Dobry den chcel by som sa spytat ci tento ruansky kacer je cistokrvny kedze nema biely pas okolo krku iba take biele skvrny ale rodicov ma cistokrvnych tak neviem kde nastala chyba a jeho vek je 10 mesiacov.za odpoved vopred dakujem.
Fotky nič moc. Ruanka ma viacero typických znakov a ten ktorý trápi teba sa z týchto obrázkov nedá posúdiť nakoľko tento 10 mesačný kačer je značne rozpereny. V jeho veku by mal byť v top vyfarbeni. Ďalšia vec podľa ktorej by som ho absolútne nezaradoval do chovu je farba zobaka a zdá sa mi aj proporcionalne subtilny, drobný. Je to vlastný odchov alebo kúpený? Ja by to typol na mix z pekynou. Nedá sa posúdiť ani držanie tela a kýl, teda ak ho vôbec má. Prípadne by pomohlo foto rodičov. Dúfam že odpoveďou zadávateľa neurazam, len vychádzam z poskytnutých obrázkov.
zbosace
napsal(a):
Fotky nič moc. Ruanka ma viacero typických znakov a ten ktorý trápi teba sa z týchto obrázkov nedá posúdiť nakoľko tento 10 mesačný kačer je značne rozpereny. V jeho veku by mal byť v top vyfarbeni. Ďalšia vec podľa ktorej by som ho absolútne nezaradoval do chovu je farba zobaka a zdá sa mi aj proporcionalne subtilny, drobný. Je to vlastný odchov alebo kúpený? Ja by to typol na mix z pekynou. Nedá sa posúdiť ani držanie tela a kýl, teda ak ho vôbec má. Prípadne by pomohlo foto rodičov. Dúfam že odpoveďou zadávateľa neurazam, len vychádzam z poskytnutých obrázkov.
Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek. A toho kacera aj s kacicami som dostal od uja a on to ma len na vykrm takze mu taketo chyby nevadia ale ja chcem mat cistokrvny chov preto sa pytam. A este jednu vec by som sa rad spytal: videl som predavat ruanky aj taketo ake mam ja take 3, 5 kg ale videl aj take obrovske cca 5 kg aky je medzi nimi rozdiel su nejako inak vyslachtene ?
Jedince, trojica na obr.majú veľmi ďaleko k cistokrvnemu plemenu kačica ruanska. To že sú divoko sfarbené a väčšie ako divoké znamena že sú to krizence z divokou alebo z brojlerovou pekynkou. Prvá možnosť sa deje v snahe obnoviť schopnosť vysediet znášku samostatne, druhá sa deje v snahe zvýšiť počet znesenych vajec. Takéto jedince sa neskôr dostanú, do obehu" medzi neznalych začínajúcich chovateľov s tým že predajca ich uisti že práve tie jeho su tie, pravé" ruanske. Pritom kto má len trochu vyvinutý pozorovaci, zmysel" a videl cistokrvnu ruanska, správne odchovanu a krmenu si jej vzhľad zapamätá na veľmi dlho. Je to robustna, obrovsky pôsobiaca kačica. Držanie tela vodorovne, z, nízkym podvozkom"- kožnou riasou nazyvanou kýl, podobne ako u lodí. To sú tie 5 kg, vyslachtene vo FR a preslachtene vo VB. Na nete nájdeš veľa foto ruaniek vo vyst.klietkach a tak si ich môžeš porovnať s tvojimi. Prípadne naštudovať vzornik- štandard tohoto plemena.