Na zahradu nám přiletěla tato kachna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jarkanováková

6.3.2015 08:12
jarkanováková

XXX.XXX.20.177

Zdravám všechny.
Můžete mi, prosím, někdo říci o jakou kachnu se jedná a zda je to kluk nebo holka ?
V případě, že by se nenašel původní majitel, tak bych si k ní dokoupil opačné pohlaví.

Děkuji předem.
JN.

6.3.2015 08:21
percheron

XXX.XXX.70.94

Je to kacenka... pizmovka alebo pizmova kacica ludovo cinska kacica smajlík kupte jej kacera a zastrihnite jedno kridlo aby aj vam neuletela.

6.3.2015 09:47
palo sk

XXX.XXX.73.18

percheron napsal(a):
Je to kacenka... pizmovka alebo pizmova kacica ludovo cinska kacica smajlík kupte jej kacera a zastrihnite jedno kridlo aby aj vam neuletela.

No čo vidím na fotke, tak je to 99+1% samec, teda pižmák.A ja by sa najskôr opýtal ľudí v dedine, komu chýba a až potom by som rozmýšľal nad dokupovaním.Určite nepriletel z veľkej vzdialenosti.Dobré skutky robia dobrých ľudí.
Palo SK.

6.3.2015 09:52
percheron

XXX.XXX.70.94

Toto je na 100% kacica... keby to bol kacer tak ta bradavicnatost by bola podstatne vyraznejsia..a tak isto velkost nezodpovda..a myslim ze kacer by tolko nepreletel.

6.3.2015 10:11
bernaček

XXX.XXX.93.33

percheron napsal(a):
Toto je na 100% kacica... keby to bol kacer tak ta bradavicnatost by bola podstatne vyraznejsia..a tak isto velkost nezodpovda..a myslim ze kacer by tolko nepreletel.

Taky se přemlouvám ke kachně kačer je ještě vice ošklivý než kačena.

6.3.2015 10:59
palo sk

XXX.XXX.73.18

bernaček napsal(a):
Taky se přemlouvám ke kachně kačer je ještě vice ošklivý než kačena.

Nech sa pozrie a povie svoj názor pán Kyselica.Ja som presvedčený, že je to mladý samec tak od augusta.Preto nemá ešte tak výrazný hrboľ a " bradavice"Na to zviera sa treba pozrieť komplexne:veľkosť zobáka, chochol na hlave, krk, stavba trupu a čo tie nohy?Ak máte kačice s takými nohami, tak určite chodia do fitka a žerú anabolika, Ja zimujem len 6 samíc a1 samca.A ak sa mýlim, tak je to len špatne nafotené, ale ta fotka je "košer"
Palo SK.

6.3.2015 11:01
peterr22

XXX.XXX.68.141

Podľa mňa je to mladý káčer, ktorý ešte nemá poriadne vyvinutú bradavicu.

6.3.2015 11:11
habado

XXX.XXX.3.75

Měla by to být kachna, odhadem z loňského léta.

6.3.2015 11:20
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Pižmovky chovám a mohu potvrdit, že kačeři rozhodně nelétají, a to ani mladí, jsou na to moc těžcí. Podle mne to je dospělá kachna, co se rozhodla najít někde ženicha. Buď doma kačera nemá, nebo se jí nelíbí.
Mám doma dva srpnové kačery a jsou rozhodně mnohem větší s mohutnější bradavičnatostí a výrazným účesem, zatímco kachny - dospělé - vypadají jako ta na fotce.
Každopádně kachna nabude zdaleka, obejděte sousedy a uvidíte, že ji někdo postrádá. Nechat si cizí zvíře, i když k Vám přiletělo samo, to je krádež, to se přece nedělá.

6.3.2015 11:26
peparazak

XXX.XXX.162.50

Podle mne to je starsi kachna.

6.3.2015 11:27
asperulo

XXX.XXX.249.32

Také se přikláním k názoru, že je to kachna.
Možná hledá kačera, jak již bylo řečeno, nebo místo na hnízdění. Naše kachny - taky nemají zastřižená křídla - než začnou snášku, lítají po okolí a hledají, ale vzhledem k tomu, že tu máme přirodní vodní tok a dostatek potravy a spoustu boudiček na hnízdění, tak vždy zasednou doma . Kačer neodletěl nikdy, jen tak cvične poskakuje a mává křídly.
Také bych hledala, komu že uletěla a komu ji vrátit.

6.3.2015 12:31
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Vkládám fotku kačera líhnutého 20.8. a pro srovnání fotky dospělých kachen.
Celou noc lilo, tak jsou jak čuňata, ale to podstatné vidět je. Až se vykoupou, budou zase jak princezny.

6.3.2015 12:33
tereza.128

XXX.XXX.32.113

palo sk napsal(a):
Nech sa pozrie a povie svoj názor pán Kyselica.Ja som presvedčený, že je to mladý samec tak od augusta.Preto nemá ešte tak výrazný hrboľ a " bradavice"Na to zviera sa treba pozrieť komplexne:veľkosť zobáka, chochol na hlave, krk, stavba trupu a čo tie nohy?Ak máte kačice s takými nohami, tak určite chodia do fitka a žerú anabolika, Ja zimujem len 6 samíc a1 samca.A ak sa mýlim, tak je to len špatne nafotené, ale ta fotka je "košer"
Palo SK.

Ano mám kachny s takovýma nohama.
Do fitka nechodí, anabolika nežerou, jen jsou pořádně krmené a po 100% nepříbuzných rodičích.

6.3.2015 12:38
peparazak

XXX.XXX.162.50

Terezo, nepremyslela jste zavezt dvur nejakou drti nebo oblazky?

6.3.2015 13:29
tereza.128

XXX.XXX.32.113

peparazak napsal(a):
Terezo, nepremyslela jste zavezt dvur nejakou drti nebo oblazky?

Jo, dělali jsme, už to spolklo dva náklaďáky štěrku, ale tady je podloží jíl a jak víc zaprší, je zase bahno, protože tu stojí voda. Nejde s tím nic udělat, tu vodu není kam odvést.
Na noc kachny zavírám, ale jak je ráno vypustím a je po dešti, než přejdou dvůr, vypadají takhle.
Ale pak naskáčou na zahradě do jezírka a jsou zase fešandy.

6.3.2015 14:32
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

jarkanováková napsal(a):
Zdravám všechny.
Můžete mi, prosím, někdo říci o jakou kachnu se jedná a zda je to kluk nebo holka ?
V případě, že by se nenašel původní majitel, tak bych si k ní dokoupil opačné pohlaví.

Děkuji předem.
JN.

Jedná se o kachnu, a jde vidět, že bylo o ní hezky pečováno je jako snížek.

6.3.2015 15:22
ladd

XXX.XXX.34.53

tereza.128 napsal(a):
Pižmovky chovám a mohu potvrdit, že kačeři rozhodně nelétají, a to ani mladí, jsou na to moc těžcí. Podle mne to je dospělá kachna, co se rozhodla najít někde ženicha. Buď doma kačera nemá, nebo se jí nelíbí.
Mám doma dva srpnové kačery a jsou rozhodně mnohem větší s mohutnější bradavičnatostí a výrazným účesem, zatímco kachny - dospělé - vypadají jako ta na fotce.
Každopádně kachna nabude zdaleka, obejděte sousedy a uvidíte, že ji někdo postrádá. Nechat si cizí zvíře, i když k Vám přiletělo samo, to je krádež, to se přece nedělá.

I kačeři létají, aspoň tedy někteří. Většinou o něco hůře než kachny ale uletět ze dvora jsou schopni také. To jen aby se někdo dle Vaší informace nedomníval, že má samé samice, protože všechny kachny, které má létají.

6.3.2015 19:42
wyandotte

XXX.XXX.249.1

100% kačica, nieje o čom diskutovať...

6.3.2015 20:17
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Nejspíš dvouletá kačena..na mladého káčera to vypadá jen trochu..o tom že káčeři nelítají...loni než jsem stihnul zastřihnout křídla-jsem přes týden pryč-lítali káčeři 4.5 kilo cca okolo třetího patra u sousedu..:-D.

6.3.2015 22:17
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Mě tedy kačeři fakt nelítají. I přes sebevětší snahu zvládnou poposkočit pár metrů těsně nad zemí. Prostě se neunesou. Je fakt, že mají pět i víc kilo. Kachny mají kolem tří kil a ty létají běžně.
Každopádně na té fotce je kachna. Má výrazně červené ozobí, což je známka dospělého, pohlavně aktivního zvířete. Kačeři vypadají jinak. Dospělý by měl mnohem výraznější bradavičnatost a delší účes, mladý by zase nebyl tak červený.

6.3.2015 22:28
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Tak 4.5 nebo 5 kilo, nejni takovej rozdíl..jen odhaduji, čistá váha byla okolo 3.5 kilo po zabití..já ho lítat neviděl, jen mi ho sousedka donesla, s tím, že nejdřív myslela že jí nad barákem lítá velkej čáp..až jí přistál na jezírku, poznala, co tov je...smajlík

6.3.2015 22:53
tereza.128

XXX.XXX.32.113

giorgino123 napsal(a):
Tak 4.5 nebo 5 kilo, nejni takovej rozdíl..jen odhaduji, čistá váha byla okolo 3.5 kilo po zabití..já ho lítat neviděl, jen mi ho sousedka donesla, s tím, že nejdřív myslela že jí nad barákem lítá velkej čáp..až jí přistál na jezírku, poznala, co tov je...smajlík

To musela čubrnět!
Naši kačeři mají po zabití +- 4,5 kg, živí 5-6, tak jsou přece jen trochu větší, tak to bude asi tím.
Mám je po otci z Německa, tam si potrpí na velké pižmovky. Ale soused má kačera o dost menšího, odhaduji ho tak na 3,5 max.4 kila ž.v. a taky mu nelétá. Zato kachny, ty jo, když je neostříhám, co chvíli je sundavám někde ze střechy.

6.3.2015 23:04
giorgino123

XXX.XXX.91.12

tereza.128 napsal(a):
To musela čubrnět!
Naši kačeři mají po zabití +- 4,5 kg, živí 5-6, tak jsou přece jen trochu větší, tak to bude asi tím.
Mám je po otci z Německa, tam si potrpí na velké pižmovky. Ale soused má kačera o dost menšího, odhaduji ho tak na 3,5 max.4 kila ž.v. a taky mu nelétá. Zato kachny, ty jo, když je neostříhám, co chvíli je sundavám někde ze střechy.

Tak co mám hnědou kačenu, tak její otec mněl 8 kilo..prostě kolos smajlík odkud jste? třeba bych nějakého káčera koupil..nebo písnite meil?

6.3.2015 23:08
tereza.128

XXX.XXX.32.113

giorgino123 napsal(a):
Tak co mám hnědou kačenu, tak její otec mněl 8 kilo..prostě kolos smajlík odkud jste? třeba bych nějakého káčera koupil..nebo písnite meil?

Tereza.128@seznam.cz

Ale teď nic na prodej nemám, mám sice 4 kačery, ale potřebuji je. Leda až na podzim.

6.3.2015 23:43
giorgino123

XXX.XXX.91.12

tereza.128 napsal(a):
Tereza.128@seznam.cz

Ale teď nic na prodej nemám, mám sice 4 kačery, ale potřebuji je. Leda až na podzim.

Jj, taky mám chovné kmeny, to chápu :-D já myslel na podzim...ale pořád nevím odkud jste ?smajlík

7.3.2015 09:26
tereza.128

XXX.XXX.32.113

giorgino123 napsal(a):
Jj, taky mám chovné kmeny, to chápu :-D já myslel na podzim...ale pořád nevím odkud jste ?smajlík

Ozvěte se mi na mail.

7.3.2015 12:58
aryyys

XXX.XXX.143.97

Kachna pižmová, více info zde:
http://www.chovzvirat.cz/zvire/795-kachna-pizmova/.

7.3.2015 21:53
giorgino123

XXX.XXX.91.12

tereza.128 napsal(a):
Ozvěte se mi na mail.

Hmm, nenašel jsem meil..\smajlík

12.3.2015 22:11
tereza.128

XXX.XXX.32.115

giorgino123 napsal(a):
Hmm, nenašel jsem meil..\smajlík

Hmmm, tak neumíte číst, psala jsem Vám ho.

scipi

15.5.2015 19:39
scipi

XXX.XXX.168.17

Strk vam nepomoze
skuste makadam vacsiu frakciu a na to trochu strku ak nemate odkial doniest normalnu zeminu
makadam bude posobit ako dreznaz a cez strk alebo tu hlinu sa to prepije a budete mat suchy dvor.

boficaklip

15.5.2015 19:47
boficaklip

XXX.XXX.159.162

Je to urcite mlafy kacer.

15.5.2015 23:08
galinag

XXX.XXX.242.93

Tiež si myslím, ze skôr kačenka, mam mladých káčerov, a akurat sme sa o tom s mužom bavili, ze maju chochol ako účes z 50-ich rokov. kačenky sú jemnejšie a aj krajšie. Nemajú take hnusné bradavice ako káčery. Inak ani ja som nepostrehla žeby mi káčery lietali, kačenky sú hore furt.

16.5.2015 20:34
petis

XXX.XXX.220.98

Toto je na 100 procent kachna, malá bradavičnatost, malý účes a malé drápy, kačer to určitě není.Navíc kačeři tak dobře nelétají, zatím mi vždy uletěly pouze kačeny.
S pozdravem Petis.

27.2.2018 16:09
motodědek

XXX.XXX.50.61

Tak jak to dopadlo kačer nebo kačenka-já říkám kačer...!

1.4.2018 21:14
Mario1986

XXX.XXX.115.255

Vyuzijem tuto diskuziu, poradte ako zastrihnut kridlo aby Vam činka neuletela zo zahradky
dakujem.

2.4.2018 09:54
luxdkas

XXX.XXX.157.10

Mario1986 napsal(a):
Vyuzijem tuto diskuziu, poradte ako zastrihnut kridlo aby Vam činka neuletela zo zahradky
dakujem.

chyťte ju, vezmite nožnice a zastrihnite letky - najdlhšie pierka na krídlach, samozrejme len na jednom zastrihnite !

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2018 15:55

Dle mého názoru a zkušeností není absolutně ale vůbec nutné pižmovky stříhat. Pokud mají vše co potřebují ´´zdržují se na svém´´. Vše je jen o jejich komfortu.

2.4.2018 17:34

Mario1986 napsal(a):
dakujem.

Pižmovkám zvláště kačenkám je dobré ty letky (4-5 od kraje) zkrátit nůžkami nebo vyškubnout už jen protože jsou nové, něco je splaší, ony ulítnou a neví kudy zpět. Nic se tím nepokazí, pokud teda ve výběhu neběhají predátoři a pak před nimi zkrácená kachna nemůže uletět. U kačerů většinou stačí, když máte hejno s kačkami, spárují se a zůstanou i bez krácení letek.
Pižmovky se vracejí jako holubi domů, pokud to tam znají, takže Vám zvyklá neuletí, tedy jen jestli není za plotem vodní plocha. A nebo se bude snažit zdrhnout kvůli trávě za plotem, zvláště z blata bude chtít ven. To krácení křídla u zvyklých pižmovek se dělá proto, aby nepřelétávaly na záhony kytek, zeleniny nebo k sousedům , případně i na střechy sedávají.
Měl jsem je, píšu z praxe. Tady ve fotce návod, co ušmiknout. Nebojte se, nekrvácí to, pokud je pero zralé .
J.Erlec.

2.4.2018 21:42
Mario1986

XXX.XXX.115.255

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pižmovkám zvláště kačenkám je dobré ty letky (4-5 od kraje) zkrátit nůžkami nebo vyškubnout už jen protože jsou nové, něco je splaší, ony ulítnou a neví kudy zpět. Nic se tím nepokazí, pokud teda ve výběhu neběhají predátoři a pak před nimi zkrácená kachna nemůže uletět. U kačerů většinou stačí, když máte hejno s kačkami, spárují se a zůstanou i bez krácení letek.
Pižmovky se vracejí jako holubi domů, pokud to tam znají, takže Vám zvyklá neuletí, tedy jen jestli není za plotem vodní plocha. A nebo se bude snažit zdrhnout kvůli trávě za plotem, zvláště z blata bude chtít ven. To krácení křídla u zvyklých pižmovek se dělá proto, aby nepřelétávaly na záhony kytek, zeleniny nebo k sousedům , případně i na střechy sedávají.
Měl jsem je, píšu z praxe. Tady ve fotce návod, co ušmiknout. Nebojte se, nekrvácí to, pokud je pero zralé .
J.Erlec.

Ďakujem moc za radu.

18.2.2019 19:08
PiLnÍk

XXX.XXX.58.134

jarkanováková napsal(a):
Zdravám všechny.

Děkuji předem.
JN.

Pižmovka domácí. Optal bych se ve vsi zda někomu nechybí pak bych dokoupil kačera. Taky bych zastřihnul letky na jednom křídle aby neuletěla i vám.

18.2.2019 19:16
PiLnÍk

XXX.XXX.58.134

tereza.128 napsal(a):

Dobrý večer, vyvrátil bych to že kačeři pižmovek nelétají. Moji kačeři jsou výborní letci, samozřejmě kdybych neměl psa tak dobrovolně létat nebudou. Pesan je párkrát prožene a pak už létají sami společně s kachnamy, Na rybník. přikládám jedno video které jsem našel na YouTubehttps://youtu.be/NMRXnm-Pf5I
Jsou tam i kačeři

18.2.2019 19:18
PiLnÍk

XXX.XXX.58.134

PiLnÍk napsal(a):
Dobrý večer, vyvrátil bych to že kačeři pižmovek nelétají. Moji kačeři jsou výborní letci, samozřejmě kdybych neměl psa tak dobrovolně létat nebudou. Pesan je párkrát prožene a pak už létají sami společně s kachnamy, Na rybník. přikládám jedno video které jsem našel na YouTubehttps://youtu.be/NMRXnm-Pf5I
Jsou tam i kačeři

https://youtu.be/rko4EZo8GYw

18.2.2019 19:28
ančovička1

XXX.XXX.220.127

jarkanováková napsal(a):
Zdravám všechny.

Děkuji předem.
JN.

Je to mlady kačer..kupte mu aspon dve kacenky a budete mit rodinku😀 takto mlady kačer muze jeste létat,moji kaceri ne,jsou těžší,zalezi na tom,jak se krmi a kolik maji pohybu..

18.2.2019 20:03

Koukněte na datum a rok založení tohohle dotazu. To zvíře už možná prošlo troubou

18.2.2019 20:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koukněte na datum a rok založení tohohle dotazu. To zvíře už možná prošlo troubou

😂😂😂..dobrý postřeh!..tak jsme aspon trochu podiskutovali😁

18.2.2019 21:32
PiLnÍk

XXX.XXX.58.134

ančovička1 napsal(a):
😂😂😂..dobrý postřeh!..tak jsme aspon trochu podiskutovali😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík