jako Pepa s prasaty do prdele
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.172
Dobrý den, chci všechny uklidnit. Je rozdíl mezi tím, zda máte kohouta ve městě, kde to není "obvyklé" a nebo na vesnici, kde je zcela normální a běžné, že se hospodářská zvířata vyskytují a chovají (pokud nejde o novou zástavbu). A také je rozdíl mezi tím, zda máte jednoho kohouta ke svému hejnu slepic, nebo zda máte kohoutů více (zde se obvyklý a normální počet bude řešit hůře). Jak někdo psal výše dle nového OZ vždy jde o obvyklost k danému místu. Nikdo nemůže nikomu zakázat mít domácího mazlíčka (psa - a to i v bytě, pokud opět počet psů není neobvyklý), člověk musí strpět sousedovu kočku, která mu chodí na pozemek (pro kočku je toto chování přirozené). A to samé platí i pro hlasových projevech daných zvířat: pes štěká, kočka mňouká, kohout kokrhá.....
Navrhuju domluvu se sousedem, ať naučí vašeho kohouta zpívat. Nemá cenu se s ním nikterak hádat a posílat ho do školy, aby se znovu seznámil s tím, jak dělá kohout. Nebo mu poraďte, ať si na kohouta stěžuje (ale zároveň mu řekněte, ať si nejdříve nastuduje nový OZ) - a buďte v klidu, tohle smetou ze stolu všude, jen to bude stresující a stejně si soused vždycky najde něco, co na vás uvidí....
Někteří lidé mě opravdu udivují - vajíčka by chtěli, ale asi netuší, že bez kohouta to prostě nejde. Ale asi by raději nějaký ten klecový chov, aby je to náhodou neobtěžovalo.
Všem přeju pevné nervy se sousedy, je to peklo a mnozí scénáristé by se v tomto oboru mohli inspirovat - to by bylo komedií a možná i nějaký ten Oscar.... Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.61
Já si z toho zase tak moc nedělámSousedi maji taky prohřešky.Právě tento si postavil přímo na hranici pozemku(s náma)dvaapůlmetrovou poergolu hned veddle má dvě garáže a daapůl metru vasoký dřevěný plot.To vše tvoří hranici mezi náma a jeho pozemkem.A nikdy se nás neptal na nějaké svolení.A navíc jednu stavbu tam má uplně načerno.Takže může být rád,že nemám třeba žerzejský obry.Aby mu "zpívali"do snů.......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.71
Nevím co by říkal tomu ,máme 10 mladých kohoutu a začínají kokrhat pěkně do noty dvěma starým a k tomu hudrují dva krocani,do byse pám asi uřval
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.61
A ještě navíc si kousek od nás pořídili lidi taky slepičky a kohouta.A ten má hlas jak zvon.Ten náš je proti němu břídil.Takže to je ze všech stran.Mne se to strašně líbí.Že se to zase vrací.Vždyť to k venkovu patří.
Kokrhel

XXX.XXX.212.57
Jak to tady čtu, tak mi nezbyde než se picnout do hlavy. Pracuji jako strojvedoucí a potřebuji se vyspat po noční i před noční. Sousedův kohout kokrhá furt. Zkoušel jsem špunty do uší, ale i přes zavřené okno je kohouta slyšet i v kruníku. Všem tady, co se zastávají kohouta,bych přál, aby jim kohout kokrhal pod okny jako mně už od 3:30 ráno. Přeji všem tady krásný a kokrhající den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jestli slyšíte se špunty v uších kohouta přes zavřené okno a zavřený kurník, doporučuju prášky na spaní, protože to už taky není normální, že vás všechno hned probudí
Neregisr

XXX.XXX.168.81
Mně by kohouti nevadili, soused má dva, kdyby kokrhali co hodinu. Tihle kokrhaji non stop, pet minut pauza a znovu. Celý den. Brzy ráno už je nevnímám.
Pod pergolou, kterou máme od sousedovych kohoutu a slepic asi tak šest metrů, neslyším vlastního slova. Ano,, patří to k venkovu, ale on k venkovu patří i hnůj a kdo ví co ještě, takže nevím... obtěžovat vás může cokoliv, pokud to překračuje normál. Asi je to o toleranci a domluvě. Soused málo slyší, je to osmdesátilety děda :))))
Pred 7mi lety jsme se nastěhovali a dědinu. Poridila sem si hned slepice, pak kraliky a uz to jelo... Mame asi 7 psu, podotýkám, ze psy spí v noci doma. Někteří i v posteli... Jednou jdu na obec a pani mi tam říká, ze si někdo stěžoval, ze nám štěkaji psi.. Za nejakej čas si zase někdo stěžoval, že nam kouří komín... A ted je problém, že nám kokrhá kohout... Takže pes, štěká, komín kouří a kohout kokrhá nadále. Az psi naučim zpivat pak třeba štěkat nebudou. Psi štěkaji kde komu co si budem povídat, treba já jich v noci slyším tak 10 a nasi psi si vesele spi. Komín kouří taky všem, takže na ně s...

obecně, všeho s rozumnou mírou Pokud soused topí PET lahvemi a mokrými pilinami, taky bych si stěžoval, ač žiju na vsi. Stejně tak, pokud někdo pravidelně nedodržuje noční klid nebo když sousedka, která je celé dny doma, začne pravidelně sekat v neděli odpoledne.....No, lidé jsou různí a je to o míře tolerance, vzájemného pochopení a respektu. Jenže doba přeje individualismu a sobectví.....
Janae1

XXX.XXX.160.6
Mikkalla
napsal(a):
Pred 7mi lety jsme se nastěhovali a dědinu. Poridila sem si hned slepice, pak kraliky a uz to jelo... Mame asi 7 psu, podotýkám, ze psy spí v noci doma. Někteří i v posteli... Jednou jdu na obec a pani mi tam říká, ze si někdo stěžoval, ze nám štěkaji psi.. Za nejakej čas si zase někdo stěžoval, že nam kouří komín... A ted je problém, že nám kokrhá kohout... Takže pes, štěká, komín kouří a kohout kokrhá nadále. Az psi naučim zpivat pak třeba štěkat nebudou. Psi štěkaji kde komu co si budem povídat, treba já jich v noci slyším tak 10 a nasi psi si vesele spi. Komín kouří taky všem, takže na ně s...
Tak pokud někdo napíše "máme ASI 7 psů" tak to musí být soused snů.
Ja osobně mám 2 jorky, máti vedle jich má 5. Vsichni jsou po 8 večer doma zavření. Narozdil od ostatních psů kteří v noci běhaji po zahradách a štěkaji. Tudíž tím chtěl básník říci, že : protoze ma nejvíc psů, tak štěkaji jim... Každého věc jak si to přebere. Ja osobně v noci slyším sousedovi krávy,vrčet chlaďák na mliko, štěkat jeho psa i psa dalšího souseda, ale je jasný, že když jich mam vic tak štěkaji moji psi... Vedle myho domu z druhé strany má stáj kůň, no nechme byt, nevim co tam občas dělá, jestli kope do zdi... Tak mě napada, ze kdybych chtěla prudit jako všichni, tak si taky pujdu stěžovat...
tak u nás je teprv maglajz-10koz a kozlů kteří řvou jak neurvalí,at jsou venku ,nebo doma,dva poníky,ted už jen 4 psi,milion kohoutů a slepic,kačen.A to ještě loni bylo 10 ovcí,přes zimu doma,taky bečely...no někdy to na nervy jde i mě.Ale zatím si nikdo nestěžoval.Ale koukat se s děckama do zahrady na zvířátka lidi chodí.
No jasně, záleží na tom kdo má jaký vztah ke zvířatům. My tady vedle máme farmu, kde je snad včechno od drůbeže, ať hrabavé, nebo vodní. Ovce a kozy ty řvou jak zjednaný když mají hlad. Jsme přípražská obec a pro některé děti je to tady rarita. Rádi se chodí dívat i na naše koně a kuřátka na jaře. V bezprostřední blízkosti je mateřská škola a rodinné domy a ještě jsem neslyšela, že by někomu vadilo kokrhání kohoutů, nebo mečení koz. Asi jsou tady velmi tolerantní sousedé.

Tak já mám křepelky, bažanty královské a obecné, kačky karolinky a mandarinky a holuby. To jsou zvířata, která sousedům vůbec ničím nevadí, jsou tichá.
A pak mám slepice a momentálně asi 10 kohoutů, co už řvou, kachny (zakrslé na ozdobu, běžce na výkrm), husy české na výstavy. A tahle zvířata sousedy štvou. Ještě nedávno jsem měl kachny divoké. Ty ráno řvaly jak střelený, musely jít prodat. Běžce a zakrslé musím zavřít do králíkárny a zadělávat pytlem, aby hluk nešel slyšet, a běžců se asi zbavím. Kohouty musím schovávat nejlépe do králíkáren, aby se nepřervávali. Husy, ty zavírám do jejich vlastního domku. V poslední době nad ránem řvou, protože je budí auta, potkani nebo něco jiného, budu jim tam muset udělat závěsy, aby je nic nerušilo. Řve tam zpravidla jenom chovný houser, výjimečně nějaký mladý houser.
Každovečerní zavírání je namáhavé pro mě, snažím se to zavřít tak, aby bylo ticho.
Sousedce se raději preventivně vyhýbám a s rodiči se čas od času hádáme a ostře. Když by šlo o právní spory, tak by sousedka asi nic nezmohla, ale umí se na nás nepříjemně vztekat. A jiní sousedi nikdy problém neměli.
Už abych byl na nějaké té samotě. Tam si pak pořídím 20 nebo víc perliček, budu je nechávat venku na stromech a nikdo nepoví půl slova. Zatím perličky nesmím, ale přesto jsem si od známého vzal 15 vajec a už je mám v líhni. Budu to muset prodat, než rodiče zjistí, že to nejsou bažantí kuřátka.
my byvame v nasom dome rok a nieco akurat mame vlastne viac ako rok dospele husi, kacice a sliepky s kohutom. vsetko bolo fajn, ako dospeli zvierata tak sme ich zredukovali a zostalo iba zopar cez zimu a na jar.
na jar sme to trochu namnozili a kedze dospievaju postupne sme si uz stanovili, ze to co je dospele a nebudeme nechavat mozeme presunut z dvora do mrazaku. naplanovali sme brigadu prisli rodicia a v ten vecer dosiel sused od vedla sa stazovat, teda vybavila ho moja polovicka stazoval sa ze kohuti kikirikaju, kacky kvakaju, husi gagaju.... no a este akurat chybalo, ze slnko pali, voda je mokra... ze co s tym mienime urobit????
a prave na druhy den a dalsi sme redukovali zvierata, a ze aby si teraz nemyslel ze to prave na jeho podnet... ze deti nemozu spat, rusi to ich kludny zivot a bla bla bla. tak nech si zavrie okno. chodim sa ja stazovat ze oproti cez ulicu pes hocikedy zacne stekat v noci alebo ze po ulici uz nad ranom chodia auta a ma to zobudi? alebo ze dokonca ich pes zacne stekat v noci a v kuse potom ide? a nehovoriac o tom ako jeho deti vrieskaju na zahrade potom sa im nieco stane tak zacne revat a on po nich hulaka "ze co sa stalo" do toho im steka pes a teraz sa mam ist stazovat ja ze nech su ticho?
ako sme na dedine, hoci je to dedina kde sa vela novych ulic zaklada na poliach a tam radove vystavby ale tu sme v starej casti takyto pozemok som aj chcel a jeho chyba ze si postavili dom v zahrade.
nehovoriac o tom ze na silvestra vystrelovali petardy a ked to hore buchlo tak osvietilo celu nasu zahradu a vsetky zvierata mali smrt v ociach, absolutne bezohladne to tam strielali, este ze je to pocas roka zakazane, tak reku nevadi vam hluk v noci?? Ok. tento rok na silvestra zoberieme zvierata vecer predtym odtial prec a potom ich tam vratime.
a este raz nech sa tu ukaze zozeniem si pava :) btw, nemate niekto pozicat pava ????
najviac ma vzdy na takychto vztahoch mrzelo, ze my sme tolerantni, nechodime sa stazovat, len su tie zvuky a podobne spravanie neprijemne. ale ini ludia sa budu ozyvat a stazovat. rovnako bola aj suseda v byte, furt chodila za nieco hoci sme ani neboli doma. ale ona pustala radio na plne gule lebo bola polohlucha to jej nevadilo. a teraz dalsi sused pali kedze nema plyn, elektriku vodu atd. tak pali v kozube vsetko mozne a mame niekedy vsetko zadymene na dvore, a hlavne ze nas ohriakli ked sme palili zopar konarov ze ci mozem prestat lebo obeduju vonku... akoze dakujem pekne.

Erik Rosario
napsal(a):
my byvame v nasom dome rok a nieco akurat mame vlastne viac ako rok dospele husi, kacice a sliepky s kohutom. vsetko bolo fajn, ako dospeli zvierata tak sme ich zredukovali a zostalo iba zopar cez zimu a na jar.
na jar sme to trochu namnozili a kedze dospievaju postupne sme si uz stanovili, ze to co je dospele a nebudeme nechavat mozeme presunut z dvora do mrazaku. naplanovali sme brigadu prisli rodicia a v ten vecer dosiel sused od vedla sa stazovat, teda vybavila ho moja polovicka stazoval sa ze kohuti kikirikaju, kacky kvakaju, husi gagaju.... no a este akurat chybalo, ze slnko pali, voda je mokra... ze co s tym mienime urobit????
a prave na druhy den a dalsi sme redukovali zvierata, a ze aby si teraz nemyslel ze to prave na jeho podnet... ze deti nemozu spat, rusi to ich kludny zivot a bla bla bla. tak nech si zavrie okno. chodim sa ja stazovat ze oproti cez ulicu pes hocikedy zacne stekat v noci alebo ze po ulici uz nad ranom chodia auta a ma to zobudi? alebo ze dokonca ich pes zacne stekat v noci a v kuse potom ide? a nehovoriac o tom ako jeho deti vrieskaju na zahrade potom sa im nieco stane tak zacne revat a on po nich hulaka "ze co sa stalo" do toho im steka pes a teraz sa mam ist stazovat ja ze nech su ticho?
ako sme na dedine, hoci je to dedina kde sa vela novych ulic zaklada na poliach a tam radove vystavby ale tu sme v starej casti takyto pozemok som aj chcel a jeho chyba ze si postavili dom v zahrade.
nehovoriac o tom ze na silvestra vystrelovali petardy a ked to hore buchlo tak osvietilo celu nasu zahradu a vsetky zvierata mali smrt v ociach, absolutne bezohladne to tam strielali, este ze je to pocas roka zakazane, tak reku nevadi vam hluk v noci?? Ok. tento rok na silvestra zoberieme zvierata vecer predtym odtial prec a potom ich tam vratime.
a este raz nech sa tu ukaze zozeniem si pava :) btw, nemate niekto pozicat pava ????
najviac ma vzdy na takychto vztahoch mrzelo, ze my sme tolerantni, nechodime sa stazovat, len su tie zvuky a podobne spravanie neprijemne. ale ini ludia sa budu ozyvat a stazovat. rovnako bola aj suseda v byte, furt chodila za nieco hoci sme ani neboli doma. ale ona pustala radio na plne gule lebo bola polohlucha to jej nevadilo. a teraz dalsi sused pali kedze nema plyn, elektriku vodu atd. tak pali v kozube vsetko mozne a mame niekedy vsetko zadymene na dvore, a hlavne ze nas ohriakli ked sme palili zopar konarov ze ci mozem prestat lebo obeduju vonku... akoze dakujem pekne.
Kdepak páva, pořiďte aspoň 4-5 perliček. Už to je dostatečně otravné. A sousedé se radši vystěhují
prave dnes som pisal do online pravnej poradne, predtym som hladal info co sa tyka chovu zvierat a obtazovania susedov. kedze vacsina ludi sa pyta na to, ze vedla nich sa chovaju zvierata a ich to obtazuje ze co s tym mozu robit. ja som sa pytal prave na opacny problem.
ze kto alebo co, aky organ moze nariadit alebo posudit kolko a ake zvierata mozeme a nemozeme chovat. v podstate som sa nic konkretneho nedozvedel, jedna sa o vseobecne info. ze "primarane pomerom" co je primarane pomerom? niekomu vadi uz aj jeden kohut ze sa sem tam ozve a niekomu nevadi ani 10 kohutov hej? rovnak ja sa mozem ohradit, ze mne vadi ked sa ich pes ozve co i len raz v noci a uz ma to obtazuje. cize je to cele na subjektivnom posudeni.
odvolavavka je na stanoveni obce, tam som nic nenasiel, iba rovnako o dodrziavani nocneho kludu.
nocny klud dodrziavaju husi, kacice kohuti rovnako ako pes susedov naokolo asi tolko k tomu
toto mi normalne spravilo den, huraaaaa.
ja som mal trochu obavy ked sa mi ozvu zvierata trochu viac ako by mozno mali ze rusia okolie, od teraz mi je to u prdele. su to zvierata nech si kvakaju ako im to priroda umoznuje. aj psy okolo hoci kedy cez den v noci stekaju a nechodime sa stazovat (my psa nemame)
ak vam vadi kohut skuste v petrzalke a pod. mestske casti tam pravdepodobne kohuta pocut nebudete.
tu sme na dedine a kohuta, kacice, husi ovce, a pod. veci budete pocut bezne (my ovce tiez nemame ale pocut ich okolo)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já řešil něco podobného.za každý kecy jsem pořídil dalšího a ve stavu 5 kohoutů si uvědomil.v tomhle počtu to bylo prakticky celodenní.zkusit mu vnutit vajíčka a když to nepomůže tak víc kohoutů.
Teďka jsem jich měl okolo 30 a nebyl už problém.
my sme mali tento rok niekolko kureniec uz sme zredukovali pocet o 22 kohutov ale stale to tam ostane. este raz nech sa mi sem niekto pride stazovat tak si kupim Pava, perlicka sa mi nepaci.
pokial sme/ste na dedine a podla zakona mame vsetko "v primeranom pomere", pricom primerany pomer nie je definovany a je subjektivny nazor kazdeho jednotlivca, mozete susedov poslat rovno domov, ze ma smolu.
Jan159

XXX.XXX.172.1
Řvoucímu pánovi fandím, je nechutné kolik existuje bezohledných lidí co si koupí kohouta jen kvůli svému egu a otravují tím všechny okolo. Do ložnice si ho zavřete ať víte jaké to je, většina takových bezohledných lidí to nacpe sousedům pod okno a sama se vyspí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.121
Jan159
napsal(a):
Řvoucímu pánovi fandím, je nechutné kolik existuje bezohledných lidí co si koupí kohouta jen kvůli svému egu a otravují tím všechny okolo. Do ložnice si ho zavřete ať víte jaké to je, většina takových bezohledných lidí to nacpe sousedům pod okno a sama se vyspí.
Ja vas mit za spuseda ke kohoutovi poridim. Este perličky. Anebo do voliery na zhradu dam velky papouchy. Bud se odstehujte na samotu nebo do nejakyho mesta. Howgh
Jan159
napsal(a):
A kde bydlíte? Jestli ve městě, tak Vás chápu. Jestli na vsi, ro je hloupé, drůbež se tam chová odjakživa. Doporučuji zkusit to město. Ale jako městská dívka Vás varují, zlatý kohout, pokud chytnete byt vedle kolejí, nádraží, výpadovky, silnějšího provozu atd.
KA291

XXX.XXX.13.148
Víte co mě na našem kohoutovi štve ? :D s tím sousedovic mi skáče do řeči vždy když chcem se sousedem pokecat :D :D ... mame slepice dost daleko od domu a slyšet není a to ti dva se převávají celý den :D blobni :) .... horší jsou luftáci co lezou po 4 ze sklepů, cyklisti co si myslí že v deset večer je čupr po sobě ječet když jedou přes náves .... banda pražáků co ječí jak byli na vinííííícííííííí ... o půlnoci ... takže kohout na zahradě bude už jen proto aby tyhle individua pěkně v 4 ráno probudil ... :D ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.78
juhaj
napsal(a):
A kde bydlíte? Jestli ve městě, tak Vás chápu. Jestli na vsi, ro je hloupé, drůbež se tam chová odjakživa. Doporučuji zkusit to město. Ale jako městská dívka Vás varují, zlatý kohout, pokud chytnete byt vedle kolejí, nádraží, výpadovky, silnějšího provozu atd.
Dodavam chutovka je mit za barakem nemocnici, psi utulek nebo kilometr od baraku vojensky letiste. To je pak točo 😁
Letiště také máme.. horší jsou naši kohouti a nejhorší je naše jezevčice Betynka😄..
ale vůbec nejhorší jsou traktůrky a křovinořezy, které celé dny sečou obecní zelené plochy pořád dokola, ani nevím, proč to dělají, ten trávník nestačí vůbec dorůstat.. ten monotónní zvuk motorů je strašný..
dřív tu kvetly luční květy, palouk byl plný motýlů 😢.. teď máme "golfové hřiště."..ó,my se máme..
ančovička1
napsal(a):
Letiště také máme.. horší jsou naši kohouti a nejhorší je naše jezevčice Betynka😄..
ale vůbec nejhorší jsou traktůrky a křovinořezy, které celé dny sečou obecní zelené plochy pořád dokola, ani nevím, proč to dělají, ten trávník nestačí vůbec dorůstat.. ten monotónní zvuk motorů je strašný..
dřív tu kvetly luční květy, palouk byl plný motýlů 😢.. teď máme "golfové hřiště."..ó,my se máme..
A to zelené posečené krmivo z obecního ode bíráte proto u vás vše tak neskutečně roste.