Nové kuřice v kurníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2015 12:43

Zdravím, v sobotu jsem si dovezl domů nové slepičky cca 16 týdnů staré, zatím jsem je měl od ostatních odděleny pletivem v kurníku a pomalu jsem je začal pouštět k ostatním. Mám ale problém, že jak je pustím tak se hned všechny nacpaly do snáškových hnízd, ven zatím nechcou a ostatní slepice nemají kde snášet vajíčka, zkoušel jsem je v noci dávat na hřady ale beztak slétly dolů a šup do hnízd, je mi jasné, že potřebují delší čas cca 1 měsíc aby se plně zapojily mezi starší, ale co dělat s tým jejich lezením do snáškových hnízd přes den a to k tomu mám starší slepičky, které si klidně umanou snést vajíčko i odpoledne ve tři hodiny. Hřady a hnízda mám v kurníku v jedné místnosti? A teď babo raď. Míra -na fotce jsou jenom pro ilustraci snáškové hnízda a nad něma jsou hřady.

Stále se učící

1.4.2015 13:44
Stále se učící

XXX.XXX.57.5

Pokud nesnášejí, mladým slepicím to trvá opravdu dlouho... tak podle mne šly na ta hnízda protože se tam mají jak bránit útoku starších slepic.

Někdo tu pěkně v minulosti popisoval, že vždy dává hejno dohromady tak, že pouští (zpočátku jen na chvíli) staré slepice do výběhu mladých (na území těch mladých slepic).

Přirozené chování slepice, která není v ohrožení, je jít na co nejvyšší bydlo.

Já loni prošel neúspěšnouzkouškou sjednocování tím že jsem strkal mladého kohouta ke starším slepicím, až na noc. Měli se sjednotit pachy (podle má veškeré ptactvo málo vyvinutý čich), kravina až na půdu. Ani biolit na všechny nezabral. A to jim ten kohout ani neužíral jejich žrádlo, ani je ještě nechtěl pojímat a obtěžovat ani netrval na výsostných postech na bidle.

1.4.2015 13:50

Stále se učící napsal(a):
Pokud nesnášejí, mladým slepicím to trvá opravdu dlouho... tak podle mne šly na ta hnízda protože se tam mají jak bránit útoku starších slepic.

Někdo tu pěkně v minulosti popisoval, že vždy dává hejno dohromady tak, že pouští (zpočátku jen na chvíli) staré slepice do výběhu mladých (na území těch mladých slepic).

Přirozené chování slepice, která není v ohrožení, je jít na co nejvyšší bydlo.

Já loni prošel neúspěšnouzkouškou sjednocování tím že jsem strkal mladého kohouta ke starším slepicím, až na noc. Měli se sjednotit pachy (podle má veškeré ptactvo málo vyvinutý čich), kravina až na půdu. Ani biolit na všechny nezabral. A to jim ten kohout ani neužíral jejich žrádlo, ani je ještě nechtěl pojímat a obtěžovat ani netrval na výsostných postech na bidle.

Takže budu zatím čekat jak se dohodnou a mladé přijmou mezi sebe a zatím přes den budou zavřeny zvlášť a až později odpoledne je pustím mezi starší slepice, Míra.

1.4.2015 14:07
mgtka

XXX.XXX.92.148

Ja myslim, ze je stare slepice vyhodi kdyz tam budou chtit jit. My mladosky rovnou hodili mezi starsi a ty si hned zjednaly rad.
Jednou jsem pozorovala jak slepice sedela a snasela a prisla druha, ktera chtela samozrejme na to stejne misto a snad 10 minut jsem se divala jak se sedici slipku nove prichozi slipka snazila vselijak vytlacit ci odstrcit.

2.4.2015 06:35
kop82

XXX.XXX.185.95

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci koupit napáječku pro slepice a tak zvažuji jaká je solidní za přijatelnou cenu. Jestli koupit plastovou nebo nějakou plechovou, případně jde doma něco vyrobit? Předem děkuji za jakýkoli tip či nápad.

2.4.2015 07:21

kop82 napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci koupit napáječku pro slepice a tak zvažuji jaká je solidní za přijatelnou cenu. Jestli koupit plastovou nebo nějakou plechovou, případně jde doma něco vyrobit? Předem děkuji za jakýkoli tip či nápad.

Ahoj, záleží pro kolik slepic a jestli pro dospělé a nebo pro kuřátka, nejlepší jsou plastové a takové co se dají pověsit-znečištění od slepiček, na internetu jich nabízejí spoustu od 150 do 500 Kč.

2.4.2015 08:03
kop82

XXX.XXX.185.95

Mělo by to být pro deset slepic plus kohouta. Uvažoval jsem o těch plastových bílo červených, přijdou mi vcelku dobré, ale chtěl jsem vědět jestli má někdo nějakou zkušenost. Zatím díky za odpověď.

2.4.2015 08:56

kop82 napsal(a):
Mělo by to být pro deset slepic plus kohouta. Uvažoval jsem o těch plastových bílo červených, přijdou mi vcelku dobré, ale chtěl jsem vědět jestli má někdo nějakou zkušenost. Zatím díky za odpověď.

Ty jsou dobré, jenom je třeba občas rozebrat a pořádně vyčistit, jinak je s nimi spokojenost, Míra.

2.4.2015 12:02
andreakiss

XXX.XXX.34.131

kop82 napsal(a):

Dobrý den, nejvíce se mi osvědčily napaječky kyblíkové niplové, závěsné. Tuším, že jsou na 12l. V zimě jsem v nich měla topný kabel a vodu dolévala cca třetí den. Ve velkém kurníku mám zavěšenou kloboukovou napaječku. Také výhoda, pokud zavěsíte a zvolíte dobrou výšku, slepičkám vydrží čistá voda celý den. V každém případě volte větší velikost, protože v létě pipky pijou jako duhy. Andrea.

2.4.2015 12:25

andreakiss napsal(a):
Dobrý den, nejvíce se mi osvědčily napaječky kyblíkové niplové, závěsné. Tuším, že jsou na 12l. V zimě jsem v nich měla topný kabel a vodu dolévala cca třetí den. Ve velkém kurníku mám zavěšenou kloboukovou napaječku. Také výhoda, pokud zavěsíte a zvolíte dobrou výšku, slepičkám vydrží čistá voda celý den. V každém případě volte větší velikost, protože v létě pipky pijou jako duhy. Andrea.

No asi budu muset přejmenovat vlákno na napáječky, Míra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík