Pohlaví barevné mutace křepelky čínské

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2015 15:07
Didakt

XXX.XXX.182.205

Dobrý den. Dnes jsem si po delší přípravě konečně koupil křepelky čínské no bylo to spíše tak neplánované jelikož jsem si chtěl křepelky koupit u chovatele a nakonec jsem koupil na burze, kde je prodával chovatel andulek, který mi nedokázal říci přesně pohlaví jedné stříbrné křepelky. Koupil jsem si jak předpokládám pár. Vypadá to tak alespoň...sameček je jasný, ten má klasickou barvu a protáhlý zadeček. To stříbrné u čeho předpokládám, že by měla být slepička má zadeček zakulacený a směrem dolů. No potřeboval bych jej určit přesněji. Slyšel jsem i něco o mačkání zadečku, kdy by měla samečkovy vytéci nějaká bílá tekutina no ještě jsem to nezkoušel...to je nejpřesnější? Hledal jsem třeba nějaký nákres jak by měla obě pohlaví vypadat, ale nepochodil jsem...
P.S. Ještě bych měl dotaz jaké krmivo pro křepelky čínské je top? Mám už pár typů, ale chtěl bych se ujistit.
Díky předem za reakce a rady

24.3.2015 21:57
Didakt

XXX.XXX.182.205

Nikdo neví?

25.3.2015 06:46
maxichov

XXX.XXX.232.4

Didakt napsal(a):
Dobrý den. Dnes jsem si po delší přípravě konečně koupil křepelky čínské no bylo to spíše tak neplánované jelikož jsem si chtěl křepelky koupit u chovatele a nakonec jsem koupil na burze, kde je prodával chovatel andulek, který mi nedokázal říci přesně pohlaví jedné stříbrné křepelky. Koupil jsem si jak předpokládám pár. Vypadá to tak alespoň...sameček je jasný, ten má klasickou barvu a protáhlý zadeček. To stříbrné u čeho předpokládám, že by měla být slepička má zadeček zakulacený a směrem dolů. No potřeboval bych jej určit přesněji. Slyšel jsem i něco o mačkání zadečku, kdy by měla samečkovy vytéci nějaká bílá tekutina no ještě jsem to nezkoušel...to je nejpřesnější? Hledal jsem třeba nějaký nákres jak by měla obě pohlaví vypadat, ale nepochodil jsem...
P.S. Ještě bych měl dotaz jaké krmivo pro křepelky čínské je top? Mám už pár typů, ale chtěl bych se ujistit.
Díky předem za reakce a rady

Dej foto, mačkání zadečku se dělá u japonských, sameček stříbrný má proužky pod okem.

25.3.2015 17:25
Didakt

XXX.XXX.182.205

No já barvově rozeznám jasně kohoutka od slepičky a i u barevných mutací se to dá často rozeznat, ale on je stříbrný. No podle těch bílých měsíčků jsme tak nějak usoudili, že to bude nakonec asi tedy kohoutek...
A mohl by mi někdo doporučit nějakou značku toho krmiva pro křepelky? Díky.

25.3.2015 18:39
maxichov

XXX.XXX.232.4

Máte dva kohoutky.

25.3.2015 18:50
Didakt

XXX.XXX.182.205

¨Díky za potvrzení:) A to krmení neví někdo?

25.3.2015 18:51
Didakt

XXX.XXX.182.205

Jinak sháníme teď slepičku a není nikde k sehnání...když už je tak je kohoutek, ale po slepičkách ani vidu ani slechu. Nevíte kde by se dali sehnat v Brně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík