Ruzne druhy nasadovych vajec v lihni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2015 20:42
kliosek

XXX.XXX.59.250

Zdravim ve vsech navodech u ruznych lihni se pise ze se nesmi do lihne nasazovat najednou vejce ruznych druhu drubeze?!?Ja lihnu treti rok a mel sem tam vejce najednou hus i krut...jindy kurat a kacen a vzdy nebyl problem...mate nekdo negativni zkusenost?

2.2.2015 07:57
bara001

XXX.XXX.40.135

Já mám stejnou zkušenost, měla jsem běžce, krůty a kuřata, vkládala jsem postupně, aby se prťata líhla ve stejný čas. Co se mělo vyklubat se vyklubalo. Teď čekám druhou líheň s podobnou skladbou. Jediné, co má problém jsou křepelky, měla jsem v líhni i pár jejich vajíček, kuřátka v nich byla, ale něco jim neudělalo dobře. Mám líheň Biosku na 60 a 90 slepičích vajíček.

2.2.2015 08:06
bara001

XXX.XXX.40.135

A tady ještě foto z líhnutí. Dokonce se vylíhla krůtička i 3 kuřata z vajíček, které jsem si při otáčení naťukla a zalepila je izolepou. Tu jsem v hlavní den líhnutí sundala.

2.2.2015 16:04
kliosek

XXX.XXX.59.250

To me nenapadlo naskjladat tam vajicka postupne aby se lihla v jeden den ja tam dal v jeden den kurata i kruty jen v den lihnuti kurat sem je musel hlidat nez se osusili a sup s nima ven nebo byli hodne zive a nechtel sem aby mi rozhazeli vajicka krut.Ale problem slihnutim nikdy nebyl.Jen mi prijdou ty vajicka krepelek hodne v nebezpeci kdyz by se lihlo vic drubeze najednou...

2.2.2015 19:09
bara001

XXX.XXX.96.2

No krepelky tak take nejdou, zkusila jsem a kuratka krepelek se navylihla. Tak je mam ted samostatne v lihni. Dalsi pokus delat bebudu a nemuzu doporucit, ostatni bylo OK. Bara.

2.2.2015 20:25
kliosek

XXX.XXX.59.250

Ok dekuji za zkusenosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík