Takhle vypadá. Rozhoduji se ještě mezi Covina 49 a Rcom King Suro 20. Kterou by jste doporučily ?
drivko2
napsal(a):
Takhle vypadá. Rozhoduji se ještě mezi Covina 49 a Rcom King Suro 20. Kterou by jste doporučily ?
Tuhle líheň zrovna zkouším poprvé, mám ji novou, vejce v ní mám 7 den, zítra budu prosvěcovat tak uvidím, ale už ted' Vám můžu říct že bez dalšího teploměru a vlhkoměru se asi neobejdete, kanálek na vodu je nedostačující, vlhkost byla malá, musela jsem plochu vody zvětšit přidáním nádobek aby byla kolem 50%, přičemž ukazatel na líhni ji navyšuje o 10, existuje ale více verzí dna (já mám jakoby spirálu uprostřed, je i taková co má žlábky přes celé dno ta je lepší). S teplotou je to dost problém, můžu nastavit termostat 37,8 pár hodin tuto teplotu dodržuje, po pár hodinách si to rozmyslí a začné přehřívat nebo naopak nedohřívat i když na teploměru líhně je teplota ukázaná stejná, já se ale řídím podle druhého teploměru který mám tam přidaný a je odzkoušený a přesný, takže min jednou za den ji musím kalibrovat. Víte je to levná, čína¨ je na ní hodně špatných recenzí ale najdou se i kladné, já sem se pro ní rozhodla protože ji má známa a je bez problému, takže podle mě je to kus od kusu, někdo nadával na otočný rošt no s tím já problém nemám otáčí krásně co 2 hodiny. Nechám se překvapit možná s ní něco vyleze ale moc tomu nedávám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

S tou zkušenosti nemám ale třetí rok líhnu v Real 24 automat a nemůžu si stěžovat, myslím že jedna z nejlevnějších v poměru ke kvalitě
lostris
napsal(a):
Tuhle líheň zrovna zkouším poprvé, mám ji novou, vejce v ní mám 7 den, zítra budu prosvěcovat tak uvidím, ale už ted' Vám můžu říct že bez dalšího teploměru a vlhkoměru se asi neobejdete, kanálek na vodu je nedostačující, vlhkost byla malá, musela jsem plochu vody zvětšit přidáním nádobek aby byla kolem 50%, přičemž ukazatel na líhni ji navyšuje o 10, existuje ale více verzí dna (já mám jakoby spirálu uprostřed, je i taková co má žlábky přes celé dno ta je lepší). S teplotou je to dost problém, můžu nastavit termostat 37,8 pár hodin tuto teplotu dodržuje, po pár hodinách si to rozmyslí a začné přehřívat nebo naopak nedohřívat i když na teploměru líhně je teplota ukázaná stejná, já se ale řídím podle druhého teploměru který mám tam přidaný a je odzkoušený a přesný, takže min jednou za den ji musím kalibrovat. Víte je to levná, čína¨ je na ní hodně špatných recenzí ale najdou se i kladné, já sem se pro ní rozhodla protože ji má známa a je bez problému, takže podle mě je to kus od kusu, někdo nadával na otočný rošt no s tím já problém nemám otáčí krásně co 2 hodiny. Nechám se překvapit možná s ní něco vyleze ale moc tomu nedávám.
Dobrý den.Pani nechci vám do toho kecat, ale aby jste si tím vaším každodenním kalibrovám spíše neubližovala.Pokud je dobrý termostat a dobré proudění vzduchu /nevím jestli má ventilátor/ a drží teplotu, tak bych s tím nekvedlal a nechal to být.Jen tak zjistíte, jestli je dobrá nebo ne.Je to můj názor myšlen v dobrém.Jen se chci zeptat více než 37,8°C tam nejde nastavit?Pokud ano dal bych to na 38°C u kuřat a nechal to tak.
Dobrý večer.
Ja som minulý rok predal 12ks týchto liahni, a pri dvoch kusoch boli malé technické problémy, ktoré boli odstránené. Zákazníci, s ktorými som po roku komunikoval si ju pochvaľovali, a tvrdili, že sú s ňou spokojní a čo to už naliahli. Osobnú skúsenosť aj keď ju predávam s ňou nemám. Čo sa týka výkyv teplôt, tak to môže byť zapríčinené aj nádobkami na vodu, ktoré ste tam dodatočne dali. Nie pri tejto ale pri inom type liahni, som tiež zvyšoval vlhkosť nádobkami na vodu, a vtedy som zistil, že teplota v liahni začala kolísať. Bolo to zapríčinené si myslím aj tým, že sa zmenil obsah vnútra v liahni a tým pádom aj cirkulácia vzduchu a narušili sa všeobecne celkové podmienky v liahni. Pravdaže, toto nemusí byť práve ten Váš prípad.
Dobré poledne,
mohu se zeptat jak v této automatické líhni chladíte vejce? Nebo se vůbec nechladí a prostě do 18. dne se pouze dolívá voda a hlídá teplota? Koupil jsem si tuto líheň a rád bych získal vaše zkušenosti než se pustím do samotného líhnutí. Díky.
makusko11
napsal(a):
V liahni som nikdy nechladil vajcia. Myslím, že na to nie je dôvod. Jedine na čo treba myslieť tak posledné 3 dni pred vyliahnutím vypnúť naklápanie vajec a zvýšiť vlhkosť a to zvýšením hladiny vody prípadne rosením.
Díky, no já se o chlazení taky nikde nedočetl, jen vím že to mé kvočny dělají. Takže jsem byl zvědavý
Dobrý den, posouvám výše s dodazem jak je reálně spolehlivá je tato líheň. Momentálně lze sehant za velice výhodnou cenu viz níže a já ji potřebuji jen na rozlíhnutí vejec v první třetině líhnutí, pak všechny plná vejce po prosvícení přesouvám pod kvočny nebo do ověřené a spolehlivé ale menší líhně. Budu rád za všechny postřehy. Mě se zdá že nemá ventilátor a všechny plastové líhně tohoto typu mi příjdou neekonomické ale hlavně neudržitelné konstantní teplotu. Tyto navíc asi nemají dobrý ventilátor.
http://www.dum-zahrada24.cz/dum-zahrada24/eshop/2-1-ZAHRADA-a-CHATA/35-2-Zvirata/5/5213-Automaticka-lihen-na-kurata-a-jinou-drubez-Janoel-48
http://profilihne.cz/index.php?route=product/product&path=59&product_id=51
http://profilihne.cz/index.php?route=product/product&path=59&product_id=52.
mamlas

XXX.XXX.35.40
frikmon
napsal(a):
Dobrý den, posouvám výše s dodazem jak je reálně spolehlivá je tato líheň. Momentálně lze sehant za velice výhodnou cenu viz níže a já ji potřebuji jen na rozlíhnutí vejec v první třetině líhnutí, pak všechny plná vejce po prosvícení přesouvám pod kvočny nebo do ověřené a spolehlivé ale menší líhně. Budu rád za všechny postřehy. Mě se zdá že nemá ventilátor a všechny plastové líhně tohoto typu mi příjdou neekonomické ale hlavně neudržitelné konstantní teplotu. Tyto navíc asi nemají dobrý ventilátor.
http://www.dum-zahrada24.cz/dum-zahrada24/eshop/2-1-ZAHRADA-a-CHATA/35-2-Zvirata/5/5213-Automaticka-lihen-na-kurata-a-jinou-drubez-Janoel-48
http://profilihne.cz/index.php?route=product/product&path=59&product_id=51
http://profilihne.cz/index.php?route=product/product&path=59&product_id=52.
Z těchto odkazů kdybych měl koupit tak tu třetí.Ty první dva odkazy jsou jen kopie té třetí a nejsou v nich otvory na větrání ve víku.Jinak líhnout jen pokud ji obložíte polystyrenem.Sondy dát blíže k vejcím, jsou ve víku nebo těsně pod ním, to je na prt.
pajce
napsal(a):
Dobrý den, měl by někdo z Vás k dispozici návod k obsluze v češtině k líhni Janoel 48 a byl by ochoten ho poslat mailem na adresu: zizalap@seznam.cz ? Jedná se o nový typ se čtyřmi kulatými okénky ve víku. Předem děkuji. Pavel.
Něco jsem ti poslal, je to na 96, ale je to asi podobné nebo stejné.
Antonín056

XXX.XXX.110.121
Dobrý den, u této líhně mám problém s naklápěním vajec.Motůrek se v danou dobu spustí, naklopí vejce na opačnou stranu, ale ve finále se vrátí do původní polohy...Znáte prosím nějaké řešení?(Než pořídím jinou ).
Antonín056
napsal(a):
Dobrý den, u této líhně mám problém s naklápěním vajec.Motůrek se v danou dobu spustí, naklopí vejce na opačnou stranu, ale ve finále se vrátí do původní polohy...Znáte prosím nějaké řešení?(Než pořídím jinou ).
Dobrý den.Určitě řešení je protože vám tam dali motorek, který tam nepatří.To je i u některých obracáků.Pokud byla zakoupena u nás a je v záruce tak to reklamujte.Patří tam pomaloběžný motorek.
Pak je řešení, že vám seženu motorek jaký tam patří a vy si ho vyměníte a bude vše OK.
Pokud chcete napište mě na lomaza@atlas.cz a vyfoťte motorek aby bylo patrné jaký tam je a jaké má napájení jestli 220 nebo 12V.
petra2811
napsal(a):
objednali sme si liaheň YZ8-48 a nemá český ani slovenský návod...nemáte niekto prosím?
Pokud jste si ji objednali tak žádejte na dodavateli český návod.Pokud patříte mezi šetřílky co objednávají mimo území ČR levněji, tak se nedivte. Ale i tady je řešení a již jsem na to odpovídal, hledejte. Najděte si návod v angličtině a dejte stránku po stránce do překladače a vytiskněte.
jsore

XXX.XXX.234.9
Prejst do nastavenia a nastavit dobu preklapania vajec na 40 sekun