Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.140
dobry den chci se optat jestli nekdo nepouziva spis myslim jestli si nekdo nedela smes pro krepelky doma nebo cim je kdo krmi pouzivam N3 ale myslim ze nejaky srot mineraly a taky by to slo dejte vedet jestli nekdo neco mate.Dik
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobry den chci se optat jestli nekdo nepouziva spis myslim jestli si nekdo nedela smes pro krepelky doma nebo cim je kdo krmi pouzivam N3 ale myslim ze nejaky srot mineraly a taky by to slo dejte vedet jestli nekdo neco mate.Dik
Směs nedělám, ale krmila jsem směsí šrotů, zřejmě to byla zadina, ale už jsem to namíchané koupila- pšenice, kukuřice, nějaká řepka či co to v tom bylo a asi i ječmen...nesly po tom parádně. Teď krmím šrotem z triticale a je to slabší. Jo a vždy jsem denně dávala strouhané vejce nebo mleté maso a zelené, na to zelené teď už taky prdím, tak co se divím:) Vitamíny a grit nebo skořápky jsou samozřejmostí.
hepe
napsal(a):
Dobrý den
chci se zeptat při počtu 7-9 ks křepelek KJN mi může ENERGYS - Křepelka Gold 25 kg vystačit a zda stačí doplňovat zeleným ať už čerstvím či sušeným??
Děkuji
U křepelek je nutné krmit stále stejnou směsí. Pokud podáte zelené (pampelišku, nasekanou kopřibvu aj.), pak jde jen o jakýsi pamlsek, který rády přijímají. Základem je kompletní směs a stačí směs pro nosnice. K tomu musí být stálý přístup k vodě a gritu. Protože jsou JNK velmi citlivé na změny, pak doporučuji krmit stále stejnou směsí od stejného výrobce. Pro produkci vajec je třeba udržovat i stálou teplotu. Uvádí se +18°C. U mne se teplota pohybuje v rozmezí +12°C až 22°C, podle venkovních teplot. Tedy žádné skokové změny. Délka dne by měla být např. od 5 hodin do 22 hodin.