Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xMrcax

7.4.2015 20:38
xMrcax

XXX.XXX.68.65

Dobrý den chtěl jsem se zeptat co mám dělat když mi začal kohout útočit na jednu slepici až ji zranil na hlavě a teče z ní krev. Kohoutovi je asi 7 měsíců a slepici asi 10 měsíců. Vypadá to že útočí stále na tu stejnou. Na ostatní jen skáče když má potřebu..

7.4.2015 21:06
Žanetka

XXX.XXX.142.245

Slepici hned oddělit, něčím desinfikovat ránu a vrátit do hejna až po úplném zahojení jinak se do ní pustí i ostatní slepice a uklovou ji.

xMrcax

7.4.2015 21:41
xMrcax

XXX.XXX.68.65

A co s kohoutem? Co když to udělá znovu? Mám ho zabit?

8.4.2015 12:12
Žanetka

XXX.XXX.157.235

Prostě jen vyhledal oslabený kus, až se to slepičce zahojí nebude mít důvod pokračovat, viděla sem takové kuře kterému ostatní skoro uklovali biskupa strašné na pohled ale vše se zahojilo a je z něj pěkná slepička bez následků.dejte mu čas.pokud vám na něm nezáleží tak šup s ním do polévky ted bude v inzerci spousta kohoutů, ale jak píšu pokud by takové raněné zvíře viděli ostatní třeba i slepice tak se do ní pustí taky.Není pravidlo že ted to bude dělat každé, byla to náhoda že si ji vybral jako nejslabší v celém hejnu, ale pokud by to udělal znovu jiné bez milosti na pekáč.

8.4.2015 13:01
horal

XXX.XXX.58.226

Pokaždé si slepice najdou nějakého otloukánka i přesto že jsou z jedné líhně. Pak se přidá i kohout a to už pak je zlé, nikdy dlouho nevidrž a to ještě tečeli krev. To už to má v hejnu spočítané. Chceteli si slepičku zachovat, tak ji dát jinam, i když ji vyléčíte mimo a pak vrátíte zpět do hejna bude to ještě horší. Nevím co je na tom pravdy, ale stresovaná slepice má údajně ve vejcích větší podíl cholesterolu.

8.4.2015 16:11
ladd

XXX.XXX.34.51

A je to slepice? Není to taky kohout?
Pokud je to slepice a útočí na ni pravidelně, tak odědlit, jak bylo řečeno. Po navrácení do hejna se ale útoky mohou ještě vystupňovat, poněvadž ostatní slepice se na ní budou dívat jako na cizince. Ideální varianta je oddělit, ale aby na sebe přes plot viděly. Záleží hodně na tom, na jak velkém prostoru jsou slepice chovány. Pokud slepice žijí na dostatečně velkém prostoru tak to do takové krajnosti, že nejslabší jedinec v hejnu je uklován nebo nucen žít skrčený někde v koutě nedochází.
Záleží ale i na zbarvení šikanované slepice, zda se neliší od ostatních. Také může být nemocná. Slepice na nemocné kusy někdy reagují tak, že je vyhánějí z hejna.- to by jste ale nejspíš věděla, je to reakce na odlišné chování nebo vzhled. A zase, čím, větší prostor, tím spíše k takovému to chování nedojde, případně, tím snáze se to upraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík