Čierne bodky na hrebeni kohuta vyandotky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2015 21:01
lucaso1

XXX.XXX.27.76

Ahojte foristi prosim o radu. Mam taky problem tykajuci sa mojho kohuta spozoroval som mu jednu bodku na hrebeni ale nebral som to ako vadu no dnes ich ma uz viacej cim to moze byt sposobene? Popripade ako to odstranit a vyliecit. Za radu vopred dakujem.

15.2.2015 21:28
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Lepší by bylo foto, ale běžně je to zaschlá krev, z poranění.

15.2.2015 21:34
lucaso1

XXX.XXX.27.76

Foto poslem neskor ale tiez ma to napadlo ci ho neodzobavaju jeho sliepky.

16.2.2015 06:02
jenca

XXX.XXX.161.27

lucaso1 napsal(a):
Foto poslem neskor ale tiez ma to napadlo ci ho neodzobavaju jeho sliepky.

Také si myslím že je to krev, někde jste tuším psal že slepicím přitápíte a navíc s tímhle typem hřebenu můžete omrznutí vyloučit(nevím jak u vás u nás mrzne). Ještě si dobře prohlédněte jestli nemáte nějak špatně řešená krmítka(pokud tam je nějaká hrana nebo něco ostrého budou tam taky kapičky zaschlé krve). A taky jestli vám někde netrčí nad dvířkama třeba špatně zastřihnuté pletivo. Nicméně tak na 90% ho oďobávají slepice.

16.2.2015 16:36
rybka

XXX.XXX.143.32

Jj, jsou to nejspíš ďobance. Mám rozděleny kmeny pletivem a i přes menší otvory si kohouti vyřizují svoje spory a mají také občas hřebínky, s tečkami " . Pokud nemáte víc kohoutů, bude to nejspíš jak je psáno výše poranění. Od slepiček asi ne, jedině, že by byl kohoutek mladý a ke slepičkám nově přidělen. Jinak je to spíš naopak, že při pojímání má občas poďobanou hlavu slepice od kohouta.
Je to jen kosmetická a někdy nevzhledná vada

17.2.2015 17:33
lucaso1

XXX.XXX.27.76

Dnes som sa pokusal mu cistit ten hreben a je to daco take akoby pigmentove skvrny v tych vystupkoch take ako makove bodky.

17.2.2015 21:13
rybka

XXX.XXX.143.32

Tak to nebude od poklování. To by měl vyloženě černou zaschlou krev ( strup ). Nemohl by jste sem vložit detailní foto hřebínku. Docela by mě to zajímalo. Odchovala jsem již desítky kohoutů Wyandotky do dospělosti, ale žádný neměl černé, bodky " na hřebeni

17.2.2015 21:30
lucaso1

XXX.XXX.27.76

S odfotenim je to dost tazke ked som sam a nakolko mam s kohutom dobre vztahy nechcem ho stresovat znovu ale ma silu musim uznat. Budem sa snazit nalakat ho na jedlo a odfotit mu hreben tak, myslim ze na dnes mu umyvanie a olejovanie hrebienka stacilo. Kuchynsky olej mi odporucil kamarat chovatel ktory tiez nevie cim to je sposobene, vtaj mrazom i keď nechapem to keď v kurinku maju vzdy teplotu ze voda do rana vobec nezamrzne studena je ale zamrznuta nikdy. Verim vsak ze kohutik nebude na mna najedovany zajtra lebo fakt som mu zle nikdy nechcel ale trapi ma vsetko su to moji maznacikovia tie pipky krasnucke.

18.2.2015 05:44
jenca

XXX.XXX.161.27

lucaso1 napsal(a):
S odfotenim je to dost tazke ked som sam a nakolko mam s kohutom dobre vztahy nechcem ho stresovat znovu ale ma silu musim uznat. Budem sa snazit nalakat ho na jedlo a odfotit mu hreben tak, myslim ze na dnes mu umyvanie a olejovanie hrebienka stacilo. Kuchynsky olej mi odporucil kamarat chovatel ktory tiez nevie cim to je sposobene, vtaj mrazom i keď nechapem to keď v kurinku maju vzdy teplotu ze voda do rana vobec nezamrzne studena je ale zamrznuta nikdy. Verim vsak ze kohutik nebude na mna najedovany zajtra lebo fakt som mu zle nikdy nechcel ale trapi ma vsetko su to moji maznacikovia tie pipky krasnucke.

Mráz pokud slepice nebyly někde venku nad ránem můžete klidně vyloučit a zaměřit se na hledání jiné příčiny, do nějakých - 12 stupňů neomrzne ani vlašák.

18.2.2015 15:32
lucaso1

XXX.XXX.27.76

Neviem ci to bude vidno po priblizeni blizsie sa mi nedal odfotit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2015 15:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

lucaso1 napsal(a):
Neviem ci to bude vidno po priblizeni blizsie sa mi nedal odfotit.

Tak tady vážně není nic vidět

18.2.2015 15:41
lucaso1

XXX.XXX.27.76

Aj som si myslel.

18.2.2015 15:52
lucaso1

XXX.XXX.27.76

A uz sa podarilo trocha lepsie je to ako keby ho farbou ofrkali na hrebeni.

20.2.2015 18:10
lucaso1

XXX.XXX.27.76

Tak dnes sa mi potvrdilo co som necakal bolo to odobanie kohuti sa cez oka ohrady zacali byt, na nestastie bielefeldacky kohut utrpel stratu kopceka z hrebena, wyandotak iba dobance. A to som chcel oboch bravat na vystavy a takto sa musim uspokojit wyandotakom lebo asi hreben nedorasta ci?

21.2.2015 23:16
ladd

XXX.XXX.14.7

Ne Lucaso, nedorůstá, musím Tě zklamat.
Ale aspoň máš klid, nejsou to žádné "brebery" a ani ho nechtějí sežrat jeho družky.

21.2.2015 23:16
ladd

XXX.XXX.14.7

22.2.2015 09:08
lucaso1

XXX.XXX.234.4

Tak musim si pockat na mladez od bielefeldaka a budem mat kohutika aj na vystavy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík