Farmaři, předevšim ti mali, kteři byli dotěd jen registrovaní, jestli chceme brat dale dotace, taki si musime založit živnos aby jsme na ně dosahli. to je gol pro unii všude stejne podminky, my jsme fakt stat deb..u, tim myslim ty nahoře. je to takovy hnus že se mi chce zvracet, zachvili zdaníme i toho kralika ktery se nam narodí.
Už o tom vím. Uháněla jsem na konci roku našeho starostu o smlouvu na pronájem necelého hektaru protipovodňového obecního poldru, přidala 3000m2 naší loučky a běžela na úřad SZIF nechat si oba půdní bloky zaregistrovat. Načež mi pan X. sdělil novinku, že... viz. jak píšete: je na spadnutí schválení přerozdělování dotací. Babišovci (ti velcí zemědělci) budou mít nárok na dotace, ti drobní jen pokud budou registrovaní jako výděleční rolníci. Prý už tam u něj kdosi byl a hned zjišťoval, zda to bude problém, ta registrace. Prý ne. Musíte "jen" zaplatit tisícovku na živnostenském úřadě. Ať žije podpora drobných zemědělců!... a těch slibů.
Ps: loni si mohl jakýkoliv občan (nikoli podmíněně rolník-zemědělec) na hektar půdy čerpat jednorázovou platbu SAPS aniž by byl vedený jako rolník. Nyní se musím úředně registrovat (další byrokracie) a předstírat, že se zemědělskou výrobou živím. Respektive, jestli se tím skutečně živím či nikoli už nikoho nezajímá. (chybí mi zde ten úžasný smajlík mlátící hlavou do zdi...).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Alespoň víte koho nevolit. Jestli už není pozdě...
http://www.novinky.cz/komentare/361889-komentar-anofert-jiri-pehe.html.
Abychom nekřičeli předem, výňatek z ministerstva zeměd.: Reformovaná Společná zemědělská politika EU obsahuje řadu nových prvků, které dosud nebyly v oblasti přímých plateb aplikovány. Nově se zavádí pojem aktivní zemědělec. Jde o to poskytnout platby těm zemědělcům, kteří zemědělské činnosti opravdu vykovávají.
více zde http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/prime-platby/aktuality/zmeny-v-podporach-primych-plateb-od-roku.html
podrobnější informace jsem zatím nenašla.
ps: miliardáře a knížepány zásadně nevolím. raději zpět ke zvířátkům
dasa170
napsal(a):
Abychom nekřičeli předem, výňatek z ministerstva zeměd.: Reformovaná Společná zemědělská politika EU obsahuje řadu nových prvků, které dosud nebyly v oblasti přímých plateb aplikovány. Nově se zavádí pojem aktivní zemědělec. Jde o to poskytnout platby těm zemědělcům, kteří zemědělské činnosti opravdu vykovávají.
více zde http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/prime-platby/aktuality/zmeny-v-podporach-primych-plateb-od-roku.html
podrobnější informace jsem zatím nenašla.
ps: miliardáře a knížepány zásadně nevolím. raději zpět ke zvířátkům
Jsem jenom sedlák, podle mne je aktivní zemědělec ten, co pole obdělává a ne ten co musí vlastnit živnostenský list. Na to první má stát dost kontrolích mechanismů, to druhé je jen další byrokratická překážka, mající za cíl znesnadnit určité skupině pobírání dotací. Proč? Do Bruselu samozřejmě ty peníze vracet nebudem. ANO, bude líp. Komu vlastně?
napsal(a):
Jsem jenom sedlák, podle mne je aktivní zemědělec ten, co pole obdělává a ne ten co musí vlastnit živnostenský list. Na to první má stát dost kontrolích mechanismů, to druhé je jen další byrokratická překážka, mající za cíl znesnadnit určité skupině pobírání dotací. Proč? Do Bruselu samozřejmě ty peníze vracet nebudem. ANO, bude líp. Komu vlastně?
Ano, jeví se to tak - všichni jsme si rovni, ale... někteří jsou si rovnější. Jestli opravdu budu muset kvůli možnosti získat na ten hektar dotaci (chtěla jsem si tímto způsobem "přivydělat" třeba na seno pro dvě kozy) letět na živn.úřad - je to fakt úlet. Papír navíc. Toť vše.
forestman
XXX.XXX.43.210
"OSVĚDČENÍ o zápisu do evidence zemědělského podnikatele" vydává příslušný Městský úřad, odbor ŽP, za 150Kč poplatek (před 2 roky). Nikoli ŽÚ a ani spádová obec... K mému údivu ten papír jsem ani pro dotace na plochu 5ha nepotřeboval. Prověřím, jak je to od 1.1.15, díky za info, že se něco mění. Byly snad od roku ´90 dva po sobě jdoucí roky daňově stejné? Že se vlastně divím...
P.S. Škoda že nejste selka, já bych ty dvě kozy bral /do holportu pochopitelně.../.
forestman
napsal(a):
"OSVĚDČENÍ o zápisu do evidence zemědělského podnikatele" vydává příslušný Městský úřad, odbor ŽP, za 150Kč poplatek (před 2 roky). Nikoli ŽÚ a ani spádová obec... K mému údivu ten papír jsem ani pro dotace na plochu 5ha nepotřeboval. Prověřím, jak je to od 1.1.15, díky za info, že se něco mění. Byly snad od roku ´90 dva po sobě jdoucí roky daňově stejné? Že se vlastně divím...
P.S. Škoda že nejste selka, já bych ty dvě kozy bral /do holportu pochopitelně.../.
Tak mě tenhle papír - Osvědčení o zápisu do evidence - vyšel na rovnou tisícovku. Taky před 2 lety. Zvláštní.