Mám otázku.. Akú odchovňu by ste navrhovali pre brojlerové kurence. Plánujem 500 ks brojlerov a 200 ks nosníc.
Mám priestor 6 x 4 metre, rozdelený na polovicu. V jednej polovici budú brojlery a druhej nosnice. Viacerí sme sa spojili a budeme ich prvé tri týždne vychovávať spolu, aby sa minimalizovali straty.
Mám miestnosť, kde bude 25 cm hrubá podstielka zo slamy (udupaná vibračnou doskou na betón), lebo zo spodu je betón. Steny sú sendvičové panely, ale výška stropu je 2,3 metra. Strop som znížil opticky na 1 meter polystyrénom 25 cm.
Myslíte, že pre brojlery je 6 m2 (teda bude tam 500 ks) dosť? Budú tam 14 dní. Minulý rok som mal 50 brojlerov do veku 21 dní na ploche 1,2 m2.
Teplota v miestnosti na plný výkon dokáže ísť na teplotu 36 stupňov na úrovni 2 cm nad podstielkou.
Vykurovanie by bolo infražiaričmi. Čo vy na to?
Uživatel s deaktivovaným účtem

abraxis
napsal(a):
Mám otázku.. Akú odchovňu by ste navrhovali pre brojlerové kurence. Plánujem 500 ks brojlerov a 200 ks nosníc.
Mám priestor 6 x 4 metre, rozdelený na polovicu. V jednej polovici budú brojlery a druhej nosnice. Viacerí sme sa spojili a budeme ich prvé tri týždne vychovávať spolu, aby sa minimalizovali straty.
Mám miestnosť, kde bude 25 cm hrubá podstielka zo slamy (udupaná vibračnou doskou na betón), lebo zo spodu je betón. Steny sú sendvičové panely, ale výška stropu je 2,3 metra. Strop som znížil opticky na 1 meter polystyrénom 25 cm.
Myslíte, že pre brojlery je 6 m2 (teda bude tam 500 ks) dosť? Budú tam 14 dní. Minulý rok som mal 50 brojlerov do veku 21 dní na ploche 1,2 m2.
Teplota v miestnosti na plný výkon dokáže ísť na teplotu 36 stupňov na úrovni 2 cm nad podstielkou.
Vykurovanie by bolo infražiaričmi. Čo vy na to?
No.
Nevím jak na Slovensku, ale v Česku platí vyhláška o technických požadavcích na stavby pro zemědělství, v příloze 4 jsou informace o stájích pro drůbež.
Pro kuřata do dvou dnů se v nich počítá s 20 ks/m2 u brojlerů a s 30 ks/m3 pro kuřice, pro kuřata do osmi týdnů je maximální hustota osazení 15 ks/m3 brojlerů a 20 ks/m2 pro kuřice.
Takže podle těchto minimálních standardů je možné na ploše 6 m2 odchovat 90 kuřat brojlerů do dvou měsíců věku.83 brojlerů na metr je opravdu hardcore nápad.
Jak to probůh chcete větrat?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
No.
Nevím jak na Slovensku, ale v Česku platí vyhláška o technických požadavcích na stavby pro zemědělství, v příloze 4 jsou informace o stájích pro drůbež.
Pro kuřata do dvou dnů se v nich počítá s 20 ks/m2 u brojlerů a s 30 ks/m3 pro kuřice, pro kuřata do osmi týdnů je maximální hustota osazení 15 ks/m3 brojlerů a 20 ks/m2 pro kuřice.
Takže podle těchto minimálních standardů je možné na ploše 6 m2 odchovat 90 kuřat brojlerů do dvou měsíců věku.83 brojlerů na metr je opravdu hardcore nápad.
Jak to probůh chcete větrat?
Toto je odchovňa do 14 dní.. Po 14 dňoch mi ostane 50 kureniec. Len ide o to, že aby sme všetci neplatili haldu elektriny. A moje keď budú zaperené, pôjdu do voľného výbehu... Dusiť ich tam nebudem, to by bolo..14 dní a ide to preč, len sme počítali náklady. A minulý rok som mal 50 ks v bedni 1 x 1,2 metra a k tomu žiarovka.
Preto sme sa dohodli viacerí, že budeme ich mať spoločne, je to lacnejšie v oblasti elektriny.
Dobrý den,
jak píše bodlinka chcete mít poměrně velké množství kuřat na dost malém prostoru, což může při špatné ventilaci poškodit plíce kuřat omezit růst nebo je zabít. Výpočtem zjistíte, že takové množství kuřat potřebuje měnit alespoň 294 m3/h vzduchu. Musíte brát minimální potřebu vyměněného vzduchu pro jedno kuře v max. stari kurat, po které je chcete v odchovne mít to je 14 dní. A hodnotu musíte brát pro nejnáročnější druh kuřat, co tam bude(kvůli rezervě) to je u vas brojler. Tato hodnota je 0,42 a vynásobit počtem kuřat to je 700. Tento průtok zajistí například tři tyto ventilátory zapnuté nonstop: http://www.ventilatory.cz/ventilator-standard-s-tahovym-spinacem-_ventilator_-146.html
Moje maximum bylo 70 kuřat, proto si to ověřte dotazem u lidí, kteří to běžně musí řešit. Nebudu je jmenovat, protože nevím jestli by je to neobtěžovalo. Stačí, když se rozhlédnete minimálně jeden je přímo tady na ifauně.