Líhnutí hus v líhni Real 24

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2015 21:38
ladak2

XXX.XXX.228.2

Dobrý den. Nemáte někdo zkušenosti s líhnutím hus v této líhni? Zajímá mě hlavně udržování vysoké vlhkosti. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2015 09:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Husy jsem zatím v této líhni nelíhla ale kachny ano.Neměl by být problém s vlhkostí, případně se dá dolít ještě do prostřední nádržky, jen s tím že už líheň budete muset občas otevřít.Jinak také záleží na vlhkosti vzduchu v místnosti kde líheň je.Mě to naposled při naplněných obou nádržkách dělalo 65%, takže jsem při líhnutí také musela dolít do třetí a případně ještě mlžit.

23.3.2015 12:04
happycrown

XXX.XXX.5.178

Dobrý den, já koupila tuto líheň loni. zápolila jsem s líhnutím "mokrých" ptkáků až mi někdo poradil ať sleduji ukazatele bez vajec a úplně jsem se zděsila. Letos jsem zapnula líheň, naplnila jednu schránku na vodu, potom teprve druhou, potom třetí a výkyvy jak teplot, tak vlhkosti jseo obrovské. Na doporučení kolegů z fauny jsem zakoupila externí vlhkoměr a teploměr a nestíhám se divit. Na displayi mám nyní 39,9 v líhni je 37,5 vlhkost je při jedné nádržte s bídou někde u 40%, u dvou 53% když mám vodu po celé líhni, tak se tedy vyšvihne na 63 -70%. Logicky jsem tedy loni u hus úspěšná být nemohla, protože vejde i plod jsem sušila a teplota byla nízká, protože když tam dám oněch 37,5 tak v líhni mám asi 34...Teplota v místnosti 20 stupňů, vlhkost okolo 54%.
Koupila jsem levnější vejce slepiček, ty jsem nasadila v pátek a jsem rozhodnutá teprve po úspěchu líhnout husy, loni jsem ale díky těmto výkyvům měla ze 45 vajec jen tři housata.

23.3.2015 21:00
ladak2

XXX.XXX.228.2

Já jsem teplotu v líhni přeměřoval hned po koupi, je tam rozdíl 0,2 stupně. Líhnu v ní úspěšně slepice a křepelky, ale husy jsem nikdy nelíhl. Mám ještě líheň udělanou z ledničky, plně automatickou ale tu mám plnou slepičích vajec. Proto musím dát husí vejce do této kupované.
Počítám že ke konci líhnutí(v dolíhni) dám do prostřední nádržky topný kabel 20W, který napojím na hydrostat, abych se dostal na vlhkost kolem 80%. Pravou nádržku jsem propojil s prostřední výřezem, který je hluboký do poloviny přepážky, takže když dolévám do polovičky, tak je voda pouze v pravé nádržce. Když naleju až po okraj, naplním i prostřední nádržku. Snad to klapne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík