Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám doma kuřátka šumavanky. Už jim je kolem jednoho měsíce a napadlo mě, jestli a jak rozeznám slepičky od kohoutků? Hrají různými odstíny a velikostmi, tak netuším, podle čeho to rozeznat a na internetu jsem nic nenašel :( jde to vůbec v tak malém věku?
Nikdo tu nechová a neví, jak to rozeznat?
napsal(a):
Nikdo tu nechová a neví, jak to rozeznat?
Já je mám jeden rok, ale přiznávám že nevím jak rozeznat kohoutka od slepičky v takovém věku. Když jsem je koupil jako kuřátka tak jsem se o to moc nezajímal a nevspomenu si jestli byl nějaký rozdíl. Napadlo mne jenom že slepička má na peří znaky něco jako véčka a kohoutek to nemá ale nevím zda v měsíci je to znát. Mne by to také zajímalo, mám čtrnáct čtyř deních kuřátek a v líhni dalších deset vajíček.
Takže, byl sem to opět prohlédnout, tentokrát s foťákem. Mám 16 kusů. Podle zbarvení to brát nemůžu, protože jsou od světle žluté po červenou, některé s větším podílem černé. Jiné s větším podílem černé.
Podle veliksoti to taky nejde, protože žádná skupina výrazně nepřevyšuje jinou. Plynule mi přechází od největšího macka po nejmenšího prcka.
Jediné včem vydím rozdíl je tvar hřebínku. Viz foto. Jestli ej to první kohout a druhé slepička, tak mám jen dvě slepičky a 14 kohoutků. Páni, to bude hostina!.).
napsal(a):
Takže, byl sem to opět prohlédnout, tentokrát s foťákem. Mám 16 kusů. Podle zbarvení to brát nemůžu, protože jsou od světle žluté po červenou, některé s větším podílem černé. Jiné s větším podílem černé.
Podle veliksoti to taky nejde, protože žádná skupina výrazně nepřevyšuje jinou. Plynule mi přechází od největšího macka po nejmenšího prcka.
Jediné včem vydím rozdíl je tvar hřebínku. Viz foto. Jestli ej to první kohout a druhé slepička, tak mám jen dvě slepičky a 14 kohoutků. Páni, to bude hostina!.).
Dalo by se to ještě poznat podle ocásku. Slepičky mívají delší a pěkně uspořádané peříčka na ocase a kohoutek je má kratší a jakoby rozcuchané.
Podle barvy nepoznáte, kuřátka šumavanky mají různé zbarvení jak do nich byla přišlechtována jiná plemena.V měsíci už mívá kohoutek širší a tmavší hřebínek.Tím Vás asi moc nepotěším, když to u Vašich kuřátek vypadá tak na 2 slepičky.ale třeba to bude lepší.U starších kuřat poznáte kohoutky podle začínajícího růstu ostruh.(malý hrbolek).
A jde o výšku hřebínku, nebo barvu? Protože mám pár jedinců, co ho mají široký, dlouhý, ale světlý jako kůži a sotva milimetr vysoký. ten na fotce a jemu podobní kolegové ho mají už velmi výrazný.
Na fotce je to myslím jasné, jinak se světlejšími hřebínky jsem měla slepičky, i když byl delší.
milanhorinka
napsal(a):
Dobrý deň.Do tohto príspevku by mohol vniesť svetlo p.Harčaŕík.je to dlhoročný chovateľ tohto plemena.M.H.
Světlo již bylo vneseno od hanah. Jiné znaky určující spolehlivě pohlaví nejsou.
MH.
napsal(a):
Mám doma kuřátka šumavanky. Už jim je kolem jednoho měsíce a napadlo mě, jestli a jak rozeznám slepičky od kohoutků? Hrají různými odstíny a velikostmi, tak netuším, podle čeho to rozeznat a na internetu jsem nic nenašel :( jde to vůbec v tak malém věku?
Dej mi vědět až začnou kokrhat kolik ich bylo.
napsal(a):
Podle barvy nepoznáte, kuřátka šumavanky mají různé zbarvení jak do nich byla přišlechtována jiná plemena.V měsíci už mívá kohoutek širší a tmavší hřebínek.Tím Vás asi moc nepotěším, když to u Vašich kuřátek vypadá tak na 2 slepičky.ale třeba to bude lepší.U starších kuřat poznáte kohoutky podle začínajícího růstu ostruh.(malý hrbolek).
Mohu potvrdit že barva kuřat je různorodá.