Dobrý den, ráda bych dostala od zkušených informace k porovnání růstu kachňat ruánských oproti pekingským a pižmovým. Dál mě zajímá, jestli ruánka není po oškubání moc tmavě "chlupatá". Případně, jestli je pro masné účely vhodné křížit ruánského kačera s pekingskou kachnou. Za odpověď díky.
Dobrý den, já ruánky mám a jestli myslíte takové ty pesíky, tak těch jsem si na ruánkách snad ani nikdy nevšimla. Maximálně na křídlech. Škubat jdou všeobecně krásně.
Ovšem z vlastní zkušenosti můžu říct, že když se vám přihodí, že budete muset zabít kachnu před přepeřením, je škubání vysloveným peklem, protože pysky má černé a z kůže na vás všechny doslova křičí, ikdyž ještě nejsou pořádně vylezlé z kůže. Přiznávám, že tenkrát jsem kachnu barbarsky svlékla z kůže, protože to fakt vytahat nešlo a na talíři bych se na to dívat nechtěla. U bílých kachen pysky v kůži nejsou vidět.
Porovnat růst s pekingskou nemůžu, protože jsem odjakživa měla jen ruánky.
Naše mamka má x let čínky. My jsme si loni koupili kachňata ruánské. Výkrm byl rozhodně delší než čínky. Obecně jsou ale kachny super, sbíraj na zahradě slimáky a pěkně se pasou. Akorát nevím jak to popsat, ale na rozdíl od čínky jsou víc a jinak cítit. Mě chutnají oba druhy. Maso ruánky je jemnější a guláš z čínky to je něco. Jinak jsem škubala obojí a musí se vystihnout správnej čas, jinak je lepší stáhnout z kůže. Tam podle mě rozdíl není.
veraboskova
napsal(a):
Naše mamka má x let čínky. My jsme si loni koupili kachňata ruánské. Výkrm byl rozhodně delší než čínky. Obecně jsou ale kachny super, sbíraj na zahradě slimáky a pěkně se pasou. Akorát nevím jak to popsat, ale na rozdíl od čínky jsou víc a jinak cítit. Mě chutnají oba druhy. Maso ruánky je jemnější a guláš z čínky to je něco. Jinak jsem škubala obojí a musí se vystihnout správnej čas, jinak je lepší stáhnout z kůže. Tam podle mě rozdíl není.
Nechci nějak poučovat, ale činka a pekingská je trochu rozdíl, ale jinak k tématu pokud ruánky nestrádaj tak se to skoro vyrovnáva s pekingama, jinak ři dobrém výkrmu to muže vypadat takhle.
bernaček
napsal(a):
Nechci nějak poučovat, ale činka a pekingská je trochu rozdíl, ale jinak k tématu pokud ruánky nestrádaj tak se to skoro vyrovnáva s pekingama, jinak ři dobrém výkrmu to muže vypadat takhle.
My jsme rouenky krmili granulema pro kachny, obden navíc vařená pšenice plus pastva. Mamka má čínky v chlívku po praseti. Krmila je vařenou pšenicí a bramborama se šrotem. Plus nasekaná tráva.
Díky za odpovědi. Pižmovky mám, dál mám vyzkoušenu masnou linii pekingské kachny. jednu pekingskou kachnu jsem si nechala s pižmovkami a přesto, že ji ze začátku braly mezi sebe, teď, kdy jdou do toku, ji pořád pronásledují. Proto jsem zvažovala, že jí koupím kačera ruánského. Káčata by měla být zbarvená více méně po ruánském kačerovi, ale nejsem si jistá, jestli to bude na maso ideální spojení - tučnost a rychlost růstu. Má někdo zkušenosti s masnou užitkovostí meziplemenných kříženců kachen?