Může být kachna pižmová v neoploceném výběhu ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

krepelka111

11.2.2015 19:43
krepelka111

XXX.XXX.47.40

Může být kachna pižmová v neoploceném výběhu ? Vrátí se jak slepice ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2015 10:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vrátit by se měla, pokud je už tzv zabydlená, nedavno jsem právě pižmovky vyděla běhat volně mimo výběh-skoro na silnici u jednoho chovatele. . . a jakpa pak pádily rychle domů

krepelka111

12.2.2015 10:55
krepelka111

XXX.XXX.47.40

Děkuji :) Co si myslí ostatní chovatelé? nerad bych je pustil a pak aby se mi nevrátily :).

12.2.2015 12:44
ladd

XXX.XXX.34.41

Záleží na tom, jaké podmínky doma mají. Jedněm našim sousedům kdysi uletěly kachny na potok, vracely se tak jednou za týden. Co by je také lákalo na udupaný zatravněný plácek. Na zimu, když neměly jinou pastvu se ale vrátily a jen občas se zaletěly vykoupat. V létě se zase přestěhovaly na potok. To už se ale vracely častěji - naučily se nocovat na střeše kurníku, ten předchozí rok spaly na pařezu nad potokem. Jiný náš soused roky chová pižmovky volně na potoce. Na dvoře mají jen krmení a tam i v boudě hnízdí, jinak mají neustále volný přístup na louku a na potok. Když krmí, tak na zavolání přiběhnou. Spát chodí na břeh potoka, zřejmě se tam cítí bezpečněji. Pokud je pustíte, tak jim nestříhejte křídla, aby měly možnost v případě, že je bude chtít něco ulovit, uletět. Když budou mít na určitém místě krmení a vhodné místo na nocování – lepší než někde jinde v okolí, budou se vracet.

12.2.2015 13:24
palban

XXX.XXX.50.8

krepelka111 napsal(a):
Děkuji :) Co si myslí ostatní chovatelé? nerad bych je pustil a pak aby se mi nevrátily :).

Dobrý den : Když jsme měli čínské kachny tak bez problémů ráno vybíhali na louku a přilehlý potok.
Dokonce i když měla kachna mladé tak si celá rodinka plavala na potoce někdy i kilometr proti proudu a večer se zase v pohodě vraceli domů kde se najedli a zalezli sami do boudy kde spali.

12.2.2015 14:20
ladd

XXX.XXX.34.41

Udupaný zatravněný plácek
- oprava:...zablácený plácek.

12.2.2015 14:26
drivko2

XXX.XXX.47.40

Takže si myslíte, že když kachny pustím na pole za zahradou pod kterým taky teče potok, tak se mi na noc vrátí, OK zkusím to a uvidíme :) Buď se vrátí nebo ne :) A teď když je před hnízděním myslíte, že je mám pouštět, aby nesnášeli někde za potokem. Někde jinde. ?

12.2.2015 15:34
river

XXX.XXX.230.158

No ja je poustim se slepicemi bez nich nikam nejdou ale kdyz je nekde voda tak se neudrzi a utecou a ale domu chodi se slepicemi

12.2.2015 16:15
palban

XXX.XXX.50.8

drivko2 napsal(a):
Takže si myslíte, že když kachny pustím na pole za zahradou pod kterým taky teče potok, tak se mi na noc vrátí, OK zkusím to a uvidíme :) Buď se vrátí nebo ne :) A teď když je před hnízděním myslíte, že je mám pouštět, aby nesnášeli někde za potokem. Někde jinde. ?

Žasnu že vám tam ještě neulítli, u nás zdolali 2 metroví plot jako nic.
Se snáškou jsme problém taky neměli, kachna si sama udělala hnízdo v boudě a seděla.
Došla se vyprázdnit, nažrat a vykoupat na potok a znova si zasedla.
Problém v tomto způsobu chovu byl akorát ten že všichni co měly kachny zavřené na dvorku tak měli jateční váhu zhruba o měsíc dříve a mi jsme měli kachny sportovní.

12.2.2015 18:08
dasa170

XXX.XXX.188.168

...a mimochodem, jak to jde s husami? je to stejné? máme české. Tak ráda bych je pustila ven za plot, aby se popásly. Ale chodí tu lidé se psy, takže to nehodlám riskovat. Budou muset holt počkat, až vysedí mladé a my mezitím oplotíme vyhrazený travnatý pozemek. Já bych se asi nejvíc bála zadávení neukázněným psem.

13.2.2015 11:42
ladd

XXX.XXX.34.41

Babička mi vyprávěla, když jako děti, vždy po žních honily pást husy na pole za vsí, že když se někdy zabraly do hry a zapoměli jít včas domů, husy z celého pole se sebraly a šly domů samy. Postupně jak šly vesnicí, tak se oddělovala jednotlivá hejnka a čekala před brankou, až je někdo pustí domů.
Ve Vašem případě je problém, že je by jste je pouštěla na frekventované místo, kde by jim jak píšete. hrozilo nebezpečí.

krepelka111

13.2.2015 15:11
krepelka111

XXX.XXX.47.40

A myslíte, že aj krůta se vrátí ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík