Určitě ve vejcích odumře zárodek, neboť zhruba v prvním týdnu inkubace je zárodek hodně choulostivý. Takže zavezte líheň s vejci k nějakému známému, kde proud půjde a nebo napojte na lokální zdroj e. proudu. Toto jsem řešil od pondělí do dnešního rána, kdy u nás el. proud nešel, pro kalamitní stav.
Hari

XXX.XXX.150.36
Mám doma urobenú liaheň na dve žiarovky, uteplenu zvnútra polystyrénom.
Po nasadení vajec na štvrtý deň ráno o pol šiestej som zistil, že nejde elektr. prúd.
Pričina bola tá, že sa vypalila žiarovka a vtom vyhodilo istič.
Po jeho nahodení sa mi rozsvietil displej na satelite a ukazoval čas, kedy bol vypnutý.
Bolo na ňom 22:38 hodin, takže lieheň bola bez prúdu 7 hodín!
Liaheň bola v izbe pri teplote 22 °C. Nechcelo sa mi vyhodiť 50 vajec a dobre som urobil,
lebo dnes na 20 deň sa mi začali liahnuť zdravé kuriatka. Je ich väčšina nakľuvaných.
VH.
Hari

XXX.XXX.150.36
Hari

XXX.XXX.150.36
Kačacie vajcia na 18 deň už treba chladiť aj rosením a vetrať, takže už by to nemal byť problém. Liaheň treba dať na teplé miesto a do vnútra vložiť petfľašu s teplou vodou. Záleži na konštrukcii liahni, či je uteplená polystyrénom, alebo je iba z umelej hmoty. V tom pripade ju treba zakryť dekou, ale dávať pozor, aby sa zárodky neudusili! Treba vetrať!
VH.
Hari

XXX.XXX.150.36
Po problémoch z elektr. prúdom sa mi zo 41 oplodnených vajec vyliahlo 36 zdravých kurčiat. Netreba sa zvdávať, lebo v prirode zárodky boj o život zvládnu.
VH.
Hari

XXX.XXX.150.36
Pre poky7510
Fotografie z liahne s manuálom sú na stránke:
http://www.harcarik.sk/liahen/.