kohout158

XXX.XXX.206.80
Zdravím, dnes jsem si přivezl nového kohouta. Mám 5 slepic a nikdy kohouta neviděly. Kohout je cca o 2 měsíce starší než slepice. Po vypuštění kohouta se začli navzájem napadat. Slepice teprve začínájí snášet. Z jakého důvodu se tak napadají a zvyknou si? Díky.
kohout158

XXX.XXX.206.80
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, jedná se o běžný problém slepice nejsou na kohouta zvyklé a tak chrání svoje území, ale pokud kohout slepice zkrotil ( přepral ) tak se to za pár dní ustálí a potom slepice nedají bez kohouta ani ránu.
A když slepice měla okolo zobaku krev tak je to tež normální a mám je nechat se teda doprat?
Také zdravím. Má zkušenost je taková...nového kohouta nejdříve pořádně prohlídnu, abych si nezavlekla do chovu nějaký zdr. problém. Preventivně ho postříkám pod křídly a kolem, zadnice " arpalitem a dám na několik dní do karantény, odděleně od slepic, ale tak, aby na sebe viděli a mohli se po tu dobu seznamovat alespoń přes pletivo. Takhle si na sebe částečně zvyknou jak pohledově tak zvukově. Po karanténě šoupnu slepice na dva - tři dny ke kohoutovi ( ne naopak ) a nechám je spolu ať si zvyknou na bližší kontakt. Po vypuštění už nejsou problémy ani s voděním, ani jsem nepozorovala nějaké vzájemné napadání kromě snahy kohouta pojímat slepice
kohout158

XXX.XXX.206.80
rybka
napsal(a):
Také zdravím. Má zkušenost je taková...nového kohouta nejdříve pořádně prohlídnu, abych si nezavlekla do chovu nějaký zdr. problém. Preventivně ho postříkám pod křídly a kolem, zadnice " arpalitem a dám na několik dní do karantény, odděleně od slepic, ale tak, aby na sebe viděli a mohli se po tu dobu seznamovat alespoń přes pletivo. Takhle si na sebe částečně zvyknou jak pohledově tak zvukově. Po karanténě šoupnu slepice na dva - tři dny ke kohoutovi ( ne naopak ) a nechám je spolu ať si zvyknou na bližší kontakt. Po vypuštění už nejsou problémy ani s voděním, ani jsem nepozorovala nějaké vzájemné napadání kromě snahy kohouta pojímat slepice
Díky moc za radu. Spokojenost
kohout158

XXX.XXX.206.80