Mám líheň Real a v loni jsme v ní úspěšně líhli křepekly a další suchou drůbež. Bohužel zápasím s vodní drůbeží a tak se snažím ještě před vložením vajec zase eliminovat chyby. Loni jsem tady řešila neúspěch v líhnutí hus, letos jsem myslela že to vzdám, ale opět mám krásných 20 vajec a chci to zkusit. Rozhodla jsem se koupit zvlášť teploměr a vlhkoměr, který vložím ještě do líhně, prostě přestávám věřit ukazateli na digitálu líhně. Jaký vy kupujete? Dívala jsem se na netu a nabízené mají většinou rozsat +/- 5% což už se mi zdá u líhně mnoho a nechci to koupit, dáte mi nějaký typ na vlhkoměr, který by doplnil líheň real tak, abych věděla kolik % vlhkosti je opravdu uvntř a nemusela se spoléhat na digitál na líhni?
- nemám osobně vyzkoušeno!
/pouze prodejce - bez problémů/
/ důvěřoval bych "CONRAD"
Aha děkuji, zkusím doma pohledat, trochu jsem s tím zápasila. Ještě budu vypadat asi hodně blbě, ale u těchto vlkoměrů strčím do líhně jen čidlo, nebo to zařízení celé. Já se totiž hodně často dočtu, že na čidle je venkovní teplota a "krabici" vnitřní a vnitřní vlhkost, nebo toto jsou nějaké speciální které jsou pro zvířata a inkubátory?
- přihodím :
/jinak stačí stčit čidlo dovnitř /dost často je to čidlo ještě v pouzdře a když se vyjme z toho pouzdra pak je to pouze tyčinka asi 2-3mm a ta jde dovnitř i vzduch. otvorem/!
- ale opakuji nemám přesnost vyzkoušenu!
- tohle v příloze bude určitě přesnější, leč dražší!?
- tak jsem Vám to nafotil /jak lze to čidlo prostrčit tou dírkou na větrání/
- mám to přidáno pro kontrolu /zdvojeno/
- již to sype /a pak, že stojí Čína za prd... /za 2500, - kuřat nalíhnuto...
B.