Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

slepicky. s. r. o.

1.3.2015 20:09
slepicky. s. r. o.

XXX.XXX.82.122

Dobry den,
Jsem uplna zacatecnice a rada bych se zeptala cim vakcinujete od kuratka po slepici. Kdy a kde se to da koupit. Rada bych zacala od kuratek a dala jim to nejlepsi. Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2015 20:57

Mi jsme zatím ničím nevakcinovali a to máme slepice až na nějaké malé pauzy víc jak 20 let a žádný problém, slípky šly na špalek až jako staré relativně ještě zdravé.Pokud ale pro jistotu chcete tak jedině zajít veterináři a on něco doporučí

1.3.2015 21:23

slepicky. s. r. o. napsal(a):
Dobry den,
Jsem uplna zacatecnice a rada bych se zeptala cim vakcinujete od kuratka po slepici. Kdy a kde se to da koupit. Rada bych zacala od kuratek a dala jim to nejlepsi. Dekuji.

U veterináře, pouze, a ten vám taky poradí proti čemu a proč.

Obecně se dá vakcinovat proti lecčemu, ale balení třeba 10x1000 dávek, nebo 5000 dávek, které se po naředění musí ihned spotřebovat, vám bude víceméně k ničemu. V menším balení se dá očkovat prakticky pouze pseudomor, salmonelóza a kokcidióza.

1.3.2015 22:51
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Vakcinuji Livacoxem - proti kokcidioze a Salgenem - proti salmonele. Začíná se co nejdříve po vylíhnutí.
Později ještě Ornipestem proti pseudomoru drůbeže. Vakcíny včetně vakcinačního plánu získáte od veterináře.

2.3.2015 18:29
jo012810

XXX.XXX.49.191

Osobně zastávám názor, že příroda je nejmoudřejší lékař, pokud se jedná o zájmové chovy drůbeže, holubů atd. Pokud nebudete vystavovat, pak nemusíte používat žádné vakcinace a jiné léky. Pouze dbát na zoohygienu, kvalitní výživu a vyřazovat slabší a z nemoci podezřelé kusy. Jednak ušetříte za léky, ale hlavně nebudete oslabovat přirozenou imunitu svých odchovů. Pokud se vyskytne nějaký zdravotní problém ve větším rozsahu, pak je nutná konzultace s MVDr. a případná vyšetření. Jakákoliv amatérská léčba s nasazením léčiv, vede do pekel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík