Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gfuijhdsd

22.3.2015 14:26
gfuijhdsd

XXX.XXX.185.190

Dobrý den,1.3. Jsem do líhne CLEO 5T nasadila pět slepicich vajec. Vsechna vejce byla oplozená, při posledním prosvecovani 18. Den se všechna kuřata jevila jako živá, bohužel se ale ani jedno nevylihlo, jednomu se podařilo dostat do vzduchové komůrky a tim to skončilo. Zajímalo by me co by mohlo byt příčinou tak pozdni úmrtnosti. Poradí mi prosím někdo ?
Děkuji, Kristýna.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2015 18:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obecně jsou příčinami pozdní mortality:

Příliš vysoká teplota v dolíhni
Příliš vysoká nebo příliš nízká vlhkost v dolíhni
Blbě otáčená vejce
Stará vejce
Špatná výživa nosnic, od kterých jsou násadová vejce.

gfuijhdsd

22.3.2015 18:29
gfuijhdsd

XXX.XXX.185.190

Děkuji. Vlhkost jsem poslední dva dny udržovala mezi 70 a 80 % teplota byla 37,8 stupnu. A vejce jsem otáčela do 18.dne 2x denně- ráno a večer, s tím, ze večer se zároveň i chladila. Vejce mela byt sbírána od vice nosnic ted den, kdy jsem je vložila do líhne. Bohužel do stravy nosnic nevidim. Tento týden jsem do líhne chtěla nasadit kachní vejce, ale tento výsledek ve mne vzbudil obavy, aby to nedopadlo stejne. Zajímalo by me, co jsem udělala špatně :\.

23.3.2015 11:29
ovecka

XXX.XXX.0.0

Na slepice dost vysoká vlhkost, běžně líhnu při 60% a vše je OK.2-3x při odstraňování skořápek porosím.
Jste si na 100% jistá teplotou? Máte ji ověřenu kvalitním kalibračním teploměrem? Nebo jenom co vám ukazuje líheň. Viděla bych i problém v teplotě.
Proč jste nasadila jen 5 vajec? Potom je daleko větší kolísání teploty v líhni - malá tepelná setrvačnost obsahu líhně..
Jakou máte teplotu okolí, je stabilní +- 2°C. Líheň je plastová, neizolovaná - bude náchylnější na výkyvy vnější teploty. Nebyla v průvanu, u dveří, u okna, u zdi? To jsou všechno faktory, které ovlivňují stálou teplotu v líhni. Dana.

gfuijhdsd

23.3.2015 13:46
gfuijhdsd

XXX.XXX.185.190

Líheň je nová, a proto jsem na zkoušku nasadila jen pět vajec. Líheň byla v obývacím pokoji, kde teplota nekolisa a je okolo 24 stupňů, byla uložena na nočním stolku. Bohužel jsem spoléhala jen na teplotu v líhní a neoverovala jsem ji. Asi mate pravdu i s tou vlhkosti, protože do jejího zvýšení byla kuřata živá. Děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík