lucaso1
napsal(a):
Foto poslem neskor ale tiez ma to napadlo ci ho neodzobavaju jeho sliepky.
Také si myslím že je to krev, někde jste tuším psal že slepicím přitápíte a navíc s tímhle typem hřebenu můžete omrznutí vyloučit(nevím jak u vás u nás mrzne). Ještě si dobře prohlédněte jestli nemáte nějak špatně řešená krmítka(pokud tam je nějaká hrana nebo něco ostrého budou tam taky kapičky zaschlé krve). A taky jestli vám někde netrčí nad dvířkama třeba špatně zastřihnuté pletivo. Nicméně tak na 90% ho oďobávají slepice.
Jj, jsou to nejspíš ďobance. Mám rozděleny kmeny pletivem a i přes menší otvory si kohouti vyřizují svoje spory a mají také občas hřebínky, s tečkami " . Pokud nemáte víc kohoutů, bude to nejspíš jak je psáno výše poranění. Od slepiček asi ne, jedině, že by byl kohoutek mladý a ke slepičkám nově přidělen. Jinak je to spíš naopak, že při pojímání má občas poďobanou hlavu slepice od kohouta.
Je to jen kosmetická a někdy nevzhledná vada
Tak to nebude od poklování. To by měl vyloženě černou zaschlou krev ( strup ). Nemohl by jste sem vložit detailní foto hřebínku. Docela by mě to zajímalo. Odchovala jsem již desítky kohoutů Wyandotky do dospělosti, ale žádný neměl černé, bodky " na hřebeni
S odfotenim je to dost tazke ked som sam a nakolko mam s kohutom dobre vztahy nechcem ho stresovat znovu ale ma silu musim uznat. Budem sa snazit nalakat ho na jedlo a odfotit mu hreben tak, myslim ze na dnes mu umyvanie a olejovanie hrebienka stacilo. Kuchynsky olej mi odporucil kamarat chovatel ktory tiez nevie cim to je sposobene, vtaj mrazom i keď nechapem to keď v kurinku maju vzdy teplotu ze voda do rana vobec nezamrzne studena je ale zamrznuta nikdy. Verim vsak ze kohutik nebude na mna najedovany zajtra lebo fakt som mu zle nikdy nechcel ale trapi ma vsetko su to moji maznacikovia tie pipky krasnucke.
lucaso1
napsal(a):
S odfotenim je to dost tazke ked som sam a nakolko mam s kohutom dobre vztahy nechcem ho stresovat znovu ale ma silu musim uznat. Budem sa snazit nalakat ho na jedlo a odfotit mu hreben tak, myslim ze na dnes mu umyvanie a olejovanie hrebienka stacilo. Kuchynsky olej mi odporucil kamarat chovatel ktory tiez nevie cim to je sposobene, vtaj mrazom i keď nechapem to keď v kurinku maju vzdy teplotu ze voda do rana vobec nezamrzne studena je ale zamrznuta nikdy. Verim vsak ze kohutik nebude na mna najedovany zajtra lebo fakt som mu zle nikdy nechcel ale trapi ma vsetko su to moji maznacikovia tie pipky krasnucke.
Mráz pokud slepice nebyly někde venku nad ránem můžete klidně vyloučit a zaměřit se na hledání jiné příčiny, do nějakých - 12 stupňů neomrzne ani vlašák.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lucaso1
napsal(a):
Neviem ci to bude vidno po priblizeni blizsie sa mi nedal odfotit.
Tak tady vážně není nic vidět
A uz sa podarilo trocha lepsie je to ako keby ho farbou ofrkali na hrebeni.
Tak dnes sa mi potvrdilo co som necakal bolo to odobanie kohuti sa cez oka ohrady zacali byt, na nestastie bielefeldacky kohut utrpel stratu kopceka z hrebena, wyandotak iba dobance. A to som chcel oboch bravat na vystavy a takto sa musim uspokojit wyandotakom lebo asi hreben nedorasta ci?