Zateplený kurník ano, či ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2015 13:52
petája

XXX.XXX.96.2

Dobrý den,
chceme slepicím postavit nový kurník a nevím, zda znovu zateplit...
Dosavadní kurník zateplený měly, ale dost se tam přes zimu v rozích držela plíseň, přestože měl větrací otvory...
Chlap mi tvrdí, že když ho dobře udělá, aby jim tam nefoukalo, zateplit ho nemusí...
Chovám pár orlovek, maransky a trochu dvorkové směsi smajlík, bydlíme Příbramsko.
Děkuji za názory.

30.3.2015 14:08
asperulo

XXX.XXX.249.32

Myslím, že jste si odpověděla sama . Pro drůbež je lepší suchá zima, než vlhké teplo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2015 14:53

petája napsal(a):
Dobrý den,
chceme slepicím postavit nový kurník a nevím, zda znovu zateplit...
Dosavadní kurník zateplený měly, ale dost se tam přes zimu v rozích držela plíseň, přestože měl větrací otvory...
Chlap mi tvrdí, že když ho dobře udělá, aby jim tam nefoukalo, zateplit ho nemusí...
Chovám pár orlovek, maransky a trochu dvorkové směsi smajlík, bydlíme Příbramsko.
Děkuji za názory.

Já bydlím také na Příbramsku (sice poslední dva roky zima nic moc), ale moje hedvábky přežívají již 4. rokem bez problémů v dřevěném neizolovaném kurníku.

1.4.2015 10:37
ančovička

XXX.XXX.222.190

Právě jsme zateplení vyházeli! mezi deskami a polystyrenem se ubytovali čmelíci a protože tam není, jak se dostat, nemohli jsme se jich zbavit! tak ted jsou pryč, kurník jde lehce čistit za všech stran!

Líný stavitel

1.4.2015 13:32
Líný stavitel

XXX.XXX.246.23

Řešil jsem to loni (nestíhám) i letos na jaře pro hybridky ISA Brown a kohouta ISA Sussex. Letošní zimu by byli schopni zvládnout i venku.

Nezatepluji! Používám jen dvě řady prken o tloušťce asi 1,5-2 cm, překrývám je kvůli závětří. Bude to dobré, ani snůška se na zimu nijak zásadně nesníží (respektive počítám se stejnou jako kdybych zateplil polystyrenem - což by dodatečně, provizorně na zimu, mělo jít udělat také ale nepředpkládám že to bude nutné).
Na co hodlám dbát tak na zateplení od země. Dělám husník + kurník. Dole jsou husy, nahoře slepice.

Pokud máte silnější fošny (než já prkna) doporučuji použít spíše ty, protože to znamená méně prostoru do kterého se mohou ukrýt paraziti i ostatní obtěžující hmyz.
Větrací otvory asi nebudu dělat vůbec, nebo je vyvrtám dostatečně. To se uvidí v létě.

2.4.2015 06:34
kop82

XXX.XXX.185.95

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci koupit napáječku pro slepice a tak zvažuji jaká je solidní za přijatelnou cenu. Jestli koupit plastovou nebo nějakou plechovou, případně jde doma něco vyrobit? Předem děkuji za jakýkoli tip či nápad.

2.4.2015 08:58
bronda

XXX.XXX.98.84

kop82 napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci koupit napáječku pro slepice a tak zvažuji jaká je solidní za přijatelnou cenu. Jestli koupit plastovou nebo nějakou plechovou, případně jde doma něco vyrobit? Předem děkuji za jakýkoli tip či nápad.

Proč to dáváte do všech vláken?

2.4.2015 09:10
kop82

XXX.XXX.185.95

bronda napsal(a):
Proč to dáváte do všech vláken?

Omlouvám se jestli to vadí, ale potřeboval jsem odpověď a netušil jsem na kterém foru se mi k tomu někdo vyjádří.

2.4.2015 10:53

kop82 napsal(a):
Omlouvám se jestli to vadí, ale potřeboval jsem odpověď a netušil jsem na kterém foru se mi k tomu někdo vyjádří.

Stačilo zadat třeba vlastní vlákno, že... Podle mne jsou nejpraktičtější (kvůli údržbě) plastové napáječky, navíc mívají spodní část v červené barvě, která drůbež přitahuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík