Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
Včera 14:47
Lenka72

XXX.XXX.129.241

Hezký den všem. Mám kvočnu, které jsem včera večer dala 7 kuřat,které mám z lihně. Hezky je přijala a ráno bylo vše v pořádku. Ona ale pořád s nimi sedí a nejde jim ukázat krmení ani vodu ( mají vše poblíž v kurníku).
Celou dobu co seděla na vejcich ani jednou neslezla z vajec sama, vždy jsem ji musela vyndat aby se najedla, napila a vyprazdnila. Tak jenom doufám, že ty kuřata vezme sama ke krmení. Mám několik kvočen, ale ještě nikdy jsem toto nemusela řešit.
Jinak žádná vejce pod sebou nemá

Včera 22:04
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pokud jste si jistá, že už je na kuřata nafixovaná, tak ji musíte přemístit jinam,
aby změna prostředí přerušila její sedící instinkt.
Počítejte ale s tím, že s ní mohou být problémy i dál - když dosud sama neopouštěla hnízdo.
Každá kvočna je jiná. Některá vodí kuřata sotva 14 dnů a už začíná snášet (a brzo zase třeba kvokat), jiná vodí i víc, jak měsíc. Pak je dobré počítat s tím, že je může brzo opustit a mít pro ně náhradní zdroj tepla.
Na současném místě bude asi pořád sedět. Zkuste dát kuřata do košíku a přemístit ji, kuřata nechat v košíku a sledujte ji - aby pobíháním a snahou se někam vrátit kuřatům neublížila, neušlapala je.
Sledovali jsme vaši snahu sehnat kuřata na Facebooku a nyní má tedy váš příběh pokračování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík