Sebepoškozování slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2015 19:20

Loni jsem začal s chovem. dostal jsem od dědy 6 kusů ročních slepic. Jedna měla po čase nonstop vytrhané peří nad ocasem a vždy krvavou pokožku. Když jsem je jeden den intenzivně a nenápadně sledoval, abych odhalil tu, která ji to dělá, přišel jsem na to, že si to dělá sama.

Přes zimu mi slepice téměř nenosily a začaly opět nedávno. Dnes jdu večer zavírat slepice a ona to měla zase. Včera ještě ani známka sebepoškozování, ovšem dnes to má vyškubané přes celou šíři zad a vytrhala si úplně nejen kůži, ale i masa. Pomalu jde vidět páteř. má to úplně rudé. Nicméně je úplně spokojená, ostatní si toho nevšímají, všechny si spokojeně žerou.

je to nějaká nemoc? Dá se s tím něco dělat, krom polívky? Ležíme teď celá rodina s chřipkou, takže je chodím jen pouštět a zavírat a nemůžu je momentálně nějak víc sledovat :(.

12.3.2015 19:30

Asi mají málo bílkovin.

12.3.2015 20:27

Zkusim jim přidávat do jídla sušené pšeničné klíčky. Mám ji pořídit krunýř kolem hlavy? Nebo jak se to jmenuje... ?

12.3.2015 21:07
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Skús nasadit bryle proti kanibalizmu, alebo zastrihnut hornu čast zobáka.

12.3.2015 22:36
horal

XXX.XXX.58.226

Kanibalizmus se občas objevuje i u drůbeže. Můžete zkusit ji dát mleté maso pro psy a tvaroh. Podobný problém jsme řešili kdysi u bažantů. Dali jsme jim párkrát masokostní moučku a mlezivo od krav a bylo po problému. Je možné že dnes exzitují nějaké přípravky, zkuste se poptat veterináře. Dají se také koupit granule s bílkovinou. Nezapomeňte na vysušené rozdrcené skořápky a kosti.

12.3.2015 22:56
petája

XXX.XXX.96.2

S tím zobákem opatrně, pokud nemáte zkušenosti, dost to krvácí...to spíš ty brýle a možná bych ji oddělila, aby se do ní fakt nepustily ostatní...

13.3.2015 03:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Dávejte jim drobek masa, než bude teplo a něco si nahrabou - uloví.
Teda pokud mají výběh - pastvu...

13.3.2015 10:16

Díky za rady. Dávali jsme syrovátku, co nám zbyla z výroby sýrů (máme kozy). Ale už měsíc nedojíme a tak není moc co z bílkovin dávat. Zkusíme trochu toho masa, případně namočit granule pro psa.

13.3.2015 10:18
ondře.j.

XXX.XXX.10.148

To není možné, aby si slepice sama od sebe vytrhala peří, a do konce až do masa tomu se mi nechce věřit za tím budou stát ostatní slepice. Zvětšit výběh slepice se nudí, a chybí jim hlavně bílkoviny kosti, maso, tvaroh, mléko nebo třeba přidat i granule od psa ( rozdrolit ) nebo přidat jednu polevkovou lžíci do 5l vody.

13.3.2015 21:06
dita73

XXX.XXX.238.133

Kdybyste měl v blízkosti jatky, tam sedá koupit levné maso jako vemena, plíce, sleziny, játra, někdy i krev. Akorát to vemeno a plíce se musí nedřív uvařit, až pak to jde namlít.

13.3.2015 21:19

dita73 napsal(a):
Kdybyste měl v blízkosti jatky, tam sedá koupit levné maso jako vemena, plíce, sleziny, játra, někdy i krev. Akorát to vemeno a plíce se musí nedřív uvařit, až pak to jde namlít.

Zkusím pohledat. jsem z opavy a tady asi nějaké jatka budou. Mám ale obavy, že v dnešní době se do salámů mele úplně vše :) Ale snad něco seženu.

13.3.2015 21:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Granule mi nežraly. Ai psí, ani kočiči.

Přidejte reakci

Přidat smajlík