Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.11.2014 11:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

mam problem s kohoutem je stary us 7as 8 mesicu ale nekokrha nepojima hreben mu roste strasne pomalu a slepky ho vyhani jsou o neco starsi us snasi.mate nekdo zkusenost s orpingtonkou velkou kdy mladi kohouti zacinaji kokrhat a pojimat chtel bych stihnout kurata brzo z jara ale to asi nestihnu. diky za sve prispevky..smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.11.2014 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.242

Zkušenosti mám - je to velké plemeno, přeci jenom kohouti dospívají později. Určitě vše do jara stihnete. Musím říct, že je to velmi přítulné plemeno, krásné na pohled, určitě vám bude dělat radost. nevím ale, jak velkou budete mít radost z poměrně velké kvokavosti - někdy i opakované. Ale krásné jsou.
Milan

Neregistrovaný uživatel

20.11.2014 22:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zkušenosti mám - je to velké plemeno, přeci jenom kohouti dospívají později. Určitě vše do jara stihnete. Musím říct, že je to velmi přítulné plemeno, krásné na pohled, určitě vám bude dělat radost. nevím ale, jak velkou budete mít radost z poměrně velké kvokavosti - někdy i opakované. Ale krásné jsou.
Milan

kvokavost mi nevadi spis me zajima jakymi jsou nosnicemi. poridil sem si je v barve cervene.chtel sem pristi rok lihnout driv tak pulka unora aby byly kurata na podzim pekne vyspele a abych je nasadil tak trikrat.ale kohoutka jsem privezl priliz mladeho tak tri -ctyři mesice.. ted mu je kolem 7mesicu. a boji se vubec mi nepripada jak kohout ale ocasni pera mu rostou ale hlava mi pripada jak u slepice na to ze mu jsou sedm mesicu.pockam s nim max do dubna jinak pujde na mrazak. prilozim kdyztak foto jestli to pujde blbne mi pocitacsmajlík.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 04:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.146

kAM SPĚCHÁŠ? jENOM PRO TO,ŽE JSI UDĚLAL CHYBU A POŘÍDIL SI NEDOSPĚLÉHO KOHOUTA HO DÁŠ NA MRAZÁK?
DO KONCE LEDNA MÁŠ 2,5 MĚSÍCE TO V POHO STIHNE,ALE CHOVATELSKÝ PŘÍSTUP TO OD TEBE NENÍ ANI NÁHODOU
ČICHÁM V TOM BUSINESS

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 08:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

kvokavost mi nevadi spis me zajima jakymi jsou nosnicemi. poridil sem si je v barve cervene.chtel sem pristi rok lihnout driv tak pulka unora aby byly kurata na podzim pekne vyspele a abych je nasadil tak trikrat.ale kohoutka jsem privezl priliz mladeho tak tri -ctyři mesice.. ted mu je kolem 7mesicu. a boji se vubec mi nepripada jak kohout ale ocasni pera mu rostou ale hlava mi pripada jak u slepice na to ze mu jsou sedm mesicu.pockam s nim max do dubna jinak pujde na mrazak. prilozim kdyztak foto jestli to pujde blbne mi pocitacsmajlík.

Také se domnívám, že na to moc spěcháte.
Za prvé je podzim = málo světla, což nedělá dobře ani kohoutům.
A za druhé je kohout ještě puberťák, má čas.
Zda jsou orpingotky dobré nosnice toť otázka, co si pod tím představujete.
Když je chcete zároveň jako kvočny, tak musíte počítat, že se také může stát, že vám všechny zakvokají (jestli se nepletu, tak máte šest slepic) a žádná nebude snášet smajlík.
Takže, většinou je to tak, že "kvokavá" slepice nanese postupně cca 2O-25 vajec - podle plemene, a tři týdny sedí na vejcích. Dále pak přibližně 4. týdny vodí kuřata. A posléze začne zase snášet.
Ale jestli vám zasednou všechny naráz a brzy z jara, aby všechna kuřata byla přibližně stjně stará, to asi nemáte šanci zařídit. Takže jen abyste za pár měsíců zase neřešil, co dělat aby honem začaly kvokat???

Možná si na dlouhé zimní večery zajděte do knihovny pro nějakou odbornou literaturu a studujte.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.242

Choval jsem orpingtonky několik let, proto jsem si dovolil vyjádřit se. Vejce nejsou nijak velká, ale pokud slepičky nekvokají, nesou opravdu honě. Zamilujete si je - tedy plemeno. S červenými nemám zkušenosti, choval jsem klasické žluté. S tím kohoutím hřebínkem to taky nepřehánějte, je malý, tedy v porovnání s velikostí zvířete určitě. Jako kvočny jsou O skvělé, je moc hezké vidět ty žluté koule s hejnem kuřat. Milan

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.242

Ještě chci dodat, že ten pán přede mnou píšící má pravdu v té snůšce - když slepici nechcete nechat sedět, chvíli to trvá, než se vzpamatuje a začne zase snášet, problém je v tom, že se většinou opět rozkvokají - po snesení určitého množství vajec. Doporučuji pořídit si k nim nekvokající plemeno nebo hybridy, abyste nebyl smutný z toho, že celková snáška třeba nebude odpovídat představě vaší nebo vaší rodiny. Milan

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

kAM SPĚCHÁŠ? jENOM PRO TO,ŽE JSI UDĚLAL CHYBU A POŘÍDIL SI NEDOSPĚLÉHO KOHOUTA HO DÁŠ NA MRAZÁK?
DO KONCE LEDNA MÁŠ 2,5 MĚSÍCE TO V POHO STIHNE,ALE CHOVATELSKÝ PŘÍSTUP TO OD TEBE NENÍ ANI NÁHODOU
ČICHÁM V TOM BUSINESS

v cem vydis business.mam to jen pro sebe na vajicka.jen si z jara lihnu nove kusy kazdy rok.Mam na to malou lihen na 20 vajec. delam to protoze me to bavi. vejce sem vzdy kupoval a nic moc vysledky. proto jsem si poridil sve vlastni hejno a noveho kohouta ktereho prave resim.v dubnu us by mu bylo pres rok tak co jinak kdyz bude k nicemu. prilozim par fotek jestli to pujde.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

v cem vydis business.mam to jen pro sebe na vajicka.jen si z jara lihnu nove kusy kazdy rok.Mam na to malou lihen na 20 vajec. delam to protoze me to bavi. vejce sem vzdy kupoval a nic moc vysledky. proto jsem si poridil sve vlastni hejno a noveho kohouta ktereho prave resim.v dubnu us by mu bylo pres rok tak co jinak kdyz bude k nicemu. prilozim par fotek jestli to pujde.smajlík

1

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

1

2

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

2

3

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

3

4smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.11.2014 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1

Dovolím si zapojit se do diskuze, na poslední fotografii je dosti dobře vidět hlava. Tohle je typická kuřecí hlava a ještě s dosti bledým obličejem takže pokud mohu radit tak přidejte do krmiva bílkovinu a dvakrát do týdne rybí tuk. Jak dodat bílkovinu se tady určitě dočtete, ale jen aby řeč nestála tak jí je dost v kukuřici, ale také v libovém hovězím madse nebo tvarohu.
Jen tak na okraj. Orpingtonka je velké plemeno a tak dospívá o dost později než plemena lehká a nebo střední, my chováme kočinky a ty dospívají až ve dvanácti a více měsících a orpingtonky na tom zcele jistě nejsou jinak.
Buďte trpělivý a určitě se dočkáte, jedno z českých přísloví praví Trpělivost růže přináší, takže se na jaře určitě dočkáte i toho, že uvidíte vašeho kohouta při svatbním tanci, svěsí křídla a začne zakopávat o rovný podklad a motat se okolo slepičky.
Takže se kochejte a pozorujte jek se mu zakulacuje hlava a barví ten nízký hřebínek do červena a až bude celý červený jako růža tak určitě ten taneček předvede.
Tak se mějte krásně a pohodově
Zdravím a přeji hodně úspěchů.
Miky

Neregistrovaný uživatel

26.11.2014 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

4smajlík

nemuze to byt kapoun?smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.11.2014 07:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.8

nemuze to byt kapoun?smajlík

Nemůže, protože kapoun=vykastrovaný kohout.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2014 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

mam problem s kohoutem je stary us 7as 8 mesicu ale nekokrha nepojima hreben mu roste strasne pomalu a slepky ho vyhani jsou o neco starsi us snasi.mate nekdo zkusenost s orpingtonkou velkou kdy mladi kohouti zacinaji kokrhat a pojimat chtel bych stihnout kurata brzo z jara ale to asi nestihnu. diky za sve prispevky..smajlík

chovatele pochlubte se fotem svych orpingtoneksmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.12.2014 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.131

Dovolím si zapojit se do diskuze, na poslední fotografii je dosti dobře vidět hlava. Tohle je typická kuřecí hlava a ještě s dosti bledým obličejem takže pokud mohu radit tak přidejte do krmiva bílkovinu a dvakrát do týdne rybí tuk. Jak dodat bílkovinu se tady určitě dočtete, ale jen aby řeč nestála tak jí je dost v kukuřici, ale také v libovém hovězím madse nebo tvarohu.
Jen tak na okraj. Orpingtonka je velké plemeno a tak dospívá o dost později než plemena lehká a nebo střední, my chováme kočinky a ty dospívají až ve dvanácti a více měsících a orpingtonky na tom zcele jistě nejsou jinak.
Buďte trpělivý a určitě se dočkáte, jedno z českých přísloví praví Trpělivost růže přináší, takže se na jaře určitě dočkáte i toho, že uvidíte vašeho kohouta při svatbním tanci, svěsí křídla a začne zakopávat o rovný podklad a motat se okolo slepičky.
Takže se kochejte a pozorujte jek se mu zakulacuje hlava a barví ten nízký hřebínek do červena a až bude celý červený jako růža tak určitě ten taneček předvede.
Tak se mějte krásně a pohodově
Zdravím a přeji hodně úspěchů.
Miky

Dobrý den, nejsem chovatelka orpingtonek, ale děkuji Mikymu za úžasný a laskavý příspěvek, který se tu objevuje jen občas. A právě i díky němu čtu moc ráda tyto příspěvky. Díky Vám Miky. Andrea

Neregistrovaný uživatel

1.12.2014 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.250

chovatele pochlubte se fotem svych orpingtoneksmajlík

smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.12.2014 05:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.146

Dobrý den, nejsem chovatelka orpingtonek, ale děkuji Mikymu za úžasný a laskavý příspěvek, který se tu objevuje jen občas. A právě i díky němu čtu moc ráda tyto příspěvky. Díky Vám Miky. Andrea

Andrejko,běžte si vyměnit kalhotky,asi Vás to opravdu vzalosmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.12.2014 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

smajlík

to jsou vase slepky?smajlíktleskam#

Neregistrovaný uživatel

6.12.2014 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.26

si arogantní debil a takoví exoti jako ty kazí každou diskuzi musel sem zareagovat nebo nemám taková hovada rád.Petr

Neregistrovaný uživatel

6.12.2014 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

si arogantní debil a takoví exoti jako ty kazí každou diskuzi musel sem zareagovat nebo nemám taková hovada rád.Petr

tak nereste blbce a radsi se pripojte k diskuzi a vlozte sve zkusenosti..

Neregistrovaný uživatel

6.12.2014 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

4smajlík

Bílkovina je hlavně v hrachu a bobu. V kukuřici je škrob. Taky v soje je max. bílkoviny.
Takže kukuřice vede k sádelnatění. Ale doporučil bych nějaké extrahované sojové šroty, nebo si nechat sešrotovat hrách. To je možná levnější. Nebo bob koňský.
Taky nahý oves pro Éčko. A nějakou směsku obohacenou o minerální přísady. P, Ca. Zkontrolujte prsní kost, jestli už není třeba vyhnutá. Jinak se přidávám k Mikymu a radím dočkat času. Tohle kohoutě je ještě puberťák. I když má rámec čtverce už. Jakmile se mu zahalí krk závěsem a zčervená ve tváři, bude z něj samec jak má být. smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.12.2014 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

kyselé mléko a tvaroh taky dělá své....

Neregistrovaný uživatel

8.12.2014 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

Bílkovina je hlavně v hrachu a bobu. V kukuřici je škrob. Taky v soje je max. bílkoviny.
Takže kukuřice vede k sádelnatění. Ale doporučil bych nějaké extrahované sojové šroty, nebo si nechat sešrotovat hrách. To je možná levnější. Nebo bob koňský.
Taky nahý oves pro Éčko. A nějakou směsku obohacenou o minerální přísady. P, Ca. Zkontrolujte prsní kost, jestli už není třeba vyhnutá. Jinak se přidávám k Mikymu a radím dočkat času. Tohle kohoutě je ještě puberťák. I když má rámec čtverce už. Jakmile se mu zahalí krk závěsem a zčervená ve tváři, bude z něj samec jak má být. smajlík

a co vařený hrách mohl by byt? nebo se nedoporucuje?

Neregistrovaný uživatel

8.12.2014 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.131

Andrejko,běžte si vyměnit kalhotky,asi Vás to opravdu vzalosmajlík

Šťoural se opravdu vždy najde. Ale ať. Já mám dobrý pocit, že tu jsou i slušní lidé, co normálně poradí a šťoural je rád, že si může rejpnout. Vlastně jsme spokojení oba. Hezký den šťourale smajlík Andrea

Neregistrovaný uživatel

9.12.2014 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1

a co vařený hrách mohl by byt? nebo se nedoporucuje?

Tak jsem zde opět, my hrách jednak šrotujeme a připravujeme z něho směs se šrotem pšeničným a přidánín kukuřičného šrotu, takto podávaný slepice lépe tráví a využije, v zimním období jsme ho podávali také vařený, slepičky ho velmi dobře braly, jen se jim ho nesmí dát mnoho najednou, protože pak by mohl ztuhnout, podáváme ho ještě teplý ( ne horký to by lépky nebraly a krmení by zmrzlo ) v zimních měsících, opět promýchaný s kukuřičným šrotem navlhčeným vývarem z hrachu, v kukuřici, jak tu někdo zmínil, je především škrob, který pro slepičky představuje zdroj energie, a pokud nemají větší výdej energie, má kukuřice za následek tloustnutí tedy tučnění a které také v mnohých případech vede ke snížení snášky. Ztučnění se však nemusíte bát pokud máte velký výběh a nebo v zimním období, kde potřeba energie je veliká.
Takže radím nic se nemá přehánět, všeho s mírou a úspěch se dostaví, kohoutsmajlík bude jak má být a bude vám slépky hezky krýt.
Zdravím všechny, kteří poradí a nerýpou Miky

Neregistrovaný uživatel

9.12.2014 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.19

pozor s tou kukuřící, orpingtonka není leghornka nebo hybridka.smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.12.2014 11:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.187

Jake je nejlepsi do nich pouzit plemeno pro zlepseni tel.ramce? Dekuji

Neregistrovaný uživatel

15.12.2014 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.18

Jake je nejlepsi do nich pouzit plemeno pro zlepseni tel.ramce? Dekuji

???

Neregistrovaný uživatel

15.12.2014 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.33

Dobrý večer
Pro zlepšení tělesného rámce zase použít jen Orpingtonku.Nelze připařit nic jiného,pokud nechcete mít křížence.Ale musíte použít kohouta silné konstituce ,mohutné postavy,velkého tělesného rámce a k tomu podobné mohutné slepice.Je tu ale pak problém,že tak mohutné zvíře neumí oplodnit vajíčka.Já sám použivám k chovu kohouta s poněkud slabší konstituci,ale zato oplozenost vajíček je téměř 80 procent.Mohutné zvířata jsou krásné pro výstavní účely,nebo pro radost s pohledu na něj.Velmi důležitý je odchov potomstva kvalitní krmnou dávkou.Ke klasické směsi pro kuřata dejte 50 procent krmné směsi pro krůty.Jejich mohutná postava to ke zdarnému růstu potřebuje.U nás je bohužel jen směs pro kuřata jednoho složení jak pro zakrslou,tak pro těžkou drůbež a to není vyvážené,tak je nezbytné to řešit takto.Dospělé Orpingtonky když pustím,tak ihned běží k psovi do kotce kde s oblibou přijímají psí granule.Proto jsem začal dávat dospělým slepicím psí granule.Psa mám Border Colii,ten jim neubliží.Co se týče snášky,mám takovou zkušenost,že snášejí téměř každý den,ale v době pelichaní jsi dají delší pauzu.To vše zavisí na kvalitní krmné dávce,ustájení a zdravotnímu stavu.Pokud chcete konkretní otázku na problematiku chovu OP ptejte se.Orpingtonky jsou velmi klidné povahy,jsou přítulné, klidné.20 let chovám zakrslou a zdrobnělou drůbež,pořídil jsem jsi toto těžké plemeno a obohatilo mě to novými zkušenostmi,našel jsem v nich zase něco nového.Toto jsou mé osobní poznatky,které se nemusí ztotožňovat s ostatními chovateli.

smajlík S pozdravem Jaroslav

Neregistrovaný uživatel

15.12.2014 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.18

XXX.XXX.15.33
na tohle není odporusmajlík...
jen mě docela trklo stou k1,máte pravdu zde se nerozlišuje pro velkou a zdrobnělou
pak je u ranné lihnuté zdrobnělé velký problém k podzimu na výstavy s mohutností a váhou
ale to je asi problém spíš můj (ad libidum)smajlík
v cizině už dokonce mají směsi pro jednotlivá plemena

Neregistrovaný uživatel

17.12.2014 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1

Dobrý večer
Pro zlepšení tělesného rámce zase použít jen Orpingtonku.Nelze připařit nic jiného,pokud nechcete mít křížence.Ale musíte použít kohouta silné konstituce ,mohutné postavy,velkého tělesného rámce a k tomu podobné mohutné slepice.Je tu ale pak problém,že tak mohutné zvíře neumí oplodnit vajíčka.Já sám použivám k chovu kohouta s poněkud slabší konstituci,ale zato oplozenost vajíček je téměř 80 procent.Mohutné zvířata jsou krásné pro výstavní účely,nebo pro radost s pohledu na něj.Velmi důležitý je odchov potomstva kvalitní krmnou dávkou.Ke klasické směsi pro kuřata dejte 50 procent krmné směsi pro krůty.Jejich mohutná postava to ke zdarnému růstu potřebuje.U nás je bohužel jen směs pro kuřata jednoho složení jak pro zakrslou,tak pro těžkou drůbež a to není vyvážené,tak je nezbytné to řešit takto.Dospělé Orpingtonky když pustím,tak ihned běží k psovi do kotce kde s oblibou přijímají psí granule.Proto jsem začal dávat dospělým slepicím psí granule.Psa mám Border Colii,ten jim neubliží.Co se týče snášky,mám takovou zkušenost,že snášejí téměř každý den,ale v době pelichaní jsi dají delší pauzu.To vše zavisí na kvalitní krmné dávce,ustájení a zdravotnímu stavu.Pokud chcete konkretní otázku na problematiku chovu OP ptejte se.Orpingtonky jsou velmi klidné povahy,jsou přítulné, klidné.20 let chovám zakrslou a zdrobnělou drůbež,pořídil jsem jsi toto těžké plemeno a obohatilo mě to novými zkušenostmi,našel jsem v nich zase něco nového.Toto jsou mé osobní poznatky,které se nemusí ztotožňovat s ostatními chovateli.

smajlík S pozdravem Jaroslav

Potvrzuji a zcela souhlasím, pokud mohu tak my pro velká tedy těžká a střední plemena kuřatům přidáváme asi jednu třetinu směsi pro brojlery BR1 a to až do osmi týdnů, je v ní mnohem více bílkoviny než v klasické směsi pro kuřata, k tomu u těžkých plemen podáváme nejen tvaroh, vejce, ale i třeba vývar z kostí, keré u nás řezník poskytuje zdarma, a to není všude obvyklé. Tak jednou do týdně ještě přidáme i rybí moučku a ještě volný výběh, ten pouze při teplém počasí a bez deště.
Prostě je fakt, že velká plemena, tedy lépe řečeno těžká a středně těžká plemena rovněž, potřebují pro svůj růst a robustní tělesný rámec opravdu mnoho bílkoviny a to nejen živočišné, také bílkovinu rostlinného původu, ta je obsažena, jak už zde bylo řečeno ponejvíce v luštěninách, bobu, hrachu, fazolích a nejvíce a soje, ta je však na peněženku drobnochovatele dosti drahá. Ponejvíce používáme hrách a bob, když zbudou fazole po výsevu tak je také sešrotujeme a podáváme v míchanicích.
U mladé drůbeže pro její zdárný a rychlý růst a mohutný tělesný rámec a dostatečnou zmasilost se nám také osvědčilo krmit několikráte za den a neomezovat podávání krmiva pouze ráno a v pozdním odpoledni. Krmení adlobitum se nám osvědčilo pouze v době, kdy jsou kuřata v odchovnách, jakmile je však vypustíme ven, už tento způsob krmení nepraktikujeme, důvodů je několik jeden z nich je ten, že jsme doma a kdykoli můžeme k drůbeži jít a nakrmit, dalším důvodem je, že ačkoli jsou kuřata volně puštěna musí být oddělena od dospělých zvířat, ty by je ke krmení téměř nepustili, tak by jsme zase krmili pouze dospěláky a mladá generace by strádala a nerostla, byla by tzv. vychrtlá a to se pozná velmi snadno, když takové kuře nebo kuřici vezmu do ruky, tak cítím jak mu vystupuje hrudní kost, na nohách má téměř bez svalstva holeně no celé je tak jaksi kostnaté a neobalené svalovinou v dostatečném množství.
Než chovatel vychová slepičku nebo kohouta do chovu tak to chvíli trvá a zvíře také něco zkonzumuje, obzvláště těžké plemeno, naše kočinky a plymutky, ale i orlovky a další plemena si velmi rádi pochutnávají i na psích konzervách, ale tam pozor na tuk. My je používáme jen velmi zřídka a pro obvzláštnění jednotvárné stravy a malém množství, zvláště, když přepeřují a nenesou.
Tak jsem zvědav co na to zdejší odborníci v uvozovkách, protože se zde zapojili i lidé kteří chovu slepiček opravdu rozumí, jak je cítit z jejich příspěvků, a těch se nechci dotknout. Není totiž mým zvykem někoho urážet a nebo zesměšňovat, zvláště ne lidi, kteří prosí o radu, každý z nás někdy začínal a byly jsme také rádi, když nám ti více zdatní chovatelé poradili a proto je zde tento profil a web, aby ti méně zdatní chovatelé nemuseli tápat a s chovem často i končit.
Takže přeji všem, kteří se snaží poznatky získat i zde, aby se jim to dařilo a diskuze nekončila tak jak je mnohdy pravidlem u chybně napsaného i, když původní problém je zapomenut a jeden uráží všechny, kteří se pomoci snaží. Jsem rád, že na tomto vlákně tomu tak není.
Takže chovu zdar v jakémkoli stádiu našich znalostí a ptejte se, raďte a pokud rady není, tak raději mlčte.
Děkuji Andejce za pochvalu, ani to zde není tak docela běžné.
Miky

Neregistrovaný uživatel

25.12.2014 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

1

tak kohoutek je zas omesic starsi a nak se mi nelibi newim jestli s neho vyroste dobry kohout podle chovatele co sem ho privezl mel 4 mesice tedko ma 8 mesicu a vypada furt jak slepice. chtel bch z jara lihnout aa asi nebudu. klasicky kohouti byly us plne vyspely v 5 mesicich kokrhani pojimali a tenhle nic a jeste se boji slepic.kohout v osmi mesicich by mel byt us vudcem hejna ale je to naopak vudce jsou slepicesmajlík. sice dorustaji o neco pozdeji ale tohle. ziveny je dobre tak newim. jeho predci co jsem u pana videl tak byli obri. v kvetnu us to bude pres rok tak uvidime do kvetna si ho urcite necham ale jestli nedospeje tak je k h....smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.12.2014 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

UKAŽTE PROSÍM AKTUÁLNÍ FOTKU, KOMPLET, NE JEN HLAVU.

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 10:58

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 10:59

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:00

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:02

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:03

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:04

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

proč zase přes pletivo a bez blesku?smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

vážil jste ho?

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

nevazil ma tak okolo 2 kg

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1

tak kohoutek je zas omesic starsi a nak se mi nelibi newim jestli s neho vyroste dobry kohout podle chovatele co sem ho privezl mel 4 mesice tedko ma 8 mesicu a vypada furt jak slepice. chtel bch z jara lihnout aa asi nebudu. klasicky kohouti byly us plne vyspely v 5 mesicich kokrhani pojimali a tenhle nic a jeste se boji slepic.kohout v osmi mesicich by mel byt us vudcem hejna ale je to naopak vudce jsou slepicesmajlík. sice dorustaji o neco pozdeji ale tohle. ziveny je dobre tak newim. jeho predci co jsem u pana videl tak byli obri. v kvetnu us to bude pres rok tak uvidime do kvetna si ho urcite necham ale jestli nedospeje tak je k h....smajlík

Přeji krásný vánoční čas.
Vidím, že jste velmi netrpělivý, pokuste se prosím vlastní pílí zjistit v kolika týdnech nebo raději měsících dospívá toto plemeno patřící mezi těžká plemena. Obecně řečeno dříve než v jednom roce věku určitě kokrhat a pojímat nebude, protože v osmi měsísích je pořád jšště kuřetem. Krom toho nemůžete srovnávat s ostatními kohouty, kteří patří zcela určitě do jiné typové skupiny kura domácího, zdrobnělá a nebo zakrslá plemena začínají kokrhat a následně, když se to naučí i pojímat, už na konci čtvrtého měsíce, ale také to není pravidlem. Pokud chcete posuzovat vyzrálost tohoto mohutného plemene tak prosím čiňte to v rámci plemene a nebo typové skupiny, nikdy však neposuzujte vyspělost s jiným typem (skupinou) kura domácího, jak je zřejmé tak skupinou myslím typ kura domácího. Lehká plemena dospívají tedy začínají kokrhat a pojímat už po pátém měsíci od vylíhnutí, střední tedy středně těžká plemena dospívají po šestém měsíci a těžká plemena slepic v rozmezí devíti až patnácti měsíců, zde záleží na konkrétním plemení a u orpinktonek je to spíše těch dvanáct, ale i patnáct měsíců.
Jde totiž o slepici těžkého typu velmi mohutného tělesného rámce, tento rámec( tedy mohutnost těla) nemá slepice, ale ani kohout šanci vytvořit v tak krátkém čase jký si představujete vy a odvozujete to od skutečnosti, že ostatní kohouti už v tomto věku pojímají, zajímavá by byla informace, jakých plemen jsou u vás pojímající kohouti.
Začínám mít čím dál větší podezření, že si jen tak krátíte dlouhou chvíli a o radu vám ve skutečnosti nejde, protože totéž téma je i na moderované dikusi a jsou tam i tytéž fotografie. Pravděpodobně se dost bavíte, když jen tak z povzdálí sledujete vývoj diskuse, a pokud se vám zdá, že jaksi ustává, znovu ji svým zoufalým příspěvkem oživíte.
Pokud bych v tomhle ohledu neměl pravdu pak se omlouvám a mám pro vás ještě jednu radu, budete li si pro příště pořizovat jakékoli plemeno a budete chtít po kohoutovi, aby byl dospělý v pěti měsících pořiďte si slepičky lehkého typu, ty vaše ambice zcela jistě uspokojí. Krom toho ve svém chovu uplatňuji zásadu, že kuřata i kuřice a mladé kohoutky chováme odděleně od dospělých slepic, předevší proto, aby měla mladá generace dostatek krmení a živin pro svůj růst, ale teké proto, aby dospělé slepice neterorizovaly ty mladší ještě nedospělé kusy je tomu tak až do dospělosti a mají k dispozici vlastní výběh sousedící a výběhem pro dospělé slepičky. Tahle zásada však u vás dodržena evidentně není, soudím tak podle vámi zde poskytnutých informací.
Doufám, že tkovýto výčet rad si pečlivě pročtete a budeme zde od vás vidět už jen fotografie, které nikoli pouze přez plot ukáží jak tenhle kohoutek roste a prospívá. Pojímat bvšak bude nejdříve za čtyři měsíce a můžete klidně počítat i s dobou delší. Místo nářků se snažte aplikovat některé z rad, které vám zde poskytli ostatní účastníci, o nichž si myslím, že jrady poskytovali proto, že chtěli opravdu pomoci.
Prosím také, aby jste pokud můžete opráši trošku i své vědomosti z matematiky a logiky, osm je a bylo vždy méně než dvanáct.
Miky

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

nevazil ma tak okolo 2 kg

hmm a jste Čech nebo kdo?
My jako děti školou povinné jsme psali česky. Co to je us, používání w a podobné vymoženosti?

Jestliže jste ho nevážil, tak ho zvažte, stačí k tomu mincíř a nějaký pytel a kohouta dát na chvíli do pytle a pověsit. Kohout se musí dostat ke krmivu. Jestliže je neustále u krmítka klován slepicemi, zbyde na něj vždy to chudší krmivo; to až se slepice uráčí se vzdálit. Pak nelze tvrdit, že krmení má dobré. Koneckonců proč se nezeptáte toho kdo Vám to prodal, co to chce?

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

tak jsem Vám to trochu zesvětlil...

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 14:58

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:06

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

http://www.orpingtonaustralia.com/orpington-standard.html

WEIGHTS
Fowls: Male- 4.55-6.35 kg ( 10-14lb)
Bantams: Male- 1.41 kg-1.58kg ( 3 lb 2 ozs – 3lb 8 ozs)

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.101

1)Tmavší je kohouot.(letošní).

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:30

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:33

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:35

Neregistrovaný uživatel

26.12.2014 15:38

Neregistrovaný uživatel

27.12.2014 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

Přeji krásný vánoční čas.
Vidím, že jste velmi netrpělivý, pokuste se prosím vlastní pílí zjistit v kolika týdnech nebo raději měsících dospívá toto plemeno patřící mezi těžká plemena. Obecně řečeno dříve než v jednom roce věku určitě kokrhat a pojímat nebude, protože v osmi měsísích je pořád jšště kuřetem. Krom toho nemůžete srovnávat s ostatními kohouty, kteří patří zcela určitě do jiné typové skupiny kura domácího, zdrobnělá a nebo zakrslá plemena začínají kokrhat a následně, když se to naučí i pojímat, už na konci čtvrtého měsíce, ale také to není pravidlem. Pokud chcete posuzovat vyzrálost tohoto mohutného plemene tak prosím čiňte to v rámci plemene a nebo typové skupiny, nikdy však neposuzujte vyspělost s jiným typem (skupinou) kura domácího, jak je zřejmé tak skupinou myslím typ kura domácího. Lehká plemena dospívají tedy začínají kokrhat a pojímat už po pátém měsíci od vylíhnutí, střední tedy středně těžká plemena dospívají po šestém měsíci a těžká plemena slepic v rozmezí devíti až patnácti měsíců, zde záleží na konkrétním plemení a u orpinktonek je to spíše těch dvanáct, ale i patnáct měsíců.
Jde totiž o slepici těžkého typu velmi mohutného tělesného rámce, tento rámec( tedy mohutnost těla) nemá slepice, ale ani kohout šanci vytvořit v tak krátkém čase jký si představujete vy a odvozujete to od skutečnosti, že ostatní kohouti už v tomto věku pojímají, zajímavá by byla informace, jakých plemen jsou u vás pojímající kohouti.
Začínám mít čím dál větší podezření, že si jen tak krátíte dlouhou chvíli a o radu vám ve skutečnosti nejde, protože totéž téma je i na moderované dikusi a jsou tam i tytéž fotografie. Pravděpodobně se dost bavíte, když jen tak z povzdálí sledujete vývoj diskuse, a pokud se vám zdá, že jaksi ustává, znovu ji svým zoufalým příspěvkem oživíte.
Pokud bych v tomhle ohledu neměl pravdu pak se omlouvám a mám pro vás ještě jednu radu, budete li si pro příště pořizovat jakékoli plemeno a budete chtít po kohoutovi, aby byl dospělý v pěti měsících pořiďte si slepičky lehkého typu, ty vaše ambice zcela jistě uspokojí. Krom toho ve svém chovu uplatňuji zásadu, že kuřata i kuřice a mladé kohoutky chováme odděleně od dospělých slepic, předevší proto, aby měla mladá generace dostatek krmení a živin pro svůj růst, ale teké proto, aby dospělé slepice neterorizovaly ty mladší ještě nedospělé kusy je tomu tak až do dospělosti a mají k dispozici vlastní výběh sousedící a výběhem pro dospělé slepičky. Tahle zásada však u vás dodržena evidentně není, soudím tak podle vámi zde poskytnutých informací.
Doufám, že tkovýto výčet rad si pečlivě pročtete a budeme zde od vás vidět už jen fotografie, které nikoli pouze přez plot ukáží jak tenhle kohoutek roste a prospívá. Pojímat bvšak bude nejdříve za čtyři měsíce a můžete klidně počítat i s dobou delší. Místo nářků se snažte aplikovat některé z rad, které vám zde poskytli ostatní účastníci, o nichž si myslím, že jrady poskytovali proto, že chtěli opravdu pomoci.
Prosím také, aby jste pokud můžete opráši trošku i své vědomosti z matematiky a logiky, osm je a bylo vždy méně než dvanáct.
Miky

jo v pohode dekuji vsem za rady i tobe priteli. us totho ted necham toho psani. chovall jsem vzdy plemena lehciho typu vlasky a podobne proto se divim ze toto tezke plemeno roste tak dlouho vedel sem o tom ale mel sem tuseni ze dospejou tedy drive nez v patnacti mesicich. nevadi nechame tomu volny prubeh slepky jsou mlade a naj jare bude dosti vajec.slo mi jen o lihnuti zjara lihnu kazdy rok ale vzdy vejce kupuji pres internet a nejsou s toho moc velke uspechy tak jsem si poridil mlade hejno abych mel z jara vlastni vejce a zese budu nucen kupovat o to my jde abyh nelihnul zase nekdy na srpen a tak .holt jsem si vybral plemeno narocne a nasadil vysokou lat. nelihnu ze zadneho byznysu jak tady nekteří tvrdi lihnu jen proto aby bylo na zahradce z jara pekne zivo prebytky drubeze si pak rozeberou znami nevidim v tom nic spatnyho ze chci lihnout us v unoru jen se tu ptam proc kohout neroste jestli je vhodny do chovu ci ne.. bylo mi receno ze dospivaji v rozmezi 7as 9 mesicu a to primo od chovatele a ten mel pekne macky. proto se optavam jestli neni neco spatne,.ale jinak v poho rady diky.. akorat jsem nepochopil s tou matematikou ja tady nic nepisu ze je osm vic nez 12?????.. pisu jen ze jsem kohouta privezl mel asi 4 mesice a ted ma 8-9. newim presne jak byl stary kdyz sem ho privez. hezky den z ppzdravem lampy....smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.12.2014 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1

jo v pohode dekuji vsem za rady i tobe priteli. us totho ted necham toho psani. chovall jsem vzdy plemena lehciho typu vlasky a podobne proto se divim ze toto tezke plemeno roste tak dlouho vedel sem o tom ale mel sem tuseni ze dospejou tedy drive nez v patnacti mesicich. nevadi nechame tomu volny prubeh slepky jsou mlade a naj jare bude dosti vajec.slo mi jen o lihnuti zjara lihnu kazdy rok ale vzdy vejce kupuji pres internet a nejsou s toho moc velke uspechy tak jsem si poridil mlade hejno abych mel z jara vlastni vejce a zese budu nucen kupovat o to my jde abyh nelihnul zase nekdy na srpen a tak .holt jsem si vybral plemeno narocne a nasadil vysokou lat. nelihnu ze zadneho byznysu jak tady nekteří tvrdi lihnu jen proto aby bylo na zahradce z jara pekne zivo prebytky drubeze si pak rozeberou znami nevidim v tom nic spatnyho ze chci lihnout us v unoru jen se tu ptam proc kohout neroste jestli je vhodny do chovu ci ne.. bylo mi receno ze dospivaji v rozmezi 7as 9 mesicu a to primo od chovatele a ten mel pekne macky. proto se optavam jestli neni neco spatne,.ale jinak v poho rady diky.. akorat jsem nepochopil s tou matematikou ja tady nic nepisu ze je osm vic nez 12?????.. pisu jen ze jsem kohouta privezl mel asi 4 mesice a ted ma 8-9. newim presne jak byl stary kdyz sem ho privez. hezky den z ppzdravem lampy....smajlík

Díky za odpověď.
S tou matemetikou se to má příteli tak, že jsem před několika týdny psal, že toto plemeno dospívá někdy až ve dvanácti měsících a vy jste si posteskl, že už mu je osm a ještě nekokrhá, tak jsem jen z hecu napsal, že u nás je a bylo vždy 12 víc než jen 8.
K vaší poznámce o informaci od chovatele z jehož chovu kohoutka máte. Mám i takové zkušenosti, že vám neporadí ani ten kdo vám násadová vejce nebo kuřata prodal, příčinu si dovedu docela dobře představit, ale to by bylo příliš konfrontační a ke konfrontaci tuhle diskusi dovést nechci, pořád se mi líbí a tak proč to kazit. Jiní se prostě stydí nebo nechtějí přiznat, že plemeno chovají jen krátce a proto o něm mnoho nevědí.
Ještě doporučuji zde na fauně si najet do rubriky články a zadat si v ní orpingtonka a vyjedou vám věechny články v nichž je toto plemeno vzpomenuto. Pokud si dobře pamatuji tak někdy v průběhu letošního a možná už v loni o nich zveřejnila ing Plombergová dosti podrobný nejen popis ale tak trochu výcuc ze vzorníku. Určitě si to přečtěte, ing plombergová je u nás jednou z největších kapacit co se chovu drůbeže týká, určitě tím neprohloupíte. Jsou tam i jiná zajímavá, ale i běžná plemena.
Prostě berte jeko fakt, že začne pojímat až tak nejdíve po dosažení věku jednoho roku.
Přeji vám, aby jste měl z chovu jen samou radost.
Miky

Neregistrovaný uživatel

28.12.2014 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

Díky za odpověď.
S tou matemetikou se to má příteli tak, že jsem před několika týdny psal, že toto plemeno dospívá někdy až ve dvanácti měsících a vy jste si posteskl, že už mu je osm a ještě nekokrhá, tak jsem jen z hecu napsal, že u nás je a bylo vždy 12 víc než jen 8.
K vaší poznámce o informaci od chovatele z jehož chovu kohoutka máte. Mám i takové zkušenosti, že vám neporadí ani ten kdo vám násadová vejce nebo kuřata prodal, příčinu si dovedu docela dobře představit, ale to by bylo příliš konfrontační a ke konfrontaci tuhle diskusi dovést nechci, pořád se mi líbí a tak proč to kazit. Jiní se prostě stydí nebo nechtějí přiznat, že plemeno chovají jen krátce a proto o něm mnoho nevědí.
Ještě doporučuji zde na fauně si najet do rubriky články a zadat si v ní orpingtonka a vyjedou vám věechny články v nichž je toto plemeno vzpomenuto. Pokud si dobře pamatuji tak někdy v průběhu letošního a možná už v loni o nich zveřejnila ing Plombergová dosti podrobný nejen popis ale tak trochu výcuc ze vzorníku. Určitě si to přečtěte, ing plombergová je u nás jednou z největších kapacit co se chovu drůbeže týká, určitě tím neprohloupíte. Jsou tam i jiná zajímavá, ale i běžná plemena.
Prostě berte jeko fakt, že začne pojímat až tak nejdíve po dosažení věku jednoho roku.
Přeji vám, aby jste měl z chovu jen samou radost.
Miky

To jste to asi špatně četl, když jí komolíte jméno. Taková známá osobnost. Jmenuje se totiž Prombergerová. smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.12.2014 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1

Cybička se vloudí, ale v tomto případě nešlo ani tak o jméno jako o vaši možnost zapojit se rejpancem, že mám pravdu. Jak je vidět, velmi dobře jste pochopil o koho jde, takže sori, vám se však omlouvat nemusím, jinak články a to nejen zde na fauně této dámy a odbornice mezi chovateli čtu rád, i jako dlouholetý chovatel v nich najdu vždy nějaké poučení i pro sebe. To vy zřejmě neděláte, hledáte jen chyby, aby jste se pak mohl zapojit do diskuze. Tak hledejte příteli i tací lidé jako vy jsou ve společnosti potřeba, nesmí jich však být většina.
Díky vám za upozornění, že se paní inženýrka jmenuje Prombergová samozřejmě vím i tak však děkuji za opravu.
Miky

Neregistrovaný uživatel

29.12.2014 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

Cybička se vloudí, ale v tomto případě nešlo ani tak o jméno jako o vaši možnost zapojit se rejpancem, že mám pravdu. Jak je vidět, velmi dobře jste pochopil o koho jde, takže sori, vám se však omlouvat nemusím, jinak články a to nejen zde na fauně této dámy a odbornice mezi chovateli čtu rád, i jako dlouholetý chovatel v nich najdu vždy nějaké poučení i pro sebe. To vy zřejmě neděláte, hledáte jen chyby, aby jste se pak mohl zapojit do diskuze. Tak hledejte příteli i tací lidé jako vy jsou ve společnosti potřeba, nesmí jich však být většina.
Díky vám za upozornění, že se paní inženýrka jmenuje Prombergová samozřejmě vím i tak však děkuji za opravu.
Miky

nono, snad se není třeba stavět do útoku, vždyt se zas tak nestalo, já jen, že jste to zkomolení ještě zopakoval. články zmiňované osoby čtu. A proto bezpečně vím jak se autorka jmenuje. Jinak spíše díky za mírné příspěvky..

Neregistrovaný uživatel

30.12.2014 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.229

Miky

chlape to nerypu jaa staci se podivat na id kdo pise..smajlík

16.3.2015 20:13
lampy

XXX.XXX.34.229

Tak kohot us zacina konecne kohoutet us mu roste pekne hrebinek a znazi se skakat po nekterych slepicich ale nektere ho v klidu preperou. ted mu bude 11 mesicu tak na kveten nasadim vejce do lihne a uvidime ale jeste jsem ho neslysel nikdy zakokrhat. je divnej.

29.2.2016 12:16
PetulkaPetulka

XXX.XXX.82.249

Dobrý den, chovatelé těchto krásných slepiček. Vybrala jsem si toto plemeno a zjišťuji všude možně informace o jejich chovu. Chci se zeptat, čím je krmíte a v jakém množství? Všude čtu, že jsou náročné na stravu a množství a také že potřebují hodně bílkovin. Prosím tedy o radu.

Mám jinak nosnice čistě na vajíčka a krmím zbytky z jídelny, večer trochu pšenice, o víkendu mačkané brambory se směsí pro nosnice a samozřejmě skořápky. Dále když je dostávají i zelené a přebytky ze zahrady.

Děkuji všem za jakékoliv další rady k chovu, klidně i na email odkazy na stránky nebo vhodnou literaturu, brozkova.peta@seznam.cz Děkuji.

JPPipinek

14.8.2019 22:07
JPPipinek

XXX.XXX.23.200

Zdravím,chovám orpingtonky ve 4 barvách,slepice začnou snůšku okolo 9 měsíce,co se týká kohoutů vyspívají do své velikosti a zralosti o něco později,jsou fantastických povah /i kohouti/ krásní a hodně nároční na přísun kvalitní stravy,snůška není závratná ale uspokojivá,kvokavost je vysoká,vezmou kuřátka i po pár dnech sezení na podkladku a vzorně se starají,je to úžasné plemeno a přesto,že nemám problém setnout slípku,u Orpinek mám fakt velký problém díky jejich milé povaze

15.8.2019 10:23
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Máte pravdu, jsou povahově úžasní. Vloni jsem měla, bohužel, 13 kohoutů a to byl masakr. Mohu se zeptat odkud jste? budu potřebovat na jaře nepříbuzného kohouta. Přeji hodn úspěchů. Zuzana

Přidejte reakci

Přidat smajlík