Hezký den všem. Mám kvočnu, které jsem včera večer dala 7 kuřat,které mám z lihně. Hezky je přijala a ráno bylo vše v pořádku. Ona ale pořád s nimi sedí a nejde jim ukázat krmení ani vodu ( mají vše poblíž v kurníku).
Celou dobu co seděla na vejcich ani jednou neslezla z vajec sama, vždy jsem ji musela vyndat aby se najedla, napila a vyprazdnila. Tak jenom doufám, že ty kuřata vezme sama ke krmení. Mám několik kvočen, ale ještě nikdy jsem toto nemusela řešit.
Jinak žádná vejce pod sebou nemá
Pokud jste si jistá, že už je na kuřata nafixovaná, tak ji musíte přemístit jinam,
aby změna prostředí přerušila její sedící instinkt.
Počítejte ale s tím, že s ní mohou být problémy i dál - když dosud sama neopouštěla hnízdo.
Každá kvočna je jiná. Některá vodí kuřata sotva 14 dnů a už začíná snášet (a brzo zase třeba kvokat), jiná vodí i víc, jak měsíc. Pak je dobré počítat s tím, že je může brzo opustit a mít pro ně náhradní zdroj tepla.
Na současném místě bude asi pořád sedět. Zkuste dát kuřata do košíku a přemístit ji, kuřata nechat v košíku a sledujte ji - aby pobíháním a snahou se někam vrátit kuřatům neublížila, neušlapala je.
Sledovali jsme vaši snahu sehnat kuřata na Facebooku a nyní má tedy váš příběh pokračování.