Hledám chovatele zakrslých plemen slepic ze středočeského kraje, nejlépe z okolí Nymburka.V létě plánuji nákup nějakých zakrslých slepiček(hedvábniček, zakrslých rousných, wyandotek...).Měla bych zájem o tři slepičky a kouhoutka a také nějaké rady do začátku, jsem amatérka.Našel by se tady nějaký chovatel?Děkuji.
Jsem z Pardubic a mám bantamky a Antverpské vousáče. S chovem poradím, kontakt v profilu.
JH.
Mohu nabídnout zdrobnělé hemšírky měděnno červené. Slepičky i s kohoutem, vzájemně nepříbuzné a rady k tomu. Jde o pomněrně užitkově zaměřené plemeno. josef.beran@centrum.cz.
Všem chci moc poděkovat za nabídky.Jinak co se týká toho proč až v létě? Tak z toho důvodu, že teprve v létě se budeme stěhovat do domu, který stavíme a zatím by tam slepičky byly bez dozoru což nechci.Mohla hych je tam maximálně jezdit každý den krmit což mi nepřide moc ideální.Mám nato více času si vybrat který druh slepiček je pro nás ten nej...
Proč v létě? vy to vidíte usměvně, ale chovatelé to vidí trochu jinak Hned mě napadlo, aha, chalupáři...aby nemuseli sekat, pořídí si na léto ovečky, jak dopadnou, nemusím pokračovat..apod... tak proto ta otázka..já chovám milflérky, u nás nemají jméno, pouze rousná zakrslá, bohužel..tak vám přeje, at si dobře vyberete, pokud chcete na vajíčka, existuje celá řada nosných slepiček i zdrobnělých, stačí si jen vybrat.Přeju vám hezký život v novém domově a hodně uspěchů v chovu..