Ochorenie hydiny, o aku chorobu sa jedná?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2015 15:08
diego209

XXX.XXX.238.24

Dobry den, ochorel mi kohut, zacal smutniet, po case mu zcervenalo oko a zacalo slzit.Teraz v priebehu par dni zacal aj tak čudne chrapčať...Prosim o pomoc pri liecbe, diagnostike choroby ak ma uz niekto stym skusenost, bol by som vdacny o radu. na prvej foto je zdrave oko a na druhej jo spominany opuch, jedna sa o Velsumku velku oranžovu, ale ma to aj Sasex kohut.

20.2.2015 16:05
tereza.128

XXX.XXX.32.8

Nepřestává mě udivovat, proč lidi místo aby šli k veterináři, hledají rady na netu. Může se jednat o toto:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hemofilov%C3%A1_r%C3%BDma_dr%C5%AFbe%C5%BEe

nebo klidně deset jiných nemocí. Zajděte k vetovi, jediný on může předepsat nějakou smysluplnou léčbu.

20.2.2015 17:07
diego209

XXX.XXX.238.24

Mila pani uz som to skusil uveterinarov, ale diagnostyk bolo viac nez dost, a zatial lieky nezaberaju... preto som zvolil aj tuto variantu, ak sa stym uz niekto stretol, nech mi poradi.
dakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2015 17:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

diego209 napsal(a):
Mila pani uz som to skusil uveterinarov, ale diagnostyk bolo viac nez dost, a zatial lieky nezaberaju... preto som zvolil aj tuto variantu, ak sa stym uz niekto stretol, nech mi poradi.
dakujem.

Drahý pane, nemocí drůbeže, které se projevují uvedenými příznaky je vícero a klinicky se od sebe poznat nedají, leda by byl člověk pánbůh. Takže podle obrázků se ptát, jestli už se s tím někdo potkal, je naprosto zbytečné.

Jediné, co můžete dělat a co je smysluplné je a) nemocná zvířata zlikvidovat b) zaplatit veterináři za provedení diagnostiky, zaživa výtěr a kultivace, či za mrtva pitva s kultivací. Jinak to nepůjde, protože mnoho z původců, které přicházejí do úvahy, jsou virové, takže léčba je pouze podpůrná, některé z původců jsou bakteriální, ale nezabírají všechna antibiotika, u některých je vyléčená drůbež vždy trvalým bacilonosičem, takže je otázka, jestli to chcete mít v hejnu, některé z těchto nemocí jsou dokonce povinné hlášením.

Takže že nezabírají léky mě vůbec nepřekvapuje, protože dát slepicím něco jen tak naslepo je ta největší hovadina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík